HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
B Ling

#17126 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:Mene niko nikad u zivotu nije uspio vrbovati pa nece ni TM ali to su cinjenice o kojima ti nemas blage veze kao sto nemas ni sa ekonomijom. Al ti i dalje placi i prijeti kako ces otici na MOja TV ili Logosoft mozda i TM&HS puste suzu.
Opet lazesh. Treci put. Ne vidim gdje sam ista prijetio.

Obzirom da ti nije jasno sto operater daje akcije i sta je monopol jasno je ko ovdje nema s ekonomijom veze.Cinjenice, ne laganje. Sve bih na svijetu dao da se ti i ovaj iza horizonta nadjete naspram mene u nekim poslovnim pregovorima.Dushu da vam uzmem. :D Josh da me hvalite i tapsete po ramenu.

Ne znash nista o ekonomiji, ali zato imash medju prvima u mahali novi paket od telemacha. :D
Benq

#17127 Re: HS kablovska

Post by Benq »

skafiskafsnjak wrote: Desktop pc je...direkt kablo. Resetovo ali isto...
Nista drug onda zovi i pitaj o cemu se radi. Ne bi bilo lose da provjeris kakav ti je signal prema modemu , udji u postavke modema (192.168.0.1) i provjeri kakvi su signali.

Kod mene je npr situacija sljedeca :
Channel 1: 39.5 dBmV
Channel 2: 38.5 dBmV

Ako dodje preko 50 onda ne valja , ja sam jednom imao takvih problema i dodje mi tehnicar i zamijenio spliter i evo vec godinu dana nikakvih problema.
kemox

#17128 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Mene niko nikad u zivotu nije uspio vrbovati pa nece ni TM ali to su cinjenice o kojima ti nemas blage veze kao sto nemas ni sa ekonomijom. Al ti i dalje placi i prijeti kako ces otici na MOja TV ili Logosoft mozda i TM&HS puste suzu.
A koga bi to trebalo da zanima sto ce neko otici na MojaTV ili Logosoft , ja ih znam nekoliko koji su nakon pustanja novog signala otisli na MojaTV i vratili se kroz mjesec dana nazad , jer su shvatili da je internet prespor i da slika nije ista kao na kablovskoj. Svakom njegovo , ali prijetit ovdje nekome da ce preci na drugog operatera.. ako mislis da ima negdje bolje , idi ...
Nije prijetnja ako se kaže da će neko prijeći na moja tv! Kakva prijetnja? Jesi li ti dobro?
Ako mi ne ostave prošireni paket za KID 8, koji je skoro pa približan onome što sam imao ranije, ja prelazim na moja tv.

Mogu i ja smatrati prijetnjom da će mi ostaviti poslije 1.8.2016 samo osnovni paket?

Neće me niko praviti budalom za moje pare. Tražim da nama sa KID paketima ostave prošireni i HD paket, pošto je to jedimo korektno tj. isto što smo imali ranije.
Last edited by kemox on 05/03/2016 15:08, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#17129 Re: HS kablovska

Post by skafiskafsnjak »

Benq wrote:
skafiskafsnjak wrote: Desktop pc je...direkt kablo. Resetovo ali isto...
Nista drug onda zovi i pitaj o cemu se radi. Ne bi bilo lose da provjeris kakav ti je signal prema modemu , udji u postavke modema (192.168.0.1) i provjeri kakvi su signali.

Kod mene je npr situacija sljedeca :
Channel 1: 39.5 dBmV
Channel 2: 38.5 dBmV

Ako dodje preko 50 onda ne valja , ja sam jednom imao takvih problema i dodje mi tehnicar i zamijenio spliter i evo vec godinu dana nikakvih problema.
Receive power level : -8dbmV
Transmit power level: 52.7 dbmv
Benq

#17130 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote: Nije prijetnja ako se kaže da će neko prijeći na moja tv! Kakva prijetnja? Jesi li ti dobro?
Ako mi ne ostave prošireni paket za KID 8, koji je skoro pa približan onome što sam imao ranije, ja prelazim na moja tv.

Mogu i ja smatrati prijetnjom da će mi ostaviti poslije 1.8.2016 samo osnovni paket?

Neće me niko praviti budalom za moje pare. Tražim da nama sa KID paketima ostave prošireni i HD paket, pošto je to jedimo korektno tj. isto što sam imao ranije.
Vidi , programska shema se mijenja , i ti za 36KM mjesecno ne vjerujem da mozes imati sve isto kao sto imam ja koji placam 47KM KID22 , doduse imam brzi internet ali to je jedina razlika, sad da li ce ostati na prosirenom paketu za KID8 ili KID22 to ne zna jos niko reci.

Ove upadice "jesi li ti dobro" , to drug mozes na ulici nekome tako jer ti ovdje nije niko kriv sto si isfrustriran , znam da se svasta nesto mijenja u zadnje vrijeme ali stabilizovat ce se uskoro , a sa takvim upadicama se obracat forumasima nije lijepo...

Ti si prije nekoliko dana , u 5-6 svojih postova promijenio 10 misljenja o kompaniji , prvo ti NISTA nije valjalo , pa si onda pohvalio HS i govorio kako su super , pa si nakon toga opet poceo sa istom pricom kao i ovi zadnji postovi "preci cu vamo preci cu tamo" , mislis li da to nekog zanima ? Nece se vjeruj mi niko ni pocesat zbog toga.

HD paket koji je sad u ponudi , vecinu kanala iz tog paketa nikad mi na HS-u nismo imali , ukupno 13HD kanala smo imali , a ne 28 koliko vec stoji kod njih u spisku tako da je nerealno ocekivat da ce to tako da ostane. Za prosireni paket ne kazem , to bi bilo fer da ostane tako.
Last edited by Benq on 05/03/2016 15:17, edited 1 time in total.
Benq

#17131 Re: HS kablovska

Post by Benq »

skafiskafsnjak wrote: Receive power level : -8dbmV
Transmit power level: 52.7 dbmv
Eto ti problema , zovi ih da poprave signal. Pokusaj isto tako da provjeris jos nesto ako ti je dostupno, kabal koji ulazi u spliter (dakle imas jedan ulazni i 2-3 izlazna) , odvrni ga sa splitera i na njega direktno modem spoji pa testiraj onda , cisto da eliminises problem sa spliterom.

Tako ja radim prije nego sto nazovem , ti ne moras ako ti je komplikovano.
skafiskafsnjak

#17132 Re: HS kablovska

Post by skafiskafsnjak »

sve sam radio, i zvao ih ... al nista.

Bem ti uslugu
winnie

#17133 Re: HS kablovska

Post by winnie »

skafiskafsnjak wrote:sve sam radio, i zvao ih ... al nista.

Bem ti uslugu
Idi ba lijepo pročitaj saopštenje, vidiš da svi čitaju i da su prezadovoljni :D
The Realist

#17134 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Je li imaju svih tih 30mbps dodatno?

Još me nisu prebacili na Duo Net Grande Extra, ali to će biti za dan-dva, a.B.d., samo što ni ovih 30mbps nemam. Ne mislim da je sada neki problem samo po sebi, ali pošto sam ipak uzeo jedan od najvećih paketa, očekujem da mi sve ide bez problema.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17135 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:Je li imaju svih tih 30mbps dodatno?

Još me nisu prebacili na Duo Net Grande Extra, ali to će biti za dan-dva, a.B.d., samo što ni ovih 30mbps nemam. Ne mislim da je sada neki problem samo po sebi, ali pošto sam ipak uzeo jedan od najvećih paketa, očekujem da mi sve ide bez problema.
hehehehe znaci ja bi sa Trio Grande Family trebao imati 80 a interenet citav biziji dan puca li puca i jedva da predje 30:) al dobro vidjet cemo jos sutra...imam osjecaj da su neke stvari limitirali ali to je jos uvijek osjecaj koji moram da provjerim!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17136 HS kablovska

Post by pici »

Image

evo sa laptopa wifi a do neki dan mi je zakucavo na 15... telefon rad samo ima nejasnoca na listingu na mom profilu vidim neke pozive mi na 033 zakuco na 1,80KM prico minutu ili po sata...kazu da se to nece obracunavat na sistemu i da je greska... jebi ga za tri dana 7KM pa sljedeca tri isto 7KM ovako bi me za mjesez doslo 210KM..kablovska fercera...et to je to za sada
hrasno38

#17137 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:Image

evo sa laptopa wifi a do neki dan mi je zakucavo na 15... telefon rad samo ima nejasnoca na listingu na mom profilu vidim neke pozive mi na 033 zakuco na 1,80KM prico minutu ili po sata...kazu da se to nece obracunavat na sistemu i da je greska... jebi ga za tri dana 7KM pa sljedeca tri isto 7KM ovako bi me za mjesez doslo 210KM..kablovska fercera...et to je to za sada
Meni nikad u zivotu nije bila takva brzina kada sam je testirao prema nekom serveru u BiH ali prema Frankfurtu jeste ili bilo kojoj zapadnoevropskoj metropoli i to samo i iskljucivo samo preko zice na Wifi nema sanse sto je donekle i OK
kemox

#17138 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Benq wrote:
kemox wrote: Nije prijetnja ako se kaže da će neko prijeći na moja tv! Kakva prijetnja? Jesi li ti dobro?

Neće me niko praviti budalom za moje pare. Tražim da nama sa KID paketima ostave prošireni i HD paket, pošto je to jedimo korektno tj. isto što sam imao ranije.
Vidi , programska shema se mijenja , i ti za 36KM mjesecno ne vjerujem da mozes imati sve isto kao sto imam ja koji placam 47KM KID22 , doduse imam brzi internet ali to je jedina razlika, sad da li ce ostati na prosirenom paketu za KID8 ili KID22 to ne zna jos niko reci.

Ove upadice "jesi li ti dobro" , to drug mozes na ulici nekome tako jer ti ovdje nije niko kriv sto si isfrustriran , znam da se svasta nesto mijenja u zadnje vrijeme ali stabilizovat ce se uskoro , a sa takvim upadicama se obracat forumasima nije lijepo...

Ti si prije nekoliko dana , u 5-6 svojih postova promijenio 10 misljenja o kompaniji , prvo ti NISTA nije valjalo , pa si onda pohvalio HS i govorio kako su super , pa si nakon toga opet poceo sa istom pricom kao i ovi zadnji postovi "preci cu vamo preci cu tamo" , mislis li da to nekog zanima ? Nece se vjeruj mi niko ni pocesat zbog toga.

HD paket koji je sad u ponudi , vecinu kanala iz tog paketa nikad mi na HS-u nismo imali , ukupno 13HD kanala smo imali , a ne 28 koliko vec stoji kod njih u spisku tako da je nerealno ocekivat da ce to tako da ostane. Za prosireni paket ne kazem , to bi bilo fer da ostane tako.
Bojim se da te nisam ništa pitao :kiss:
Benq

#17139 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Hajde sreca pa selis kod drugog operatera jos malo , neke osobe je sevap pustit da se sami zahebu :mrgreen:
SerijeSync

#17140 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

Benq wrote:Hajde sreca pa selis kod drugog operatera jos malo , neke osobe je sevap pustit da se sami zahebu :mrgreen:
ne sjedaj mu na muku :lol:
kemox

#17141 Re: HS kablovska

Post by kemox »

SerijeSync wrote:
Benq wrote:Hajde sreca pa selis kod drugog operatera jos malo , neke osobe je sevap pustit da se sami zahebu :mrgreen:
ne sjedaj mu na muku :lol:
Ofirni ste Telemahovci :kiss: :run: :bih:
Benq

#17142 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Za tvoju informaciju ja sam HS korisnik , tacnije HKB :wink: , ali cim aBd puste novi signal , prelazim na TG Family paket iako sa KID22 paketom nemam bas nikakvih problema.

Image
nedims

#17143 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Benq wrote:Za tvoju informaciju ja sam HS korisnik , tacnije HKB :wink: , ali cim aBd puste novi signal , prelazim na TG Family paket iako sa KID22 paketom nemam bas nikakvih problema.

Image
Zanima me zasto ces preci na TG Famili...pomoglo bi mi u mom opredjeljenju. Iskren da budem meni je opcija Kid22 dobra, a nikako da skontam sta dobivam prelaskom ( na mom TV ne idu HD kanali ). Do kraja godine kupicu novi TV i tada bi mogao razmisljati o prelasku...Ne znam da li dobro razmisljam. Do sada smo nas dvojica bili zadovoljni korisnici HS-ovog Kid22 paketa.
Image
Benq

#17144 Re: HS kablovska

Post by Benq »

nedims wrote: Zanima me zasto ces preci na TG Famili...pomoglo bi mi u mom opredjeljenju. Iskren da budem meni je opcija Kid22 dobra, a nikako da skontam sta dobivam prelaskom ( na mom TV ne idu HD kanali ). Do kraja godine kupicu novi TV i tada bi mogao razmisljati o prelasku...Ne znam da li dobro razmisljam. Do sada smo nas dvojica bili zadovoljni korisnici HS-ovog Kid22 paketa.
Image
Vidi ovako , ja sada placam 47,3KM za KID22 paket i 9,5KM pretplata za telefon sto mjesecno iznosi 56,8KM.

TG Family paket je 56,9KM znaci 10kf skuplji od mog paketa ali zato dobijam 10Mbit brzi internet , flat telefoniju (besplatni pozivi ka svim fiksnim mrezama u BiH uz uspostavu poziva 0,03kf) sto sada na HS-u nije slucaj jer se svi pozivi naplacuju osim ako pozoves nekog ko ima telefon na HS-u odnosno MH Company tada je poziv besplatan, i dobijamo D3GO uslugu.

Samo skontaj da se postojeci KID paketi vise nece mijenjati , mislim prvenstveno na brzinu interneta koja se povecavala svake godine u Martu , to vise nece biti slucaj jer su uvedeni novi paketi sa dosta brzim internetom.

P.S. Sto se tice KID22 paketa, ja sam stvarno prezadovoljan, eh kako ce biti kada se pusti novi signal to ne znam , ali vjerujem da nece biti problema.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#17145 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Pitanje za HS. Kada je u planu pustanje novog signala u reonu Soukbunara, tacnije ulica Urijan Dedina?

Hvala.
bumerangss

#17146 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

hrasno38 wrote:
operacija labrador wrote:Evo i Logosoft se zadao pa svako malo "akcija" , ah što su gazde pritisnule mandžment

https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=f384 ... ee3c963edc
Pa utakmica i privlacenje kupaca....to je upravo ono sto nam treba i sto je dobro
Bravo :thumbup: i ja sam za konkurenciju jer to snizava cijene i podize kvalitet. Zato pratim teme i telemaha i BH Telecoma i logosofta... i volio bih da ih jos ima
hrasno38

#17147 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
nedims wrote: Zanima me zasto ces preci na TG Famili...pomoglo bi mi u mom opredjeljenju. Iskren da budem meni je opcija Kid22 dobra, a nikako da skontam sta dobivam prelaskom ( na mom TV ne idu HD kanali ). Do kraja godine kupicu novi TV i tada bi mogao razmisljati o prelasku...Ne znam da li dobro razmisljam. Do sada smo nas dvojica bili zadovoljni korisnici HS-ovog Kid22 paketa.
Image
Vidi ovako , ja sada placam 47,3KM za KID22 paket i 9,5KM pretplata za telefon sto mjesecno iznosi 56,8KM.

TG Family paket je 56,9KM znaci 10kf skuplji od mog paketa ali zato dobijam 10Mbit brzi internet , flat telefoniju (besplatni pozivi ka svim fiksnim mrezama u BiH uz uspostavu poziva 0,03kf) sto sada na HS-u nije slucaj jer se svi pozivi naplacuju osim ako pozoves nekog ko ima telefon na HS-u odnosno MH Company tada je poziv besplatan, i dobijamo D3GO uslugu.

Samo skontaj da se postojeci KID paketi vise nece mijenjati , mislim prvenstveno na brzinu interneta koja se povecavala svake godine u Martu , to vise nece biti slucaj jer su uvedeni novi paketi sa dosta brzim internetom.

P.S. Sto se tice KID22 paketa, ja sam stvarno prezadovoljan, eh kako ce biti kada se pusti novi signal to ne znam , ali vjerujem da nece biti problema.
I na HS_u je bilo flat prema svim fiksnim mrezama u BiH.
perfect_guy

#17148 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

hrasno38 wrote: I na HS_u je bilo flat prema svim fiksnim mrezama u BiH.
jest u onom paketu od 12 KM, ne znam za ovaj koji on pominje
Benq

#17149 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Da ali ta pretplata je 12KM i dobro dodje samo onima koji puno koriste fiksni telefon , meni je u ovih 9,5KM uracunato 4KM za razgovore prema fiksnim i mobilnim brojevima , mozda sam 2-3 puta dobio 11KM racun , inace mi stalno dolazi samo pretplata.
hrasno38

#17150 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

perfect_guy wrote:
jest u onom paketu od 12 KM, ne znam za ovaj koji on pominje
Pa ja sam imao Quadro opaket sa KID 14 i nisam nikad placao razgovore prema fiksnim mrezama i uvijek je pisalo 0 KM. Sada recimo na TM ne pise tako i pise 0.0293 prema fiksnim mrezama a prema inostranstvu (gdje pise da u paketu imam 100 minuta free) pise 0,0117.
Locked