Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ascari wrote:Obzirom da tabirite oko odbrane, ovako je izgledala u posljednja cetiri Clasica:
Alba-Adriano-Mascherano-Montoya
Alba-Mascherano-Pique-Montoya
Adriano-Mascherano-Pique-Alves
Adriano-Mascherano-Puyol (3-4-3)
Posljednji put kada su Pique i Puyol igrali zajedno, bilo je 1-2 za Barcu, uz onaj ludjacki posjed lopte (preko 70% je bilo). Puyol vise nema tu brzinu, ali ima mozga kojeg Mascherano i Song nemaju. Stoga, ja tipujem na Alba-Puyol-Pique-Alves. Doduse, ne bi me iznenadilo Alba-Puyol-Pique-Adriano, a Alves u napadu sa Pedrom i Messijem.
Oko Puyola se slazem ali koga bi zrtvovao u ovoj varijanti da Alves igra gore?
U prvoj varijanti tipujem na Iniesta-Messi-Pedro (Cesc u sredini na papiru). Ukoliko bi Alves isao gore, definitivno bi Cesc ispao iz kombinacije, a Iniesta nazad u vezni red. Suludo zvuci...
Problem kad nemas spremnih igraca, problem kad imas sve na raspolaganju
Ima smisla samo sta dobijas a sta gubis sa Alvesom. Dobijas , naravno po meni, vise u odbrani jer ako igras gore sa Pedrom Alvesom i Mesijem obavezujes Cristiana da se vraca i pomaze odbrani. Sa druge strane, bez Fabregasa, na sredini bi moglo biti problema jer ako Real natrpa svoje ljude protok lopte ce biti presjecen.
Logican tim da se pocne. Ovo sto @Ascari kaze nije daleko od koncepta koji ima Tito samo sto ja to vidim kao neku varijantu u toku utakmice u zavisnosti od rezultata
Ima smisla samo sta dobijas a sta gubis sa Alvesom. Dobijas , naravno po meni, vise u odbrani jer ako igras gore sa Pedrom Alvesom i Mesijem obavezujes Cristiana da se vraca i pomaze odbrani. Sa druge strane, bez Fabregasa, na sredini bi moglo biti problema jer ako Real natrpa svoje ljude protok lopte ce biti presjecen.
Upravo na to sam i ciljao sa Alvesom. Sigurnija odbrana, brzi napad. Natrpana sredina Rala automatski podrazumjeva Messija duboko u sredini, sa ili bez Cesca. Postavlja se pitanje ko je bolja opcija u napadu, preporodjeni Alves, ili Cesc.
Sumnjam da ce Murinho ici na "il' pukovnik, il' pokojnik", stoga od Reala sutra ocekujem:
Last edited by ascari on 30/01/2013 00:56, edited 1 time in total.
Logican tim da se pocne. Ovo sto @Ascari kaze nije daleko od koncepta koji ima Tito samo sto ja to vidim kao neku varijantu u toku utakmice u zavisnosti od rezultata
ovaj tim je igrao protiv malage (+valdez -pinto) i pobijedili su 1:3 (messi u prvom, fabregas i thiago u drugom)
Kao misljenje postujem ga, ali tvrdo i malo jednostrano. Par stvari koje dovodis u vezu mi nisu jasne. 1 Kakve veze ima Gines Crvajal i njegovo zastupanje Madridovih igraca u ovom slucaju. 2.Carles Busquets je napustio klub jer nije htio da bude smetnja sinu Ne moze u isti kos sa Unzueom.3. Aplauz koji je Victor dobio u nedjelju i nastup uprave (vise nego korektan) pokazuje da taj dio javnosti koji ga smatra izdajnikom nije bas veliki. Ostalo je jos puno vremena do isteka ugovora tako da ssto manje o Valdesu bolje za sviju. Inace clanak je odlican, sa jako puno podataka. Tesko je naci u sportskoj stampi nesto slicno. Sretno u radu udruzenja.
jasmine, jesi ti i sa barcadih stranice? tamo se isto polemise o valdezu, a kada je victor napravio onu gresku toliko je degutantan clanak tamo objavljen da mi je bilo mucno u stomaku. od tad vise i ne posijecujem tu stranicu. sori ako nemas veze s tim (ili ako imas a osjecas se prozvanim).
anyway, slazem se sa @skenderijom oko victora (da ne ponavljam). ako covjek zeli novi izazov, neka mu je sa srecom. sasvim je normalno u zivotu (zeljeti) probati nesto novo.
sto se tice njegovog branjenja, pogledaj njegove cifre jos jednom a i barcelonine s njim, i bez njega na golu. kakav je kao prijatelj ili kolega to ne znam. ali po svemu vidjenom i procitanom, mislim da je dobar decko.
opet, neka mu je sa srecom i nadam se da ce se dokazati kao izvrstan golman i u novom klubu. volio bih, bayernu, pa da opet radi s pepom.
Kao sto neko napisa vazno je da ne primimo rano gol,a sto se tice sastava mislim da ce ipak Puydo igrat' umjesto Mascherana.Puydo u posljednja dva nastupa odigrao sjajno,po meni bi on bio logicniji izbor,Mascherano je sklon greskama i opasan po nas gol .Sto se tice veznog reda,vjerovatno ce igrati Busquets,Xavi i Cesc,znaci Iniesta u napadu zajedno sa Messijem i Pedrom.Ali nekako mi dismr da ce tu biti nekakvo iznenadjenje
Mislim da će biti tijesno, bez obzira na formu koja nije bitna u ovakvim duelima... Real će igrati na kontre obje utakmice, i daće minimalno jedan preko lijeve strane gdje je Ronaldo, Jer je Alves i previše ofanzivan...u zadnje vrijeme vidljiva je tendencija Mourinha da se opet vrati kontrama, koje su za kup takmičenja dobar izbor.
tendzera wrote:Kao sto neko napisa vazno je da ne primimo rano gol,a sto se tice sastava mislim da ce ipak Puydo igrat' umjesto Mascherana.Puydo u posljednja dva nastupa odigrao sjajno,po meni bi on bio logicniji izbor,Mascherano je sklon greskama i opasan po nas gol .Sto se tice veznog reda,vjerovatno ce igrati Busquets,Xavi i Cesc,znaci Iniesta u napadu zajedno sa Messijem i Pedrom.Ali nekako mi dismr da ce tu biti nekakvo iznenadjenje
i ja glasam za puyola.on je kapiten, ne vidim kako bi mascherano mogao imati prednost u ovakvim utakmicama. pored toga, masch je na 2 zuta, tj. pred suspenzijom.
Novinar Barca TV Edgar Fornos postavio je na Twiteru sliku uz sljedeci tekst:" Trava je super visoka. Podsjeca na prvi Clasico sa Mourinhom na Bernabeu (1-1)"