SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#17126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Bloo wrote:
swirl wrote:
ceca wrote:Ružino ulje pegla bore lično se uvjerila na sebi. Proizvodi Cydonia Gračanica.
Gdje kupujes to ulje?
ima u apoteci na tramvajskoj katedrala...apotekica sa prirodnim proizvodima se nalazi izmedu trafike i optike :D
imaju ovo cydonijino i jos dosta proizvoda, a nije skupo
Hvala ti!
badalpur

#17127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

Dobih nedavno ovaj serum. Shiseido ga predstavlja kao revolucionarni proizvod kakav jos ne postoji na trzistu. Koristim ga jedno mjesec dana i priznajem da primjetim razliku, koza mi je nekako glađa i na dodir i naizgled, borice su umanjene i imam neki prirodan sjaj. Je li neko probao Ultimune?

Image
Michun

#17128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

badalpur wrote:Dobih nedavno ovaj serum. Shiseido ga predstavlja kao revolucionarni proizvod kakav jos ne postoji na trzistu. Koristim ga jedno mjesec dana i priznajem da primjetim razliku, koza mi je nekako glađa i na dodir i naizgled, borice su umanjene i imam neki prirodan sjaj. Je li neko probao Ultimune?

Image
nisam taj...ali ovaj jesam. prijateljica mi rekla da mi lice sija...
Image
galamdzinica

#17129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Meni ovaj žuti nikako nije odgovarao, koža mi je počela goriti od njega. Onda mi je rekla u apoteci da je previše jak za mene ne znajući da sam ga probala :) znači da zna svoj posao. Druga dva od Lieraca su mi predivna, hydra chrono+ i luminescence. Dobila sam testere prije tri i po mjeseca i redovno svako jutro koristila, 5ml mi se tek neki dan potrošilo (samo hydre, luminiscence eno čitav, sad sam na njega prešla).

Inače što se tiče preparative (definitivno nisam neki stručnjak, pa možda griješim), vjerujem samo apotekama - imam osjećaj da kreme ala Chanel, Estee ili gore spomenuti Shiseido nemaju dermatološki "faktor x" u njezi. Opet kažem, možda i laički griješim :)

Koristi li neka Paulas Choice ili čita njenu beautypediju? Je li i vama malo nevjerovatno da svi brendovi u njenim recenzijama imaju pokoji best, dok svi njeni proizvodi imaju ocjenu best od "vrsnih kozmetičkih stručnjaka" :-) :-) :roll: možda bih i probala nešto, ali ovako su mi baš odbojni njeni proizvodi.

Još samo da preporučim jedno slatko rumenilo pa neću više obećavam :D naručih nedavno sleek rose gold sa amazona, dođe - sjaji se ko rudnik zlata (ne volim nikako sjajno). Ja fino na amazon da ga vratim (bilo je oko 5e), kažu - ne trebate nam slati nazad proizvod, dobit ćete pare :lol: i tako ja završim i sa jaretom i sa parama u džebu. Juče, haj rekoh da ne stoji džaba, da ga isprobam - rumenilo vrh! :lol: izgleda kao da sam se zacrvenila u blagu zimu, skroz prirodno (doduše ja ga baš blago nanesem). Pa eto da znate :D

Da ga ne slikam po lošem svjetlu, to je to: Image beautyholičarke ga znaju sigurno, ali možda pomogne kojem novom kolačiću :)
aristocat

#17130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by aristocat »

Vraca li allbeauty carinu?
Bluemore

#17131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

badalpur wrote:Dobih nedavno ovaj serum. Shiseido ga predstavlja kao revolucionarni proizvod kakav jos ne postoji na trzistu. Koristim ga jedno mjesec dana i priznajem da primjetim razliku, koza mi je nekako glađa i na dodir i naizgled, borice su umanjene i imam neki prirodan sjaj. Je li neko probao Ultimune?

Image
joj ovo je mislim super.. voljela bih probati... mada je malo poskupo
AAmilaAA

#17132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Procitah neku receziju Max factor cc stick,i sad...navodno ih hvale. Meni bih trebao ovaj sto neutralise podocnjake,je li neko probao,mislim ima li ovo uopce kod nas?
Emmahill posebno se odnosi na tebe,ako doddjes u dodir s ovim,javi sta je :D,marketiski trik,ili stvarno nesto fino :D
emmahill

#17133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

AAmilaAA wrote:Procitah neku receziju Max factor cc stick,i sad...navodno ih hvale. Meni bih trebao ovaj sto neutralise podocnjake,je li neko probao,mislim ima li ovo uopce kod nas?
Emmahill posebno se odnosi na tebe,ako doddjes u dodir s ovim,javi sta je :D,marketiski trik,ili stvarno nesto fino :D
Evo me :D Čitala sam o njima, ne znam sad koji bi trebao biti za podočnjake, jer se spominju različite nijanse po teoriji boja, najčešće narandžasta, roza i žuta, zavisno jesu li ljubičasti, smeđi ili plavi, mada po mojim zapažanjima skoro uvijek pali narandžasta, bilo da je to u podtonu korektora (kao što na sebi primjenjujem, naime korektor za podočnjake mi je malo narandžast i hladan tako da ih savršeno neutrališe) ili u nijansi korektivnog korektora kao što je taj MF-ov stick (ja koristim Krylanovu Supracolor u nijansi tog tipa, mada je za moj ten pretamna), dok žutu i rozu više svrstavam u tip highlight korektora (npr. imam u Ben Nye krug-paleti žuti i rozi highlight kojeg stavim preko korektora), tako da ti preporučujem narandžasti ako već hoćeš probati koji. Nemam neku želju da ih probam pošto su mi nepraktični i poskupi kad bih ih sve odvojeno kupila, tako da ću naručiti Graftobian krug-paletu takvih korektora u bojama, ali svakako su mi zanimljivi i čekam dojmove :)
MissD

#17134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Jesu stigli ti cc stickovi? Javljate cim ih vidite, ja želim zeleni! :)
emmahill

#17135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Image

Da vidite ljepotu koju hoću naručiti :) Ne znam kako se drogerijskim brendovima ne isplati napraviti nešto ovako, a ne sve odvojeno i onda to upakovati u glomazno pakovanje.
BJB

#17136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Evo vam
Last weekend we upgraded our warehouse systems as part of our continued effort to improve our services.
Due to this upgrade and high volume of orders you may have experienced a delay on your recent order.
We are very sorry if this is the case and rest assured that, if your order has not yet arrived, it will be on its way to you very soon. As a goodwill gesture, please accept this 10% OFF code to use on your next order with feelunique.com.
Use code FORGIVEUS
Code valid until 31st January 2015.
Stvarno su posteni. Meni kasnila narudzba (Lipstick Queen Saint lipstick i sampon) i vrate mi novac, postar mi donese paketic koji je bio malo u Francuskoj, pitam ih kako da im vratim novac ili da oni povuku, kazu nista- narudzba je previse kasnila, to je dio izvinjenja. Od svih ovih website-ova sa kojih sam kupovala ista, oni su najljubazniji. :D Da hoce jos samo Biodermu poceti prodavati.
galamdzinica

#17137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Da, meni su bez trunke razmišljanja vratili pare ljetos kad mi nije došla narudžba. Kakvi su Lipstick saints, koju si nijansu uzimala? Mogla si nam ih svočnuti :D

Otišla sam neki dan da probam cc sticks, onaj za podočnjake (to je žuti, jer žuta neutralizuje lila, a roza neutralizuje plavu - pa procijenite koje boje su vam podočnjaci). Moje mišljenje je da dobro prekrivaju, ali da su teksturom malo kredasti pa ne uzeh. Meni se uzima eraser pasta od benefita, ali skupaaa za onolišno :(
BJB

#17138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image
Saints imaju 10% pigmenta, ostalo je njega za usne, Sinners su 90% pigmenta.
galamdzinica

#17139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

BJB, jesi probala medieval? Odavno kontm da uzmem neki lipstick queen, on mi je zapao za oko.
BJB

#17140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

I meni je, ali nisam jos.. Zene, pitanje vezano za kozu. Dobila sam neke cudne sitne bijele bubuljuice ali samo izmedju lijeve obrve i kose i malo prema ivici cela. Izludise me..Je l' vam se desavalo i od cega je?
AAmilaAA

#17141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

emmahill wrote:Image

Da vidite ljepotu koju hoću naručiti :) Ne znam kako se drogerijskim brendovima ne isplati napraviti nešto ovako, a ne sve odvojeno i onda to upakovati u glomazno pakovanje.
Koliko kosta ovo?
Kad sam malo bolje proguglala,vidjela sam da nam dolazi val ovakvih nekakvih korektora.Catrice je izbacio svoju verziju prosle god.,a sad je i Essence iste stikove kao Maxfactor,Avon,Revelique....itd... Mozda bolje da malo sacekam,da vidim sta je zaista dobro od toga. A za sad idem kupiti artdeco camuflazu :D
emmahill

#17142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

AAmilaAA wrote:
emmahill wrote:Image

Koliko kosta ovo?
Kad sam malo bolje proguglala,vidjela sam da nam dolazi val ovakvih nekakvih korektora.Catrice je izbacio svoju verziju prosle god.,a sad je i Essence iste stikove kao Maxfactor,Avon,Revelique....itd... Mozda bolje da malo sacekam,da vidim sta je zaista dobro od toga. A za sad idem kupiti artdeco camuflazu :D
Ne znam tačno, mislim da nije više od 40-50 KM sa poštarinom na makeupmania.com jer je američka stranica... Ne mogu prežaliti što imamo carinu, jer imaju toliko dobrih stvari za jeftino, mislim da ponekad imaju in stock i RCMA stvarčice koje želim, a upravo zbog ogromne carine ne mogu :(

Ma to tako kod većine brendova, evo vidi samo slučaj sa mat ruževima i kremovima za usne, plus balzamastim ruževima u olovci... Ludnica.

Btw, je li koristite fiksatore i kakav vam je koji? Ja razmišljam da naručim Mehron, jer ne mogu doći do MUFE-a.
emmahill

#17143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

BJB wrote:I meni je, ali nisam jos.. Zene, pitanje vezano za kozu. Dobila sam neke cudne sitne bijele bubuljuice ali samo izmedju lijeve obrve i kose i malo prema ivici cela. Izludise me..Je l' vam se desavalo i od cega je?
Da nisu milie/milije (ne znam kako je tačno) ili komedogeni?
requiem for a dream

#17144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by requiem for a dream »

emmahill wrote:
BJB wrote:I meni je, ali nisam jos.. Zene, pitanje vezano za kozu. Dobila sam neke cudne sitne bijele bubuljuice ali samo izmedju lijeve obrve i kose i malo prema ivici cela. Izludise me..Je l' vam se desavalo i od cega je?
Nisu komedogeni nego komedoni.
Jeste desavalo se, obicno kad krema ne odgovara.
emmahill

#17145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

requiem for a dream wrote:
emmahill wrote:
Nisu komedogeni nego komedoni.
Jeste desavalo se, obicno kad krema ne odgovara.
Jeste, komedoni je pravilno, hvala i halali :D
galamdzinica

#17146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Žene, treba mi vaša pomoć. Vidjeh neki dan u tramvaju na curi lak na noktima, boja savršena - smećkasta, sa bordo-lila podtonom (ako tako nešto uopšte postoji :lol: ). Djeluje onako vodenasto. Imate li neki hint koji bi mogao biti? Uzeh essie carry on misleći da bi mogao biti taj, ali nije :(
requiem for a dream

#17147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by requiem for a dream »

Jeste, komedoni je pravilno, hvala i halali :D[/quote]
Hahahahahahaha, sorry, ali kad vidim nesto nepravilno napisano, moram ispraviti, to je jace od mene. :-) :-) :lol: :lol: :lol:
BJB

#17148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Sto ce reci da mi Embryolisse ne odgovara..Hajd' sreca imam LRP Effaclar.
BJB

#17149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

galamdzinica wrote:Žene, treba mi vaša pomoć. Vidjeh neki dan u tramvaju na curi lak na noktima, boja savršena - smećkasta, sa bordo-lila podtonom (ako tako nešto uopšte postoji :lol: ). Djeluje onako vodenasto. Imate li neki hint koji bi mogao biti? Uzeh essie carry on misleći da bi mogao biti taj, ali nije :(
Image
ili ovaj Image
Feelunique imaju ponudu 3 za 2 za Bourjois-Cargo-Eyelure-Elegant Touch'-Murad-Tigi..Kupis tri proizvoda istog branda i najjeftiniji dobijes dzabe..Recimo kupis 2 CC Bourjois i onaj bronzing set i dobijes CC cream besplatno, bas se isplati..
http://www.feelunique.com/specialoffers?type=x4y
alkalna_baterija

#17150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

tražim mat ruž, boja trula višnja

vidjeh mac-ov, onakav je savršeeeeen, ali je onako malo poskup, ima li neki jeftiniji, koji je solidno kvalitetan (u skladu s cijenom) :roll:
Post Reply