madner wrote:Rekao si da je SDA jedna ozbiljna, narodna stranka.
Za razliku od drugih, manje ozbiljnih.
Pa jeste, SDA je najozbiljnija stranka na ovim prostorima, sa makar nekom vrstom unutrašnje demokratije, priličlno velikom bazom kadrova, i nažalost jedna od rijetkih stranaka koja svoje djelovanje nije omeđila relacijom tramvaja trojke (kada govorimo o strankama pro-bosanske provinijencije).
Ali to ne znači da sam ja glasač SDA (nisam) niti mislim da se SDA-u treba dati mandat da radi šta hoće i šta želi. Naprotiv, ključ čitave priče jeste da se SDA natjera ( ponavljam natjera, jer neće niko sam od sebe, i to nije specifikum samo SDA) da pravi promjene. I ja zaista tu vidim moguću veliku ulogu DF-a kao poluge koja će ne samo pristiskati SDA, nego svojim djelovanjem postavljati nove orijentire i kreirati drugačiji sistem vrijednosti. Koliko god neko volio SDA ili ne, ali ona ima snagu da kreira promjene (pozitivne). Hoće li to raditi, u dobroj mjeri ovisi od toga da li će biti natjerana.
Kad sam se već latio pisanja, reci mi, zar ti ne misliš da se ovdje , upravo od strane glasača DF_a, iskazuje ogromno nepovjerenje baš prema DF-u, kako drugačije iščitati poruke tipa, zajebat će ih SDA, iskoristiti, i slično........nije zar da misliš (mislite) da su u DF-u mazlumi ??