SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Pryda

#17126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pryda »

franceska wrote:
Pryda wrote:Pa tu su u tom naselju unistili livadu gdje su se djeca igrala fudbala, zimi sankala i skijala. Sad je parking na jedno 4-5 spratova poluprazan jbg placa se. Druga livada koja je ostala za djecu je isto izbetonirana, napravljena je dzamija. A lezeci policajci koje sad postavljaju pored skola ne sluze nicemu, ono neko govno bijelo malo ne moras ni usporit komotno vozit preko njih.
Eto sad se sjetih. Na Višnjiku su postavili te neke male bijele ležeče policajce. Koja je uopće njihova svrha, jer kao što si već napisao, može se komotno preći preko njih bez nekog usporavanja :?

Edit: A na Koševskom brdu su oni standardni oko škole.
A jest vjerovatno moja greska, kod skole na Kosevskom su pravi. Ali ima jos jedna skola blizu na Gorici, ulica Odobasina tu je postavljeno mislim 8 tih malih, rijetko ko uspori. Ono mi stvarno nije jasno :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

problem je sto parking u centru nakon 2-3 godine pojede vrijednost auta hahah vecine barem
Forsaken

#17128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

Parking u toj garazi na kosevskom je 90kermi mjesecno...
VjecitiStudent

#17129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Ta garaža privatna ili ...?
karanana

#17130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

privatna naravno.
VjecitiStudent

#17131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Vlasnik?
razonoda

#17132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

karanana wrote:privatna naravno.
:lol: Hoces da kazez --vlasnik busi gume. Mesjutim, neko upozorava da se sklone sa trotoara, ipak je humanije nego da skidaju tockove. Prema tome -----BUSHI GUMEEEEEEEE
karanana

#17133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

razonoda wrote:
:lol: Hoces da kazez --vlasnik busi gume. Mesjutim, neko upozorava da se sklone sa trotoara, ipak je humanije nego da skidaju tockove. Prema tome -----BUSHI GUMEEEEEEEE
otkud ti to da govorim da vlasnik busi gume?
samo odgovaram na pitanje cija je garaza.
vlasnik je....joj ne sjecam se, a koristio sam tu garazu nekih 2-3 mjeseca kad se tek otvorila. parking bio 70. je li moguce da je ans drive vlasnik?
Logovan

#17134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Pryda wrote:Pa tu su u tom naselju unistili livadu gdje su se djeca igrala fudbala, zimi sankala i skijala. Sad je parking na jedno 4-5 spratova poluprazan jbg placa se. Druga livada koja je ostala za djecu je isto izbetonirana, napravljena je dzamija. A lezeci policajci koje sad postavljaju pored skola ne sluze nicemu, ono neko govno bijelo malo ne moras ni usporit komotno vozit preko njih.
Ma kakva livada i djeca, šta ti je. :-) Nisu se tri puta zaigrali na livadi.
VjecitiStudent

#17135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:
razonoda wrote:
otkud ti to da govorim da vlasnik busi gume?
samo odgovaram na pitanje cija je garaza.
vlasnik je....joj ne sjecam se, a koristio sam tu garazu nekih 2-3 mjeseca kad se tek otvorila. parking bio 70. je li moguce da je ans drive vlasnik?
Evo ih
http://www.montis.com.ba/index.html

80 km mjesec

Naravno, suvlasnik je ugledni član vladajuće partije u općini.
dječak sa šibicama

#17136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Forsaken wrote:Parking u toj garazi na kosevskom je 90kermi mjesecno...
I koliko vidim dobar dio parkiranih vozila su zapravo kamp prikolice, mali camci na prikolicama, dakle i ta garaza je uradjena za elitu.

Poluprazna je garaza, rekao bih, malo ko tamo placa parking.

Baska sto su unistili sankaliste za djecu, zelenu povrsinu, i sto sada pojedinim gradjanima garaza dodje 5 metara od balkona. Ali ko da ih je neko pitao za misljenje. I naravno da je suvlasnik clan vladajuce stranke u opcini, jedino ne znam sad koja je to stranka, SDP ili DF? :D garazu je i gradio SDP gradjevinac, Haznadar. Svi su se oni tu uklopili/utalili.
Banksy

#17137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

Je li to ova garaža?

http://www.avaz.ba/clanak/148072/saraje ... ovrijedene

Uvijek je prazna.
dječak sa šibicama

#17138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Banksy wrote:Je li to ova garaža?

Uvijek je prazna.
Jeste, to je ta garaza, i istina je da je tu uvijek mokra cesta na okuki prije ulaza u garazu, ali ne kontam kako je ovaj zavrsio u ovom kanalu kad na okuki inercija nosi u potpuno drugom smjeru. Valjda se odbio od brda pa zavrsio u kanalu kod garaze.

Svasta.

a gume su busene bas tu pored garaze, ako je suditi po fotografijama na klixu, gore ispod skole i bas tu u Nusreta Sisica, odmah nakon ulaza u garazu. Mozda je fakat gazda garaze nekom tusnuo koju marku da odradi posao za njega :D
supercali

#17139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

pa i neka su im izbusili
jbt covjek napravio cestu za garazu sa dvije trake normala al ako ovi parkiraju sa dvije strane ispadne samo jedna traka do garaze

ma treba poceti sve redom busiti dok se ljudi ne opamete pa makar mi mrtvi otac parkirao tako
Forsaken

#17140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

supercali wrote:pa i neka su im izbusili
jbt covjek napravio cestu za garazu sa dvije trake normala al ako ovi parkiraju sa dvije strane ispadne samo jedna traka do garaze

ma treba poceti sve redom busiti dok se ljudi ne opamete pa makar mi mrtvi otac parkirao tako
90kermi mjesecno je tebi ok za parking?
razonoda

#17141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

Uvijek je prazna.
:lol: Ne zadugo. Jos 2 probusene gume i :lol: garaza se puni.
supercali

#17142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Forsaken wrote:

pa trebas preracunati sta ti je prioritet u zivotu i sa koliko novca raspolazes
sve ima svoju cijenu
kosevo ipak nije neko lijevo naselje kao pofalici i dalje prema ilidzi
onda druga stvar ako ti je to skupo zapitao bi se da li bi uopste kupovao auto
po slikama auta kojima su gume izbusene ne predstavljaju socijalu tipa jugo i sl pa da kazes da nema 90 mjesecno za garazu
i nije 90 nego 80 sa njihove stranice
to dodje oko 2,5 marke dnevno

ps. kod nas dosta raje zivi preko svojih mogucnosti a zali se kad treba platiti taj luksuz
Forsaken

#17143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

supercali wrote:
Forsaken wrote:

pa trebas preracunati sta ti je prioritet u zivotu i sa koliko novca raspolazes
sve ima svoju cijenu
kosevo ipak nije neko lijevo naselje kao pofalici i dalje prema ilidzi
onda druga stvar ako ti je to skupo zapitao bi se da li bi uopste kupovao auto
po slikama auta kojima su gume izbusene ne predstavljaju socijalu tipa jugo i sl pa da kazes da nema 90 mjesecno za garazu
i nije 90 nego 80 sa njihove stranice
to dodje oko 2,5 marke dnevno

ps. kod nas dosta raje zivi preko svojih mogucnosti a zali se kad treba platiti taj luksuz
mjesec dana parkinga na M. Dvoru je 40km preko puta skupstine. Pa sad racunaj kolka je ovo deracina ...
Banksy

#17144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

dječak sa šibicama wrote:

Uvijek je prazna.
Jeste, to je ta garaza, i istina je da je tu uvijek mokra cesta na okuki prije ulaza u garazu, ali ne kontam kako je ovaj zavrsio u ovom kanalu kad na okuki inercija nosi u potpuno drugom smjeru. Valjda se odbio od brda pa zavrsio u kanalu kod garaze.

Svasta.

a gume su busene bas tu pored garaze, ako je suditi po fotografijama na klixu, gore ispod skole i bas tu u Nusreta Sisica, odmah nakon ulaza u garazu. Mozda je fakat gazda garaze nekom tusnuo koju marku da odradi posao za njega :D
Garaža jeste skupa za prosječan džep, ali ta ulica je zaista pretrpana automobilima, katastrofa, slična onoj kod bolnice Koševo ...
supercali

#17145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Forsaken wrote:
mjesec dana parkinga na M. Dvoru je 40km preko puta skupstine. Pa sad racunaj kolka je ovo deracina ...
parking tu je obicno mjesto na sljaci bez ikakve zastite i sl
ja bih opet prije izabrao ovu od 80 natkrivenu nego tu od 40 al to je moj izbor svakom svoje
Forsaken

#17146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

supercali wrote:
Forsaken wrote:
ja bih opet prije izabrao ovu od 80 natkrivenu nego tu od 40 al to je moj izbor svakom svoje
kolko ti placas trenutno parking ispred kuce?
VjecitiStudent

#17147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Garaža jeste skupa za prosječan džep, ali ta ulica je zaista pretrpana automobilima, katastrofa, slična onoj kod bolnice Koševo ...
Jel' ima popusta za članove SDP-a ili DF-a, zna li ko?
razonoda

#17148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Garaža jeste skupa za prosječan džep, ali ta ulica je zaista pretrpana automobilima, katastrofa, slična onoj kod bolnice Koševo ...
Jel' ima popusta za članove SDP-a ili DF-a, zna li ko?
:-) vidi clana-----zar nemas vozaca?
supercali

#17149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Forsaken wrote:
supercali wrote:
Forsaken wrote:
kolko ti placas trenutno parking ispred kuce?
ne placam nista
placao bih garazu da su u opstini htjeli iznajmiti opstinsku garazu
nego sam ja jedno 3 sata hodao od kancelarije do kancelarije sa odgovorima idi u sobu broj x broj y itd i na kraju odustao
Forsaken

#17150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

ne placam ni ja al nisam ganjo nikoga da placam :D

Ne placam i smatram da i drugi treba da imaju tu "privilegiju", posebno kada se ne radi o centru grada(Kosevo nije centar). Jer lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti ( 80 kermi x12 ti je vise od prosjecnog kasko osiguranja ).
Locked