Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
choxnox

#17101 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Mehemed wrote:Meni ne traži ni lične, ni papirića, nit išta. Znaju me napamet, dosta puta sam i primio i poslao poštu preko Bh Pošte.
Ma ne trazi ni meni, ali je lik smor. A cesto sam u posti, vec su me svi upoznali. A i ovaj lik jednom fino, dvaput k'o debil.
chudjenhe

#17102 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by chudjenhe »

nije s ebay...al et ako neko zna da mi objasni

bicikla koja kostaju preko 3000 i 4000 $ snizeno na 130-150 $

Image

Image

:shock: :?:
shiljak

#17103 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shiljak »

Da li neko ima iskustva sa micro sd karticama? Imam par komada od prije kad sam kupovao i dešava se da kada ubaciš na računar piše da se mora formatirati kartica i ne može joj se pristupiti?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17104 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

chudjenhe wrote:nije s ebay...al et ako neko zna da mi objasni

bicikla koja kostaju preko 3000 i 4000 $ snizeno na 130-150 $

Image

Image

:shock: :?:
Stara prevara :) Da je moguće, takva bicikla ne bi ni stigla do interneta, ili bi bio komad-dva max.

Bilo je i na piku takvih prevara. TV od 2 milje prodaje za 200KM, ideu njemacku hitno, uplati mu novac, salje ti postom hehe
chudjenhe

#17105 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by chudjenhe »

un1ted wrote:
Stara prevara :) Da je moguće, takva bicikla ne bi ni stigla do interneta, ili bi bio komad-dva max.

Bilo je i na piku takvih prevara. TV od 2 milje prodaje za 200KM, ideu njemacku hitno, uplati mu novac, salje ti postom hehe
pa ja racunam da nije kod nas i da je prevara nemoguca

ima li ikakvih opcijazastite, povrata novca...
Puf

#17106 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Puf »

Dok je ovaca bit ce i vune.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17107 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Ne kontam. Da nije kod nas i da prevara nije moguca? Prevare se dešavaju u najuređenijm zemljama.

Zdrava logika kaće da je ovo PREVARA. Još jedan indikator BESPLATNA POŠTARINA. Pa sama poštarina za ovaj bicikl je preko 100$.
lonely_wolf

#17108 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lonely_wolf »

chudjenhe wrote: ima li ikakvih opcijazastite, povrata novca...
Image
Atego

#17109 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Atego »

chudjenhe wrote:
pa ja racunam da nije kod nas i da je prevara nemoguca

ima li ikakvih opcijazastite, povrata novca...
ma nemoj razbijati glavu uopšte.za ove pare nemoš uzet nov capriolo sa kineskim mjenjačima,a ti misliš da bi ti neko poslao cube,koji je usput skuplji od većine automobila pred mojom zgradom,za manje od 300 KM ?
Melo15

#17110 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Melo15 »

un1ted wrote:Ne kontam. Da nije kod nas i da prevara nije moguca? Prevare se dešavaju u najuređenijm zemljama.

Zdrava logika kaće da je ovo PREVARA. Još jedan indikator BESPLATNA POŠTARINA. Pa sama poštarina za ovaj bicikl je preko 100$.
Ja sam nasao kod kineza sa diskovima, dobro izgleda za 70km al sami kazu nece da salju jer ce postarima izaci skuplje od bicikla. Oko 1kg je 20$ china post a biciklo 15-16kg..
nagibSA

#17111 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nagibSA »

Stas more bit' bidne sa ovim iz iskustva? Primjetih tek juce, kontaktirah prodavca, izvinjaje je, kaze on ce sutra kontaktirati shipping company i javiti sta je!

Image
Mehemed
Vozim: automobil

#17112 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Da u toj pošiljci nije šta sa liste zabranjenih predmeta primjera baterija ?
newklear

#17113 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Naručio sam neki dio za auto iz GB, bez broja za praćenje, koliko treba da stigne? Royal Mail International Standard je pošta...
probook

#17114 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by probook »

Kod mene oravo ubrzale dostave iz Kine i to sve besplatna dostava. Dodje juce paket 19 dana ima da je narucen i jutros drugi paket 9 dana od narudzbe proslo :thumbup:
PhilCou

#17115 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

Pozdrav.. Da li ima neko da se pravo razumije u ove online narudžbe, ne samo e-bay već generalno i oko carine i svega toga, a da mu nije teško da mi pojasni par stvari. Može u PP..
Hvala.
Mehemed
Vozim: automobil

#17116 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

PhilCou wrote:Pozdrav.. Da li ima neko da se pravo razumije u ove online narudžbe, ne samo e-bay već generalno i oko carine i svega toga, a da mu nije teško da mi pojasni par stvari. Može u PP..
Hvala.
Za SVE već ima odgovor u ovoj i u temi "CARINA U BiH", potrebno je samo malo prelistati i pročitati.
PhilCou

#17117 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

Mehemed wrote:
PhilCou wrote:Pozdrav.. Da li ima neko da se pravo razumije u ove online narudžbe, ne samo e-bay već generalno i oko carine i svega toga, a da mu nije teško da mi pojasni par stvari. Može u PP..
Hvala.
Za SVE već ima odgovor u ovoj i u temi "CARINA U BiH", potrebno je samo malo prelistati i pročitati.
Neću sad listati 20 strana da bih dobio odgovor na par pitanja i nejasnoća koje imam. Zato sam i rekao "kome nije teško"..
nlt

#17118 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nlt »

pa de pitaj ovdje više ljudi ce vidjeti :thumbup:
PhilCou

#17119 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

Kontao sam nekog u PP, da ne bih gušio PDF pitanjima koja su vjerovatno x puta već bila postavljena, ali nema veze.

Naime, želio bih uskoro da naručim jedne naočale s jedne oficijalne stranice. Nalaze se u Španiji. Cijena naočala je 39.99 dolara, odnosno oko 68 KM. Poštarina je besplatna.
Link - https://sunvoss.com/products/bumblebee- ... 4942841903

Pošto sam totalni laik oko ovoga što bi se reklo, zanima me sljedeće..

1. Da li plaćam carinu? Mislim da ne bi trebao, ali nisam siguran.
2. Da li će biti nekakve peglancije na carini ili ne?
3.Da li ja biram poštansku službu ili? Pošto sam listao stranice i vidim nekom dostavlja BH Pošta, nekom DHL.

Malo sam se dopisivao i sa njima oko nekih stvari, a ovo stoji na njihovoj web stranici.
How long will it take to ship my order?

All orders are processed within 24 business hours and shipped within 3-5 business days. Deliveries take 7-21 business days and in rare cases 30+ business days.

When will I receive tracking information:

Within a week of your order being fulfilled (shipped), you will receive notification of your tracking number.

If you do not receive your tracking number within 7 business days, please contact us!

Please note we can't ship to armed forces (APO / FPO).

Shipping Time:

US orders usually take between 7-14 business days to be delivered from the date they are shipped.

Worldwide orders take 7-21 business days and in rare cases can take 30+ business days. Please note in some countries, customs may cause an additional delay in delivery.

We recommend that you keep an eye on your tracking.
If you have more than one item, its very likely you will receive them separately. Each item will have its own shipping code.
Pa me zanima, tačnije da li se može znati za koliko bi mi to moglo stići? Da li ima veze pošto naručujem sa oficijalne stranice, a ne recimo e-baya, Amazona, Alliexpressa i sličnih stranica? Da li će mi možda brže stići pošto je iz Španije, a ne recimo iz Kine, mada vidim po vašim postovima da su i Kinezi pravo ažurni.
Zanima me taj kompletan proces kako ide.. Skapirao sam ovaj tracking kako ide.

Evo i neki od njihovih odgovora..

We do ship for free.However, if your local postal service does not support free shipping there will be an extra fee.
All items are delivered to your local postal service, so it depends on how your local postal service in your country delivers it. Once the package reached your country, you can contact your local postal service to get more details about your delivery. Normally they give you a notice via mail or they will deliver it to your mailbox.

To su te neke stvari koje me interesuju. Možda će se nekima činiti komično ova moja pitanja, ali ovo mi je prvi put da naručujem iz inostranstva, pa hoću da sve znam i isplaniram, da ne bi bilo problema. Ko pita, ne skita. :-D
Ako može pomoć, bio bih zahvalan. Izvinite što sam profulao temu, ali šta ću..
Last edited by PhilCou on 23/06/2018 21:32, edited 1 time in total.
deny_s

#17120 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

PhilCou wrote:Kontao sam nekog u PP, da ne bih gušio PDF pitanjima koja su vjerovatno x puta već bila postavljena, ali nema veze.

Naime, želio bih uskoro da naručim jedne naočale s jedne oficijalne stranice. Nalaze se u Španiji. Cijena naočala je 39.99 dolara, odnosno oko 68 KM. Poštarina je besplatna.

3.Da li ja biram poštansku službu ili? Pošto sam listao stranice i vidim nekom dostavlja BH Pošta, nekom DHL.

Malo sam se dopisivao i sa njima oko nekih stvari, a ovo stoji na njihovoj web stranici.

All orders are processed within 24 business hours and shipped within 3-5 business days. Deliveries take 7-21 business days and in rare cases 30+ business days.

Within a week of your order being fulfilled (shipped), you will receive notification of your tracking number.

If you do not receive your tracking number within 7 business days, please contact us!

Shipping Time:

US orders usually take between 7-14 business days to be delivered from the date they are shipped.

Worldwide orders take 7-21 business days and in rare cases can take 30+ business days. Please note in some countries, customs may cause an additional delay in delivery.

If you have more than one item, its very likely you will receive them separately. Each item will have its own shipping code.
Pa me zanima, tačnije da li se može znati za koliko bi mi to moglo stići? Da li ima veze pošto naručujem sa oficijalne stranice, a ne recimo e-baya, Amazona, Aliexpressa i sličnih stranica? Da li će mi možda brže stići pošto je iz Španije, a ne recimo iz Kine i sličnih zemalja, mada vidim po vašim postovima da su i Kinezi pravo ažurni.

We do ship for free.However, if your local postal service does not support free shipping there will be an extra fee.
All items are delivered to your local postal service, so it depends on how your local postal service in your country delivers it. Once the package reached your country, you can contact your local postal service to get more details about your delivery. Normally they give you a notice via mail or they will deliver it to your mailbox.

To su te neke stvari koje me interesuju. Možda će se nekima činiti komično ova moja pitanja, ali ovo mi je prvi put da naručujem iz inostranstva, pa hoću da sve znam i isplaniram, da ne bi bilo problema. Ko pita, ne skita. :-D
Ako može pomoć, bio bih zahvalan.
Nema carine na stvari do 300 km,samim tim ni peglanja sa carinom.
Eventualno ti mogu naplatiti pregled,od 3.5 do desetak markica.
delivery time su ti oni napisali,od 7 do 21 radni dan,a nekad i duže..baš kao i sa pošiljkama iz kine..
bh pošta ti samo donese na vrata kad je artikal u bosni,dhl biraš ako ne znaš šta ćeš od para i ako hoćeš da ti brže stigne,a za tracking number vidi
sa njima,mada mislim da će ti poslati sa njim jer je veća vrijednost
PhilCou

#17121 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by PhilCou »

deny_s wrote:
PhilCou wrote:Kontao sam nekog u PP, da ne bih gušio PDF pitanjima koja su vjerovatno x puta već bila postavljena, ali nema veze.

Shipping Time:

Pa me zanima, tačnije da li se može znati za koliko bi mi to moglo stići? Da li ima veze pošto naručujem sa oficijalne stranice, a ne recimo e-baya, Amazona, Aliexpressa i sličnih stranica? Da li će mi možda brže stići pošto je iz Španije, a ne recimo iz Kine i sličnih zemalja, mada vidim po vašim postovima da su i Kinezi pravo ažurni.

Ako može pomoć, bio bih zahvalan.
Nema carine na stvari do 300 km,samim tim ni peglanja sa carinom.
Eventualno ti mogu naplatiti pregled,od 3.5 do desetak markica.
delivery time su ti oni napisali,od 7 do 21 radni dan,a nekad i duže..baš kao i sa pošiljkama iz kine..
bh pošta ti samo donese na vrata kad je artikal u bosni,dhl biraš ako ne znaš šta ćeš od para i ako hoćeš da ti brže stigne,a za tracking number vidi
sa njima,mada mislim da će ti poslati sa njim jer je veća vrijednost
Hvala na pomoći, sve najbolje.
SHTEVELEC

#17122 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SHTEVELEC »

newklear wrote:Naručio sam neki dio za auto iz GB, bez broja za praćenje, koliko treba da stigne? Royal Mail International Standard je pošta...
Cesto narucujem iz UK, sve dodje za 8-12 dana, ne sjecam se da sam nesto duze cek'o
zlo zlo

#17123 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

oko 5 radnih dana treba otprilike.
Brane89

#17124 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Brane89 »

Dali je netko naručivo sa geekbuybinga i kakva su iskustva ?
zincx

#17125 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Brane89 wrote:Dali je netko naručivo sa geekbuybinga i kakva su iskustva ?
Jesam ja, telefon, u oktobru, došao u decembru...
Post Reply