Mišo_Kovač wrote:Dr Baltazar wrote:
@mišo_kovač
Džeko je 100% igrač za Bayern. Sa Thiagom i Riberijem koji su 1/1 igrači podređeni timu Edin bi davao 20+ golova po sezoni. I sad je u Manchesteru rezerva kakve nigdje na svijetu nema. Pa Pelegrini mu daje 20 minuta na PRIPREMNIM utakmicama, valjda je sve jasno šta ga čeka narednu sezonu. Ali njemu se to sviđa jer pare dolaze redovno, a on sjedi. Trebao bi pogledati kako je Jovetić odmah napravio transfer. Ne vrijedi svakako trenutno 30 miliona (18 miliona eura max). Šta će nam igrač koji je 35+... Vidiš da svi sad imaju 2 vrhunska napadača u timu, samo mi vraćamo mrtvog Pizara.
Nije važno što ti mislis da bi sa Thiagom i Riberijem (čija je karijera upitna, u najmanju ruku) Džeko davao dvadeset golova po sezoni. Bayern ne igra sa banderom naprijed ko prije što je igrao, Guardiola to ne voli i direktno radi na tome da mu napadač igra na još najmanje dvije pozicije u napadu (rotacija sa čitavom linijom AMR -AMC -AML tokom utakmice). Dzeko to ne moze, kao što nije mogao Mandzukic, kao što nije mogao Gomez, jednostavno takav tip napadača. To je valjda jasno, ako se gledao Bayern prošle godine.
I opet kazem, Bayern ima 3 kandidata sa mjesto špica trenutno - Lewandowskog, Mullera i Gotzea. To što se meni, tebi, petom, desetom ne svidja takav način igranja fudbala, ne mijenja činjenicu da dok god je Guardiola trener, to se neće mijenjati

Bayern je njemački tim, a to što je njemački tim i što je to Bayern će biti uvijek IZNAD samog Guardiole. Moraju imati nekog "panja" naprijed koji se neće vraćati u odbranu (i to je taj lik na klupi koji će ući kada se ne bude moglo lijepom igrom do gola. Pa prvi Pizaro nije neka radilica nego je neko ko čeka loptu..). Neke stvari se previše godina grade da bi se za par godina izmjenile. Ispade da je Lewandowski igrao krilo 50% utakmica. On bi se u nekom napadu znao izvući na krilo i to bi bilo to. On bi ti bio kao malo pokretna bandera koja čeka loptu od Riberija, Robena sa strane. Znači tvrdim 100% da bi svaki napadač u Bayernu davao 20+ golova po sezoni uz ovakav tim u kojem se na prvom mjestu gleda timska igra (zaboravimo ćelu

). Čak i bolji pritisak na odbrane protivnika je pravio Mandžukić, ali je otišao vjerovatno zbog nekih nesuglasica sa Guardiolom (naši se mentaliteti ne poklapaju nikako). Da Džeko nije za Bayerna, ovi ga sigurno prije par sezona ne bi tražili, ali pohlepni Bošnjo otišao za parama umjesto za titulama + parama

Ja samo kažem da bi on bio dobra opcija kao zamjena za Lewandowskog, a ne da postoji trenutni interes Bayerna za njega. On od tromog Goetze pokušava da napravi Messija, ali skontao je nakon 2 sezone da je to nemoguće. Meni se Guardiolin način igre sviđa, uopšte nisam protivnik ovakve igre. Ne sviđa mi se Lahm na zadnjem veznom, Rafinha na beku i tako te postavke unutar igre, ali mislim da je i tome došao kraj. Nama je ona Juppova igra donijela rezultate i igralo se dobro (glavna karta u igri fizička sprema), ali meni je ovo sa Guardiolom ljepše za gledati.
Gomeza su se na vrijeme riješili jer ima i previše problema sa povredama. A imao je sigurno kvalitet za Bayern.
Riberiju 99% sam siguran da nije ništa, ali očito da postoji dobar problem između njega i Pepa nakon svega onoga što se izdešavalo sa ljekarima kluba
Možda dobra stvar za sljedeću sezonu bi bio dolazak Klopa, koji bi nam mogao povesti Reusa. Ovaj očigledno čeka (koliko god to negirao u medijima) poziv Bayerna, jer ovo ostalo hladno odbija.