FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#17101 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

veljaca wrote:
Mozes li ukratko o ovome ?
ostavio sam link na onoj drugoj temi. http://www.punchng.com/sports/ronaldo-doubtful-for-el-clasico/
ne znam da li je istina ili dio raznih strategija. kod ovih stvari nikad ne znas.
Logovan

#17102 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Mikady wrote:Naravno da nije smijesno to je zalosno.
Zašto je žalosno? Ti baš veze nemaš.
Ne igra jedan od najboljih golmana svijeta, 3-4 iz odbrane (prva postava) i možda još Di Maria i Ronaldo. :-) Sasvim je normalno da će na ovaj način biti izvlakuša.
LSD

#17103 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Prvih 15-20 minuta El Clasica ce biti gadno za Barcu....sporo ulaze u meč (mentalno sporo), djeluju kao dizelaš na minusu koji se vremenom zagrije....Real u tih prvih 15-20 minuta traži šansu u ludackom presingu i cesto zabija Barci u tim periodima igre....vec viđeno više puta.
skenderija04

#17104 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Prvih 15-20 minuta El Clasica ce biti gadno za Barcu....sporo ulaze u meč (mentalno sporo), djeluju kao dizelaš na minusu koji se vremenom zagrije....Real u tih prvih 15-20 minuta traži šansu u ludackom presingu i cesto zabija Barci u tim periodima igre....vec viđeno više puta.
Tacno tako. Valjda ovaj put nece zabiti u minuti sutnje :-D . Zavisi sta misle napraviti. Vidim da vrte tri opcije. Pozadi sa Marcelom i na sredini 1. Khedira Xabi i Essien ili Xabi Kedira i Modric. Druga opcija koja je meni nejasna a prica se dosta je da ce na desnoj strani igrati Essien a lijevo Arbeloa. Treca opcija sa sva tri stopera Carvallo, Varane i Albiol Marcelo i Arbeloa sa strana, u sredini Xabi,Khedira i Ozil i naravno, Cristiano i Benzema
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#17105 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Pinto
Alves - Pique - Puyol - Alba
Xavi - Busquets - Fabregas
Pedro - Messi - Iniesta

Sve drugo bi bilo iznenađenje. :)
skenderija04

#17106 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:Pinto
Pedro - Messi - Iniesta

Pa to je 11 standardnih. Jedinio mozda Adriano, ali Alves je u formi :-D
Entropio

#17107 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:
Pedro - Messi - Iniesta

Alves je trenutno broj 1... Čak i ti to moraš priznati. :D
5 0 5

#17108 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: Tacno tako. Valjda ovaj put nece zabiti u minuti sutnje :-D . Zavisi sta misle napraviti. Vidim da vrte tri opcije. Pozadi sa Marcelom i na sredini 1. Khedira Xabi i Essien ili Xabi Kedira i Modric. Druga opcija koja je meni nejasna a prica se dosta je da ce na desnoj strani igrati Essien a lijevo Arbeloa. Treca opcija sa sva tri stopera Carvallo, Varane i Albiol Marcelo i Arbeloa sa strana, u sredini Xabi,Khedira i Ozil i naravno, Cristiano i Benzema
aj kad svi pa cu i ja. mislim da ce madrid igrati destruktivno. na sredini puno malih faulova + ispucavanje u aut, sto dublje u barceloninoj strani. onda presing kod izvodjenja tih auta, pa ako se omakne koja greska, nabrzinu kapitalizirati na tome ili ako upali koja brza kontra... nema se tu puno sta vise desiti.
LSD

#17109 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ne bi me cudio ni Callejoh u prvih 11 Reala.
Nego, pitanje je ko ce biti drugi stoper u timu Barce ?....Puyol je dosta izgubio na brzini (godine+ozljede), Mascherano nema konstantu ove sezone (dosta je "plivao" u nekim utakmicama) a i nije pravi stoper što cesto zna pokazati lošim procjenama i pozicioniranjem...zatim, ko ce biti na bokovima :?: tu ce trebati raditi i u defanzivi...što znaci da necemo vidjeti zajedno Albu i Alvesa na terenu. Možda Adriano :?
Hoce li Roura izvesti na teren istraumiranog Alexisa, kojem bi ovakve utakmice mogle vratiti totalno narušeno samopuzdanje (ukoliko dobro odigra, naravno) :? previše pitanja i kombinacija, da glava zaboli
Sva sreca pa nisam trener :D
skenderija04

#17110 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sada je broj jedan na desnoj strani. Nije moj omiljeni igrac,priznajem, ali eto, zasluzio je moje povjerenje za sutrasnju utakmicu.
LSD

#17111 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pedro - Messi - Iniesta

Ma Iniesta mora biti u tom trokutu sa Xavijem i Busquetsom...mislim, protiv Reala....u ovakvim utakmicama nema zezanja i experimenta jer se svaka greška skupo naplacuje...Fabregasa otisnuti gore u napad zajedno sa Messijem.
Ko više zna šta ce struka smisliti :shock: možda i Tello zaigra ili Montoya.... nek' nas ništa ne zacudi.
Last edited by LSD on 30/01/2013 00:03, edited 1 time in total.
5 0 5

#17112 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

LSD wrote:Ne bi me cudio ni Callejoh u prvih 11 Reala.
Nego, pitanje je ko ce biti drugi stoper u timu Barce ?....Puyol je dosta izgubio na brzini (godine+ozljede), Mascherano nema konstantu ove sezone (dosta je "plivao" u nekim utakmicama) a i nije pravi stoper što cesto zna pokazati lošim procjenama i pozicioniranjem...zatim, ko ce biti na bokovima :?: tu ce trebati raditi i u defanzivi...što znaci da necemo vidjeti zajedno Albu i Alvesa na terenu. Možda Adriano :?
Hoce li Roura izvesti na teren istraumiranog Alexisa, kojem bi ovakve utakmice mogle vratiti totalno narušeno samopuzdanje (ukoliko dobro odigra, naravno) :? previše pitanja i kombinacija, da glava zaboli
Sva sreca pa nisam trener :D
song :?
Entropio

#17113 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Guardiola nas je znao iznenaditi u utakmicama s Madridom... vidjećemo da li će Vilanova/Roura uraditi slično, ili će ipak izvesti standardni, provjereni, najjači sastav, pa šta bude.
Mikady

#17114 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

skenderija04 wrote:
Pedro - Messi - Iniesta

Adriano ako bude igrao mozda Real i pogodi jednoc :lol:
skenderija04

#17115 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ 505

Ne znam, ovaj Madrid ne mozes predviditi jer sve je tako cudno ovaj put. Fale im petorica, novi golman (ako bude igrao) je odradio samo dva treninga sa odbranom..Zbog toga, i imajuci u vidu da je prva utakmica, sumnjam da ce pritisnuti jer i oni znaju da ako samo jedan ispadne na presingu moze biti opasno.

@ LSD

Callejon je moj tip za sutra idealan za situaciju u kojoj se nalaze: Trci, slusa i radi sto mu se kaze a i voli klub. U stanju je da preore teren. Al gdje da ga ubacimo? Xabi, Kedira, Ozil Callejon Cristiano Benzema?

- Tello, Monty i Cuenca ne putuju u Madrid
5 0 5

#17116 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

samo treba pogledati ko je sjedio na klupi protiv osasune i ko je zamjenjen.

fábregas, iniesta, alexis, alba, song

alexis x pedro (60')
cesc x xavi (65')
song x sergio (73')
skenderija04

#17117 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:samo treba pogledati ko je sjedio na klupi protiv osasune i ko je zamjenjen.

fábregas, iniesta, alexis, alba, song

alexis x pedro (60')
cesc x xavi (65')
song x sergio (73')
po prvi put ove sezone svi raspolaganju. Ja kontam isto kao LSD Puyol mi je pod upitnikom.
LSD

#17118 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Entropio wrote:Guardiola nas je znao iznenaditi u utakmicama s Madridom... vidjećemo da li će Vilanova/Roura uraditi slično, ili će ipak izvesti standardni, provjereni, najjači sastav, pa šta bude.
Pep je vazda pravio iznenađenja u sastavima za Clasico....i to cesto i na dvije pozicije :shock: :-)
Možda i Tito/Roura pripreme neke nove folove :mrgreen: pa neka expreminetiraju sa svima, šta ima veze 8-) osim sa glavnom sredinom Busquets- Xavi- Iniesta...taj trio se ne dira.

Skenderija....Callejoh je mnogo dobar i podcjenjen igrac (nešto kao Khedira, koji je stroj na sredini) igrac koji zna praviti konstante probleme....zato moraju bokovi igrati defanzivu.
Real je oslabljen izosatankom nekih igraca, ali ce biti jako opasan jer ce ovi ostali dati sve od sebe.
Opet mislim da ce se sve riješiti na Campu (gdje je Real opasniji nego kod kuce)....ne vjerujem da ce sutra u prvoj tekmi biti neki rezultat koji bi riješio prolaz u finale jednoj ekipi.
5 0 5

#17119 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:@ 505

Ne znam, ovaj Madrid ne mozes predviditi jer sve je tako cudno ovaj put. Fale im petorica, novi golman (ako bude igrao) je odradio samo dva treninga sa odbranom..Zbog toga, i imajuci u vidu da je prva utakmica, sumnjam da ce pritisnuti jer i oni znaju da ako samo jedan ispadne na presingu moze biti opasno.
bice dobra utakmica. ne zbog toga sto se barcelona osjeca superiornom trenutno, nego upravo sto je madrid nepredvidljiv.
a morat ce nesto napraviti. ne vidim da mogu drukcije nego destruktivno (kao mourinhov inter na camp nou). i nadati se dobroj kontri (madrid je ove sezone dao 7 golova iz kontre. barcelona ni jedan).
5 0 5

#17120 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

LSD wrote: Opet mislim da ce se sve riješiti na Campu (gdje je Real opasniji nego kod kuce)....ne vjerujem da ce sutra u prvoj tekmi biti neki rezultat koji bi riješio prolaz u finale jednoj ekipi.
najgore je sto do te povratne utakmice ima 5 utakmica izmedju.
Mikady

#17121 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Moja ocekivanja za sutra bice gusto bice 1-8 8)

Image
Last edited by Mikady on 02/02/2013 02:32, edited 2 times in total.
skenderija04

#17122 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne znam buraz, ja ne znam kako ce izaci ovo. Madrid je luda kuca. Svaki dan neko sranje.Prvo Marca, juce Ikerova cura, Pepe odjebo Mourinha i operisao se u januaru, Cristiano tuzan,na 15 bodova od Barcelone, Florentino zakazuje presice iz vedra neba, Marca i As sibaju i to zestoko..... E sad to mi se nimalo ne dopada. Sutra mogu promijeniti tok citave sezone ( ne bi bio prvi put kad je Madrid u pitanju) izadju k'o blesavi i pojedu Barcu. Ali ima i ona druga, ako Barcelona sutra ostvari uvjerljivu pobjedu mogli bi zapaliti stadion. Strasno su nervozni, situacija je na putu da eksplodira tako da bi moglo doci do promjena i prije Manchestera. Sutra je za njih jako bitna utakmica.
ascari

#17123 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Obzirom da tabirite oko odbrane, ovako je izgledala u posljednja cetiri Clasica:
Alba-Adriano-Mascherano-Montoya
Alba-Mascherano-Pique-Montoya
Adriano-Mascherano-Pique-Alves
Adriano-Mascherano-Puyol (3-4-3)

Posljednji put kada su Pique i Puyol igrali zajedno, bilo je 1-2 za Barcu, uz onaj ludjacki posjed lopte (preko 70% je bilo). Puyol vise nema tu brzinu, ali ima mozga kojeg Mascherano i Song nemaju. Stoga, ja tipujem na Alba-Puyol-Pique-Alves. Doduse, ne bi me iznenadilo Alba-Puyol-Pique-Adriano, a Alves u napadu sa Pedrom i Messijem.
skenderija04

#17124 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Obzirom da tabirite oko odbrane, ovako je izgledala u posljednja cetiri Clasica:
Alba-Adriano-Mascherano-Montoya
Alba-Mascherano-Pique-Montoya
Adriano-Mascherano-Pique-Alves
Adriano-Mascherano-Puyol (3-4-3)

Posljednji put kada su Pique i Puyol igrali zajedno, bilo je 1-2 za Barcu, uz onaj ludjacki posjed lopte (preko 70% je bilo). Puyol vise nema tu brzinu, ali ima mozga kojeg Mascherano i Song nemaju. Stoga, ja tipujem na Alba-Puyol-Pique-Alves. Doduse, ne bi me iznenadilo Alba-Puyol-Pique-Adriano, a Alves u napadu sa Pedrom i Messijem.
Oko Puyola se slazem ali koga bi zrtvovao u ovoj varijanti da Alves igra gore?
5 0 5

#17125 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

mascherano i fabregas su na zutim kartonima u barceloni. ronaldo u madridu.
Post Reply