SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
galamdzinica

#17101 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Hvala ti Michun, ali nije zima za mene :kiss: mozda mozes obradovati neku drugu forumasicu koja bi htjela isprobati Lierac :)
urocnoposljedicna

#17102 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by urocnoposljedicna »

Moze li mi neko preporuciti primer za kozu s prosirenim porama? Po mogucnosti da ga ima kod nas za kupiti.
Mis mekinjas

#17103 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

galamdzinica wrote:Od koje godine treba koristiti kremicu protiv bora? Mogu li se mijesati dvije kreme za razlicitiu svrhu i kako? :)

A jel' imas bore? Ako nemas sta ce ti protiv bora krema? AD kapi su izvrsne da sprijecis bore.

Ja imam smijalice oko ociju i meni je Dr. Hauscka odlican na tom dijelu. A krema samo 8 hour creme od E. Arden. To je krema za sve.
emmahill

#17104 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

urocnoposljedicna wrote:Moze li mi neko preporuciti primer za kozu s prosirenim porama? Po mogucnosti da ga ima kod nas za kupiti.
Collistar u bijeloj teglici (ja ga tako zapamtila :D)
Michun

#17105 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:
galamdzinica wrote:Od koje godine treba koristiti kremicu protiv bora? Mogu li se mijesati dvije kreme za razlicitiu svrhu i kako? :)

A jel' imas bore? Ako nemas sta ce ti protiv bora krema? AD kapi su izvrsne da sprijecis bore.

Ja imam smijalice oko ociju i meni je Dr. Hauscka odlican na tom dijelu. A krema samo 8 hour creme od E. Arden. To je krema za sve.
Kreme sluze za prvenciju a ne za peglanje bora. Kad ih dobijes onda se mosh slikat...s borama :D. Za peglanje bora botox samo pomaze.
ja-maja

#17106 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

hanady wrote:Gdje kupujete te Lierac proizvode?

Koristim istu Lierac i odlicna je. Najjeftinija je na allbeauty.com, jos dobijete gratis piling. Ispod je link

http://www.allbeauty.com/gifts-and-sets ... -50ml-gift
urocnoposljedicna

#17107 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by urocnoposljedicna »

emmahill wrote:
urocnoposljedicna wrote:Moze li mi neko preporuciti primer za kozu s prosirenim porama? Po mogucnosti da ga ima kod nas za kupiti.
Collistar u bijeloj teglici (ja ga tako zapamtila :D)
Je li to ovo:
Image
Nisam nikad koristila primere niti bilo kakve podloge. Sva mi je sminka puder, maskara i labelo. Pa se nadam da ovo fakat vrijedi, jer vidim da mu je cijena 46KM za 15g :-)
galamdzinica

#17108 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

ja-maja wrote:
hanady wrote:Gdje kupujete te Lierac proizvode?

Koristim istu Lierac i odlicna je. Najjeftinija je na allbeauty.com, jos dobijete gratis piling. Ispod je link

http://www.allbeauty.com/gifts-and-sets ... -50ml-gift
Joj Majo kud mi ne reče to sinoć, ja već naručila :( doduše, imala sam nekakvih milion kupona da sam za skoro cijenu kreme kupila kremu, piling i ulje za čišćenje, ne smijem da se žalim :D svakako hoću masku njihovu da uzmem, ide ovo u štek.

Mišu, imam nažalost jako izražene bore na čelu jer se genetski na nenu rahmetli mrštim - to nam je familijarno. Da ih ne bi bilo još, hoću sad već da počnem sa prevencijom što kaže Michun.

U nedostatku kreme mažem se LRP rosaliac moisturizerom i ne valja mi vala - a još ga Lisa preporučivala. Meni crvenilo samo jače od njega :-) :lol:
Mis mekinjas

#17109 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

A ako ih hoces sprijeciti bore, AD kapi u apoteci, pa se mazi. Moja mama to koristi vec godinama i nema bora.
A za peglanje, plastika. :D
I za ocuvanje 8 hour cream. Sve si probleme rijesila s njom. :)
Bambi_na_kofeinu

#17110 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

galamdzinica wrote:
Mišu, imam nažalost jako izražene bore na čelu jer se genetski na nenu rahmetli mrštim - to nam je familijarno. Da ih ne bi bilo još, hoću sad već da počnem sa prevencijom što kaže Michun.
Tu ti dugoročno može pomoći samo smanjena mimika (doduše i oni neki fileri)
Da nisam upoznala ženu koja se istrenirala da se ne mršti, ne "škilji" očima, ne pući usne, od srednjih 20-ih, ne bih vjerovala...ali i vidi joj se.
Mariella

#17111 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Bambi_na_kofeinu wrote:
galamdzinica wrote:
Tu ti dugoročno može pomoći samo smanjena mimika (doduše i oni neki fileri)
Da nisam upoznala ženu koja se istrenirala da se ne mršti, ne "škilji" očima, ne pući usne, od srednjih 20-ih, ne bih vjerovala...ali i vidi joj se.
A jel se ta bar smije? :-D
Bambi_na_kofeinu

#17112 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Mariella wrote: A jel se ta bar smije? :-D
Bo'me rijetko :D
manekenka u penziji

#17113 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Kao da pričaš o jednoj sto je poznajem :lol:
Bambi_na_kofeinu

#17114 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

manekenka u penziji wrote:Kao da pričaš o jednoj sto je poznajem :lol:
Nadrndana al' lice ko bebina guza? :D

Ha ono...ima smisla, kod svih pušača se urežu one bore oko usana, ali zamisli ti tu snagu volje da se odvikneš od facijalne ekspresije.
BJB

#17115 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja bih crkla kad se ne bih kleberila i napravila neku facu..Hebe mi se zivo za bore. Meni se moje oko, ispod ociju bas svidjaju. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mackam se, pa sta Bog da, ne mora izgledati savrseno, nista ne izgleda ionako..Barem se smijem i ocima i facom :D
DaffyDuck wrote:a kakve su vam te embrolysse kreme? Za sta?
Image
Hranjiva krema za sve tipove koze.. Make-up artists je koriste kao primer, hranjivu kremu i cak za skidanje sminke.. Dobra je i protiv iritacije nakon brijanja..
Iskreno prvi put kad sam je nabavila nije mi se svidjela..I nakon nekog vremena rekoh hajde da je potrosim i shvatim da mi podloga bolje nekako legne kad je stavim..Koristim ej poneekad i kao nocnu kremu. Uglavnom trosim drugu tubicu od 75ml..Imam namjeru probati i onu sa narandzom i onu za oko ociju :D Preporuka Lise E., ne moze ne valjati.
Michun

#17116 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:A ako ih hoces sprijeciti bore, AD kapi u apoteci, pa se mazi. Moja mama to koristi vec godinama i nema bora.
Ma ne moze ista njega za sve. Zavisi od koze. Ja dok nisam neostratu pocela koristiti, milion krema promjenila. Sto se tice cela...probaj preko noci da zategnes pa stavis jaci flaster. Kazu da se u noci dosta ljudi mrste pa i to pravi bore.
ceca

#17117 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ceca »

Ružino ulje pegla bore lično se uvjerila na sebi. Proizvodi Cydonia Gračanica.
swirl

#17118 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

ceca wrote:Ružino ulje pegla bore lično se uvjerila na sebi. Proizvodi Cydonia Gračanica.
Gdje kupujes to ulje?
Mogy87

#17119 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mogy87 »

Michun wrote:
Mis mekinjas wrote:A ako ih hoces sprijeciti bore, AD kapi u apoteci, pa se mazi. Moja mama to koristi vec godinama i nema bora.
Ma ne moze ista njega za sve. Zavisi od koze. Ja dok nisam neostratu pocela koristiti, milion krema promjenila. Sto se tice cela...probaj preko noci da zategnes pa stavis jaci flaster. Kazu da se u noci dosta ljudi mrste pa i to pravi bore.
Mogu li se neostrata kreme naručiti? I koju preporučuješ? Hvala :D
Michun

#17120 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mogy87 wrote:
Michun wrote:
Mogu li se neostrata kreme naručiti? I koju preporučuješ? Hvala :D
Moze...na ebay
Ja imam kombinovanu kozu...normalne obraze, T zona malo masnija.
Dan Ultra Daytime Smoothing Cream sa SPF 20, oko ociju NeoStrata eye cream i za vece NeoStrata Ultra Moisturizing Face Cream.
Pisi im na stranicu sa svojim opisom koze pa ce ti se javiti. Ne znam da li bi ti ove odgovarale. Samo sam ove probala, nisam ostalo nista.
Mogy87

#17121 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mogy87 »

Moze...na ebay
Ja imam kombinovanu kozu...normalne obraze, T zona malo masnija.
Dan Ultra Daytime Smoothing Cream sa SPF 20, oko ociju NeoStrata eye cream i za vece NeoStrata Ultra Moisturizing Face Cream.
Pisi im na stranicu sa svojim opisom koze pa ce ti se javiti. Ne znam da li bi ti ove odgovarale. Samo sam ove probala, nisam ostalo nista.[/quote]
Hvala za savjet. Javiću im se jer mi je koža drugačija :D
ceca

#17122 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ceca »

U Banjaluci Moja apoteka ga ima kao i sve proizvode firme Cidonya. I njihov melem od ruže je protiv bora je odličan.
Michun

#17123 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ceca wrote:U Banjaluci Moja apoteka ga ima kao i sve proizvode firme Cidonya. I njihov melem od ruže je protiv bora je odličan.
cega? neoustratu?
Mogy87

#17124 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mogy87 »

Michun wrote:
ceca wrote:U Banjaluci Moja apoteka ga ima kao i sve proizvode firme Cidonya. I njihov melem od ruže je protiv bora je odličan.
cega? neoustratu?
Mislim da se odnosi na ovo ulje od ruže :)
Bloo
Globalna šefica

#17125 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bloo »

swirl wrote:
ceca wrote:Ružino ulje pegla bore lično se uvjerila na sebi. Proizvodi Cydonia Gračanica.
Gdje kupujes to ulje?
ima u apoteci na tramvajskoj katedrala...apotekica sa prirodnim proizvodima se nalazi izmedu trafike i optike :D
imaju ovo cydonijino i jos dosta proizvoda, a nije skupo
Post Reply