Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#17101 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

GAU8 wrote:Kolaju temom 2 dijametralno razlicite verzije mapa
Ova "mapa"...

Image

... ne može da ide ni sa atrubutom "navijačka". Po njoj, ukrajinska mornarica je prošla Kerčki moreuz...

Image

... koji u cijelosti kontroliše RF i invadirala Azovsko more, dok sa druge strane granice, iz RF, vojska Rusije nemilosrdno bombarduje i pješadijski napada hrabre "branioce" Ukrajine, koji mjesecima odoljevaju višestruko brojnijem neprijatelju.

_____

Drug. Ko iole poznaje geografiju ovog regiona, ima koliko-toliko informacija i vlada sa logikom, shvata da je ova mapa plod bujne mašte a ne stanja na terenu.

Ona spada u žanr SF, a ne u "navijačku" kategoriju.
trambusek88

#17102 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

muzicar_iz_parka wrote:Samo jedno je sigurno, znaćemo kada se završi, sa kojih ishodom teško je reći.

Koliko sam ja shvatio, kod njih i nema nekog tipičnog frontovskog rata kao što je bio kod nas, osim par strateških tačaka poput onog brda Saur-Mogila ništa nije pretjerano utvrđeno, jedan dan jedni uzmu neko selo, drugi dan drugi "oslobode" i tako ukrug.
Navodno i željeznički saobraćaj između Donjecka i ostatka Ukrajine funkcioniše normalno, ne znam da li je još uvijek tako.
Pa mislim da je i kod nas prvih mjesec-dva bilo tako. Direktni učesnici će bolje reći, ali ono što ja znam do 2 maja 1992 su išli međugradski autobusi, valjda i vozovi. Tramvaj trica vozio na teritorio pod kontrolom agresora do istog tog dana.

Čitao sam na odgovarajućim temama da su i linije tek uspostavljene nakon mjesec-dva, bar što se tiče Sarajeva.
Kaligula I

#17103 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Co0l

#17104 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Image

Sve je receno.
Kaligula I

#17105 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.pravda.rs/2014/08/08/jezivo- ... va-satane/

...demokratija u Ukrajini u punom zamahu...
Kaligula I

#17106 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...mini retrospektiva događaja oko ukrajinskog rata, naravno uključujući i obaranje malezijskog aviona...

Kaligula I

#17107 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

79-ta brigada odbija poslušnost hunti:
"Do sukoba je došlo zbog ne djelovanja prvih ljudi Ukrajine, koji nisu preduzeli nikakve korake za spašavanje vojnika u južnom kotlu. Najvjerovatnije do intenziviranja protivrječnosti je došlo zbog bombardiranja pozicije 79-te brigade ukrajinskom avijacijom uveče 6.avgusta, a glavni cilj avijacije bio je štab brigade. Već sljedećeg dana komanda 79-te brigade je predala oko 70 jedinoca tehnike (tenkovi, rszo"Grad", PVO kompleks "Osa")u zamjenu za izvlačenje ranjenika..."

IZVOR:http://www.segodnia.ru/news/144740
Challenger__

#17108 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ukrajinsko-ruska granica. Kolone građana Ukrajine koji se sklanjaju u Rusiju:

Image
Image

izvor - LINK
Challenger__

#17109 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Udari hunte na urbanu zonu Donjecka:

Image

izvor - isto.
GAU8

#17110 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger__ wrote:
Ova "mapa"...

Image

... ne može da ide ni sa atrubutom "navijačka". Po njoj, ukrajinska mornarica je prošla Kerčki moreuz...

Image

... koji u cijelosti kontroliše RF i invadirala Azovsko more, dok sa druge strane granice, iz RF, vojska Rusije nemilosrdno bombarduje i pješadijski napada hrabre "branioce" Ukrajine, koji mjesecima odoljevaju višestruko brojnijem neprijatelju.

_____

Drug. Ko iole poznaje geografiju ovog regiona, ima koliko-toliko informacija i vlada sa logikom, shvata da je ova mapa plod bujne mašte a ne stanja na terenu.

Prvo, to s mornaricom je NEBITNO za pozicije trupa stotinama kilometara daleko, ali ocito ti ne poznas teren i situaciju jer se ukrajinska mornarica NALAZI u Mariupolu.
sanjin_1

#17111 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Challenger__ wrote:Udari hunte na urbanu zonu Donjecka:

Image

izvor - isto.
Jah..vidis li ti samo ..dok na Krimu ljetuju "meleoni" Ruskih turista koji uzivaju ..ovi "zli Ukrainci" vako svoj braCki naroT..eh...ne valja Him to..

P.S. iz koje je ovo video igrice ? Ili da nisu poceli bombardovati Ccopacabanu ?
sanjin_1

#17112 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Challenger__ wrote:Ukrajinsko-ruska granica. Kolone građana Ukrajine koji se sklanjaju u Rusiju:

Image
Image

izvor - LINK
Naravno..ta svak zna da nejac u Kijeve bacaju lavovima
sanjin_1

#17113 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Challenger__ wrote:
Ova "mapa"...

Image

Image

_____

"false flage"......"false flag" ... :lol: :lol:
Pa ta mornarica nikada nije ni izasla otud......sve je to "proxy politika i vatikanskomudjahedinskocionistickokapitalisticka ZAVERA protiv braCkog naroda" ...
Drze si Copacabane i video igrica...
sanjin_1

#17114 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

geograf1- wrote:gledajuci proslost ratova u kojima je rusija ucestovala..

recu samo jedno.

jadna majka i kijevu i zapadu ako rusija udje u rat,
:lol:
kanaan

#17115 Re: Ukrajina

Post by kanaan »

U trecem svjetskom ratu,ne moze biti pobjednika,ako ga bude?!;-)
sanjin_1

#17116 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

geograf1- wrote:
sanjin_1 wrote:
geograf1- wrote:gledajuci proslost ratova u kojima je rusija ucestovala..

recu samo jedno.

jadna majka i kijevu i zapadu ako rusija udje u rat,
:lol:
ajde dijete knjigu u sake i uci..

zasto rusi imaju drzavu koja je tacno 50 puta veca od njemacke,

koja je 350 puta veca od od bosne i hercegovine.

pa malo prouci kako su svi prosli koji su krenili u rat sa rusijim..

od napaleona do hitlera,

rusi su nemilosrdni kad udju u rat,ne mare ni za svoje zivote a pogotov za tudje,
ako udju u rat budi siguran da su spremni otvoriti i treci svjhetski rat u kojem rusija ne moze ni izgubiti a ni pobijediti,,

poznavajuci ratnu istoriju rusa,oni sigurno nece lako odustati,,
ajde dijete knjigu u sake i uci..
Jeli " ajde" ? To 'ajde objasnjava dosta tog. Sto se tice starosne dobi, sigurno sam dovoljno star da ti budem babo
zasto rusi imaju drzavu koja je tacno 50 puta veca od njemacke,
I od koje je 2/3 nenaseljeno jer je vukojebina n-tih razmjera
koja je 350 puta veca od od bosne i hercegovine.
Bosna i Hercegovina se pise velikom slovom a ti posebno trebas stati u stav mirno kad je spominjes.
pa malo prouci kako su svi prosli koji su krenili u rat sa rusijim..
Sto to ne spomenu Afganistan? I tamo su se "dobro" proveli a de ne govorim da su Rusi primitivci koji nemaju nikakve pameti. Vidi pod "SSSR" i kako je zavrsio
od napaleona do hitlera,
I jedan i drugi su bili osvajaci dok se za Ukraince to ne moze reci. Ljudi brane svoju drzavu od nastraja pravoslavnih fundamentalista i Ruskih fasita.
rusi su nemilosrdni kad udju u rat,ne mare ni za svoje zivote
Aha.... to nam je poznato..vidi pod Afganistan i "strasne" uspjehe. Da ne spominjemo Staljina i komunisticke koncentracione logore
a pogotov za tudje,
Da, vidi ispovjesti ljudi po Vojvodini, Ceskoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj koje su "oslobodili" Rusi
ako udju u rat budi siguran da su spremni otvoriti i treci svjhetski rat u kojem rusija ne moze ni izgubiti a ni pobijediti,,
U to vjerujem jer gledajuci istorijske trendove, skloni su samodestrukciji...ukratko glup narod
poznavajuci ratnu istoriju rusa,oni sigurno nece lako odustati,
Oni su vec odustali samo vama niko jos nije javio...sjecas li se onih putinkovih "Svi Rusi u jednoj drzavi...blah..bla..stiti cemo Ruski narod..blah..blah..."..
Pa sta bi?
sanjin_1

#17117 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

geograf1- wrote:
kanaan wrote:U trecem svjetskom ratu,ne moze biti pobjednika,ako ga bude?!;-)
u tome i jest sva poenta,,

treci svjetski rat definitivno niko ne zeli,,ali amerika svo vrijeme provocira rusiju..

u danima kad amerika najvise napada rusiju zasto pomaze proruse u ukrajini.

u to vrijeme obama daje odobranje da amerika bombarduje irak stiteci svoje gradjane u iraku,,

za one koji ne znaju irak je od amerike udaljen 10 hiljada kilometara,,

i dalje za to vrijeme amerika nastavlja vrsiti pritisak da pojaca sankcije prema rusiji.

PA LJUDI DA SAM NA PUTINOVOM MJESTU JAVNO BI NAZVAO OBAMU I PITAO GA JEL ZELIS RAT SA RUSIJOM,,
AKO NE ZELIS PA PRESTANITE VISE CIJELI SVIJET PRAVITI BUDALAMA

A AKO ZELIS,OK,HITNO ODOBRENJE ZA NAPAD NA AMERIKU,,
i to napad sa raketama buvala,topolj m,

rusi ako dozovle da izadju ponizeni u ovoj situaciji pa oni definiutivno i ne zasliusuju ni toliku zemnlju a ni tolika prirodna bogastva,,
Jeli ti uopste kontas da putinko prdnut ne smije i da su mu pune gace ? Ono cemu se putinko sada nada, nekakav je mirovni proces koji bi situaciju malo utisao i sklonio od ociju javnosti a potom se sutimice povukao nazad u Rusiju.
To mu je jedina opcija jer je rat vec izgubio.
Od toga nema nista jer su napredne civilizacije napokon skontale da divljaci poput puutinka razumiju iskljucivo jezik sile...
Sto se tice "prirodnih resursa"...jebe se zapadu za istim. Da nije tako ne bi putnku uvodili sankcije. Vama neko napunio glave o strateskoj vrijednosti ruskih resoursa i sada tu pricu vrtite po milioniti put..eto, super kad su toliko vazni ti risorsi onda nek putinko zvrne slavine na gasovodu i rijesi dileme...ali i ja i ti i svi ostali znaju da se takvo nesto nece desiti.. :D
sanjin_1

#17118 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

geograf1- wrote:sanjin

ti ako si dovoljno star i nisi dijete

pod br1,,ne bi napisao ukrajinci brane ukrajinu od pravoslavnih fundametalista,,PA I SAMI UKRAJINCI SU PRAVOSLAVCI,,

dalje u toj vukojebatini koja nije naseljena se nalazi trecina svih prirodnih bogastava na svijetu.AKO NISI ZNAO..
I UUU sta bi zapad dao da ima te vukojebatine po tebi...

a ostalu tvoju pricu ne vrijedi komentarisati,suvise je glupa.
Ukrainci (ne svi ali dobar dio) jesu pravoslavci ali ih to ne cini pravoslavnim fundametalistima poput ovih terorista. Razlika je ogromna. Nisu svi pravoslavci teroristi kao ovi u Ukrani sto su podrzani od strane fasisticke Rusije.

Opet ti o risorsima? Kazem ti, jebe se zapadu za tim jer da nije tako onda ne bi putinku mlatnuli sankcije...kao sto sam vec rekao, ako su ti risorsi toliko bitni krenimo od plina i energata...eto nek putinko zavrne slavinu..hoce ali kurca graha..
A ostatak price za tebe i jeste glup jer nista ne razumijes...ruku na srce, ja bih bio zaista iznenadjen kad bi taj "ostatak price" bio imalo jasan tebi i ostalim cetnicima
sanjin_1

#17119 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

geograf1- wrote: dalje SANJIN rusi su preveliki narod da bi zivjeli u jednoj drzavi..
i ta tvoja prica da je putin izjavio svi rusi u jednoj drzavije je naprosto smijesna.

ako nije nadji i jedne novine u regionu da su prenijeli tu izjavu,,,znaci volis i lagati,,

sto se tice avganistana i rusa tamo,,ma prosli su ko i amerikanci tamo pobili neduzan avganistanski narod i povukli se kuci kao sto ce i ameri to uraditi,

ukratko bezobrazni i jedni i drugi,,mada i ameri i rusi mogu sravniti avganistan,,

ali poenta je da su bezobrazni i jedni i drugi bili prema avganistanu.
Oho..poceli su se mijenjati postovi..praviti dodatci i korekcije..ovo volim...jasno mi doacara sliku sa kim pricam..
dalje SANJIN rusi su preveliki narod da bi zivjeli u jednoj drzavi..
putinko se ne slaze sa tvojim stavom
i ta tvoja prica da je putin izjavio svi rusi u jednoj drzavije je naprosto smijesna.
Ihfhfhfh cuj smijesna...tebi sve smijesno i glupo? Vidi kod nas je postojala jedna prijeratna institucija u selu Domanovici na Dubravskoj visoravni. Obicno su se ljudi kojima je sve "bilo smijesno i glupo" tu sastajali i provodili rahat trenutke. Kleberili se, upirali prstima, podvriskivali i ubjedjivali jedni druge u svoju pamet...savjetujem da se okusas.
ako nije nadji i jedne novine u regionu da su prenijeli tu izjavu,,,znaci volis i lagati,,
Jeli ti ja licim na administrativnu agenciju za trazenje podataka? Trazi ih sam..a ako u medjuvremenu uhvatim priliku, nadjemo i to..cak mislim da je ovu vijest objjavio i vas b92.
Dalje, samo zato sto ti nesto ne znas ne znaci da drugi lazu primitivcino.
sto se tice avganistana i rusa tamo,,ma prosli su ko i amerikanci tamo pobili neduzan avganistanski narod i povukli se kuci kao sto ce i ameri to uraditi,
Da i na kraju dobili po guzici i morali se povuci. Dakle to je u punoj suprotnosti tvojoj tvrdnji o "hrabroj ruskoj armiji" koja nece stati dok ne bobjedi (parafraziram)..Sto se tice amera, nisam ja taj koji naprdiva o "hrabroj americkoj vojsci" vec si ti taj koji iznosi takve blentave tvrdnje o "hrabroj ruskoj vojsci"...dakle, opet si odvalio glupost.

ukratko bezobrazni i jedni i drugi,,mada i ameri i rusi mogu sravniti avganistan,,

ali poenta je da su bezobrazni i jedni i drugi bili prema avganistanu
Sve je to supr ali gdje to stavlja tvoju o hrabroj ruskoj armiji koja nece stati dok ne pobjedi (parafraziram) ?
Znaci, prdi Mare eto ti svatova..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17120 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

samo derte ruje :thumbup: :bih:

Image
5 0 5

#17121 Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Da ti malo popravim post.
geograf1- wrote:sanjin

ja bi kao i ti podrzavo BOSNU da je BOSNA stvarno onakva kakvu ti zamisljas,,
a to da je SRBIJA preko svojih SRBA u BOSNI napada BOSANCE koji brane svoju zemlju,,

a znas i sam da to nije tako,,,,sami BOSANCI su podijeljeni jedan dio BOSANACA je za BOSNU jedan dio za SRBIJU..

na legalnim demokratskim izborima je vise glasova dobio pro SRPSKI kandidat od pro zapadnog...
Mislim da ti ovo Sanjin pokušava objasniti. I u suštini, to je što ti i govoriš. Ili mi tako čujemo. Kako god. Pozz.
KAMI666

#17122 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

..
L u c i f e r

#17123 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

PA LJUDI DA SAM NA PUTINOVOM MJESTU JAVNO BI NAZVAO OBAMU I PITAO GA JEL ZELIS RAT SA RUSIJOM,,
AKO NE ZELIS PA PRESTANITE VISE CIJELI SVIJET PRAVITI BUDALAMA

A AKO ZELIS,OK,HITNO ODOBRENJE ZA NAPAD NA AMERIKU,,
Pa zato i ne možeš biti ni predsjednik kućnog savjeta, a kamoli predsjednik države... Image

ps:
Image
Challenger__

#17124 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Udari po Donjecku:

Kaligula I

#17125 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.spiegel.de/politik/ausland/b ... 68404.html

...zanimljiva fotka dolazi iz hannovera...rusi & ukrajinci zajedno defiliraju i traze zavrsetak sukoba...
Post Reply