Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#17101 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Sa parama mozes nagovoriti koga zelis... Sta mislis da je Aguero dosao da igra u City zbog toga sto je to oduvijek zelio??

Plati igraca koliko kosta I plati mu 250k sedmicno I doce svaki, a ne kao sada najveca plata 150k I to sa million nekih bonusa :-)

sa 100m mogu Suareza vratiti ako to zele da ne pricam o ovim ostalim.
zomri

#17102 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Ništa konkretno, kao što sam i očekivao.
MyTao

#17103 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Ozbiljno? :lol: :!:

pa nije moj posao da tebi sada konkretno dajem neka imena... ali valjda I budala zna I vidi da svake godine rade isto, dovode igrace iz Southamptona, evo sada iz druge lige I to nazivaju pojacanjem?

Pjanic je bio na prodaju, mogli su njega dovesti, platiti mu vise nego Juve, puno vise ako je potrebno... takav igrac im jako treba. Bili bi odma 20% jaci nego sada.
zomri

#17104 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Da su mogli Pjanića dovesti doveli bi ga, u to budi siguran.
Suareza ne mogu a i neće dovesti za 100m, to je valjda svakome jasno osim tebi.

Samo čisti ignorant poput tebe može misliti da u odboru Liverpoola sjede ljudi koji ne znaju šta i koga mogu dovesti pod postavljenim ograničenjima od uprave i vlasnika.
MyTao

#17105 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

zomri wrote:Da su mogli Pjanića dovesti doveli bi ga, u to budi siguran.
Suareza ne mogu a i neće dovesti za 100m, to je valjda svakome jasno osim tebi.

Samo čisti ignorant poput tebe može misliti da u odboru Liverpoola sjede ljudi koji ne znaju šta i koga mogu dovesti pod postavljenim ograničenjima od uprave i vlasnika.
Momak koji je tvoj problem? Zasto ovo svatas kao neki licni napad na tebe pa se tako ponasas? Pola svijeta zna I vidi da Liverpoolu trebaju kvalitetna pojacanja, a ti mene nazivas ignorantom :shock: jer sam rekao isto... Jeli to radis za Liverpool pa ovo uzimas ovako licno? Nadam se da radis tu I da si odgovoran za ova pojacanja jer sve osim toga mi nikako nema smisla da se ovako ponasas I pricas.. :shock: :shock: :shock:

Tvrditi da jedan Liverpool ne moze za pare dovesti jednog igraca dok City moze je isto cudno kao I ova tvoja reakcija... City je ne tako davno igrao u drugoj ligi i onda odjednom doveo igrace kao sto su Dzeko u svojim najboljim godinama, Tevez i kompanija sve to bez LP...

Sta da ti kazem, jako cudna rakcija od tebe na jednoj sportskoj temi... mogu ja sad poceti da te diskreditujem posle onih prica o jebenom helikopteru i koliko je znacajan za titulu :roll: ali nije to to... nek bude da se ne slazemo... Liverpoolove pare nekim cudom ne mogu dovesti sto iste pare drugih timova mogu...

Sad ponovo komentar na temu, sa ovakvim pojacanjima ce ponovo zavrsiti 7-8 i sve tako dok ne pocnu dovoditi ozbiljne igrace koji nisu tu samo da popune mjesto... pare imaju, trenera svjetske klase imaju, odlicne navijace, klub koji je jedan od najbogatijih i najpoznatijih u svijetu treba da se tako i ponasa a ne da kupi igrace iz jebene druge lige i placa po 25m funti :-) nabijem na kurac one koji rade i koji predlazu takva imena...
zomri

#17106 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Čim si ti od svega što sam o Leicesteru pisao zapamtio samo helikopter, nisi amabaš ništa shvatio.

Za tebe i za ostale koji hoće samo "imena" evo jednog prigodnog članka

https://tomkinstimes.com/2016/07/why-di ... rst-place/
MyTao

#17107 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

zomri wrote:Čim si ti od svega što sam o Leicesteru pisao zapamtio samo helikopter, nisi amabaš ništa shvatio.

Za tebe i za ostale koji hoće samo "imena" evo jednog prigodnog članka

https://tomkinstimes.com/2016/07/why-di ... rst-place/
Da pisao si kako su bogati iako im cijeli tim kosta nekih 30m... ismijan si tad, bolje da ne ides ponovo na tu temu.

Prvo pripazi malo jezik, ne mozes tek tako nekoga zvati ignorantom jer taj kritikuje transfer politiku Liverpoola koja je katastrofalna :-) ne mogu da vjerujem da je ovo uopste tema... Nauci da drugi imaju drugacije misljenje od tebe, zivi s tim, a ne odma u napad, pogotovo jer nemas razloga za to... ako ti je transfer politika Liverpoola pozitivna stvar onda ti imas dubljih problema, svaka budala vidi da nije tako...

Ja mislim da je Einstein jednom rekao da je definicija ludila raditi non stop isto a ocekivati drugacije rezultate... eh to Liverpool radi vec godinama, svako ljeto dovedu 5-6 igraca po 20-30m i onda 7. ili 8. mjesto, i onda ponovo... za mene je glup svako ko brani to :thumbup:
zomri

#17108 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Ismijan sam bio i kad sam branio Firmina, ako ćemo po tome gledati. Btw. ne vidim više tog što je ismijavao na temi. Nadoćete vi i na to što sam pisao o Leicesteru, polako.

Isto tako branim napade na transfer politiku u roku kada su imali najbolji "ulov" zadnjih 5 godina. Mane, Karius, Matip i Grujić za 40tak miliona je vraški dobar posao, ma šta ko mislio o tome.
MyTao

#17109 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

zomri wrote:Ismijan sam bio i kad sam branio Firmina, ako ćemo po tome gledati. Btw. ne vidim više tog što je ismijavao na temi. Nadoćete vi i na to što sam pisao o Leicesteru, polako.

Isto tako branim napade na transfer politiku u roku kada su imali najbolji "ulov" zadnjih 5 godina. Mane, Karius, Matip i Grujić za 40tak miliona je vraški dobar posao, ma šta ko mislio o tome.
A da odigraju koju tekmu prije nego sto odlucimo da je to dobar posao?

Ti igraci nece dici Liverpool na veci nivo... To su squad players, nista vise... Mane je jedino OK pojacanje, Grujic nece odigrati 5 tekmi ove sezone I jos je dijete... takvih Liverpool ima koliko hos. Matip nije upgrade na prvih 11. Karius solidan golman I nista vise, tesko da ce uzeti mjesto Mignoletu a izgleda da je I on kikser...

Sve pojacanja kao I obicno... Jedino sto je za utjehu je to sto je Klopp trener, mozda izvuce maximum iz njih, a to je 5-6 mjesto I mozda dogura do finala nekog od kupova...

btw Matip je dosao bez odstete, Slobodan je igrac... Mane bi sam mogao kostati 37m, znaci malo si pobrkao brojeve...
AmiĐa_Idriz

#17110 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

100 miliona se nikad nece istresti za 1-2 igraca sve dok smo pod okriljem Amera. Uostalom, nije to ni Klopov fazon.

Estonac bi trebao sutra proći preglede, Wijnaldum skoro gotov.
zomri

#17111 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Estonac ok, mali novac, mali rizik.
Wijnaldum s druge strane jedino ovogodišnje "pojačanje" iza kojeg ne vidim uopšte ikakvu logiku, fudbalsku ili poslovnu.
MyTao

#17112 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Znam i ja da nece... ali tesko da ce i napraviti neki uspjeh bez toga... danas 30m je kao nekad 15, sa tim parama ne mozes dovesti neko jako pojacanje... Danas Crystal Palace i West Ham salju ponude od 30m, to treba da kaze koliko je vazno da se dovode jaca pojacanja, ostat ce u sredini tabele ako ovako nastave.
Mustang1

#17113 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

zomri wrote:Ismijan sam bio i kad sam branio Firmina, ako ćemo po tome gledati. Btw. ne vidim više tog što je ismijavao na temi. Nadoćete vi i na to što sam pisao o Leicesteru, polako.

Jest dobar MOZDA. Ko ti moze garantovati da ce oni biti dobri igraci? Niko! A Liverpool hvala Bogu ima najvise kupljenih tih propalih talenata. Sve i da budu dobri igraci oni ce to biti za minimalno 2 godine. A sta do tada?
zomri

#17114 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Mustang1 wrote:

Jest dobar MOZDA. Ko ti moze garantovati da ce oni biti dobri igraci? Niko! A Liverpool hvala Bogu ima najvise kupljenih tih propalih talenata. Sve i da budu dobri igraci oni ce to biti za minimalno 2 godine. A sta do tada?
Pa i za Messija ne bih mogao garantovati, a kamoli za ove.
Onda, pitanje je šta je dobar igrač. Po vama je koliko vidim dobar jedino ako je skup i/ili ima visoku reputaciju, što ne mora značiti uopšte. Vidjeti prošlosezonske skupe transfere velikih klubova: napuhane zvjezdice Sterling i Depay, celeb-agent ubleha Otamendi, islužene zvijezde Schweini, Pedro i Falcao.

Ove sezone imamo konačno pojačavanje prve jedanaestorke sa najmanje 3 igrača i ljudi su opet ovdje nezadovoljni. :roll:
King_Kenny

#17115 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Razmislio sam i nisam se mogao sjetiti "velikoime" veznjaka kojeg bismo mogli dovesti. Wijnaldum je dobar igrač, najbolji u Newcastleu u prošloj sezoni i bi mi drago da dođe. No, nakon analize This is Anfielda gdje ku da je njegova prirodna pozicija iza napadača, nisam siguran da nam treba. Allen će bolje od njega odigrati veznjaka u paru s Canom.
BHF_Manijak

#17116 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Jarane ba ti si ovdje ismijavao svakog zivog kada je kritikova parmake koji su dovedeni, a ubo s jednim i sad se nesto qrcis. Branio si i Bentekea, Allena, Lallanu, Lovrena... Velika je vjerovatnoca da ces u toj nakani s jednim i uspjeti. Mada je upitno koliko si i za Firmina, jer kad nekog platis 41 mil eura, onda ocekujem da takav jede travu na terenu, a za te pare kad ga dovedes 10 golova i 8 asistencija je najmanje sto moze uraditi. Mozes reci taman, nikakav hype dizati.
missko

#17117 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Ovi za transfer politiku Liverpula pokusavaju glumit Bayerna uzimajuci ili dzabe ili za jeftino pa kao ubosce nekad mada kad vidis da i Bayo za malog portugalca istrese dobru lovu onda znas da su cjene tu negdje. Mada oni imaju cjelu Njemacku da ih podmiri s jeftinijim i boljim talentima a Liverpul samo jebeni Southempton sa preskupim igracima. Ne moze mi niko reci da Reus i Götze ne bi bila pojacanja za Liverpul i da ne bi bilo nemoguce dovesti ih u paketu od 100 mil €

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
zomri

#17118 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

BHF_Manijak wrote:Jarane ba ti si ovdje ismijavao svakog zivog kada je kritikova parmake koji su dovedeni, a ubo s jednim i sad se nesto qrcis. Branio si i Bentekea, Allena, Lallanu, Lovrena... Velika je vjerovatnoca da ces u toj nakani s jednim i uspjeti. Mada je upitno koliko si i za Firmina, jer kad nekog platis 41 mil eura, onda ocekujem da takav jede travu na terenu, a za te pare kad ga dovedes 10 golova i 8 asistencija je najmanje sto moze uraditi. Mozes reci taman, nikakav hype dizati.
Jel može quote gdje sam branio boldirane?

Kažeš malo 10 golova i 8 asistencija? Pa pogledajmo onda šta su to uradila skuplja napadačka pojačanja prošle sezone u istoj ligi:

Kevin de Bruyne - 54m - 7 golova, 9 asistencija
Raheem Sterling - 49m - 6 golova, 2 asistencije
Anthony Martial - 36m+ - 11 golova, 4 asistencije
Christian Benteke - 32.5m - 9 golova, 3 asistencije
Roberto Firmino - 29m - 10 golova, 8 asistencija
-------------------------
Memphis Depay - 25m - 2 gola, 1 asistencija

Po tvojoj logici svi ovi iznad crte su preplaćeni. Jake ti logike. :roll:

Benteke je s obzirom na minutažu imao jako dobar učinak, ma šta svi vi klix stručnjaci mislili o tome.
MyTao

#17119 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Ja, a svi mi bi ga sada rado dali i doplatili za De Bruynea :)

Firmino je dobar igrac, to je najmanje sto Liverpool treba da kupuje (po kvalitetu), a ne neke igrace iz jebenog tima koji je upravo ispao iz PL.
AmiĐa_Idriz

#17120 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Izgleda da ce Leiva put Newcastlea a Wijnaldum na Anfield.
King_Kenny

#17121 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Pišu mediji da hoćemo i Medela...
AmiĐa_Idriz

#17122 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Navodno i Brozovic ali nista provjereno.

Image

Evo ga na preflede stigao.

Da, Rafa definitivno zeli Lucasa i kes za Wijnalduma
zomri

#17123 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Pravi viking :thumbup:
Gandalf

#17124 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

AmiĐa_Idriz wrote:Izgleda da ce Leiva put Newcastlea a Wijnaldum na Anfield.
Wijnaldum će dobro doći klopu, on je box to box veznjak, nešto što Henderson više ne može igrati a ovaj to može i sa više uspjeha. Lično više bih volio jakog defanzivnog veznog ali neću plakati što će se napadačke opcije a naročito kontre moći još brže organizovati. Ekipi nakon ovog nadam se već sutra realizovanog transfera treba još jedan malo grublji veznjak. O lijevom beku se više ništa ne priča, za ovog Ragnara kažu da može igrati i lijevog beka, ubrzo ćemo vidjeti.
MyTao

#17125 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Wijnaldum je ako se dobro sjecam najvise igrao iza napadaca i na krilu prosle sezone... mislim da je nepotreban Liverpoolu... jednostavno mi nije neko ko moze igrati sa Canom u 4231 formaciji, sto Liverpoolu treba...

Ako dodje, onda vjerovatno ce biti na klupi i igrat ce ako dodje do promjene formacije na 433... ne vidim koga to on moze izbaciti iz prve postave... Firmina, Coutinha sigurno ne... Mane je novo i skupo pojacanje, gotovo sigurno da ce i on igrati... da igra nazad opet mi nema smisla, a ne vjerujem da je nesto bolji od Hendersona i Milnera...

Cudan transfer
Post Reply