nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#17101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad parkiras auto volan bi trebalo ispraviti. Zbog takvog parkiranja moj rodjo je zavrsio sa razvaljenim prednjim trapom i ogromnom stetom, umjesto samo sa polomljenim retrovizorom.
- Logovan
#17102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma u takvim slučajevima odmah zvati policiju, imaš svjedoka, imaš sliku auta i tablicu. Puna država takvih luđaka.hopi wrote:danas scene
idem do auta, i vidim ljulja mi se auto, kada frajko se naslonio na moju felgu/gumu i pokušava tako proći na silu (volan mi je bio smotan u stranu). Ja govorim, a njemu otvoren prozor halo ba udaraš mi u auto, ja kada on poče jebat ću ti ovo ja ću tebe vako nako kako si to se parkirao. A šta se desilo, ja sam bio uredno parkiran (doslovno gdje je znak P) međutim sa moje desne strane su krkani stali na cestu gdje ne smiju i sada se zbog njih ne mogu mimoići dva auta a ne zbog mene i nastala je gužva.
Govorim ja tom čovjeku, pa reko nije to zbog mene nego zbog tih drugih, a on meni sada ćeš ti vidjeti. Prođe autom pored mog, udari mi u retrovizor usput, i izađe on iz auta, ja vidim koliko je sati čim neko izlazi iz auta, a šta ću otvorio ja gepek, i govorim čovjeku imam šipku ovdje od metar (a imam je fakat) reko priđite slobodno. Stade on, gleda, jebe on jebem ja, on u auto i ode. Usput je bio tu neki čovjek koji je to vidio govori on njemu jesi normalan ba ne možeš tako.
Realno i nije bilo neke štete na mom autu, možda malo jeste okrznuo alu felgu i linija na retrovizoru, pa nisam ništa dalje poduzimao jbg nije ništa strašno. Dok je odlazio ulikao sam mu auto i tablice ako zatreba.
Scena ja znači bila vat de fak, ako ko ne vjeruje razumijem i to.
-
SHTEVELEC
#17103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i zica koja cuva usi da ne otpadnubitanga_sa_otesa wrote:vakuumhopi wrote: šta mu je u glavi boga pitaj.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#17104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kod rijetkih ta zica nije pregorilaSHTEVELEC wrote:
i zica koja cuva usi da ne otpadnu
- hopi
#17105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
razumijem šta hoćeš reći, ali vjeruj ja sam bio sasvim dovoljno unutar "svog" mjesta. To svog je pod znacima navoda jer su se linije izbrisale. I bio sam u liniji sa autima iza, nisam stršio po metra vani.NediM17 wrote:Kad parkiras auto volan bi trebalo ispraviti. Zbog takvog parkiranja moj rodjo je zavrsio sa razvaljenim prednjim trapom i ogromnom stetom, umjesto samo sa polomljenim retrovizorom.
i nije meni sada bilo do zvanja murije i natezanja, ma kakvi, nisam se bio nešto ni uzrujao jebo to, nego sjeo u auto i skontao šta je čovjek uradio i ostao frapiran. Znači nasloniš se na nečiji auto (da sada ne pretjerujem sa udariš), psuješ, bogaraš, izlaziš iz auta. Znači nekome je to normlano ponašanje, ok idemo dalje., kakva rupa gdje živimo jbte.
- Travnički Noćni Šetač
#17106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da...530i wrote: Mobitel i slikaš...poslije toga 122 naravno i prijaviš udes, oštećenje imovine, prijetnje, bijeg sa mjesta nesreće.
- vjeshalica
#17107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije poenta jel napravio 50KM ili 5000KM stete vc cinjenica da je obavio radnju nepropisno i olnapravio ostecenje i ppbjegaohopi wrote:ma ne znam, nema neke štete da bi policija izašla zbog toga, a haj i te prijetne dokaži nekome, ne znam ni bi li zbog toga izašli, da i tu štetu haj poslije dokaži i zajebaji se. Ma mislim nije mi do toga, nego sjeo u auto i kontam šta se ovo desilo, doslvono ne znam šta bi rekao, isto ko da sam izmislio scenu. Kakvo je to poanašanje kod tog čovjeka, šta mu je u glavi boga pitaj.
Tako se komplokuje situavija
Tako nekako je lupanje vratima po tudjim pravilo
Alijedeci put u pamet i zovi polociju pa ces vidjeti kad pocenda se rapsravlja i urla pred njima
-
NediM17
#17108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Malo vozimo i tipkamo, mescini. 
-
zdruzdjo
#17109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Juce oko 18:00 vozim iz pravca malte prema gradu. Ne zurim I sklonio sam se u desnu traku I lagano kuliram 50-ak na sat. Srednja traka je prazna, a u krajnjoj lijevo je neki audi. iza njega je opel corsa. Prilazimo semaforu kod elektroprivrede I na dobrih 100-tinjak metara se vec pali crveno . polako stajemo I ja I audi jer je vec crveno dobrih 2-3 sekunde kako prilazimo. srednja traka prazna. Nicim izazvano, corsa koja je vec stala iza audija, samo skrenu u srednju traku I po gasu na bezobrazno crveno. vec se iz pravca merkatora ukljucuje par auta, I iz pravca zeljinog stadiona prema merkatoru, a I skrece se prema gradu. bukvalno su ljudi krkanski zakocili dok je Corsica veleslalom izmedju njih. situacija ono: sta bi I zasto?
Kod muzeja stizem corsicu u srednjoj traci jer policija ureduje nesto saobrcaj pa je usporena situacija. kontam neki nedojebani adolescent sa kokicom tipa I.Q. 13. Bacim pogled. Zena skroz kulturnog izgleda od cca 35-40, sa djetetom od 5-6 u stolici nazad!!!!!!!!
Savrseno normalnog izgleda. Odmah mi je frcnula kroz glavu djevojka koja je poginula u zoviku. Mislim, ne kontam. Cista sreca je djelila od pravo opasnog udesa. Sreca je pa je bila kolona iz smjerova sa strane. da je bilo prazno neko bi se sa strane sigurno jace zaletio da prodje na svoje zeleno.
Hajde sto ne mislis na sebe, ali brate maxum tek nastao na svijet.
Kod muzeja stizem corsicu u srednjoj traci jer policija ureduje nesto saobrcaj pa je usporena situacija. kontam neki nedojebani adolescent sa kokicom tipa I.Q. 13. Bacim pogled. Zena skroz kulturnog izgleda od cca 35-40, sa djetetom od 5-6 u stolici nazad!!!!!!!!
Savrseno normalnog izgleda. Odmah mi je frcnula kroz glavu djevojka koja je poginula u zoviku. Mislim, ne kontam. Cista sreca je djelila od pravo opasnog udesa. Sreca je pa je bila kolona iz smjerova sa strane. da je bilo prazno neko bi se sa strane sigurno jace zaletio da prodje na svoje zeleno.
- vjeshalica
#17110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vakuum u glavi je takav,nema se tu nista elaborirat...
-
noviclan
#17111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozda je bio slalom dok je smirivala dijetezdruzdjo wrote:Juce oko 18:00 vozim iz pravca malte prema gradu. Ne zurim I sklonio sam se u desnu traku I lagano kuliram 50-ak na sat. Srednja traka je prazna, a u krajnjoj lijevo je neki audi. iza njega je opel corsa. Prilazimo semaforu kod elektroprivrede I na dobrih 100-tinjak metara se vec pali crveno . polako stajemo I ja I audi jer je vec crveno dobrih 2-3 sekunde kako prilazimo. srednja traka prazna. Nicim izazvano, corsa koja je vec stala iza audija, samo skrenu u srednju traku I po gasu na bezobrazno crveno. vec se iz pravca merkatora ukljucuje par auta, I iz pravca zeljinog stadiona prema merkatoru, a I skrece se prema gradu. bukvalno su ljudi krkanski zakocili dok je Corsica veleslalom izmedju njih. situacija ono: sta bi I zasto?
- drug_profi
#17112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne branim je, ali niste svjesni kakav pritisak privatni poslodavci cine na ljude. Nehumano je. Kasnjenje se ne tolerise. Radna mjesta pod video i tonskim nadzorom, stopanje svake minute u WC ili na pauzi, itd...
Svasta sam se nagledao i naslusao u zadnjih 4-5 godina.
Mozda zena ima kredit za stan, a kasni, a slijedi odbitak od plate ili otkaz.... onda se donose nerezonske odluke jer te neki "pravnik" negdje izjebe, ili ti se djete ujutro pospano otima, i nece da se obuce...
Nedavno sa jednim partnerom pricam i on me izvede na utovarnu rampu iz meni nepoznatog razloga. Posto imamo korektnu saradnju, nije htio da me laze, a nije mi mogao u kancelariji reci istinu zasto kasni placanje.
Mozda zena ima kredit za stan, a kasni, a slijedi odbitak od plate ili otkaz.... onda se donose nerezonske odluke jer te neki "pravnik" negdje izjebe, ili ti se djete ujutro pospano otima, i nece da se obuce...
Nedavno sa jednim partnerom pricam i on me izvede na utovarnu rampu iz meni nepoznatog razloga. Posto imamo korektnu saradnju, nije htio da me laze, a nije mi mogao u kancelariji reci istinu zasto kasni placanje.
-
zdruzdjo
#17113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma razumijem ba sve.
Brz zivot, frka, trka, pakao, droge.....
Ali moras misliti na zivot djeteta. Volis li ga imalo kad ga navlacis na takvu kocku.
Ja se drukcije ponasam kad je djete sa mnom u autu i kad sam sam. Od muzike u autu, psovanja, brzine, kocenja.....
Brz zivot, frka, trka, pakao, droge.....
Ali moras misliti na zivot djeteta. Volis li ga imalo kad ga navlacis na takvu kocku.
Ja se drukcije ponasam kad je djete sa mnom u autu i kad sam sam. Od muzike u autu, psovanja, brzine, kocenja.....
- drug_profi
#17114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ono sto sam pokusao da ti kazem je da se u tom pritisku i stresu prioriteti brkaju....
-
zdruzdjo
#17115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma 100% si u pravu. Medjutim onda u tim slucajevima imamo situacije tipa "zovik" i sl. Ljudi misle nekad da mogu funkcionisati normalno i kad su pod stresom, umorom, nenaspavani, pod gasom, pod tabletama.....drug_profi wrote:Ono sto sam pokusao da ti kazem je da se u tom pritisku i stresu prioriteti brkaju....
Svima nama sa dugogodisnjim vozackim iskustvom se znalo desiti da koncentracija pocne popustati za volanom zbog neceg navedenog. Ali......
Jednom mi se desilo da sam fasovao alergiju i spucaju mi inekciju u hitnoj. I kaze doktorica: "nemojte voziti bar 4-5 sati". Ma kontam: ti ces meni raci, ja kad sam mlad i lud bio znao sam voziti svakakav(you know what i mean). Presao sam nekih mozda kilometar. Baca me da ne mogu sebi doci. stanem na pumpu u pofalicima, nazovem suprugu i probudim je: uzmi taxi dodji po mene, ne mogu sam ni da izadjem iz auta.
e da sam gledao na prioritete, bilo bi: haj' mogu ja sam, da je ne budim u ova doba.
- JavierBosnia
- drug_profi
#17117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ček da ispliva sad neki lik sa kupljenom vozačkom, tipa onaj bumbar što ubi studentice...
-
DonieBrasco
#17118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Koliko je samo njih steklo ne vozacki nego bilo koji drugi ispit, diplomu na ovaj ili onaj nacin samo ne regularan to je smjesno i spominjati.
- vjeshalica
#17119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakvo je vrijeme doslo i oni sto regulara polazu isto ko da nisu nikad polagali...
Doduse kakvi su stavovi ppjedinaca morebit da je koji odavde ucesnik sa disertacijama
Doduse kakvi su stavovi ppjedinaca morebit da je koji odavde ucesnik sa disertacijama
- kloniran
#17120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vozacke nikad skuplje, a nikad losiji vozaci na cesti, posebno pocetnici
- kokuz_sa
#17121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bio u slicnoj situaciji..drug_profi wrote:Ne branim je, ali niste svjesni kakav pritisak privatni poslodavci cine na ljude. Nehumano je. Kasnjenje se ne tolerise. Radna mjesta pod video i tonskim nadzorom, stopanje svake minute u WC ili na pauzi, itd...
Pritisak nenormalan, rokovi, odbijanje, dnevno prelazio po 500km.
Ima lijeka i za to, erijesis se posla,al nikad nisam ugrozavao druge radi svog posla..
Promijenis posao i kapak..
Ima lijeka i za
- muha_sa
- vjeshalica
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Laplace