i....na kojoj si ti poziciji u Grasuwalk_M-A-N wrote:Ovo je dobra stvar, posebno ako se mogne plaćati sa mobitela, kako je najavljeno.r_faruk wrote:jeste li probali novi sistem naplate u komercijali? bilo je svecano otvaranje, vrpca, slikanje...ALI - uvijek ima ali, meni je čudan, da ne kažem sumnjiv način kako je do ovoga došlo. Umjesto da Gras to osmisli i nabavi, oni su sve dali nekoj firmi. Tako su baš zgodno zaobišli prinicip javne nabavke po kojem valjda trebaš znati šta tražiš a onda to tražiš javnim pozivom. I ova Vlada, da ne kažem premijer, se u sve miješa i o svemu odlučuje, pa nije čuda da na kraju i otvaraju.Implementaciju sistema za izdavanje, prodaju i poništavanje elektronskih karata na ovoj testnoj liniji u potpunosti finansira kompanija Lupon Ventures.
Ponavljam svoj komentar za rampe koji se može primijeniti i za karte:Dakle, izlazi da zaposleni, Uprava, Nadzorni i Skupština firme ništa ne rade i ništa ne znaju. Onda dođe Mudri Vođa koji inicira sve, od vode preko zemlje do zraka, pa i ovaj projekat naplatnih rampi na stajalištima.
Pri tome je najvažnija brzina, pa se sve daje u paketu nekoj firmi koja će dobiti posao, vjerovatno istoj koja je inicirala to sve kod Vođe. Oni će "samo" naplaćivati reklame, kao da ne treba računati prihode i rashode.
Nigdje ne vidim da Gras već ima razrađen projekat za sve stanice, za koji traži izvođača. Zato su oni čekali ovih 20 najtežih godina da dođe Vođa da to sve pokrene.
Vođa je pametan. Vođa se ne trudi da napravi uspješnu hijerarhiju odlučivanja, već dobija instant poene u medijima. Glasaj za Vođu.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
upsy_daisy
#17076 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
walk_M-A-N
#17077 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da ne citiram uistinu glupo pitanje-komentar, svako može pročitati što sam napisao i vidjeti da li branim Gras.
A vidjeti i broj postova i datum registracije i skontati ko je klon i koga zastupa..
Ma takvima ne bi trebalo ni odgovarati, ali pročitat će neko također ograničen i manupulacija uspjela.
Dakle, stop takvim glupavim postovima, molim.
A vidjeti i broj postova i datum registracije i skontati ko je klon i koga zastupa..
Ma takvima ne bi trebalo ni odgovarati, ali pročitat će neko također ograničen i manupulacija uspjela.
-
upsy_daisy
#17078 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sorry zamijenila sam te sa onim što mu je avatar logo grasa, ima informacije koje ni sam gras ne nudi, a tvrdi da ne radi u grasuwalk_M-A-N wrote:Da ne citiram uistinu glupo pitanje-komentar, svako može pročitati što sam napisao i vidjeti da li branim Gras.
- Thorgerson
#17079 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@upsy_daisy
Do kad ce vam se objasnjavati da postoje ljudi koje zanima gradski prijevoz i time se bave, nesto kao hobi. Ne moraju raditi u GRAS-u.
Pa jedan čeh napisa knjigu o nasem javnom prijevozu, btw gdje je dresdener78 nestao? Lik je imao informacije ja mislim kakve ni ovi u gras-u nisu znali. Ponavljam, lik je čeh, a kad mu citas postove rekao bi da je najmanje zamjenik direktora grasa.
Tako da ja misilm bas suprotno, ko god ima ovakve informacije, sigurno ne radi u gras-u, njih to previse ne zanima.
Do kad ce vam se objasnjavati da postoje ljudi koje zanima gradski prijevoz i time se bave, nesto kao hobi. Ne moraju raditi u GRAS-u.
Pa jedan čeh napisa knjigu o nasem javnom prijevozu, btw gdje je dresdener78 nestao? Lik je imao informacije ja mislim kakve ni ovi u gras-u nisu znali. Ponavljam, lik je čeh, a kad mu citas postove rekao bi da je najmanje zamjenik direktora grasa.
Tako da ja misilm bas suprotno, ko god ima ovakve informacije, sigurno ne radi u gras-u, njih to previse ne zanima.
-
Akibh
#17080 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Thorgerson wrote:@upsy_daisy
Ono kad ti je hobi da znas da autobus xx kasni 10 minuta, da trolejbus xxx nije izasao jutros.
OMG
-
upsy_daisy
- Thorgerson
#17082 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa dobro nama u bih je sve smijesno. Tako se vjerovatno smiju i ovi u kantonu i gras-u. Zato i imate prijevoz kakav imate/imamo.
Zato je i morao doci ceh da nam napise knjigu o javnom gradskom prijevozu.
Zato je i morao doci ceh da nam napise knjigu o javnom gradskom prijevozu.
-
upsy_daisy
#17083 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hobi-Gras?Hajd mi molim te objasni taj hobi.Kako to funkcioniše?
- Thorgerson
#17084 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nemam ja tebi sta objasnjavati, jer ocito nemas dovoljno aktivnih mozdanih vijuga, da imas, shvatila bi sve iz vec gore napisanog posta.upsy_daisy wrote:Hobi-Gras?Hajd mi molim te objasni taj hobi.Kako to funkcioniše?
-
upsy_daisy
#17085 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
taj kome je hobi da prati Gras i da zna napamet u svakom momentu gdje koje vozilo šteka i kad je zadnji put urađen remont i sl, ne da nema aktivnih moždanih vijuga nego ih nema nikako a i onaj ko ga razumije i opravdava like youThorgerson wrote:Nemam ja tebi sta objasnjavati, jer ocito nemas dovoljno aktivnih mozdanih vijuga, da imas, shvatila bi sve iz vec gore napisanog posta.upsy_daisy wrote:Hobi-Gras?Hajd mi molim te objasni taj hobi.Kako to funkcioniše?
-
Akibh
#17086 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Uozbilji se sefe, kakav crni hobi?Thorgerson wrote:Nemam ja tebi sta objasnjavati, jer ocito nemas dovoljno aktivnih mozdanih vijuga, da imas, shvatila bi sve iz vec gore napisanog posta.upsy_daisy wrote:Hobi-Gras?Hajd mi molim te objasni taj hobi.Kako to funkcioniše?
Isto djeca, sta vi sve necete progutat...
- Adriatic
#17087 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo sa Čehom koji nema druga posla nego baviti se Grasom je nenadjebivo. 
-
upsy_daisy
#17088 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma to nakav... ko zna koji mu je bio povod, ali on brani ovog našeg forumaša što ima informacije što ni sam Gras nema, iz hobijaAdriatic wrote:Ovo sa Čehom koji nema druga posla nego baviti se Grasom je nenadjebivo.
- Adriatic
#17089 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znači ovdje nema Grasovaca, samo "hobisti"upsy_daisy wrote:ma to nakav... ko zna koji mu je bio povod, ali on brani ovog našeg forumaša što ima informacije što ni sam Gras nema, iz hobijaAdriatic wrote:Ovo sa Čehom koji nema druga posla nego baviti se Grasom je nenadjebivo.![]()
- Thorgerson
#17090 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ajd, stas, moras papku nacrtat.
Evo.
http://gradski-prevoz.forums-free.com/
Nastavite sad, jako ste duhoviti.

Evo.
- Thorgerson
#17091 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa izvini, ali meni je za cestitati, kada covjek nauci bosanski jezik i napise knjigu o nasem javnom prijevozu.Adriatic wrote:Ovo sa Čehom koji nema druga posla nego baviti se Grasom je nenadjebivo.
Tebi ako je to smijesno, sta cu ti ja. Meni je iskreno zalosno kad citam ove komentare.
-
upsy_daisy
#17092 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma daj molim te nemoj više ovo je sve smješnije i smješnijeThorgerson wrote:Ajd, stas, moras papku nacrtat.
Evo.
- Adriatic
#17093 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Meni je iskreno žao da ti još nisi skontao da se radi o našem kadroviku kojeg je Bimo svojevremeno poslao na "usavršavanje" na teret Grasa.Thorgerson wrote:Pa izvini, ali meni je za cestitati, kada covjek nauci bosanski jezik i napise knjigu o nasem javnom prijevozu.Adriatic wrote:Ovo sa Čehom koji nema druga posla nego baviti se Grasom je nenadjebivo.
Tebi ako je to smijesno, sta cu ti ja. Meni je iskreno zalosno kad citam ove komentare.
Šta ćeš, imalo se moglo se.
- Thorgerson
#17094 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
http://www.autobusi.org/forum/index.php?board=83.0upsy_daisy wrote:ma daj molim te nemoj više ovo je sve smješnije i smješnijeThorgerson wrote:Ajd, stas, moras papku nacrtat.
Evo.
![]()
![]()
Eto ti da se jos smijes.
-
upsy_daisy
#17095 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ovo su ti hobiji jel?Thorgerson wrote:http://www.autobusi.org/forum/index.php?board=83.0upsy_daisy wrote:ma daj molim te nemoj više ovo je sve smješnije i smješnijeThorgerson wrote:Ajd, stas, moras papku nacrtat.
Evo.
![]()
![]()
Eto ti da se jos smijes.
a gdje je tema na kojoj se spominje podatak kad je koji autobus trofiro u proteklih mjesec dana, zaredom dan za dan?
- Thorgerson
#17096 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O cemu bolan baljezgas?Adriatic wrote:Meni je iskreno žao da ti još nisi skontao da se radi o našem kadroviku kojeg je Bimo svojevremeno poslao na "usavršavanje" na teret Grasa.Thorgerson wrote:Pa izvini, ali meni je za cestitati, kada covjek nauci bosanski jezik i napise knjigu o nasem javnom prijevozu.Adriatic wrote:Ovo sa Čehom koji nema druga posla nego baviti se Grasom je nenadjebivo.
Taj čeh je ovaj covjek Jan Čihák, koji je ovdje pisao pod nickom dresdener78 i vidim ne pise odavno, a sada mi je na osnovu ovih vasih nekoliko komentara i jasno zbog cega covjek vise ne dolazi ovdje niti pise.
Izvoli, evo da se jos malo smijete.
http://www.bahnmedien.at/sarajevo/
Znaci bimo ga poslao.
Last edited by Thorgerson on 21/04/2016 15:57, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#17097 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bogati nemoj se vise provaljivati.upsy_daisy wrote:a gdje je tema na kojoj se spominje podatak kad je koji autobus trofiro u proteklih mjesec dana, zaredom dan za dan?
Pocela si srat gore forumasu gdje radi na kojoj poziciji u gras-u. Ja ti odgovorih da ima ljudi koji vole da istrazuju javni saobracaj, autobuse itd. I da ne moraju raditi u gras-u da bi to sve znali.
Ja btw to ne radim, ali sam saznao da postoje takvi ljudi i forumi, pa ih povremeno pratim i citam, i evo i tebi objasnjavam, ne bi li skontala, ali tebi ne ulazi u glavu - dzaba.
Dovidjenja.
-
upsy_daisy
#17098 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bio je onaj lik što je sve znao ovdje na forumu a ne može se naći na tim tvojim temema forumskim a tvrdio da to slučajno zna, tj.iz hobija, hajd njega opravdajThorgerson wrote:Bogati nemoj se vise provaljivati.upsy_daisy wrote:a gdje je tema na kojoj se spominje podatak kad je koji autobus trofiro u proteklih mjesec dana, zaredom dan za dan?
Pocela si srat gore forumasu gdje radi na kojoj poziciji u gras-u. Ja ti odgovorih da ima ljudi koji vole da istrazuju javni saobracaj, autobuse itd. I da ne moraju raditi u gras-u da bi to sve znali.
Ja btw to ne radim, ali sam saznao da postoje takvi ljudi i forumi, pa ih povremeno pratim i citam, i evo i tebi objasnjavam, ne bi li skontala, ali tebi ne ulazi u glavu - dzaba.
Dovidjenja.
vozdra
- Adriatic
#17099 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zašto je s vama Grasovcima, pardon onima što im je Gras hobi, teško voditi civilizovan dijalog?Thorgerson wrote:O cemu bolan baljezgas?Adriatic wrote:
Meni je iskreno žao da ti još nisi skontao da se radi o našem kadroviku kojeg je Bimo svojevremeno poslao na "usavršavanje" na teret Grasa.
Taj čeh je ovaj covjek Jan Čihák, koji je ovdje pisao pod nickom dresdener78 i vidim ne pise odavno, a sada mi je na osnovu ovih vasih nekoliko komentara i jasno zbog cega covjek vise ne dolazi ovdje niti pise.
Izvoli, evo da se jos malo smijete.
http://www.bahnmedien.at/sarajevo/
Znaci bimo ga poslao.S kim ja dijelim zrak jebem ti drzavu i grad.
Na stranu tema, ali pogledaj tvoja posljednja dva tri posta: ljude nazivaš papcima, govoriš da seru, baljezgaju, kažeš s kim ti dijeliš zrak.....
Može li to malo drugačije?
- O'zone
- Globalni moderator
#17100 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Interesantno je da neke osobe ne mogu da prime k znanju ili da provare činjenicu da fakati tamo negdje oko njih postoje ljudi koje zanimaju autobusi, kamioni, transport roba i usluga, gradski prijevozi...etc i da shodno tome imaju čak i svoje forume na kojima ima veoma interesantih informacija.
Što se tiče @dresdenera to je čovjek koji je imao GRAS u "malom prstu" postavljao odlična riješenja za riješavanje problema gradskog prijevoza u Sarajevu a i tada bio ismijan od raznih padobranaca koji se nisu potrudili pročitati niti jedan post koji je on napisao...
Ismijavanje sugovornika sa argumetom "još jedan uposlenik GRASA" je prizemno. Pa šta ako i jeste? O GRAS-u se može argumetovano razgovarati prvenstveno zbog toga što niti jedana firma u BiH nema toliki broj podataka o sebi na Googletu koliko ih GRAS ima.
Gras kao i sve ostalo što je društveno ima baš taj problem - društveni je. U prevodu svačiji a ničiji. Putnici ne vode računa o vozilima, uništavnju istih i ponašanju u njima. Radnici ne vode računa o vozilima izuzev da idu od tačke A do tačke B. Kanton kao vlasnik gleda kako da skine taj teg sa vrata i da i niko ne jbe njihovu nirvanu kako je sve divno/krasno dok para liježe. Zadnji prijedlog da radnici budu garant za kredit u iznosu od35 do 50 miliona KM je nešto najsmješnije što je izašlo iz kantonalne kuhinje....
Što se tiče @dresdenera to je čovjek koji je imao GRAS u "malom prstu" postavljao odlična riješenja za riješavanje problema gradskog prijevoza u Sarajevu a i tada bio ismijan od raznih padobranaca koji se nisu potrudili pročitati niti jedan post koji je on napisao...
Ismijavanje sugovornika sa argumetom "još jedan uposlenik GRASA" je prizemno. Pa šta ako i jeste? O GRAS-u se može argumetovano razgovarati prvenstveno zbog toga što niti jedana firma u BiH nema toliki broj podataka o sebi na Googletu koliko ih GRAS ima.
Gras kao i sve ostalo što je društveno ima baš taj problem - društveni je. U prevodu svačiji a ničiji. Putnici ne vode računa o vozilima, uništavnju istih i ponašanju u njima. Radnici ne vode računa o vozilima izuzev da idu od tačke A do tačke B. Kanton kao vlasnik gleda kako da skine taj teg sa vrata i da i niko ne jbe njihovu nirvanu kako je sve divno/krasno dok para liježe. Zadnji prijedlog da radnici budu garant za kredit u iznosu od35 do 50 miliona KM je nešto najsmješnije što je izašlo iz kantonalne kuhinje....