Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cassius

#17076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

Maisie Williams on finding out she kills the Night King (as reported by Entertainment Weekly):

"I immediately thought that everybody would hate it; that Arya doesn't deserve it. The hardest thing is in any series is when you build up a villain that's so impossible to defeat and then you defeat them...it had to be intelligently done because otherwise people are like, "well, [the villain] couldn't have been that bad when some 100-pound girl comes in and stabs him.'"
:izet:
Qler

#17077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Qler »

Mormonka je dzin za Aryu :D
kakavdanakneiskustvu

#17078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Qler wrote:Mormonka je dzin za Aryu :D
:thumbup:
Gandalf

#17079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

hmmm teško, Arya je imala možda i najgori put od svih likova Got-a

eliminisala čitav klan Freyevih

na kraju olešila hiljudugodišnju horor stvar iz legendi

Arya je MVP, the GOAT of GOT-a
Last edited by Gandalf on 30/04/2019 14:30, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#17080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Ima li jos Mormonta da naslede kucu ili je to kraj?

U knjizi ih bas ima prilicno. Plodna familija.
MarlboroGold

#17081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Čini mi se da je ostala ona Lyenne ili kako već, a možda sam pobrkao lončiće...

lapsus, Lynesse
Last edited by MarlboroGold on 30/04/2019 14:33, edited 1 time in total.
cassius

#17082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

AleksoMKD wrote:Ima li jos Mormonta da naslede kucu ili je to kraj?

U knjizi ih bas ima prilicno. Plodna familija.
Mislim da nema, mala Mormontka je bila zadnja.
AleksoMKD

#17083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

E jebiga onda.
dječak sa šibicama

#17084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Svi zaboravljaju malog kovaca, heftao je Aryu i time joj dao dodatne moci i sposobnosti.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by liaar »

Al' evo, odakle ti dokaz da je on AA ?
Jer pazi sad :

"The Long Night is coming. Only the Prince that was promised can bring the Dawn." - Melisandre, S07E03.
Kako god to da tumačiš, nigdje nije navedeno da je AA muško.

3 činjenice bitne za Azor Ahai-a:
- Lightbringer
- Nissa Nissa
- Royal blood

Lightbringer
Mač napravljen od valirijskog čelika, sa krvlju Nissa Nissa-e, njegove žene.
Mač kojim Arya ubija NK, je isti mač kojim je Bran napadnut, tzv "Cat Paw dagger", isto od valirijskog čelika, sa krvlju njenog brata.

Nissa Nissa
Žena od AA, koja je žrtvovana da bi se napravio mač Lightbringer, koji je koristio do kraja "Long Night-a".
To povlači vezu sa "Cat Paw Dagger", jer je tim mačem napadnut Bran, što je izazvalo konflikt između porodica Stark, Baratheon i Lannister, isti konflikt koji je na kraju ubio Neda, Catelyn, Robba i Rickona, tj Aryinu porodicu.

Royal blood
Mislim da je tu sve jasno, kraljevska krv je od rođenja.
Point.

#17086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Point. »

Mora da sam jedini kome je GoT sranje, pregledo 3 sezone i stao, dosadno, nastavio sa zadnjom samo što je zadnja. Mrtvi a živi, kosturi se bore, ne moreš ih ubiti, ljudi padaju sa konja i ginu čim se Dorat da u trk a vamo jašu zmajeve dok lete i čuvaju im se za kožu. Gimme a break!
Qler

#17087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Qler »

opet krecu teorije :D mislim i kad zavrsi serija da ce biti teoreticara :)
tuzlak1212

#17088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Teorije su čar ovakvog nečeg, ne može se na bilo šta lupat teorije to mora da bude vrhunski kvalitet da bi publici razbukto maštu. :D
AleksoMKD

#17089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

liaar wrote:Al' evo, odakle ti dokaz da je on AA ?
Jer pazi sad :

"The Long Night is coming. Only the Prince that was promised can bring the Dawn." - Melisandre, S07E03.
Kako god to da tumačiš, nigdje nije navedeno da je AA muško.

3 činjenice bitne za Azor Ahai-a:
- Lightbringer
- Nissa Nissa
- Royal blood

Lightbringer
Mač napravljen od valirijskog čelika, sa krvlju Nissa Nissa-e, njegove žene.
Mač kojim Arya ubija NK, je isti mač kojim je Bran napadnut, tzv "Cat Paw dagger", isto od valirijskog čelika, sa krvlju njenog brata.

Nissa Nissa
Žena od AA, koja je žrtvovana da bi se napravio mač Lightbringer, koji je koristio do kraja "Long Night-a".
To povlači vezu sa "Cat Paw Dagger", jer je tim mačem napadnut Bran, što je izazvalo konflikt između porodica Stark, Baratheon i Lannister, isti konflikt koji je na kraju ubio Neda, Catelyn, Robba i Rickona, tj Aryinu porodicu.

Royal blood
Mislim da je tu sve jasno, kraljevska krv je od rođenja.
Moze, a Starkovi su bili kraljevi severa tako da jesu kraljevske krvi.

Za Jona mislim jer je on fakticki okupio ekipu.
Proso sito i reseto, bio iza zida, ujedinio Severnjake sa Divljacima, umro, ozivljen, dobio tron, istog se odrekao za dobro svih i na kraju krajeva on je spoj leda i vatre.

No, videcemo sta ce knjige reci (ako ista kazu).
swanfilter

#17090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Sto se tice obecanog princa, ne znam koja sezona, al ona mlada od Crva u jednom razgovoru kaze da u valirijskom jeziku ne postoji podjela na spolove. A razgovor se vodio bas na tu temu. Mada na kraju ispade da nije bilo ni vzano ...

Sto se Dotrakija tice, pisite sta hocete al najupecatljivija scena ikada, i ne samo u GOT. Od paljenja magicnih maceva, dizanja morala i zagona, do gasenja svijeca u samo nekoliko sekundi. Slikovit prikaz kakva opasnost je prijetila ...
kakavdanakneiskustvu

#17091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

nekako mi prelagano mrtvi ovo savladase zive,u onoj epizodi iz prosle sezone jon,jorah,beric,hound,thormud i jos par pobise boga pitaj koliko mrtvih
Vilenjak Lego

#17092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Vilenjak Lego »

Kako dalje?

Ostalo mi nekoliko otvorenih stvari:

- Koliko je zmajeva ostalo? Meni se čini samo jedan ali to niko ne problematizira, pa možda griješim.
- Gdje su nestali cuke od Starkovih (fale 2)? Mogli bi i oni imati ulogu u nastavku?
- Mama Stark? Nju se pokupili nekakvi likovi (djeca šume?) i ne bi iznenadilo da i ona dobije neku rolu. Da im se naj... zbog svega.
- Čarobnjak od Sersei (Qyburn)? Ne izlazi mi iz glave scena kada ga njeguje "žena" od rahhmetli Young Wolf-a i kamera ga je baš fokusirala.
- Benjen Stark? Da li on ima još nekakvu svrhu ili ju je ispunio spašavanjem Brena? Previše su ga detaljno opisivali (srce ...) da bi ga onako potrošili.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by liaar »

Upravo ovo što swan kaže, u valirijskom nema podjele na spolove, zato ostaje prostora da AA nije muško, da je moguće da je žensko u pitanju
Mišo_Kovač

#17094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

swanfilter wrote: Sto se Dotrakija tice, pisite sta hocete al najupecatljivija scena ikada, i ne samo u GOT. Od paljenja magicnih maceva, dizanja morala i zagona, do gasenja svijeca u samo nekoliko sekundi. Slikovit prikaz kakva opasnost je prijetila ...
Taj juriš je bukvalno Faramirov napad na Osgiliath, samo sa zapaljenim arakhima. Usput, totalno besmislen juriš. Razlog za Faramirov napad je bilo Denethorovo ludilo, koji je razlog za Mormontov sunovrat u nepoznato? :P :evil:

Al eto, izgledalo je fancy :P
Juliuscezar

#17095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Da li su Gloveri preživjeli tacno im treba jebat znanje sad
swanfilter

#17096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Nije glupa scena jer Dotrakiji ne cekaju, ne stoje. Kako bi ispalo da su na konjima cekali onaj cunami mrtvih? Isto bi ih pregazili, a nama bi scena bila jos gluplja ...

Mogli su odraditi na nacin da su krenuli na juris kada i mrtvi, ali ne bi vidjeli onaj trenutak gasenja baklji u mraku i magli. I scena, barem meni, ne bi bila ni u pola onako upecatljiva ...
Ramsey8

#17097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ramsey8 »

Ma predobra scena
salocha

#17098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by salocha »

Kad bi hladne glave posmatrali epizodu, mogli bi zaključiti da je ostala u duhu GoT koji smo tolike sezone obožavali. Glavni moto nakon par uvodnih sezona je bio "nobody is safe", pa ga tako u tom stilu i NK ispuši iznenada i bezveze :). Što bi on bio privilegovaniji od Neda, Džofrija, Roba? :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Šalu na stranu mislim da ovdje ima još priče o NK, u smisli da uvijek mora biti NK da bi resetovao ljudski rod kad počne puno da se kurči. Tako da bi mogli dobiti na kraju novog Night Kinga....ili Queen, koji će se biti miran sad kad su se svi ujedinili bez namjere za daljim ratovima i probuditi kad ljudi postanu toliko pokvareni da im treba poticaj ili da se ujedine kroz zajedničku borbu ili da im sjeme zatare i sva sjećanja na ljudski rod, po sve ponovo, od majmuna pa nadalje :), nešto kao Neo u Matrixu. Možda je on upravo obećani princ koji doteruje ljudski rod "u suru", na jedan ili drugi način.

Ili treća verzija....morale su se stvari pojednostaviti jer je ovo ipak TV serija, zbog para, budžeta, itd itd., a Martin će to bolje razraditi u knjigama, da mu ih ipak neko i kupi kad ih napiše.
swanfilter

#17099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Ja se nadam da ce na temeljima knjiga i GoT snimati jos stosta jer je potencijala ogromno. NK, Djeca Sume, Prvi ljudi i invazija, Targerijeni, zmajevi i invazija na Westeros, Robert i pobuna, Essos i jos istocnije ... LOTR, Avatar, Potter, ... Ma picin dim ...
kokuz_sa

#17100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

swanfilter wrote:Ja se nadam da ce na temeljima knjiga i GoT snimati jos stosta jer je potencijala ogromno. NK, Djeca Sume, Prvi ljudi i invazija, Targerijeni, zmajevi i invazija na Westeros, Robert i pobuna, Essos i jos istocnije ... LOTR, Avatar, Potter, ... Ma picin dim ...
Nemoj Boga ti.. i ovako sjede mi krenule cekajuci..
Post Reply