Ako plaćaš Visom, da.DuckZz wrote:Da li neko ovih dana ima problema sa placanjem na ebay-u
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- zincx
#17076 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- DuckZz
#17077 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sta se desava ...zincx wrote:Ako plaćaš Visom, da.DuckZz wrote:Da li neko ovih dana ima problema sa placanjem na ebay-u
- zincx
#17078 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
https://www.klix.ba/biznis/visa-kartice ... /180601116DuckZz wrote:Sta se desava ...zincx wrote:Ako plaćaš Visom, da.DuckZz wrote:Da li neko ovih dana ima problema sa placanjem na ebay-u
- choxnox
#17079 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Artikal narucen 26. maja danas donio postar. Eh sad ono sto je interesantno jest da je posiljka poslana iz Kine, ali mi je prodavac dao kod za pracenje od turske poste. Poslao sam mu poruku cisto onako informativno da pitam da li salje iz Turske na sta mi je odgovorio da "nazalost nemaju skladiste u Turskoj".

-
Mehemed
- Vozim: automobil
#17080 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije to ništa, vjerovatno neka Turska pošta se ubacila u Kinu pa vrše uslugu dostave pošiljki kao Singapore post i NL post. Ova pošiljka je išla iz Kine preko NL post pa piše kao da je iz Holandije poslata.choxnox wrote:Artikal narucen 26. maja danas donio postar. Eh sad ono sto je interesantno jest da je posiljka poslana iz Kine, ali mi je prodavac dao kod za pracenje od turske poste. Poslao sam mu poruku cisto onako informativno da pitam da li salje iz Turske na sta mi je odgovorio da "nazalost nemaju skladiste u Turskoj".
08.10.2017 10:16:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - IZVOZ
08.10.2017 10:16:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
09.10.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
10.10.2017 11:37:32 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
10.10.2017 12:53:32 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
- art vandeley
#17081 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Šta mu ga dođe sad ovo.
Naručujem godinama stvari, međutim ovako mi se još nikad nije pojavilo,
2018-06-04 10:27
BOSNIA AND HERZEGOVINA, 71122 - Sarajevo (dostava - paketi), Neuspješan pokušaj uručenja - Isporuka ce se pokušati narednog radnog dana
2018-06-04 09:56
BOSNIA AND HERZEGOVINA, 71122 - Sarajevo (dostava - paketi), Neuspješan pokušaj uručenja - Isporuka ce se pokušati narednog radnog dana
2018-06-01 11:14
BOSNIA AND HERZEGOVINA, 71122 - Sarajevo (dostava - paketi), Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
Jel moguće da postoji neuspješan pokušaj uručenja naruđbe... obično ostavi papirić u sanduče.
Nikad me neće naći kući u periodu od 8-16h, tako da do kraja godine može pokušavati neuspješno
Imao neko ovakvu obavijest
BOSNIA AND HERZEGOVINA, 71122 - Sarajevo (dostava - paketi), Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
Jel moguće da postoji neuspješan pokušaj uručenja naruđbe... obično ostavi papirić u sanduče.
Nikad me neće naći kući u periodu od 8-16h, tako da do kraja godine može pokušavati neuspješno
- Sodom1
#17082 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo ima Pisena na aliexpresu , jesu li fejkovi ? Doduse po cjeni ne bi trebalo , skoro isto kostaju i na Amazonu. Tako da bolje haman na Amazonu naruciti pre ce docizippoo87 wrote:pisen je kineska firma,osnovana 2003. godineshiljak wrote:Externa baterija..
Vidim svi brend Pisen spominju da je kvalitetna baterija, prvi put čujem za tu marku.. jel baš dobra?![]()
Najgore je što ne znam koju bi marku uzeo, jer su sve nepoznateIma li još koja dobra marka, xiaomi nisam mogao naći da šalju u BiH
dakle nije neka bezvezna firma i njihovi proizvodi su kvalitetni a i cjenovno su puno skuplji od onih kineskih budalastina
ja prodajem ovaj brend i prodao sam stotine i stotine njihovih stvari,nije bila niti jedna reklamacija...kablovi odlicni,punjaci odlicni,power bankovi odlicni,quick chargeri dobri isto tako,prodaju i slusalice
evo ovdje imas listu sta sve proizvode
http://en.pisen.com.cn/product.shtml
znaci sa ovim brendom neces pogrijesiti sta god da kupis
evo recimo ovaj power bank u univerzalnom je 40 KM
http://en.pisen.com.cn/product/show/2867.shtml
- shiljak
#17083 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hehe kako znaš da amazon šalje, znaš da se dostava plaća dosta ili većinom ne šalju u BiH preko Amazona? Ako šalju avionom znači da ne šalju nikako jer eu ne dozvoljavaju baterije da se šalju avionimaSodom1 wrote:Evo ima Pisena na aliexpresu , jesu li fejkovi ? Doduse po cjeni ne bi trebalo , skoro isto kostaju i na Amazonu. Tako da bolje haman na Amazonu naruciti pre ce docizippoo87 wrote:pisen je kineska firma,osnovana 2003. godineshiljak wrote:Externa baterija..
Vidim svi brend Pisen spominju da je kvalitetna baterija, prvi put čujem za tu marku.. jel baš dobra?![]()
Najgore je što ne znam koju bi marku uzeo, jer su sve nepoznateIma li još koja dobra marka, xiaomi nisam mogao naći da šalju u BiH
dakle nije neka bezvezna firma i njihovi proizvodi su kvalitetni a i cjenovno su puno skuplji od onih kineskih budalastina
ja prodajem ovaj brend i prodao sam stotine i stotine njihovih stvari,nije bila niti jedna reklamacija...kablovi odlicni,punjaci odlicni,power bankovi odlicni,quick chargeri dobri isto tako,prodaju i slusalice
Nisam još našao ni jednu stranicu za 100% šalju. Koliko vidim na kraju ću kupiti u BiH
- Sodom1
#17084 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hehe kako znaš da amazon šalje, znaš da se dostava plaća dosta ili većinom ne šalju u BiH preko Amazona? Ako šalju avionom znači da ne šalju nikako jer eu ne dozvoljavaju baterije da se šalju avionimashiljak wrote:Evo ima Pisena na aliexpresu , jesu li fejkovi ? Doduse po cjeni ne bi trebalo , skoro isto kostaju i na Amazonu. Tako da bolje haman na Amazonu naruciti pre ce dociSodom1 wrote:pisen je kineska firma,osnovana 2003. godineshiljak wrote:Externa baterija..
Nisam još našao ni jednu stranicu za 100% šalju. Koliko vidim na kraju ću kupiti u BiH
Ovdje je vise pitanje da li je original?
Aliexpres Amazon , ili negdje drugo.
- shiljak
#17085 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Lako je skontat na Amazonu je li orginal i ebay, po reviews i broju transakcija
Evo dok sam tražio bateriju naletio na Samsung SSD 500 GB, piše šalju u BIH gratis?
https://www.amazon.com/gp/product/B0781 ... 0DER&psc=1
Odnosno piše 80$ prilikom dodavanja u korpu, ali prilikom plaćanja piše Free?
Evo dok sam tražio bateriju naletio na Samsung SSD 500 GB, piše šalju u BIH gratis?
- zincx
#17086 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nekoliko puta. Više od pola puta sam bio kući. Kad sam pitao zašto nisu ostavili žuti papirić, kažu nisu mogli u haustor. Kažem, mogli ste nazvati, provjeriti kad sam kući, kao i svi ostali (DHL, Euro Express, etc...), ima broj na paketu... Kažu, oni ne zovu... Sve se čini da se ne isporuči.art vandeley wrote:Šta mu ga dođe sad ovo.![]()
Nikad me neće naći kući u periodu od 8-16h, tako da do kraja godine može pokušavati neuspješno![]()
- zincx
#17087 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Na checkoutu dodaju 40$.shiljak wrote:Lako je skontat na Amazonu je li orginal i ebay, po reviews i broju transakcija![]()
Evo dok sam tražio bateriju naletio na Samsung SSD 500 GB, piše šalju u BIH gratis?![]()
-
hali gali halid
#17088 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prodjose dva mjeseca paketa nema... Prosle godine od istog lika narucio isto doslo uredno, sad nema.. Ali refundirao me je lik.. Je li bolji ovaj aliexpress od ebaya?
- shiljak
#17089 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Piši propalozincx wrote:Na checkoutu dodaju 40$.shiljak wrote:Lako je skontat na Amazonu je li orginal i ebay, po reviews i broju transakcija![]()
Evo dok sam tražio bateriju naletio na Samsung SSD 500 GB, piše šalju u BIH gratis?![]()
-
TRANCE
#17090 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I kod mene isti slučaj, a bio kući čitav dan, haustor otvoren, postoji i interfon. Stoci mrsko raditi svoj posao, pa umjesto da dostavljaju pakete, skeniraju ga i napišu nije bio kući.art vandeley wrote:Šta mu ga dođe sad ovo.![]()
Nikad me neće naći kući u periodu od 8-16h, tako da do kraja godine može pokušavati neuspješno![]()
-
hali gali halid
#17091 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kod mene isti slucaj, nisam ja licno bio kod kuce, ali bio je neko citav dan...
-
Giancarlo
#17092 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima li iko iskustva sa prodajom na eBay-u ? Na kojoj stranici da napravim oglas, jeli na eBay International ? Pokusao sam na UK verziji, ali mi u oglasu traze postanske brojeve iz UK, jer mi to kao racunaju kao "domacu" zemlju, pa sam odustao. Ako neko ima licna iskustva, valjalo bi da podijeli ovdje sa svima 
- art vandeley
#17093 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Morao sam nazvati Poštu. Kao onaj čiko se čudi što zovem, kaže mi, pa čitaj dalje šta piše na tracku.
Delivery next working day... tako nekako. Ljudi ne mogu shvatiti da nisi kući u toku radnog vremena.
Ugl reče mi, dođi u poštu i preuzmi paket.

Delivery next working day... tako nekako. Ljudi ne mogu shvatiti da nisi kući u toku radnog vremena.
-
TRANCE
#17094 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni danas srećom donijeli na vrata paket. A ako nisi bio kući, trebali su ti ostaviti žuti papirić s kojim možeš uzeti paket u pošti, inače ćeš se morati svađati sa seljacima u pošti zašto si došao podići paket, a nemaš žutog papirića.art vandeley wrote:Morao sam nazvati Poštu. Kao onaj čiko se čudi što zovem, kaže mi, pa čitaj dalje šta piše na tracku.
- choxnox
#17095 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne kontam koji im je fazon oko te svadje i zutog papirica. I kod mene isto jedan lik bas na tim poslovima radi i teska je pegla zasto nemam zuti papiric (iako po trackingu otkad su nedavno uveli jasno mogu vidjeti kada posiljka ujutro bude skenirana u toj ispostavi). Evo ti brate licna i vidjet ces da sam to ja i ne peglaj vise. Doduse, ima druga radnica koja je pravo ok sto se tog tice, ali ovaj je isljednik k'o Kim Jong Un...TRANCE wrote:Meni danas srećom donijeli na vrata paket. A ako nisi bio kući, trebali su ti ostaviti žuti papirić s kojim možeš uzeti paket u pošti, inače ćeš se morati svađati sa seljacima u pošti zašto si došao podići paket, a nemaš žutog papirića.art vandeley wrote:Morao sam nazvati Poštu. Kao onaj čiko se čudi što zovem, kaže mi, pa čitaj dalje šta piše na tracku.
- asMir11
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#17096 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako se na trackingu izgubio paketić, možda sad roni negdje 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#17097 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni ne traži ni lične, ni papirića, nit išta. Znaju me napamet, dosta puta sam i primio i poslao poštu preko Bh Pošte.
- bersK
#17098 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
https://prnt.sc/jtfxkf
http://prntscr.com/jtfyp6
Ima li neko od strucnjaka da mi kaze kakva je situacija trenutno s mojim paketicima xexe
Nisam nesto strucan s ovim trackingom
http://prntscr.com/jtfyp6
Ima li neko od strucnjaka da mi kaze kakva je situacija trenutno s mojim paketicima xexe
- phillie
#17099 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://prntscr.com/jtfyp6bersK wrote: Ima li neko od strucnjaka da mi kaze kakva je situacija trenutno s mojim paketicima xexe
Poslali ti po Visci paket
- bersK
#17100 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
phillie wrote:http://prntscr.com/jtfyp6bersK wrote: Ima li neko od strucnjaka da mi kaze kakva je situacija trenutno s mojim paketicima xexe
Poslali ti po Vischi paket
Samo ako budem mor'o u Olovo ic po njeg...