SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
galamdzinica

#17076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Hvala vam žene na opsežnim odgovorima! Vi ste meni super, ja sam mislila da volim isprobavati nove stvarčice, a onda skontam da manje/više se vraćam uvijek istim brendovima.

Prije 3-4 mjeseca kupih Lierac Hydra-Chrono+ kremu za lice, ugledah praznu kutiju jutros i opet ću je kupiti jer je savršena. Savršen im je i serum iz te linije, njega imam još malo (dobila tester uz kremu - još traje :D). Stvarno je toplo preporučujem svakome ko ima normalnu do suhu kožu, više je kao emulzija/gel, savršeno miriše, ne izaziva nikakve iritacije i koža je kao bebina guza poslije. Ne znam kakva će biti u zimu, jer malo hladi, možda ću morati preći na nešto jače, vidjet ću. Da sad ne slikam, evo je:

Image
emmahill

#17077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Pošto ne pratim toliko preparativu, a vidim da vas ovdje ima koji se koliko-toliko razumijete, ima li vas koji ste isprobali Embryolisse kremice za ice? Razmišljala sam da ih uzmem za kit pošto mi dolaze mušterije koje su kožu ispilingirale i očistile nekad u doba Jugoslavije (:D), znam da ih dosta šminkera koristi, ali naišla sam i na negativne recenzije osoba koje ih koriste kao dio svakodnevne njege umjesto kao pripremu za šminku, pa sam neodlučna. Isto tako, dobila sma tester Inglotove baze za šminku koja je fantastična, pa me zanima prije nego je kupim ima li još neko preporuka za baze suhu i normalnu kožu?
Mis mekinjas

#17078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Sjenke za oci su super Diego dalla Palma.
Ja sam doslovno probala sve, i zaustavila se na njegovim i Clinique moze proci.
galamdzinica

#17079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

@emmahill, nisam koristila Embryolisse, htjela sam naručiti malo pakovanje sad u ovom valu french pharmacy promocije na feelunique da isprobam, ali rasprodata - uvijek. Ja sam vidjela da je svi hvale, čak i Gwyneth na svom goop portalu.

Valjaju li ulja za čišćenje lica išta? Naručih ulje što sadrži makadamiju i jojobino ulje uz kremu sad, haj valjda se ne razočaram :)
galamdzinica

#17080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Mis mekinjas wrote:Sjenke za oci su super Diego dalla Palma.
Ja sam doslovno probala sve, i zaustavila se na njegovim i Clinique moze proci.
Probaj Burberry mono :)
Mis mekinjas

#17081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Imam burberry sheer midnight black, i valja samo kad je prstima trackam. Bolji mi je Diego. :)
BJB

#17082 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

galamdzinica wrote:@emmahill, nisam koristila Embryolisse, htjela sam naručiti malo pakovanje sad u ovom valu french pharmacy promocije na feelunique da isprobam, ali rasprodata - uvijek. Ja sam vidjela da je svi hvale, čak i Gwyneth na svom goop portalu.

Valjaju li ulja za čišćenje lica išta? Naručih ulje što sadrži makadamiju i jojobino ulje uz kremu sad, haj valjda se ne razočaram :)
Koje? Ja imam ono DHC, super je za lice ali mi smeta sto pise da se ne smije koristiti za skidanje make-up sa ociju..Bas zato mi najvise i treba..Probala sam L'orealovo koje uopste nije lose za onu cijenu...
Voljela bih i SheUemura probati.. Image
Ella656

#17083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Je li neko probao essence designer olovku za obrve? Koja je po vasem mišljenju najbolja olovka za obrve do 3-4 km, cm/dm?
galamdzinica

#17084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

@Miš, nisam swatch-ala crnu jer generalno ne volim crne sjene, ali jesam graphite i storm grey. Graphite se pokazal posuhom, a I citala sam da blogerice ne maze Graphite, dok je Storm grey stvarno san snova. Nazalost je povucena ta nijansa, bila sam :sad: ja imam rosewood i tea rose, antique rose kupih pa vratih jer im je dosla nude blush paleta pa cekam platu :D

@BJB, Lierac ulje za ciscenje, zuto pakovanje. Moze se njim i sminka skidati, bar tako kazu na recenzijama.
emmahill

#17085 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ella656 wrote:Je li neko probao essence designer olovku za obrve? Koja je po vasem mišljenju najbolja olovka za obrve do 3-4 km, cm/dm?
Golden Rose ali obična, ne nova linija olovki za obrve, ona mi nije ništa posebno. Revelique su mi ipak najbolje ali treba posebno šiljalo uz njih.
MersY

#17086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

galamdzinica wrote:@emmahill, nisam koristila Embryolisse, htjela sam naručiti malo pakovanje sad u ovom valu french pharmacy promocije na feelunique da isprobam, ali rasprodata - uvijek. Ja sam vidjela da je svi hvale, čak i Gwyneth na svom goop portalu.

Ja sama sebi napravim mješavinu ulja za čišćenje, pomješam u maloj bočici suncokretovo ulje, ricinusovo, ulje sjemenki grožđa i ulje marelice ( sva su hladno cjeđena ulja ) i meni je to super, odlično skine svu šminku, samo malo naprskam blaznicu termalnom vodom i onda par kapi ove mješavine i odlično bude :D
sarajevo4

#17087 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sarajevo4 »

emmahill wrote:
Ella656 wrote:Je li neko probao essence designer olovku za obrve? Koja je po vasem mišljenju najbolja olovka za obrve do 3-4 km, cm/dm?
Golden Rose ali obična, ne nova linija olovki za obrve, ona mi nije ništa posebno. Revelique su mi ipak najbolje ali treba posebno šiljalo uz njih.

Rimmel najboooooolja :)
Nisrin

#17088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

emmahill wrote:

I meni su Revelique najbolje ali se nenormalno brzo trose, tj. tope :D Kupila sam siljalo Revelique i opet ista stvar, s tim da olovka ne puca kao sa drugim siljalima sto je...
manekenka u penziji

#17089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Moze li mi neko reci za taj Golden Rose, kakva je to kozmetika?
Je li to ona birvaktilska sa pijace?
galamdzinica

#17090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Od koje godine treba koristiti kremicu protiv bora? Mogu li se mijesati dvije kreme za razlicitiu svrhu i kako? :)
DaffyDuck

#17091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DaffyDuck »

a kakve su vam te embrolysse kreme? Za sta?
Michun

#17092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:Od koje godine treba koristiti kremicu protiv bora? Mogu li se mijesati dvije kreme za razlicitiu svrhu i kako? :)
Od 22, 23.
Kako mislis mijesati? Pojasni pliz.
galamdzinica

#17093 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Michun wrote:
galamdzinica wrote:Od koje godine treba koristiti kremicu protiv bora? Mogu li se mijesati dvije kreme za razlicitiu svrhu i kako? :)
Od 22, 23.
Hvala Michun!
Ok, znaci da je narucim :) eh sad, posto imam i suhu kozu i prosto previse volim gore spomenutu Lierac, htjela bih nekako da koristim obje. Da li jednu navece, jednu ujutro, ili jedan dan jednu drugi drugu ili da ih pomijesam pa obje natrackam na lice? :)
Michun

#17094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:
Michun wrote:
Od 22, 23.
Hvala Michun!
Ok, znaci da je narucim :) eh sad, posto imam i suhu kozu i prosto previse volim gore spomenutu Lierac, htjela bih nekako da koristim obje. Da li jednu navece, jednu ujutro, ili jedan dan jednu drugi drugu ili da ih pomijesam pa obje natrackam na lice? :)
Pa ovako...ne znam sta to godi ali reci cu ti moj rezim.
Ja imam Lierac za noc oko ociju. Dobro je masna jer mi je taj dio suh i tanka koza. Preko dana koristim all about eyes od clinique i ta mi je OK jer nije puno masna i moze sminka preko. Za lice za dan uvijek koristim sa SPF, i ljeti i zimi. Za noc neku sa aha kiselinom. Trenutno su to Neostrata kreme. Odlicne su, bez mirisa.
Uglavnom Lierac, La roche, neostrata, avene...
hanady

#17095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Gdje kupujete te Lierac proizvode?
galamdzinica

#17096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Michun, svakako sam mislila uzeti Lierac initiatic protiv prvih bora, a za oci koristim Avene, mada moram priznati nisam toliko disciplinovana sto se tice ociju. Vidjet cu da ubacim jos neku masku u rezim. Hvala ti za opsiran opis! :thumbup:

Hanady, online :)
hanady

#17097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Znam da je online, ali na koja stranica :roll:
Michun

#17098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

hanady wrote:Znam da je online, ali na koja stranica :roll:
imas na strawberry, ebay, feelunique
galamdzinica

#17099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ja ukucam lierac buy online na google-u pa uporedim cijene i onda tako vidim koja stranica mi nudi najbolju ponudu. Sad sam nasla neku online apoteku, ali mislim da ne dostavljaju u BiH :(
Michun

#17100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:Ja ukucam lierac buy online na google-u pa uporedim cijene i onda tako vidim koja stranica mi nudi najbolju ponudu. Sad sam nasla neku online apoteku, ali mislim da ne dostavljaju u BiH :(
http://www.cocooncenter.com/marques/lierac.html
dostavljaju to znam sigurno. koliko je postarina ne znam...provjeri da li ti se isplati.
ili, idem ja na put. ne znam 100% da li ima tamo, ali posalji mi pp ako hoces pa ti mogu pogledati. ne obecaJem nista :D
Post Reply