Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SanskiBiser

#17076 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

Znači Italija i Slovenija su pojačale kontrolu granice između sebe na području Goricije i Trsta i jako je teško migrantima se prebaciti u Italiju iz Slovenije na tim pravcima. Istovremeno ostao je problem slabo kontrolisane granice u Udinama i tu UKRAJINSKI :? :shock: sverceri migranata prebacuju organizovano migrante iz Slovenije. Da bi stali tome u kraj italijanska vlada je odlucila da posalje dodatni kontigent vojske u tu regiju da pojaca kontrolu granicnog pojasa.

Toliko o slobodi kretanja migranata prema Italiji...ali otkud ovi ukrajinski sverceri u citavoj toj prici kako su se ti ugradili :-)
paladinka

#17077 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by paladinka »

Da ok , to za testiranje moze se reci pozitivna vjest
biscanka2

#17078 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ovdje možete direktno u Brisel da uputite vaše proteste protiv migracije nametnute NGOima.

Bitno je da to napravite najkasnije danas ili sutra jer će se stranica zatvoriti prekosutra.

Bila je skrivena da bi mogli reći da su dali priliku da se narod oglasi ali nije htjeo.Naime do danas su bila za cihelu evrope svega 146 posta,ali sada je stranica otkrivena i bukvalno se ruši od mailova s protestima.

Širite dalje preko društvenih mreža i drugih kanala s objavom da se može uputiti protestna nota samo još danas i sutra!!?

https://ec.europa.eu/info/law/better-re ... id=8267580
animus

#17079 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by animus »

Obzirom na rute kretanja i bezobrazluk srba pada mi na um jedna ideja. Kamp za migrante napraviti u BPK negdje na nekom brdu. I kada god ih Dodik doveze mi pokupimo i tamo. Ne moze niko nista protiv toga reci a migranti ce opet putovati vecinom po RŠ. Dok nekom ne dosadi tako igrati.
cimara

#17080 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

SanskiBiser wrote: 25/08/2020 23:03

Znači Italija i Slovenija su pojačale kontrolu granice između sebe na području Goricije i Trsta i jako je teško migrantima se prebaciti u Italiju iz Slovenije na tim pravcima. Istovremeno ostao je problem slabo kontrolisane granice u Udinama i tu UKRAJINSKI :? :shock: sverceri migranata prebacuju organizovano migrante iz Slovenije. Da bi stali tome u kraj italijanska vlada je odlucila da posalje dodatni kontigent vojske u tu regiju da pojaca kontrolu granicnog pojasa.

Toliko o slobodi kretanja migranata prema Italiji...ali otkud ovi ukrajinski sverceri u citavoj toj prici kako su se ti ugradili :-)
Klasična trgovina ljudima.Još kvazihumanitarci i raznorazni tukci i pogotovo tuka iz Brisela kažu ovako su i naši ljudi išli 90-ih
paladinka

#17081 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by paladinka »

Citavih 600 odgovora ... bravooo...
shbc

#17082 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by shbc »

paladinka wrote: 25/08/2020 22:42
shbc wrote: 25/08/2020 22:37
paladinka wrote: 25/08/2020 22:08 Cuj ko ih jebe , niko ni je njih zvao nego je obaveza da se izbjeglice prime.
Upravu si. Prikladnije je ko im jebe mater 8-)

I da, da ponovim kolege forumase, ovo nisu izbjeglice.
To je zadaca od.
vlasti ... do toga svi moraju biti osigurani... bas iz tog razloga da nisu gladni zedni , da imaju osnovne uslove
Zasto bi osnovni uslovi kriminalaca bez identiteta bili problem drzave?
LBVIEW

#17083 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by LBVIEW »

escobar__ wrote: 25/08/2020 22:06 Jelena Sesar slobodno nek se napuši migrantskih kurčeva.
"Researcher" :D u amnesty International-u, dakle prelijevac iz supljeg u prazno. :D
Last edited by LBVIEW on 25/08/2020 23:35, edited 2 times in total.
Maraschino

#17084 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

cimara wrote: 25/08/2020 22:47
neko_sa_strane wrote: 25/08/2020 22:43
cimara wrote: 25/08/2020 22:41
Koliko?
Pisalo se o cifri u iznosu od 40 miliona eura.
To je dobio IOM
Pa je li moguce ozbiljnom forumasu objasnjavati da stranka ne moze primiti novac na takav nacin.

Akosu to drzavne, entitetske, kantonalne ili opstinske institucije primile. to bi bilo javno ALI NIKO NIJE PRIMIO NOVAC osim IOM i UNHCR
Sve drugo ne da su dezinformacije nego zlonamjerno podmetanje i skretanje problema na drugu stranu.
paladinka

#17085 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by paladinka »

Koji zakon su prekrsili.
emirolini

#17086 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by emirolini »

Maraschino wrote: 25/08/2020 22:13
emirolini wrote: 25/08/2020 21:51
Maraschino wrote: 24/08/2020 23:39

Sta trpis svega ti?

Je li ih pomazes, nesto ti uzimaju, ometaju te u necemu, stoje ti na putu...ili samo sto postoje.
Ako je ovo zadnje i meni smetaju ali ne bas da bi ih trebalo ubijati kao sto neki predlazu.
Trpim jer mi moj sugrađanin Mujo, Vladimir, Ivan u Bihaću, Velikoj Kladuši, Krupi, Cazinu, imaju problema u slobodi kretanja u svom sopstvenom gradu. Imam problem jer mi Alma, Marija, Ivana ne smiju da izađu da prošetaju u park bez hladnog odbrambenog oružja.

Trpim i ove nase ljude, koji hodaju bez maski po gradovima, kaficima - nepismene idiote koji u vecini slucajeva - kao ti, brane ove migrante, nemojte, oni su napaceni, oni dolaze iz daleka... zedni, umorni ... ma goni ih u pm, jebe mi se da li su zedni ili umorni, samo me zanimaju nasi sugrađani da li su sigurni.

Hajmo prvo, idiot ti je tata koji te napravio a kao drugo, ti od sekiracije za Ivanom, mujom Almom i Marijom ne mozes spavati.
Spavas li mirno zato sto Dodik Bosnjake naziva Muslimanima, ne prizna im jezi, spavas li mirno sto Srbi nisu konstutivni u kantonima pod HDZ vlascu, spavas li mirno zato sto Bosnjaci biraju clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda...ma boli tebe briga za sve ovo isto kao i za migrante ali kad svi grakcu da i ja gracem.
Sjedim prije neki dan u dvoristu ispred kuce i prodje grupa od 20-30 migranata. Samo su prosli i nista vise.

Jedine probleme koje mogu da shvatim to su oni iz Krajine a sve ovo ''aj kuku pomagaj migranti, maramice, marka...''

...i u zadnje vrijeme nema ih ispred Binga pa ne znam kako vam mogu smetati.
Kakvo je to ponasanje? Da li si ti odrasli covjek ili neki drpalac iz osnovne skole? Roditelje u diskusiju uvodis? Neces sa mnom tako - mozes tako svom puncu samo.

Citaj gore sta pise, kao ti sto brane ove migrante. Osim ukoliko i ti ne nosis masku po javnim mjestima - u tom slucaju si stvarno glup.
shbc

#17087 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by shbc »

paladinka wrote: 25/08/2020 23:33 Koji zakon su prekrsili.
Ilegalno usli u drzavu. Za pocetak
emirolini

#17088 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by emirolini »

paladinka wrote: 25/08/2020 22:01 Ne moze se reci ma jebe mi se da li je neko zedan , gladan. ...
Naravno da moze, vidis da jesam. Ti ukoliko zelis mozes pomoci kriminalcima koji su u ovoj zemlji ilegalno. A kriminalci su dok se ne dokaze suprotno - odnosno kada predaju svoja dokumenta koja ce dokazati da nisu na teroristickim i Sirijskim listama.

Naravno - ukoliko pomazes ovim prvim gore - saucesnica si.
cimara

#17089 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Maraschino wrote: 25/08/2020 23:30
neko_sa_strane wrote: 25/08/2020 22:43
Pisalo se o cifri u iznosu od 40 miliona eura.
To je dobio IOM
Pa je li moguce ozbiljnom forumasu objasnjavati da stranka ne moze primiti novac na takav nacin.

Akosu to drzavne, entitetske, kantonalne ili opstinske institucije primile. to bi bilo javno ALI NIKO NIJE PRIMIO NOVAC osim IOM i UNHCR
Sve drugo ne da su dezinformacije nego zlonamjerno podmetanje i skretanje problema na drugu stranu.
Ovdje je nekima Bakir Izetbegović kriv zato što im tata u 40-oj godini daje džeparac
paladinka

#17090 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by paladinka »

Naravno , sad tek dolazi pitanje , gdje odlaze porezi?
Maraschino

#17091 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

cimara wrote: 25/08/2020 23:49
To je dobio IOM

Ovdje je nekima Bakir Izetbegović kriv zato što im tata u 40-oj godini daje džeparac
Ako kisa pada ima to veze sa SDA i Bakirom.

Ja ih isto ne volim ali su ljudi toliko optereceni njima da nista drugo ne vide.
Izbori svako dvi godine pa bujrum.
emirolini

#17092 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by emirolini »

Maraschino wrote: 25/08/2020 23:54

Ja ih isto ne volim ali su ljudi toliko optereceni njima da nista drugo ne vide.
Da.... izbori... savrsena prilika da omladina zaradi novca mjenjajuci ispravne listice u neispravne i prilika da se cuje i glas mrtvih... Izbori su kod nas obicna lakrdija a sve to kontrolise CIK - gdje sjede osobe lojalne vladajucim strankama. I to je demokratija?
winpin

#17093 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

Najveci krivac za ova sranja sa migrantima!

Image
desni

#17094 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

Ulaze u državu i kreću se bez ikakvih dokumenata, blokiraju puteve, prosjače, nelegalno borave u državi niko ne zna ni koliko ni kako, prodaju maramice bez ikakve dozvole za obavljanje trgovinske djelatnosti :lol: :lol: :lol: , pljačkaju građane ove države, pale kuće, ubijaju i ranjavaju jedni druge(zasad samo jedni druge) i kaže koje zakone krše :(

Odluka o zabrani ulaska ilegalnih migranata u USK je odličan potez. Iza Bosanske Otoke je Bosanski Novi a tamo preko Une je ista država kao i poslije Kladuše. I Bosanski Novi je na granici sa Hrvatskom :idea:
Maraschino

#17095 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

desni wrote: 26/08/2020 00:23 Ulaze u državu i kreću se bez ikakvih dokumenata, blokiraju puteve, prosjače, nelegalno borave u državi niko ne zna ni koliko ni kako, prodaju maramice bez ikakve dozvole za obavljanje trgovinske djelatnosti :lol: :lol: :lol: , pljačkaju građane ove države, pale kuće, ubijaju i ranjavaju jedni druge(zasad samo jedni druge) i kaže koje zakone krše :(

Odluka o zabrani ulaska ilegalnih migranata u USK je odličan potez. Iza Bosanske Otoke je Bosanski Novi a tamo preko Une je ista država kao i poslije Kladuše. I Bosanski Novi je na granici sa Hrvatskom :idea:
Zato treba grupa aktivista isprintati kartu BiH sve sa Hrvatskom dijeliti i pokazati im da su samo par kilometara od Hrvatske i da ne trebaju ici u Bihac ili V.Kladusu.
Maraschino

#17096 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

emirolini wrote: 26/08/2020 00:11
Maraschino wrote: 25/08/2020 23:54

Da.... izbori... savrsena prilika da omladina zaradi novca mjenjajuci ispravne listice u neispravne i prilika da se cuje i glas mrtvih... Izbori su kod nas obicna lakrdija a sve to kontrolise CIK - gdje sjede osobe lojalne vladajucim strankama. I to je demokratija?
Izbori ili revolucija.
Ako imas dokaze da varaju podrzace te citav svijet ali nisu problem njihove kradje koliko indolentnost biraca.
vjesticanametli

#17097 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

shbc wrote: 25/08/2020 23:45
paladinka wrote: 25/08/2020 23:33 Koji zakon su prekrsili.
Ilegalno usli u drzavu. Za pocetak
ne raspravljaj s njom .....popuje iz svice.....
manijak1

#17098 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by manijak1 »

DEMONIKA wrote: 23/08/2020 19:57 DEBA, fuj ti rezon!
Ako je FUJ :D đe su ti drotovi noću po Vilsonovom da namlate i privedu hrabre harambaše :?
Niđe , u autu sove i kad se naspavaju traže žrtve za jutarnju kafu .
A ovi bježe iz izolatorija i zaraženi se šetaju slobodno po našoj zemlji.
I onda ovako naleti jedan da ova šestorica iskale sav svoj bijes na njemu.
Ma haj ba .... :D nije ni tvoj rezon za čišćenje neidentificirane bagre.
Naslovnica

#17099 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Naslovnica »

biscanka2 wrote: 25/08/2020 22:54
Naslovnica wrote: 25/08/2020 20:31
biscanka2 wrote: 25/08/2020 20:23
https://avaz.ba/vijesti/bih/590514/pozn ... e-migrante

Ako je mene slagao Avaz (sto me ne bi iznenadilo), i ja lazem vas. :(

Ti ovdje svojim postovima gadno na huskaca i trola zaudaras.

Stavljena van snage odluka o izolatoriju u Lječilištu Gata
24. Avgusta 2020.
Facebook Twitter

De citaj fino sta sam napisao pa me onda etiketiraj kao trola i huskaca.
Prenio sam informaciju sa Avaza koju su prenijeli prije 2 sata, i rekao sam ako oni lazu mene i ja lazem vas. Ne znam sta nije jasno?
A sto se tice huskanja i trolanja, i za tebe vrijedi isti odgovor - ako je tebi huskanje i trolanje to sto govorim istinu i cinjenice, onda je do tebe a ne do mene.

[media][media]Ovo boldovano - same rijeci (bi moglo, bi trebalo) ukazuje da donijeta odluka nije za realizovanje sigurna.Posto (kao sto se vidi) na tastaturi dezuras mogao bi malo i u Cazin navratiti. :wink:
[/media][/media]
Jos samo da mi je znati koga ja to huskam na koga, de se dogovorite.
Za sada sam huskac, trol, zajebant...nastavite niz.
p.s. ne pratim cazin.net kao stranicu, na tviteru ili na FB, tako da zaista nisam znao da su oni to objavili jucer. Da sam znao objavio bih i jedno i drugo, "cisto da jos malo, kako kazete, nahuskam", samo ne znam koga na koga. :roll: :lol:
Nadaleko poznato lječilište u naselju Gata, 18 kilometara od Bihaća, odlukom Vlade i Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona uskoro bi moglo postati izolatorij za migrante zaražene koronavirusom.

Ove najave ministrice zdravstva Nermine Ćemalović izazvale su revolt kod lokalnog stanovništva koje ni pod koju cijenu ne želi izolatorij i novi migrantski kamp u svom naselju.
Ne dolazi u obzir
- Izolatorij bi trebao biti u funkciji od 1. septembra, a moguće je i prije ukoliko se situacija pogorša i poveća broj pozitivnih - najavila je ministrica Ćemalović.
Pa gdje sam ja napisao da je odluka donijeta?!?!
Ja sam samo prenio vijest koju je Avaz objavio na svojoj stranici.
Image
Naslovnica

#17100 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Bloo wrote: 25/08/2020 22:19
Naslovnica wrote: 25/08/2020 22:07
escobar__ wrote: 25/08/2020 22:06 Jelena Sesar slobodno nek se napuši migrantskih kurčeva.
Očito naručen članak, garant neka Dodikova kuravela, prepuno laži.
https://uk.linkedin.com/in/jelena-sesar-86b49116

Gospoda ipak ima malo jacu pozadinu od toga da je Dodikova kuravela...
I valjda mozes i ti dati neki protuanalizu ili komentar na njen clanak koji je malo vise elaboriran od "kuravela"...
Bloo wrote: 25/08/2020 22:19
Naslovnica wrote: 25/08/2020 22:07
Očito naručen članak, garant neka Dodikova kuravela, prepuno laži.
https://uk.linkedin.com/in/jelena-sesar-86b49116

Gospoda ipak ima malo jacu pozadinu od toga da je Dodikova kuravela...
I valjda mozes i ti dati neki protuanalizu ili komentar na njen clanak koji je malo vise elaboriran od "kuravela"...
Dobro, možda se nisam izrazio na pravi način.
Gđica iz Londona potpuno jednostrano "analizira" situaciju sa ilegalnim imigrantima u BiH, apsolutno držeći jednu stranu.
The decision by authorities in Bosnia and Herzegovina to impose restrictions on freedom of movement of migrants and asylum-seekers stranded in the country is discriminatory and reckless, said Amnesty International.
A zašto onda Hrvatska, Slovenija i ostatak EU država ne otvore granice i ne dozvole "freedom of movement of migrants and asylum-seekers"
:wink: :lol:
“The authorities should be working to find solutions to accommodate and support several thousand people outside of official reception centres, rather than targeting them and leaving without protection and at a mercy of vigilante groups.”
Bosna i Hercegovina je pronašla način da smjesti nekoliko hiljada kozojeba u prihvatne centre, ne znam koliko još prihvatnih centara treba da se otvori u BiH da bi gđica bila zadovoljna? Možda da primimo svih 200-300 miliona pakistanaca?! Na stranu to što lokalno stanovništvo identifikuje kao "vigilante groups", mada nam je svima poznato da u BiH "vigilante groups" mogu biti jedino dotični kozojebi i niko drugi.

I da ne nastavljam dalje. Uglavnom, vrlo jednostran i ograničen pristup, ali čovjek to i jedino može čuti od ovih "researcher" konsultant ubleha i lelemudana. Rekao bih čak i da je namjerno ovako napisano, iako zna da stanje i nije onakvo kakvim ga želi predstaviti. Ona se iz Londona našla pametovati i ko pročita ovu njenu "analizu" ima da stekne zaista pogrešan dojam o tome ko zaista good guys i bad guys u Bosni i Hercegovini.
Locked