Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Ako policija ne želi da radi posao (ili ne smije), ja sigurno neću. Ne radi sebe, već radi porodice. Mogu ja bez sebem ne mogu oni bez mene.
Bullet Tooth Tony

#17052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

vješalica wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Blicate i svarate kurko moj kad ispred vas ide Jeep ili BMW X serija , ono tamna stakla, kriminalni ... dokazano da ne svirate ... niko ... vise puta ....

Lako je svirat nekome ko ima problema u saobracaju ili malo sporije vozi , eee a kakav se tek kuraz dobije kada se vidi da je u pitanju starija osoba ili mladja djevojka (obavezno sama u autu) ...

kakvi su samo mangupi na ovom forumu jbt 8-) 8-)
Čuj ti njemu priče
Legendo ako si u kvaru ne smiješ ni učestvovati u saobraćJu a kamoli se kilometrima voziti sa sva 4 upaljena i ometati saobraćaj
Da te kakav stari senilnik udario sa neispravnom felicijombidjeli bi svi ovdje uzduž u poprijeko tvojih reformi u zakonu,misljenja i zasrane priče
Wanna be raceri i Laude sa foruma nekome prosipaju i crtaju motalnu vertikalu u svom obliku....
Ma ja sa necu sa tobom uopste u raspravu da ulazim sve dok ti je kultura na nivu istih onih koje non stop uzimas u usta (seljacina vako nako ) . Kad naucis da starije osobe ne zoves starim selinik , fosil itd mozemo razgovarati...

Mene dedo sa Yugom pokupio na kovacima i zabio se u kapiju (Muzej Alije) pa sta, hvala Bogu nikom nista ... sigurno mu nisam izao i govorio sta radis fosilu itd
Bullet Tooth Tony

#17054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

Koristis i wikipediu i google ... dozvoli molim te !

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

tako je moj sef prije dosta godina, nije dugo bio u sa, trubio nekom x6 ili takvo auto oko parkiranja...ispred nekog restorana :D
kad ono vlasnik
keljmendi :D

na kraju sjedili na kafi ugovarali neke poslove oko distribucije sokova za restoran :D

ok lik
vješalica

#17056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Bullet Tooth Tony wrote:Koristis i wikipediu i google ... dozvoli molim te !

Image
Ne nego tebi pomađem u dbije tri rečenice da shvatiš makar napristupačniju definiciju da ti opiše u čemu je problem ;)

https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... j2nht6Wdll
Bio kakva druga opširnija literatura je za tebe previše
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Bullet Tooth Tony wrote:Blicate i svarate kurko moj kad ispred vas ide Jeep ili BMW X serija , ono tamna stakla, kriminalni ... dokazano da ne svirate ... niko ... vise puta ....

sviramo i blicamo uvijek i kocimo punu kocnicu debilima koji se lijepe :thumbup: al to nije mangupluk,moras nauciti sta je mangup...
zdruzdjo

#17058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: sviramo i blicamo uvijek i kocimo punu kocnicu debilima koji se lijepe :thumbup: al to nije mangupluk,moras nauciti sta je mangup...
Prije godinu dvije ljetno doba. Noc je. Vozim krajnjom lijevom. ide iza mene baja sa motorom. Guzva je nekakva pa se ide 50-60 ali bez nekog usporavanja. Lola stavio "ocam' senone". Em' motor visok pa svakako svjetla biju u oci i normalna, em' 'senoni naravno neustimani. A on ko iz inata nikako da me prodje. I malo-malo u karambolci zadnjoj. Kod americke ambasade meni ga vise pun kurxx jer samo cekam kad ce mi se u gepek parkirati. Skocim po koconici kontam ma udari jebo ti majku vise. Vidim da ja kocenje iza mene unezvjereno. U pofalicima on opet pored mene na semaforu.
Neki "vespa-type" motor je u pitanju ali onaj malo robusniji, adolescent vozi sa kokicom na zadnjem. Otvoren prozor meni. Kaze sta kocis onako zamalo da udarim u tebe.
Reko stavi normalna svjetla i drzi normalno odstojanje pa ce sve ok biti. Nesto drobi tersa..... Reko ako sta nije jasno mogu i izaci pa da popricamo. U vratima mi je uvijek maglite najveca ona aluminijska buzdovan type koja ima, pa da se moze "prosvjetliti" po nekom mraku. Onako i kraljevic marko na sarcu bi okicama zaiskrio na nju kad kad bi je vidio.
Nije se prepao jer me nema "na oko" ali nije nesto ni insistirao da sidje s motora.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Brko drzava :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Lako je svirat nekome ko ima problema u saobracaju ili malo sporije vozi , eee a kakav se tek kuraz dobije kada se vidi da je u pitanju starija osoba ili mladja djevojka (obavezno sama u autu) ...

E moj beže, oni sa slucajeva X bi im pozavidjeli na mangupluku. :thumbup:
zdruzdjo

#17061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Situacija vecerasnja pa i upit usput. odmah da se izvinim na umjetnickom likovnom izrazavanju.
Auto A sam ja
Auto B je hamsa
Auto C je parkirani bilmez
Image

Cesta mahalska,. Daklen ja Auto A idem niz brdo, noc je. cesta je uska da se u knap ili gotovo nikako mogu mimoici dva auta. sira dva nema sanse.
cesta odakle ide Hamsa B je dvosmjerna, cesta odakle idem ja je dvosmjerna. cesta u koju idem ja je dvosmjerna.
kako prilazim ovoj cesti vidim svjetla da se priblizavaju i pocnem blicati da stane da prodjem svojim pravcem, pa da mozemo dalje. medjutim hamsa po gasu i tup pred mene i stade. tacno na mjestu gdje se zavrsava crna strelica i ceka da se ja vratim cca300 metara rikvercom. izadjem, kaze necu se ja vratiti zovi policiju. uglavnom eskalacija, situacija, zvanje policije.....itd.
bio sam odlucan da cekam policiju ali se vec i iza mene i iza nje naredalo auta i bilo je male djece. sklonio sam se skroz u desnu stranu koliko sam mogao jer je tu garaza i ona je zajahala malo na podzid pa se provukla na jedvite jade pored mene. skontao sam da se hamsa prepala obzirom da garant ne zna voziti rikvercom obzirom da je bas mlada. kako se situacija odvila dalje iza nas ne znam jer je bilo bas puno auta iza.
Moj upit, a onako i logicno mi izgleda iz onoga sto sam ucio dok sam polagao, je da je ona trebala svakako mene sacekati da prodjem pa da ide svojim putem jer joj dolazim sa njene desne strane.
Da smo se sreli na pola puta negdje na ravnoj dionici u brdu cini mi se onako ofrljativno koliko se sjecam da sam ja duzan po zakonu da se vratim. ali mozda i grijesim. svasta se nesto mjenjalo tako da....
Da nije bilo naroda okolo mozda bih i ostavio lijep odgoj u gepek pa bih joj objasnio na drugi nacin. ne volim kad zensko se ufura da ima kitu pa pocne da mase sa tim imaginarnim udom. Pogotovo kad je za volanom. Ali ovako neka ipak radi djece koja su bila u autima.
Cesto prolazim tom cestom i srecem se sa slicnim situacijama i nekako uvijek ono vozacka solidatrnost bude tu na djelu pa se izmimoilazimo ili se vrati onaj kome je blize siri dio ceste, ili na istom tom mjestu stane neko bez trzavica. ali sto ti zensko. Kao sto moj profesor iz srednje kaze "zensku je mjesto uz sporet i u krevetu, nigdje drugo" :lol: :lol: :lol:
Ali eto ako se opet sretnem tu sa njom ili nekom slicnom cisto da znam.
basicm

#17062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ako je ulica dvosmjerna kako kazes, hamsa je skretala u svoju traku a tvoja zauzeta tim parkiranim autom. E sad...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Hansa nema kitu ali bi joj popušio da je došla policija. Tvoja greška, nema desne strane u traci koja nije tvoja.
Throttle

#17064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pod C, moj konačan odgovor
zdruzdjo

#17065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

basicm wrote:Ako je ulica dvosmjerna kako kazes, hamsa je skretala u svoju traku a tvoja zauzeta tim parkiranim autom. E sad...
ma nema buraz trake. mahalska uska ulica.
da je ona stala odmah na tom djelu pored auta parkiranog i mene "pustila" ja bih stao iza parkiranog dok ona prodje i izasao iza. i fakat bi mogla i ona i ja bez problema. ona pljus po gasu isfura, fakat da sam 2 km/h isao brze spucali bi se.
zdruzdjo

#17066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

un1ted wrote:Hansa nema kitu ali bi joj popušio da je došla policija. Tvoja greška, nema desne strane u traci koja nije tvoja.
Haj molim te pojasni.
ne insistiram da sam u pravu ali ne kontam ovo sto si napisao. Ima li neki clan zakona???
malocvijece

#17067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by malocvijece »

basicm wrote:Ako je ulica dvosmjerna kako kazes, hamsa je skretala u svoju traku a tvoja zauzeta tim parkiranim autom. E sad...
Al žensko je u pitanju. Par puta naglašeno. Kako se samo drznula da skrene u svoju traku. 'ta će ona :lol:
nepass1

#17068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote:
un1ted wrote:Hansa nema kitu ali bi joj popušio da je došla policija. Tvoja greška, nema desne strane u traci koja nije tvoja.
Haj molim te pojasni.
ne insistiram da sam u pravu ali ne kontam ovo sto si napisao. Ima li neki clan zakona???
Pa ako je dvosmjerna cesta valjda ona ide u svoju traku, tj ti vozis u njenoj traci zaobilazeci parking papka.
malocvijece

#17069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by malocvijece »

Pravilo desne strane važi ako jedno drugom siječete put pri skretanju.
zdruzdjo

#17070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

malocvijece wrote:
Al žensko je u pitanju. Par puta naglašeno. Kako se samo drznula da skrene u svoju traku. 'ta će ona :lol:
Ma zezam se ljudi sa tim "zensko". Ozbiljno. Razumijem fakat slabiji spol za volanom kad je prepadnut, ili svjez za volanom, ili nesto trece....nisam od onih koji sviraju kokama kad im se ugasi auto na semaforu ili kad zgrceno vozi na 20cm od volana pa ne smije brze od 40. da me nervira, da. ali da bih sad nesto sjedao na sirenu, ma ne.

Nego fakat tu nema "trake". Ni naznake od iste.
Prosli ste svi koji vozite hiljade puta takvim ulicama gdje je ostavljeno nama vozacima da sudimo i rasudjujemo i glumimo i kadiju i sudiju. cak sam jednom davno imao i sudar u takvoj slicnoj ulici. frajer proklizao na ledu i spucao u mene iduci skoro pa bocno. 4 razlicite gume mu na autu, golf dvojka.
ja sam isao 0.5 km/h. dobio podjeljenu krivicu jer sam rekao da sam se kretao. Kupio skolu.
tempuser

#17071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Po logici i nekom vozackom bontonu rezion bi bio da te propusti, medjutim bilo da je jedna sira ili su dvije uze trake, ako je hamsa usla u raskrsnicu prije tebe, a po crtezu bi se reklo da jeste cak i izalsa iz raskrsnice, ti si po zakonu bio u krivu.

Član 39.
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na
brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti

Ti nisi drzao vozilo sto blize desnoj ivici kolovoza, hamsa jest, a parkiran auto na tvojoj strani nije njen problem
Last edited by tempuser on 27/07/2018 00:00, edited 1 time in total.
malocvijece

#17072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by malocvijece »

Kakve veze ima sto trake nisu iscrtane? Dvosmjerna je ulica. Ti se voziš desnom stranom, a drugi vozači svojom stranom.
Pa kod nas cesta s 4 trake ne bude iscrtana pa opet svako zna gdje vozi i gdje i kako se prestrojava. Jednom takvom se vozim skoro svaki dan.
tempuser

#17073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

malocvijece wrote:Kakve veze ima sto trake nisu iscrtane? Dvosmjerna je ulica. Ti se voziš desnom stranom, a drugi vozači svojom stranom.
Pa kod nas cesta s 4 trake ne bude iscrtana pa opet svako zna gdje vozi i gdje i kako se prestrojava. Jednom takvom se vozim skoro svaki dan.
Ne mora dvosmjerna ulica uvijek imati dvije trake, u xy slucajeva imas dvosmjernu ulicu sa jednom trakom tj bez ikakvih traka, npr ul. Gorica koja iz Tepebasine ide u A. Hume.
zdruzdjo

#17074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Po logici i nekom vozackom bontonu rezion bi bio da te propusti, medjutim bilo da je jedna sira ili su dvije uze trake, ako je hamsa usla u raskrsnicu prije tebe, a po crtezu bi se reklo da jeste cak i izalsa iz raskrsnice, ti si po zakonu bio u krivu.

Član 39.
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na
brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti

Ti nisi drzao vozilo sto blize desnoj ivici kolovoza, hamsa jest, a parkiran auto u tvojoj traci nije njen problem
Lose crtam. u paint-u
ma auto parkiran nije bio ni blizu samog mjesta "susreta". samo sam a nacrtao ilustracije radi. mogao je i ne biti tu situacija bi bila ista. izletila bi pred mene na metar od mog ulaska u raskrsnicu.
Nema, ja sam tu se pomjerio nekih 30-ak cm na kraju koliko sam mogao. Da ne grijesim dusu i njoj je bilo gutavo proci pored mene.
moj je upit bio samo da li je ona mene kao nekoga ko dolazi sa desne strane trebala propustiti. ja jos nisam ni mogao pomisliti da obilazim parkiranog bilmeza. samo sam onako nacrtao moj pravac tj namjeru kretanja. da sam stigao do njega, ja bih stao iza i onda ga obisao kad bi ona prosla.
tempuser

#17075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

malocvijece wrote:Pravilo desne strane važi ako jedno drugom siječete put pri skretanju.
Moj kolega je preticao auto na isprekidanoj liniji, sa lijeve strane se njemu u susret ukljucivao drugi auto, spucali se direktno. Krivac je vozac koji se ukljucivao jer je oduzeo prednost autu na putu s prvenstom prolaza.
Post Reply