Ja iskreno nisam. Evo sa baš čitam kako Mladoženja podržava da se GRAS zaduži kod komercijalnih banaka za iznos između 35 i 50 milona maraka a da će radnici biti garant vraćanja kredita. Zainteresova me onda ako UIO nastavi zapljnivati vozila koja su GRASU sredstvo za rad kako će se isplatiti dug prema bankama? To će na kraju da dovede da će svaki radnik GRASA mimo toga što će ostati bez posla biti i sudužnik odnosno garant za ovih 35 do 50 miliona koje planiraju uzeti od banka.UIO pokrenuo pljenidbu imovine
Dženan Redžo, vršilac dužnosti člana Nadzornog odbora GRAS-a, kazao je da je ovo preduzeće dužno blizu šest miliona maraka i Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH. Ističe da je 2014. godine direktor GRAS-a Vatrić potpisao nagodbu kojom je stavio u zalog osam tramvaja, deset minibusa i 18 autobusa i obavezao se na isplatu duga u 36 mjesečnih rata. – S obzirom na to da su isplaćene samo četiri rate, Uprava je pokrenula sudski postupak izuzimanja vozila. Ako dug ne bude izmiren, 28. avgusta bit će pokrenuta aukcijska prodaja vozila. Ako iznos od prodaje ne pokrije dug, nastavit će se s prodajom GRAS-ove imovine i cijelog voznog parka – rekao je Redžo.
Po meni je banka odnosno kreditni odbor koji im odobri kredit blesav jer nakon naplate Porezne, UIO i dugova koji su već utuženi njima nee ostati ništa da se naplate osim da radnike ščepaju za gušu gdje su onda i radnici blesavi što pristaju da budu garant za ovaj kredit.