Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
denimb

#17051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

DaysleepeR wrote:ne može se u nove kvalifikacije ući sa istom taktikom kao u prošle - pročitana je
isto tako ne može se raditi dupla izmjena a ne mijenjati taktika i formacija - već ne funkcioniše...

i pogotovo se ne može sjediti u 79 minuti na klupi bez da se galami na igrače sa aut linije do 95 minute makar ništa ne pomoglo, ovako ispada, eto vas vi znate kako ćete, ja sam ubacio koga ja mislim da treba...

Safet mora ići i neće preživjeti ove kvalifikacije
Kaunas

#17052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kaunas »

Mustang1 wrote:Evo na SportKlubu 1 ima utakmica .. Pazi reakcije Avdije kod gola prvog .. Umjesto da se baci na loptu da odnese i igraca i loptu i sve on okrene dupe ko starleta u ogledalu !
JOJJJJJ SLIKE na SportKlubu1...ubija. Na BHT slika kao da gledas kroz akvarijum :|
ultima_palabra

#17053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Logovan wrote:Safete, zajebao si opet. Kiksao si kod nekih stvari, ali najlakše je sada pametovati. :oops:
Formacija bez krila je jedna čista nula. Ovako više ne smijemo igrati. Stavljanje Sušića je bilo pogrešno, ali mislim da je bolje da mu se pružila prilika protiv Kipra, nego protiv jače reprezentacije. Sljedeću utakmicu će biti na klupi, Medunjanin opet od prve minute. Vršajević na klupu, ustvari neka ga ne zove više. Naći novog desnog beka, s obzirom da Mujdža više vremena provodi u krevetu dok se oporavlja, nego na terenu. Naći još jednog lijevog beka (Kolašinac mora imati zamjenu) jer bezveze se Lulić troši na ovoj poziciji. Naći novog napadača, onda mogli bi još jedno krilo, itd, itd... :skoljka:
Dosta nam kvalitetnih igrača fali, treba priznati i reći da mi nismo toliko kvalitetna reprezentacija koliko mislimo da jesmo. Nemamo toliko dobrih igrača. Sigurno je negativan utjecaj na ekipu ostavio oproštaj Spahića i Misimovića.
Još kad na sve ovo dodaš na nismo bili neke sreće, profulane neke dobre prilike, plus penal onda mora biti poraz. U neku ruku bolje da nam se ovo desilo na samom početku kvalifikacija, nego tamo nekad na kraju. Sad će se igrači opametiti, biće spušteni na zemlju (nadam se), tako da vjerujem da će ove kvalifikacije proći dobro.
A ko bi trebao da nađe te igrače? Nije valjda selektor koji poručuje igračima da srede papire i dođu pješke.

Da ne govorim kako će ih svojim autoritetom i izrazom lica preslikanim sa konzerve goveđeg nareska spustiti na zemlju :lol:
Artest

#17054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

Dakle, poceo je i novi ciklus kvalifkacija. I poceo je prema svim ocekivanjima - barem onih koji su u stanju obradit par informacija.

Begovic -
Sunjic - Nije ga bilo previse u kadru. S loptom na vi; valjda se zato i drzi Rusije. U Njemackoj sigurno ne bi mogao izbijat povratne.
Bicakcic - Lik je sprdnja. Osim godina, nema ni jednu komparativnu prednost u odnosu na Spahu. Naprotiv, vjerovatno je gori u svim bitnim segmentima. Sto je najiritantije, ne djeluje mi kao neko ko se sekira zbog poraza. Vise je nalik tezgarosu koji odradjuje tekme. Nije se onaj kipranin ni namjestio, vec se uocio krater izmedju Bice i njegovog spica...

Vrsajevic - sta reci za miljenika selektora, kojem je mec s Amerikom trebao biti oprostajni. Izgleda da nema tog kiksa koji mu nece biti oprosten. U medjuvremenu je uspio potisnut i vjecno rovitog Mujdzu. Odigrao tekmu u svom standardnom izdanju muhe govnare, koja se cesto zaboravi u napadu - ili nema kuveta - pa fasujemo gol iz kontre (ista situacija kao protiv Grcke).
'Fudbaler' cije su sposobnosti davno ogoljene do koske... Pitam se, zar zaista nemamo bolje? Ne vjerujem da jedan Hebibovic moze biti gori.

P.S. Avdagi cestitke jer mu je prosao centarsut, nakon svega 20 losih prethodnih.

Lulic - solidan nastup. Saznali smo da improvizacija s njim na lijevom beku vise ne prolazi ni protiv Kipra.
Besic – korektno
Prcic - dosta rastrcan. Nejasna pozicija i uloga. Ako ce igrat krilo, najebo je gore od Stilica.
Tino - u svom stilu sa dosta zaobadavanja i prodatih lopti. Dzaba agilnost, ako nema nista konkretno iz toga. Nisam prije toliko obracao paznju, ali cini se da desnu nogu koristi jednako koliko i Salihovic.
Pjanic - da li nedostatak muda kompenziras bradom, Miraleme?
Dzeko – odsjecen. S godinama sve truntaviji.
Ibisevic – Zbog gola prolazna ocjena. Treba se vise kretat...ako je u stanju.

Susic
Ocekivana rola i naseg selektora. Protivniku se ne pridaje paznja; taktika je svakako uvjek ista: momci igrajte do noge i drzite posjed, golovi ce doci. Ako nam neko i zabije, nema veze, mi cemo njima vise.

Ovog puta nije bilo nekog ko ce ga individualnim potezom izvuci iz govana.
Odavno je vec jasno da je doslo do zamora materijala, na stranu sto se radi o nikakvom treneru, cemu svjedoci i da niko poluozbiljan nije htio angazovat takvog maga na klupi (bez obzira sto Brigada Mucenika E.S. sanjari kako je Sajo trazena roba)

Ljeto je bilo idealno vrijeme za razlaz, uz odredjenu zahvalu i generalno solidan dojam. Tako to rade ozbiljne selekcije. Ali, nazalost, kod nas su prevladale neke druge stvari, tj. neke od najgorih znacajki naseg drustva.

Iako ja licno nisam mogao, iz ove perspektive potpuno razumijem one koji su navijali za Iran u dvoboju sa nama radi dugorocne koristi.

Ne radi se tu vise ni o odabiru prve postave...Sve kad bi se poklopio mojih i njegovih 'idealnih 11' i formacija. Ko jos vjeruje da je on u stanju uvidit, pa tek onda i kaznit, mane protivnika? Ovo u hipotetickoj situaciji da ga zanima protivnik i da se baci na analizu. Covjek jednostavno nema te kapacitete.

Mediji & Savez - Jednako ste odgovorni za rezultate kao i strucnjak na klupi. Nijedan medij nema pravo cipelarit Susica ako eventualno zajebe i u oktobru. Zakasnili ste na taj voz.
U ljigavosti prednjace retardi sa sport.sport, kojima Hadzic i Tino ne silaze s naslovnih.

Da se vratim na prvu recenicu. Ako SS zajebe u oktobru, a sve su prilike da hoce jer mu i sreca okrece ledja, ocekujem da novi selektor stigne odmah nakon toga. Zatim ostaje nada da cemo uhvatit drugo mjesto ili plasman kroz baraz.
Steph

#17055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Steph »

Pape, još nisi otiš'o? cc
Kaunas

#17056 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kaunas »

+++ Nama treba11 standarnih igraca+++ ...kraj price - tacka.
Ovo je sve kiki-riki.

.......Inace nisam ljubitelj Dzeke, ali veceras nije mogao vise, falio mu je i Spahic i Misimovic - igrali su oni prilicno dugo zajedno.
oridjidji

#17057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

Ne znam sta je sa nasim selektorom, ali znam da se u fudbalu ne mjenja ekipa koja dobija, a kada ti fale bitni igraci, opet biras iskusnije od neiskusnijih, starije od mladjih osim onda kada je jasno ko dan da je mladji klasa dorasla ostatku tima.

Svaki Bosanac i Hercegovac zna da je nas najaci tim do sada bio Bega, Mujdza, Spaha, Bicakcic, Lulic, Pjanic, Medo, Miske, Salihovic, Dzeko, Ibisevic. Al jbg, nas Pape dragi zaboravio da svaki od njih jos ima kvalitete u nogama vise nego Svrsajevici i Rin Tin Tinovi. Pa olako dopusti da se oproste Spaha i Miske i time suzi broj kvalitetnih igraca na klupi.

Al rano poce Sajo svoju krizaljku, prekrizi Nadarevica, potom prekrizi Pandzu, Jahica, Stilica, Muslimovic, Stevanovic, Zeca, potom Ibricica kojem ni na kapaljku nije davao sansu za igru, Rahimu koji je do skora vukao karijeru zbog nade da ce nastupiti na SP, poce i Salihovic da gubi minutazu, al sve vise u timu pocese da igraju Svrsajevic i Rin Tin Tinovi. Otpade Zukanovic, da se spoje obojica nebi bili bolji igrac od njega.

Ode nekako na SP. Umjesto da mu na klupi sjede igraci koji su godinama po ligama 5 ili njihovim nizim rangovima ili ligama koje drze kurs do njih, on na SP vodi Hadzica , Vrsajevica, Tina , Sunjica , Avdukica, Vranjesa i Viscu.

Ako se izuzme na klupi smo jedino od dobrih imena imali Hajrovica, Kolasinca i Besica koji je otkrice.

Nakon tog SP-a, Spaha i Miske su se oprostili. Niko Saji da saopsti da je davno izgubio kurs, pa da su ova dvojica vjerovatno i zbog njega iz repke otisla, a dijelom i zbog javnosti.

Umjesto da moli igrace po Evropi da igraju za nas, sto je i uloga selektora, on to nonsarlantno radi preskace kvalitetu koja nam treba. Do sad u BiH je mogao naci dva bolja igraca nego sto su Vrsajevic i Tin.

Samo u nepozivanju nekih od pomenutih igraca je pogrijesio mnogo. Mogao je na tu klupu staviti Mahmutovica i Ljevakovica, Harbu(sva trojica u Ceskoj), Cocalica (Makabi), Enisa Nadarevica (Trapani), Đurića (Cesena), Vrancica (Brausvig), Fajica (Maribor), Mateo Susica (Kluz), plus gore od nekih pomenutih imena koji jos igraju , doduse sa okracalom minutazom, ali jok.

Jos je tu more nekih talenata kojih smo izgubili, kad se sve uzme u obzir nekoga treba i moliti da igra za nas. Al jbg, ocito nam nije bitno jer volimo da se patimo. Dobro je pa i Prcica nismo izgubili.

Nadam se samo da Sajo nece uvezati ove neuspjehe za redom par puta.Vec da ce se srediti protiv Velsa, Belgije i Izraela.

Sa malim brojem kvalitetnih igraca na klupi kurac cemo mi moci, ako nam se neko bitan povrijedi.

Molice on kako vrijeme ide Zolotica, Filipovica, Dupovca, Subasica, Simica, Cimirota, Bilbiju da igraju za repku, samo da mu guz izvade kako...
Logovan

#17058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote: Jah eto Kipar je jak, a mi sa sve igracima iz liga petice nismo.
Nisi me shvatio. Poraz uopšte ne dovodim u vezu sa kvalitetom naše reprezentacije.

Mislio sam samo na igru ekipe... Mi smo mogli njih pobijediti 3:0 ali igra bi bila nula.
ultima_palabra wrote: A ko bi trebao da nađe te igrače? Nije valjda selektor koji poručuje igračima da srede papire i dođu pješke.

Da ne govorim kako će ih svojim autoritetom i izrazom lica preslikanim sa konzerve goveđeg nareska spustiti na zemlju :lol:
Zna se ko treba da nalazi nove igrače koji će nastupati za reprezentaciju. Selektor i savez, a Boga mi da bi igrač zaigrao za svoju zemlju i on se mora potruditi da završi neke obaveze.

p.s. Ako ćeš me citirati onda je bolje da ne pišeš ovako nešto jer mi se gadi.
cyprus

#17059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:Dobra slika :thumbup: Jesi je sam nacrto?
Ima ljudi koji te stvari pišu već godinu dana... ne znam jesi li primijetio. Biće da jesi, jer si ih konstantno pokušavao ismijati.
Koje stvari? Pa jebemu nije isto pozivat na ostavku selektora nakon najvećeg ostvarenja u historiji države i nakon domaćeg poraza od Kipra? Prvo jeste za ismijavanje, a drugo je sasvim razumno...

Što se tiče drugih stvari iznesenih u postu - pa i ja sam iznosio kritike na osnovu Safetove postavke kad bi god šta usro... Počevši od Francuske na Koševu, završno sa Nigerijom ili večeras Kiprom... Istina, nisam se upuštao u vrijeđanje Safetove ličnosti, pa je moguće da nekima to nije izgledalo ko kritika :oops: Također, očito sam trebao negirati dobre stvari koje je Safet kao selektor napravio, da bi moje kritike bile shvaćene ozbiljno...

Ili do moje ''omiljene'' oblasti - imena u rosteru... Svako koga se Safet nije uvrštavo na svoj spisak dobivao je epitet klase (od Prcića, preko Bešića, Dilavera, Atajića, Šćuka, Cocalića, Mahmutovića, Štilića, Salatića, Gudelja, Šehića, Tankovića itd.), dočim je svako koga je Safet zovno prije nego što se njegovo ime zavrtilo na forumu dobio epitet debila (da ne nabrajam sad, znamo)... OK, za Bešića se ubolo, što valjda sad analogno znači da su i svi ostali spominjani fudbaleri igračine :oops: za kojima ova selekcija vapi, a mjesto im zauzimaju propali igrači propalog Hajduka... Uostalom, ništa ja tu nisam ismijavo...
homega

#17060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by homega »

Artest wrote:Dakle, poceo je i novi ciklus kvalifkacija. I poceo je prema svim ocekivanjima - barem onih koji su u stanju obradit par informacija....
...
Da se vratim na prvu recenicu. Ako SS zajebe u oktobru, a sve su prilike da hoce jer mu i sreca okrece ledja, ocekujem da novi selektor stigne odmah nakon toga. Zatim ostaje nada da cemo uhvatit drugo mjesto ili plasman kroz baraz.

Mladiću, ti patiš od teškog poremećaja percepcije nogometa, tebe pojede pakost, zloba i kompleks. Jednostavnije - u tebe se instalirao nekakav zlob, virus, šta li... Ili si ograjisao pišajući po zidovima... :(
Butmiran

#17061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

Artest wrote:Dakle, poceo je i novi ciklus kvalifkacija. I poceo je prema svim ocekivanjima - barem onih koji su u stanju obradit par informacija.
Šta ima obrađivač
Dead Man Walking

#17062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Logovan wrote:
Dead Man Walking wrote: Jah eto Kipar je jak, a mi sa sve igracima iz liga petice nismo.
Nisi me shvatio. Poraz uopšte ne dovodim u vezu sa kvalitetom naše reprezentacije.
Shvatio sam ja sasvim dobro. Krivac je samo jedan i sasvim je jasno ko je to, ali da bi se skrenula paznja sa toga hajmo malo pricati kako nismo dovoljno kvalitetni. A krivcu cemo reci "Jebiga Sajo, nije ti ovo trebalo." i pojeo vuk magarca.
Bujrum majstore

#17063 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bujrum majstore »

Pet do trinest wrote:Dajte ba nije safet kriv sto je pjanic fulio penal,sto je besic pogodio precku itd itd...
igraci su svi bili generalno losi jos od prosle prijateljske utakmice....igraju kao da su se juce okupili prvi put....
Kako nije kriv?
Pa on bi trebao Besicu reci da ne gadja u precku i Pjanicu da treba pogoditi penal, jel tako ili nije??!?!?!
MOSALJOZE

#17064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Da je on izveo formaciju sa krilima,da smo mi STVARALI ŠANSE,da smo napadali(odnosi se na drugo pol)primili 2 gola iz kontri jbg dešava se.
Ne boli poraz,nego način na koji smo izgubili.Mislim da je Vedo trebao pucati pnal,ali sad je lahko biti pametan.
Dead Man Walking

#17065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Pet do trinest wrote:
Bujrum majstore wrote:
Pet do trinest wrote:Dajte ba nije safet kriv sto je pjanic fulio penal,sto je besic pogodio precku itd itd...
igraci su svi bili generalno losi jos od prosle prijateljske utakmice....igraju kao da su se juce okupili prvi put....
Kako nije kriv?
Pa on bi trebao Besicu reci da ne gadja u precku i Pjanicu da treba pogoditi penal, jel tako ili nije??!?!?!
Tako je....
Polako sve u svemu ovo je tek pocelo,vece reprezentacije od nase su danas izgubile pa sta nije smak svijeta...
:lol:

Jasi nas Sajo, jasi boli te kita, dok ima ovakvih mozes.
bingov buraz

#17066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bingov buraz »

Pet do trinest wrote:
Bujrum majstore wrote:
Kako nije kriv?
Tako je....
Polako sve u svemu ovo je tek pocelo,vece reprezentacije od nase su danas izgubile pa sta nije smak svijeta...
koje su to?
jeza u ledja

#17067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
Pet do trinest wrote:
Bujrum majstore wrote: Kako nije kriv?
Tako je....
:lol:

jesi to ti, konjicu?
drug_profi

#17068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Pa sve i da se promijeni selektor, mi i dalje nemamo rjesenje u odbrani. Zuka ce se vratiti, ali to nije dovoljno.
MOSALJOZE

#17069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Ama nije problem poraz,već način na koji smo izgubili.
Kinaski

#17070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kinaski »

Gledaj strucnjaka, masala
jeza u ledja

#17071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Pet do trinest wrote:
Dead Man Walking wrote: :lol:

Kakvih?Pa najlakse je bit coban i zaboravit sve sta je taj covjek uradio,najlakse srat i zaboravljat uspjehe,sta ste se nafurali da smo najjaca reprezentacija na planeti,nepobjedivi??
pa kad dobija pohvalis ga, kad gubi kritikujes ga. prosto .
a ovi sto vjecito kritikuju cekajuci svojih 5 minuta, to je vec druga stvar.
homega

#17072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by homega »

drugi profil wrote:Pa sve i da se promijeni selektor, mi i dalje nemamo rjesenje u odbrani. Zuka ce se vratiti, ali to nije dovoljno.

Imamo - novi selektor će navući kopačke i zaigrati do pobjede. A pomoći će mu cvrčci i ostali forumski insekti :-) :D
Dead Man Walking

#17073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Pet do trinest wrote:
Dead Man Walking wrote: :lol:

Kakvih?Pa najlakse je bit coban i zaboravit sve sta je taj covjek uradio,najlakse srat i zaboravljat uspjehe,sta ste se nafurali da smo najjaca reprezentacija na planeti,nepobjedivi??
Nekima je, cini se, ipak lakse biti ovca.
Logovan

#17074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote: Shvatio sam ja sasvim dobro. Krivac je samo jedan i sasvim je jasno ko je to, ali da bi se skrenula paznja sa toga hajmo malo pricati kako nismo dovoljno kvalitetni. A krivcu cemo reci "Jebiga Sajo, nije ti ovo trebalo." i pojeo vuk magarca.
Nisi me shvatio.
Pogledaj malo bolje sa kakvim igračima raspolažemo, koliko imamo igrača za koje možemo reći da su kvalitetni. Nismo mi baš neka sila kao što mi mislimo. Da napomenem ne opravdavam poraz, mislim samo na blijedu igru ekipe... Još kad na sve ovo dodaš da smo ostali bez Spahića koji je bio naš najbolji stoper i koji je znao psihićki podići ekipu i Misimovića koji je jednim potezom znao odlučiti utakmicu onda dobiješ jadnu igru. Plus dodaj ovdje da smo neko vrijeme ostali bez Kolašinca.
Steph

#17075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Steph »

Čovjek igra bez krila, to je prva stvar. Drži stopere na ~60 metara, a ljudi trče kontre čitavu utakmicu. Nemamo trećeg napadača da uđe kada jednog od ona dva balvana u napadu ne ide.

I OVO JE SVE OVAKO ODAVNO!! Volim Papeta, igračka je legenda, al' ovo ovako ne može. Umjesto da "evoluira" on tone sve niže. Sve to je dovoljno da ga se nogira taman Osmo Bajrić bio novi šsš.
Post Reply