Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
holowey

#17051 Re: Android OS

Post by holowey »

Curve wrote:
holowey wrote:
malwarebyte wrote:Evo dobih novi mobitel.

Kod mene je ona normalna SIM kartica, a u ovaj ide micro SIM. Jel se još uvijek u telecomu plaća rezanje kartice 5KM ili je besplatno. Ne znam koliko je sigurno ovo sa njihove stranice.
meni su besplatno zamijenili karticu u telecom centru na obali
zamjenili su i meni "besplatno" tj. nisam platio odma vec mi uz racun doslo 5km vise
upravu si... sad sam pogledao racun za taj mjesec i naplaceno je petaka... ispadoh levat :lol: haj' bar nisam morao popunjavati uplatnicu pa placat na salteru... :-)
Stjui

#17052 Re: Android OS

Post by Stjui »

gospodo,nakon najnovijeg fb apdejta,fb chat re-enabler više ne funkcioniše.zna li neko gdje mogu skinuti stariju verziju fb za android?

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#17053 Re: Android OS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo napokon i ja na svom S5 dobih update na 5.0. Utisak da je sada mnogo brži i fluidniji nego na staroj verziji. Koliko sam upratio sve aplikacije rade OK.
saxton

#17054 Re: Android OS

Post by saxton »

Danas sam dobio novo ažuriranje Lollipop 5.0 već je bio instaliran. Jedina razlika sto sad sam vidio da su ubacili silent mod koji prije nije bilo. Radi se o telefonu s5
quarterback

#17055 Re: Android OS

Post by quarterback »

...
prodato
Last edited by quarterback on 06/03/2015 19:41, edited 1 time in total.
Maharadza

#17056 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Priznaj da si ga polirao sat vremena pa uslikao! :mrgreen:
quarterback

#17057 Re: Android OS

Post by quarterback »

malo, tek toliko da se skinu otisci sa ekrana :D
Maharadza

#17058 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ma šalim se, poliranje se svakako podrazumijeva kod ozbiljnih prodavača, pošto kao kupac odmah znaš da je gotovo pa sigurno sve udure, još ako su slike originalne... :D
quarterback

#17059 Re: Android OS

Post by quarterback »

jesu drug, mene ljudi znaju kao covjeka koji cuva svoje stvari a posebno tehniku tako da se par minuta nakon slika na facebooku javilo 4 ljudi jer znaju da je mobitel u savrsenom stanju...

elem sada cekam da zavrsim ovaj note3 i potom sretnom kupcu prodam svoj note2 :)
ug_lee

#17060 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Imam neki mid range telefon i ono logicno baterija se bas trosi. Gledam ove eksterne baterije kao 25KM 2500mah, Sad me zanima jel ti uopste pametno kupovati? Jel vrijedno tih para?
quarterback

#17061 Re: Android OS

Post by quarterback »

ug_lee wrote:Imam neki mid range telefon i ono logicno baterija se bas trosi. Gledam ove eksterne baterije kao 25KM 2500mah, Sad me zanima jel ti uopste pametno kupovati? Jel vrijedno tih para?
ima ih prilicno jeftinijih preko ebaya, ja imam 3 komada, koristim da dopunim helikoptere na daljinski i kad idem biciklom upickumaterinudaleko

s tim da treba uzeti te kapacitete sa rezervom
Ady88

#17062 Re: Android OS

Post by Ady88 »

ug_lee wrote:Imam neki mid range telefon i ono logicno baterija se bas trosi. Gledam ove eksterne baterije kao 25KM 2500mah, Sad me zanima jel ti uopste pametno kupovati? Jel vrijedno tih para?
Imaš eno na CityDeal za 15KM externa baterija od 2500mAh, garancija godinu dana čini mi se, tako da i ako jednom-dvaput napunis mobitel super, jer 15KM nije neka investicija :) a one od 5000-6000mAh su oko 29KM čini mi se.
skupljac_zeljeza

#17063 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

Ako je utičnica blizu svede sa na isto. Jedino ako se zadržavaš negdje gdje ti nije struja dostupna. A kapacitet, odbij jednu šestinu ili čak malo jače s tim da i ona 'lapi' dok stoji.
brazzo19

#17064 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Jedno pitanje. :)

Nakon updatea s5.ice na 5.0 lolipop povremeno mi se javlja par erora gresaka ili kako hocete, primijetio sam da mi telefon neke fukncije obavlja malo sporije nego na kit katu i da mi kako sam updateovao na 5.0 povremeno izbaci "imenik greska" i par puta mi se desilo kada otvorim kameru da mi pise "greska kamere" i da je ne mogu koristit sve dok ne restartujem mob onda se nakon toga vrati se u normalu, eh sad zanima me je li neko imao slicnih problema i kako je to rijesio ako je imao problem kao ja.

P.S Citao sam malo na netu da bih trebao uradit wipe data fctory reset jer je to kao "novi operativni sistem" tako da mu treba uradit wipe da to sve fino legne i da ne pravi nikakav konflikt posto sam uradio oficijelni update BHT.a preko telefona znaci nisam nista sam ubacivao preko odina i citao sam da isto tako pomaze ako se samo obrise "kes" tj. da uradim wipe chace partition, eh sad mene zanima ako to uradim hocel mi se sta obrisati kao recimo slike racun gmail aplikacije i ostalo, najvise mi se to ne radi zbog toga jer igram nekih par igrica i vec dosta sam "presao" a bojim se ako uradim wipe da ce mi obrisati aplikaciju i kompletan save game i da cu morat sve ispocetka, a isto tako bih uradio wipe cache jer me ovo nervira svako malo da mi izbaci imenik greska ili kamera greska. Hvala unaprijed, svaki savjet bi mi dobro dosao. :sax: :zjev:
drinkoholic

#17065 Re: Android OS

Post by drinkoholic »

brazzo19 wrote:Jedno pitanje. :)

Nakon updatea s5.ice na 5.0 lolipop povremeno mi se javlja par erora gresaka ili kako hocete, primijetio sam da mi telefon neke fukncije obavlja malo sporije nego na kit katu i da mi kako sam updateovao na 5.0 povremeno izbaci "imenik greska" i par puta mi se desilo kada otvorim kameru da mi pise "greska kamere" i da je ne mogu koristit sve dok ne restartujem mob onda se nakon toga vrati se u normalu, eh sad zanima me je li neko imao slicnih problema i kako je to rijesio ako je imao problem kao ja.

P.S Citao sam malo na netu da bih trebao uradit wipe data fctory reset jer je to kao "novi operativni sistem" tako da mu treba uradit wipe da to sve fino legne i da ne pravi nikakav konflikt posto sam uradio oficijelni update BHT.a preko telefona znaci nisam nista sam ubacivao preko odina i citao sam da isto tako pomaze ako se samo obrise "kes" tj. da uradim wipe chace partition, eh sad mene zanima ako to uradim hocel mi se sta obrisati kao recimo slike racun gmail aplikacije i ostalo, najvise mi se to ne radi zbog toga jer igram nekih par igrica i vec dosta sam "presao" a bojim se ako uradim wipe da ce mi obrisati aplikaciju i kompletan save game i da cu morat sve ispocetka, a isto tako bih uradio wipe cache jer me ovo nervira svako malo da mi izbaci imenik greska ili kamera greska. Hvala unaprijed, svaki savjet bi mi dobro dosao. :sax: :zjev:
Pozdrav,
Ja imam S5 Bhtelecom i ubačen 5.0 preko odina i sve radi savršeno. Odmah poslije instalacije sam uradio Factory reset i to je to. Sve sto ti je na SD kartici biće sačuvano a što je u memoriji telefona obrisano. A možda ti pomogne i samo wipe cache partition, ja ovo radim svakih 15-ak dana, reda radi... Igram fifu 15 i nije mi se nikad ništa izbrisalo. Probaj sa wipe prvo, možda ti riješi te greskice, a ima ovdje i iskusnijih forumasa od mene vjerojatno ce ti se i oni javit sa nekim savjetom kako da sacuvas podatke prilikom factory reseta.
Pozdrav
brazzo19

#17066 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Aha, uglavnom ako uradim samo wipe chace partition nista mi se nece obrisati i sve ce ostati kako je i bilo?
drinkoholic

#17067 Re: Android OS

Post by drinkoholic »

brazzo19 wrote:Aha, uglavnom ako uradim samo wipe chace partition nista mi se nece obrisati i sve ce ostati kako je i bilo?
Tako bi trebalo biti, ja sam baš sinoć radio wipe cache i sve je ostalo isto.
Pozdrav
player_

#17068 Re: Android OS

Post by player_ »

Ako ti se pojavljuju te greska mislim da je bolje da odradis hard reset odradi backup podataka na pc i onda odradi reset da to fino legne sve :D
missko

#17069 Re: Android OS

Post by missko »

Zna li iko kako se moze vratiti album slika koji je slucajno izbrisan sa S4?
plagijator1975

#17070 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Stjui wrote:gospodo,nakon najnovijeg fb apdejta,fb chat re-enabler više ne funkcioniše.zna li neko gdje mogu skinuti stariju verziju fb za android?

Image
Treba i meni :(
holowey

#17071 Re: Android OS

Post by holowey »

missko wrote:Zna li iko kako se moze vratiti album slika koji je slucajno izbrisan sa S4?
nemoj nista vise slikati, niti snimati, instalirati, i tako to... na racunaru instaliraj program recuva, prikopcaj mobitel i pretrazi memoriju telefona za izbrisanim fajlovima... ja sam nakon factory reseta uspio povratiti obrisane fajlove i ovaj program mi je postao zakletva :D
missko

#17072 Re: Android OS

Post by missko »

holowey wrote:
missko wrote:Zna li iko kako se moze vratiti album slika koji je slucajno izbrisan sa S4?
nemoj nista vise slikati, niti snimati, instalirati, i tako to... na racunaru instaliraj program recuva, prikopcaj mobitel i pretrazi memoriju telefona za izbrisanim fajlovima... ja sam nakon factory reseta uspio povratiti obrisane fajlove i ovaj program mi je postao zakletva :D
Hajd mi malo objasni poblize, jel moram poslije pretrazivanja radit fac reset ili ti je sam reset vratio fajlove.
holowey

#17073 Re: Android OS

Post by holowey »

missko wrote:
holowey wrote:
Hajd mi malo objasni poblize, jel moram poslije pretrazivanja radit fac reset ili ti je sam reset vratio fajlove.
recuva ce te pitati da li zelis brzi pregled memorije ili detaljni pregled, odaberes detaljni pregled... kada recuva pregleda sta se moze spasiti ponuditi ti listu fajlova da oznacis sta zelis da spasis i gdje zelis da spasis... to je sva filozofija...
missko

#17074 Re: Android OS

Post by missko »

Meni ta recuva ne moze da nadje momoriju tel ili sd kartu
getriba

#17075 Re: Android OS

Post by getriba »

Ko nije vidio, objavljen je Android 5.1 :)
Post Reply