Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- avenija
- Lincoln-Burrows
#17052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na žalost zločinačka ABiH na tom području nije kažnjena aSensei wrote: Isto tako se HVO kurčio po Kaknju, pa dobio po pičCi
p.s.
dok smo ratovali na vozuckom, brezanskom, ilijaskom i sarajevskom ratistu, proglasavali ste hrvatsku opcinu kakanj i pratili pogodan trenutak, fuj gadovi
narod nikada nije dobio satisfakciju za etničko čišćenje.
Toliko o pravdi.
- horkesh
#17053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo je tom od A-B, jedva čekam da je se dokopam i pogledam pod B, Briševo.U Mostaru predstavljen prvi tom Enciklopedije Republike Srpske
Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti BiH Jakov Pehar istakao je da je knjiga jako fino koncipirana, da ima stroge kriterije, opći karakter te da je preporučuje svima.
- Ona bi se trebala naći na svim pretincima biblioteka, ne samo u RS-u već i šire, jer je ona potpuno informativna knjiga koja će služiti sadašnjim i budućim generacijama kao izvorište podataka - zaključio je Pehar.
Organizatori večerašnjeg događaja su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH Mostar, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske Banja Luka, Hrvatski leksikografski institut BiH Mostar i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta" Mostar.
- fakat
#17054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I onda kazu zasto se Bosnjaci ne okrenu buducnosti?tandmand wrote:Kako se živi u alternativnoj BiH, u paralelnom svemiru.![]()
Hrvatski svjetski kongres odbacio je u petak presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata upozorivši kako u "BiH imamo kalifat iz kojeg ISIL-ovi ratnici operiraju po cijelom svijetu, a Hrvati su obespravljeni te ih se progoni i osuđuje".
"Političku presudu Prljiću i ostalima, kako joj suci u Haagu dadoše ime, Hrvatski svjetski kongres s ponosom odbacuje. Gdje su presude donešene na temelju nepravde, bez jasnih činjenica i u korist isključivo određenih političkih ciljeva, takav tribunal ne priznajemo, naprotiv osuđujemo", ističe se u izjavi Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) koju potpisuje njegov predsjednik Vinko Sabljo, prenosi Hina
HSK tvrdi kako "dok su horde mudžahedina harale BiH, a međunarodna zajednica glumila da ništa ne vidi, danas u istoj toj BiH imamo kalifat iz kojeg ISIL-ovi ratnici operiraju po cijelom svijetu, a Hrvati su obespravljeni te ih se progoni i osuđuje".
- Sensei
#17055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Po čemu je zločinačka i za šta treba biti kažnjena?Lincoln-Burrows wrote:Na žalost zločinačka ABiH na tom području nije kažnjena aSensei wrote: Isto tako se HVO kurčio po Kaknju, pa dobio po pičCi
p.s.
dok smo ratovali na vozuckom, brezanskom, ilijaskom i sarajevskom ratistu, proglasavali ste hrvatsku opcinu kakanj i pratili pogodan trenutak, fuj gadovi
Toliko o pravdi.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#17056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
supercali wrote:Problem je sto ljudi odmah pocnu pljuvati svi su isti a u biti oni normalni na pocetku sute dok su nazalost fasisti najglasniji pa tek onda cujes normalne ljudeKejn wrote:Povlačim ono što sam rekao neki dan. Komentari su više pola pola. Hrvati su u prosjeku zaista cviliziraniji i prosjvećeniji narod od ove prekodrinske žgadije (čast izuztecima).
To se inace odnosi na sve strane ne samo u ovon slucaju i lijepo je kad shvatis da si pogrijesio i povuces izreceno kao sto si ti uradio
Siguran sam da dosta hrvata u hrvatskoj nema problema saovom presudom jer to nije njihov problem nego politike koja je vodjena tada i pristalica te politike kao sto i vidino sada
Slažem se.I ja sam pratio komentare i zaista mnogo ljudi uopšte ne pravi pitanje oko presude,pun je i njima k... hercegovačkih kozojeba.
Zvanični stav vladajućih u Zagrebu na stranu,oni moraju odkmečati svoje jer riječ je o Tuđmanovoj stranci i nije sada jednostavno nakon svih godina reći Ćirilovim kozojebima da su upali u govna preko glave.
Ljudi u Hrvatskoj i prekodrinskom Mordoru jednostavno se ne mogu porediti,mada se galamdžije iz Tuđmanove stranke trude da to tako izgleda.
- supercali
#17057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ja sam siguran da i u srbiji ima dosta ljudi koji su svjesni da je srbija napravila agresiju na bih samo ne smiju to javno reci da ih ne bi neka budala zbola upucala ili sta vec nego jednostavno ne pricaju o tome i to je toprljavi Hare wrote:supercali wrote:Problem je sto ljudi odmah pocnu pljuvati svi su isti a u biti oni normalni na pocetku sute dok su nazalost fasisti najglasniji pa tek onda cujes normalne ljudeKejn wrote:Povlačim ono što sam rekao neki dan. Komentari su više pola pola. Hrvati su u prosjeku zaista cviliziraniji i prosjvećeniji narod od ove prekodrinske žgadije (čast izuztecima).
To se inace odnosi na sve strane ne samo u ovon slucaju i lijepo je kad shvatis da si pogrijesio i povuces izreceno kao sto si ti uradio
Siguran sam da dosta hrvata u hrvatskoj nema problema saovom presudom jer to nije njihov problem nego politike koja je vodjena tada i pristalica te politike kao sto i vidino sada
Slažem se.I ja sam pratio komentare i zaista mnogo ljudi uopšte ne pravi pitanje oko presude,pun je i njima k... hercegovačkih kozojeba.
Zvanični stav vladajućih u Zagrebu na stranu,oni moraju odkmečati svoje jer riječ je o Tuđmanovoj stranci i nije sada jednostavno nakon svih godina reći Ćirilovim kozojebima da su upali u govna preko glave.
Ljudi u Hrvatskoj i prekodrinskom Mordoru jednostavno se ne mogu porediti,mada se galamdžije iz Tuđmanove stranke trude da to tako izgleda.
- animus
#17058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jos prije presude sam rekao da se hrvatska i srbija ne mogu porediti i da nece biti ni slicne reakcije na presudu. Hrvatskoj su problem hercegovci kako u bosni tako i u hrvatskoj. Imaju prevelik uticaj i moć. Hrvatska je europska drzava sa vecinom civilizovanim stanovništvom. To vidi svako ko je bio bar jednom u zagrebu.
Vidim da su lesinari iz rs-a nanjušili krv pa danas vijest da ce srbi tuziti hrvatsku i traziti odstetu. Mora da nisu dodika pitali smiju li to.
Vidim da su lesinari iz rs-a nanjušili krv pa danas vijest da ce srbi tuziti hrvatsku i traziti odstetu. Mora da nisu dodika pitali smiju li to.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Drvosjeca iz Dejcica
#17060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imali ste 20+ godina da iznesete dokaze i dokumentujete za to što tvrdiš ali očito da je šverc bio unosniji.Lincoln-Burrows wrote:Na žalost zločinačka ABiH na tom području nije kažnjena aSensei wrote: Isto tako se HVO kurčio po Kaknju, pa dobio po pičCi
p.s.
Toliko o pravdi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U HR ima ljudi kojim im pokušavaju otvoriti oči...samo neki od naslova...
Zašto vodeći svjetski mediji o Praljku govore jedno, a hrvatski nešto sasvim drugo?
POZNATI njemački tjednik Der Spiegel na svojem portalu, inače jednom od najposjećenijih u Njemačkoj, objavio je veliki članak u kojem se zgraža nad činjenicom da “Hrvatska tuguje zbog jednog ratnog zločinca”.
- muha_sa
#17062 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
dobar Zlatko na N1 
- pici
#17063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
muha_sa wrote:dobar Zlatko na N1
onaj JAzlaJA... nebi ga sluso ni da mi pletacu travarice das
- dobojlija81
#17064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
čuj ovog zločinačka 
-
Mirza007
#17065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da je bilo takvih zlocina koje oni navode vec bi letjelo perje.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Imali ste 20+ godina da iznesete dokaze i dokumentujete za to što tvrdiš ali očito da je šverc bio unosniji.Bez namjere da umanjim zločine A.BIH o kojima se ne libim govoriti tvoj problem je što čitavo vrijeme daješ paušalne izjave bez pokrića.
Ovdje treba naglasiti da se svaki zlocinac mora odvesti pred sud a sudska odluka postovati. Takav bi bio princip.
Medju prvima bi stoga na redu trebao biti autor ideje o humanom preseljenju - da ga ne navodim poimence, svima je poznat.
Ranije sam naveo jedan njegov citat koji se odnosi na Hrvate izbjegle iz BiH. A sada bi racun za to ispostavili Bosnjacima - nece moci. Isuvise dobro je dokumentirano.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Objavljeni rezultati obdukcije: Praljak se ubio cijankalijem
Jesu li se ovim ubijali i nacisti?Cijankalij ili kalijev cijanid (KCN), sol cijanovodične kiseline, izuzetno otrovan, miriše po bademu, lako topiv u vodi. Cijankalij je otrov koji zbog visoke toksičnosti i izuzetne reaktivnosti sa želučanom kiselinom – izaziva brzu smrt. Često je korišten kao bojni otrov, sredstvo za ubojstva, ali i za samoubojstva. Cijankalij uzrokuje vrtoglavicu, spor rad srca, niski krvni tlak, srčane napade, paralizu dišnog sustava, gubitak svijesti. Zatim nastupa srčani ili respiratorni arest — smrt. Do letalnog ishoda može doći u samo jednoj minuti od trovanja visokom koncentracijom otrova. U niskoj koncentraciji cijankalij prvo uništava osjetljiva tkiva kao što je tkivo ploda.
-
L u c i f e r
#17067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nema parepici wrote:muha_sa wrote:dobar Zlatko na N1
onaj JAzlaJA... nebi ga sluso ni da mi pletacu travarice das
- pici
#17068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Objavljeni rezultati obdukcije: Praljak se ubio cijankalijemJesu li se ovim ubijali i nacisti?Cijankalij ili kalijev cijanid (KCN), sol cijanovodične kiseline, izuzetno otrovan, miriše po bademu, lako topiv u vodi. Cijankalij je otrov koji zbog visoke toksičnosti i izuzetne reaktivnosti sa želučanom kiselinom – izaziva brzu smrt. Često je korišten kao bojni otrov, sredstvo za ubojstva, ali i za samoubojstva. Cijankalij uzrokuje vrtoglavicu, spor rad srca, niski krvni tlak, srčane napade, paralizu dišnog sustava, gubitak svijesti. Zatim nastupa srčani ili respiratorni arest — smrt. Do letalnog ishoda može doći u samo jednoj minuti od trovanja visokom koncentracijom otrova. U niskoj koncentraciji cijankalij prvo uništava osjetljiva tkiva kao što je tkivo ploda.
da... hitler, gebels, gering, himler
- muha_sa
#17069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ucio od pravih
- Maraschino
#17070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /171201132
Morate pozuriti jer Semsina mati zatvara butiku 21.decembra.
Morate pozuriti jer Semsina mati zatvara butiku 21.decembra.
- pici
#17071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
muha_sa wrote:ucio od pravih
ono u bobu... ucenik pokusao nadmasiti ucitelja
Himmler je uhićen 22. svibnja 1945., i u zatočeništvu, brzo je prepoznat. Himmler je zapisan za suđenje zajedno s ostalim većim njemačkim zapovjednicima u Nürnbergu, no počinio je samoubojstvo trovanjem u Lüneburgu, popivši tableticu cijankalija prije nego što je ispitivanje započelo. Njegove posljednje riječi su bile : Ich bin Heinrich Himmler! (Ja sam Heinirich Himmler!).
- muha_sa
#17072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
uz jednu malu sitnicu--ovaj iz susjedstva je pravomocno osudjenpici wrote:muha_sa wrote:ucio od pravih
Himmler je uhićen 22. svibnja 1945., i u zatočeništvu, brzo je prepoznat. Himmler je zapisan za suđenje zajedno s ostalim većim njemačkim zapovjednicima u Nürnbergu, no počinio je samoubojstvo trovanjem u Lüneburgu, popivši tableticu cijankalija prije nego što je ispitivanje započelo. Njegove posljednje riječi su bile : Ich bin Heinrich Himmler! (Ja sam Heinirich Himmler!).
- pici
#17073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
damuha_sa wrote:uz jednu malu sitnicu--ovaj iz susjedstva je pravomocno osudjenpici wrote:muha_sa wrote:ucio od pravih
- horkesh
- animus
#17075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Istina je da je bilo ratnih zlocina prema hrvatima od strane armije bih. To niko ne spori. Koliko je meni poznato to su zlocini u bugojnu, konjicu i jablanici. Pored ovih gradova bilo je i manjih zlocina u fojnici, travniku, vitezu i bihacu. Oni su manji i radilo se o ubistvu jednog covjeka u bihacu, par ljudi u travniku, dva fratra u fojnici i ubistvu djece granatom u vitezu. Vecina ovih zlocina je procesuirana nakon rata. Za bugojno konjic i jablanicu su osudjeni zločinci od strane suda bih. Nisu svi istina jer ne znam kako je Mlaco iz bugojna na slobodi. Fojnica je istina sramotno zavrsena i nije zadovoljena pravda jer zlocinci ne zaslužuju pomilovanje. Maktouf je odgovarao za travnik mada je koliko se sjecam izvrsioc zlocina poginuo u ratu a neko je morao biti osudjen. Uzeto mu je državljanstvo i protjetan je iz drzave. Nije mi poznato za vitez jeli iko odgovarao. Pored toga ostaje otvoreno ubistvo Santica iz bihaca. Tako da ne stoji da se nisu trudili i da nisu procesuirani zlocini. Nisu to bili zlocini kojima bi se trebao baviti hag.
Ja ne znam da je bilo drugih zlocina prema hrvatima.
Nisu im tacni ovi podaci za protjerano stanovnistvo iz razloga sto hrvati srednje bosne osim bugojna nisu mogli biti protjerani jer su bili u okruzenju. Iz hercegovine je izbjeglo stanovnistvo iz konjica i jablanice a ostali nisu bili nicim ugrozeni i ako su bjezali to nema veze sa armijom. Da ne pricam da iz gradova gdje nije bilo sukoba sa hvo hrvati su dijelili sudbinu ostalih sugradjana. Nakon rata dosta hrvata se vratilo u svoje gradove ali dosta ih je i otislo u hr. i europu. Isto se desava i danas i to u sve vecem broju. To sada nema veze sa ratom vec sa ekonomskom situacijom u drzavi.
Ja ne znam da je bilo drugih zlocina prema hrvatima.
Nisu im tacni ovi podaci za protjerano stanovnistvo iz razloga sto hrvati srednje bosne osim bugojna nisu mogli biti protjerani jer su bili u okruzenju. Iz hercegovine je izbjeglo stanovnistvo iz konjica i jablanice a ostali nisu bili nicim ugrozeni i ako su bjezali to nema veze sa armijom. Da ne pricam da iz gradova gdje nije bilo sukoba sa hvo hrvati su dijelili sudbinu ostalih sugradjana. Nakon rata dosta hrvata se vratilo u svoje gradove ali dosta ih je i otislo u hr. i europu. Isto se desava i danas i to u sve vecem broju. To sada nema veze sa ratom vec sa ekonomskom situacijom u drzavi.