BAN---KAI wrote:liaar wrote:Prvo i osnovno, permant se ne sipa do vrha, svaka boca ima određeno koliko se naspe. A drugo, otvori brate haubu pa pogledaj ima li permanta.BAN---KAI wrote:Ljudovi moji danas se vozio poslije posla i pogledam kazaljku temperature motora i malo falilo da dobijem infrakt kad sam vidio da je kazaljka došla do maximum ocitanja toplote. Ali se nije ona crvena lampica upalila.
Uglavnom kazaljka luduje. Ide tamo vamo. Od -70 do +150c za nekoliko sec. Samo šeta sama od sebe![]()
Do cega bi to moglo biti? Rece mi mehanicar kao permant prazan pa da provjerim sutra ujutru. A sipao ove godine do vrha
Znam da se ne sipa i provjerio sam i izgleda da je boca skroz prazna. PRicao sam sa nekim ljudima i kazu da to sigurno nije do permanta. Vec to termostata. Ali da naspem vode umjesto permanta i odem tako do mehanicara pa da naspe permanta i vidi šta je problem
Znaci cim upalim auto odmah kazaljka za temp luduje. Ide horizontalno do kraja lijevo i desno[/qu
Kupi brate permant, naspi do max i vidi sta ce biti s njim, ako iscuri vozi majstoru da vidi gdje pusta, ako nema tragova ispod auta, pocet ce i bijeli dim izbacivati i tu je stradao dihtung glave (99% ce biti ostecen u svakom slucaju jer ti se temperatura povecala skoro do kraja) i tu onda ide citav proces koji kosta popralicno puno.