HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
SerijeSync

#17051 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

Maharadza wrote:
+ činjenica da su izgubili Arene a dobili SK = pametnom dovoljno informacija da skonta čiji su sada! :mrgreen:
:thumbup:
B Ling

#17052 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Tvoje tvrdnje o najvecem broju ljudi koji imaju male pakete su potpuno netacne i ne znam odakle si ih izvukao pa ih cijelo vrijeme ovdje prostires. Ima bruka svijeta koji ima i KID 14 i KID 22 kao i KID 8. Ima bruka svijeta koji ima samo analognu sto LOL nema. LOLO za drugi TV nudi istu semu programa kao i na prvom ali i mjesecno 8 KM za drugi STB....i kao sto rece @MTV svi nesto imaju i nemaju ali evo kad si vec zapeo sto bi rekli dalamatinci "ko mulac" oni najsiromasniji u LOL-u moraju platiti 10 KM vise da bi imali televiziju i to samo na jednom TV-u.
B Ling wrote:Opet ponavljam, govorio sam za KID8 i KID14 pakete, pakete ciji su se korisnici nasli zakinutima.Najam stb-a kod Logosofta je puno manje, samo sto stranica nije azurirana.
Jest zato azuriran moj kolega koji sjedi preko puta mene i koji ima Logosoft na dva TV-a :lol:

I ti ko Robin Hood kazes da stajes u odbranu onih koji imaju najmanje pakete a ja ti onda napisem one koji stvarno imaju najmanje pakete i koji su u LOL-u definitivno donji za 10 KM!!!!!
Opet ponavljam, govorio sam za KID8 i KID14 pakete,dakle pakete TV i internet, pakete ciji su se korisnici nasli zakinutima.Ne vidim kakve to veze ima sa korisnicima samo analogne televizije.

zamolio bih korisnika @MTV da napishe cijenu najma drugog stb-a, ako mu nijie problem.
MTV

#17053 Re: HS kablovska

Post by MTV »

hrasno38 wrote: Tvoje tvrdnje o najvecem broju ljudi koji imaju male pakete su potpuno netacne i ne znam odakle si ih izvukao pa ih cijelo vrijeme ovdje prostires. Ima bruka svijeta koji ima i KID 14 i KID 22 kao i KID 8. Ima bruka svijeta koji ima samo analognu sto LOL nema. LOLO za drugi TV nudi istu semu programa kao i na prvom ali i mjesecno 8 KM za drugi STB....i kao sto rece @MTV svi nesto imaju i nemaju ali evo kad si vec zapeo sto bi rekli dalamatinci "ko mulac" oni najsiromasniji u LOL-u moraju platiti 10 KM vise da bi imali televiziju i to samo na jednom TV-u.
Jos jedna neazurnost web stranice. SD resiver vise nije u ponudi, nudi se iskljucivo HD resiver Mag 250 za 5 KM + pdv. Jbg neazurni godinu dana su imali RTL Kockicu a nisu je napisali do nedavno i opet im je neazurna al znas onu bitno je da mi dobijamo pare od korisnika a za sajt ko ga je.e :lol:

Obecavam necu vise i da se zna ja cu postati takodjer telemachov korisnik kad puste signal samo ne znam koji paket D3 televizije. Dok puste signal valjda skontam sam sta cu.

@B Ling napisao sam :)
B Ling

#17054 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

MTV wrote:
hrasno38 wrote: Tvoje tvrdnje o najvecem broju ljudi koji imaju male pakete su potpuno netacne i ne znam odakle si ih izvukao pa ih cijelo vrijeme ovdje prostires. Ima bruka svijeta koji ima i KID 14 i KID 22 kao i KID 8. Ima bruka svijeta koji ima samo analognu sto LOL nema. LOLO za drugi TV nudi istu semu programa kao i na prvom ali i mjesecno 8 KM za drugi STB....i kao sto rece @MTV svi nesto imaju i nemaju ali evo kad si vec zapeo sto bi rekli dalamatinci "ko mulac" oni najsiromasniji u LOL-u moraju platiti 10 KM vise da bi imali televiziju i to samo na jednom TV-u.
Jos jedna neazurnost web stranice. SD resiver vise nije u ponudi, nudi se iskljucivo HD resiver Mag 250 za 5 KM + pdv. Jbg neazurni godinu dana su imali RTL Kockicu a nisu je napisali do nedavno i opet im je neazurna al znas onu bitno je da mi dobijamo pare od korisnika a za sajt ko ga je.e :lol:

Obecavam necu vise i da se zna ja cu postati takodjer telemachov korisnik kad puste signal samo ne znam koji paket D3 televizije. Dok puste signal valjda skontam sam sta cu.

Hvala prijatelju, sta li ce kolega od @Hrasno38 reci na ovo. :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17055 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:
MTV wrote:

Hvala prijatelju, sta li ce kolega od @Hrasno38 reci na ovo. :)
Isto ono sto sam ti rekao i prije sat i kusur da mi je rekao kolega.... da dodatni STB placa 8 KM....e sad on je mozda potpisao ugovor kad je taj receiver bio 8 KM ali je preozbilja covjek da bi mi onak iz cista mira lupio cijenu.
The Realist

#17056 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

B Ling wrote: Naravno, ja sam i postavio za ove koji imaju mogucnost uvodjenja Logosofta, upravo zato sto su dolaskom telemacha izgubili puno i nemaju mogucnost izbora slicnog paketa.Ovaj paket Logosofta je najblize onome sto su imali na KID8 paketima i cjenovno i sadrzajno.A obzirom na situaciju, smatram da ima dosta takvih korisnika.

U potpunosti se slazem da su Telemachovi veci paketi stvarno bez konkurencije, ali nisu svi, u stvari nije vecina, u mogucnosti da ih placa.
Ma znam, većina ljudi je na KID 8. Pa meni reče jedna osoba iz Telemacha da je čak i kod njih većina manjih paketa i da zato i dijele D3 mini uveliko, jer je dovoljno.

Ja sam uzeo najveći paket, jer kada sam skontao da uz Family dodam HD i D3 kuću 8,4KM manje bih plaćao u odnosu na Extra, a onda mogu vala uzeti sve i platiti malo više, a dobiti još tih par kanala i veću brzinu (doduše, kod nas se u kući ni ne puši, ni ne pije, a radi obaveza specifičnih dosta vremena se kući provodi, te nam je ovo i jedini luksuz suštinski, inače sumnjam da bih ovaj paket uzimao).
MTV

#17057 Re: HS kablovska

Post by MTV »

hrasno38 wrote: Isto ono sto sam ti rekao i prije sat i kusur da mi je rekao kolega.... da dodatni STB placa 8 KM....e sad on je mozda potpisao ugovor kad je taj receiver bio 8 KM ali je preozbilja covjek da bi mi onak iz cista mira lupio cijenu.
ako ti prijatelj koristi neki od starih paketa Trio, Trio plus, Trio Light i duo najam dodatnog HD resivera je 8 KM + pdv. Ako je na Logo Duo, Logo Trio, Logo trio plus, Logo quatro, logo quatro onda je 5 KM + pdv za HD resiver. Evo kod mene 2 HD resivera:
Image
Image
hrasno38

#17058 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

MTV wrote:
hrasno38 wrote: Isto ono sto sam ti rekao i prije sat i kusur da mi je rekao kolega.... da dodatni STB placa 8 KM....e sad on je mozda potpisao ugovor kad je taj receiver bio 8 KM ali je preozbilja covjek da bi mi onak iz cista mira lupio cijenu.
ako ti prijatelj koristi neki od starih paketa Trio, Trio plus, Trio Light i duo najam dodatnog HD resivera je 8 KM + pdv. Ako je na Logo Duo, Logo Trio, Logo trio plus, Logo quatro, logo quatro onda je 5 KM + pdv za HD resiver. Evo kod mene 2 HD resivera:
Image
Image
Ma nemam pojma posto znam da je na LOL-u i da ima u djecijoj sobi TV pitao ga i on mi rece 8 KM. Ma vjerujem ja i tebi nemas razloga da nesto foliras....i predpostavljao sam kad si rekao cijenu da je u pitanju neki stari ugovor.
MH i HS kablovska

#17059 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

wolf420 wrote:
SerijeSync wrote:pojedinci ovde smaraju nevalja ovo, nevalja ono, itd itd, jedva čeka ponudu telekoma, logosofta itd itd.opraštaju se i pozdravljaju ko s najrođenijim :lol:
Zasto da ne. Ja tvrdim da su ljudi nesposobni. Nova infrastruktura mozda jeste ogroman posao, ali telemach hoce da nametne sve svoje, bez obzira sto nemaju dovoljno ljudi na terenu. Ovo ne treba da bude problem nas korisnika koji placamo. Dovoljan dokaz je ovo prolongiranje prelaska na novi signal koje najavljuju od 17.jan. Zadnji put su mi rekli 15. marta ce biti, a i u ovo cisto sumnjam. Mozda hocu da ubacim novi paket kanala, a oni mi isti taj ne mogu obezbjediti. Ljude zovem 10 dana da rijese je*eni kvar interneta koji je problem u citavoj zgradi. Razumio bih da zivim u nekoj zabiti, ali u centru Sarajeva nemaju izgovor. I ovo odugovlace jer racunaju svakako ce proci novi signal ne isplati se sada nista sanirati. Nemojte mi ih nista hvaliti, mozda jesu najbolji provajder u Sarajevu, ali ovdje to nije tesko biti :) peace

Zdravo wolf420,
kao što smo pisali i najavljivali, puštanju novog signala predhodi provjera i rekonstrukcija mreže, nakon čega se signal pušta postepeno po dijelovima grada.
Kao i do sada redovno ćemo Vas obavještavati o planu realizacije kako ovdje tako i na našoj web stranici.
Na realizaciju priključenja ili zamjenu opreme, zbog velikog broja zahtjeva moguće je da korisnici čekaju malo duže od planiranog roka, koji u svakom slučaju ne prelazi rok naveden u Uslovima poslovanja.
Kada je riječ o reklamacijama na usluge, iste provjeravamo i rješavamo u najkraćem roku, stoga Vas molimo za saradnju, javite nam se u inbox s tačnim korisničkim i adresnim podacima.
chelsea999

#17060 Re: HS kablovska

Post by chelsea999 »

Ako ima neko da mu ne treba tv kartica (c modul, od 60 KM) od kid paketa nek mi se javi u inbox za dogovor...
hrasno38

#17061 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

chelsea999 wrote:Ako ima neko da mu ne treba tv kartica (c modul, od 60 KM) od kid paketa nek mi se javi u inbox za dogovor...
:D imam i ja i modul i receiver i modem :-)
SerijeSync

#17062 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

hrasno38 wrote:
chelsea999 wrote:Ako ima neko da mu ne treba tv kartica (c modul, od 60 KM) od kid paketa nek mi se javi u inbox za dogovor...
još da je postavio imali neko voljan i račune da mu plati :lol:
hrasno38

#17063 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

SerijeSync wrote:
hrasno38 wrote:
još da je postavio imali neko voljan i račune da mu plati :lol:
Pa dobro fakat kad razmislis sta ce ti sad sve to mada cisto sumnjam da ce ta oprema zadovoljiti i HS korisnike posto je fakticki sve isto kao i kod TM-a
istiti

#17064 Re: HS kablovska

Post by istiti »

Imate zvanicno obavjestenje na telemachovoj stranici da su dobili spor protiv wina bla bla bla i da cemo u roku od 60 dana mi isto da imamo arene sport :)nadam se da sam obradovao vecinu forumasa haha:)
SerijeSync

#17065 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

istiti wrote:Imate zvanicno obavjestenje na telemachovoj stranici da su dobili spor protiv wina bla bla bla i da cemo u roku od 60 dana mi isto da imamo arene sport :)nadam se da sam obradovao vecinu forumasa haha:)
prežvakano ima 10 stranica unazad i nema od toga ništa
made_in_sarajevo

#17066 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

SerijeSync wrote:
istiti wrote:Imate zvanicno obavjestenje na telemachovoj stranici da su dobili spor protiv wina bla bla bla i da cemo u roku od 60 dana mi isto da imamo arene sport :)nadam se da sam obradovao vecinu forumasa haha:)
i ti si toliko ubjedjen u to? sta ces ako za mjesec,dva,tri telekom izbac SK u ponudi pored arena,a telemach izbaci i arene pored SK? tad ces pricati kako telemach izdao i da ces preci na IZI i koristit ces internet od onih sto po bandera zaljepe reklame "internet na broj 061..."?
SerijeSync

#17067 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

made_in_sarajevo wrote:
SerijeSync wrote:
i ti si toliko ubjedjen u to? sta ces ako za mjesec,dva,tri telekom izbac SK u ponudi pored arena,a telemach izbaci i arene pored SK? tad ces pricati kako telemach izdao i da ces preci na IZI i koristit ces internet od onih sto po bandera zaljepe reklame "internet na broj 061..."?
o kakvim izdajama pišeš :lol: samo kažem uopšteno gledajući istoriju sukoba AS I SK od toga neće biti ništa, jer niko ih ne može natjerati da to ispoštuju, RAK će opet samo gledati i namirivat sebe(čitaj privatne džepove) kaznama i svima dobro!!
ZPP

#17068 Re: HS kablovska

Post by ZPP »

Imao na HS-u KID 8 koji sam plaćao 36,30 KM.

Zvali me iz Telemacha i odaberem ovaj Duo Net od 39,90 KM (Prvih 6 mjeseci gratis svi hd kanali).

Ne znam jesam li se prešao. Nisu još došli da priključe, kontam da li da otkažem prelazak i koristim ovo što sad imam (a zadovoljan sam trenutnom ponudom) ili da pređem?!?!

Ne znam koliko će pustiti da koristim ove kanale još, kad misle to ukidati (pretpostavljam da će nas tako "tjerati" na prelazak...)

Iko prijedlog, savjet?!
NK33

#17069 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

ZPP wrote:Imao na HS-u KID 8 koji sam plaćao 36,30 KM.

Zvali me iz Telemacha i odaberem ovaj Duo Net od 39,90 KM (Prvih 6 mjeseci gratis svi hd kanali).

Ne znam jesam li se prešao. Nisu još došli da priključe, kontam da li da otkažem prelazak i koristim ovo što sad imam (a zadovoljan sam trenutnom ponudom) ili da pređem?!?!

Ne znam koliko će pustiti da koristim ove kanale još, kad misle to ukidati (pretpostavljam da će nas tako "tjerati" na prelazak...)

Iko prijedlog, savjet?!
Po meni je ovaj trenutni paket koji imamo s KID8 bolji nego DuoNet iz razloga sto u DuoNet imas Start paket kanala a nama su pustili Prosireni paket. Ovakve kanale cemo imati do 01.08.2016. godine, tako pise na njihovoj stranici.
ZPP

#17070 Re: HS kablovska

Post by ZPP »

NK33 wrote: Po meni je ovaj trenutni paket koji imamo s KID8 bolji nego DuoNet iz razloga sto u DuoNet imas Start paket kanala a nama su pustili Prosireni paket. Ovakve kanale cemo imati do 01.08.2016. godine, tako pise na njihovoj stranici.
Ako je ovo istina, onda neću još prelaziti, čekaću do tad.

Hvala puno.
hali gali halid

#17071 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Kada će Zagrebačka na red za zamjenu resivera i puštanje signala? 3x
NK33

#17072 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

ZPP wrote:
NK33 wrote: Po meni je ovaj trenutni paket koji imamo s KID8 bolji nego DuoNet iz razloga sto u DuoNet imas Start paket kanala a nama su pustili Prosireni paket. Ovakve kanale cemo imati do 01.08.2016. godine, tako pise na njihovoj stranici.
Ako je ovo istina, onda neću još prelaziti, čekaću do tad.

Hvala puno.
Ovo je jedan od obavijesti gdje se spominje taj datum kao kraj nekog 'promotivnog' perioda gdje imamo i kanale iz Prosirenog paketa:
http://www.hkb.ba/?p=4734

Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
MH i HS kablovska

#17073 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

hali gali halid wrote:Kada će Zagrebačka na red za zamjenu resivera i puštanje signala? 3x
Za sada nemamo precizan odgovor na Vaš upit, pratite nas i dalje, nove spiskove ćemo postavljati kako i ovdje tako i na našoj web stranici.
Ljubazno Vas molimo za još malo strpljenja.
winnie

#17074 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Ovo kad pišete o tranziciji iz Kid 8 u Duo Net, i kako će nam kasnije ukinuti ovo što sad imamo, izgleda da je sve tačno, jer ovaj predstavnik HS/TM nema nikakav odgovor na to pitanje iako sam ga samo ja nekoliko puta o tome pitao.
Volio bih da me demantuje pa ga ovim putem još jednom pozivam da to učini ili da potvrdi ovo što pišemo.

Hvala (opet)
supercali

#17075 Re: HS kablovska

Post by supercali »

lagano ce svi sa kid paketa preci na neki paket od telemaha ovi kid s m l paketi su prelazni vjerovatno
Locked