SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
galamdzinica

#17051 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Kiko je :thumbup: !!

Ja imam lip balzam Ananas, ali onaj sa šljokicama. Predivno miriši, mmmmm :) boja mu je onako drvenasto-roskasta. Uzimala sam i one crne shine karmine, i oni su mi odlični. Najviše volim kod Kika što uvijek imaju neke akcije, jedne sedmice su karmini, druge maskare i eyelineri itd. Tako sam znala maskaru platiti 3.5€ ili eyeliner u olovci isto 3.5€, a uopšte nije fuš što bi neko pretpostavio. Karmine sam isto platila 3.5€ men' se čini :D
Michun

#17052 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:Kiko je :thumbup: !!

Ja imam lip balzam Ananas, ali onaj sa šljokicama. Predivno miriši, mmmmm :) boja mu je onako drvenasto-roskasta. Uzimala sam i one crne shine karmine, i oni su mi odlični. Najviše volim kod Kika što uvijek imaju neke akcije, jedne sedmice su karmini, druge maskare i eyelineri itd. Tako sam znala maskaru platiti 3.5€ ili eyeliner u olovci isto 3.5€, a uopšte nije fuš što bi neko pretpostavio. Karmine sam isto platila 3.5€ men' se čini :D
e da, za ovu maskaru moja sestra kaze da je super
http://www.kikocosmetics.co.uk/make-up/ ... 0103500000
galamdzinica

#17053 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ja imam ovu i super mi je: http://www.kikocosmetics.de/make-up/aug ... 0103400100, ja volim duuuuge i uvijene trepuškice.

Ima li žena na temi godina 50+? Hoću mami da kupim neku malo bolju kremicu, ima li preporuka? :) (može i od žena koje nisu 50+, ali isto tako kupuju mamama/tetkama/itd. :D)
galamdzinica

#17054 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

fyi, na CultBeauty.

Image
Michun

#17055 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:Ja imam ovu i super mi je: http://www.kikocosmetics.de/make-up/aug ... 0103400100, ja volim duuuuge i uvijene trepuškice.

Ima li žena na temi godina 50+? Hoću mami da kupim neku malo bolju kremicu, ima li preporuka? :) (može i od žena koje nisu 50+, ali isto tako kupuju mamama/tetkama/itd. :D)
gdje zivis ti? ima li neostrata i exuviance?
http://www.neostrata.com/category/exuviance.do
soraya93

#17056 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Ako odkazem narudjbu na strawberrynet koju jos nisu poslali, hocu li imati ikakve troskove npr za te transakcije?
galamdzinica

#17057 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

@Michun, hvala ti za preporuku, ali nemam nazalost to u zapadnoj EVropi, a ne narucuje mi se iz US onda moram na carinu da pokupim. Ima li sta fino u rangu french pharmacy? :)

Jedno pitanje za sve, koji vam je najdrazi make-up brend? U smislu vaseg subjektivnog osjecaja, ne mora nuzno biti najbolji payoff za pare..
Ella656

#17058 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

galamdzinica wrote:@Michun, hvala ti za preporuku, ali nemam nazalost to u zapadnoj EVropi, a ne narucuje mi se iz US onda moram na carinu da pokupim. Ima li sta fino u rangu french pharmacy? :)

Jedno pitanje za sve, koji vam je najdrazi make-up brend? U smislu vaseg subjektivnog osjecaja, ne mora nuzno biti najbolji payoff za pare..
Essence i maybelline
Michun

#17059 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:@Michun, hvala ti za preporuku, ali nemam nazalost to u zapadnoj EVropi, a ne narucuje mi se iz US onda moram na carinu da pokupim. Ima li sta fino u rangu french pharmacy? :)

e onda caudalie krema...divne imaju
ja lancome volim i givenchy...nesh mi fino sve mirise :D
galamdzinica

#17060 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Hvala Michun! Lancome imam samo maskaru, a Givenchy nemam jos nista. Mislila sam mozda uzeti karmin da probam. Jesi ih koristila, valjaju li? Ima li jos sta fino da nam preporucis? :)
amiliana

#17061 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Essence Max factor
manekenka u penziji

#17062 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Najbolji brend?
Teško je reci, jer nisam puno toga probala jerbo nemam puno šminke.
Nije najbolji ali mislim da daje puno više nego sto ga platim: CATRICE.
Lancome: ima jako lijepe sjene i kamene pudere.
Este Lauder: mi je nekakav preblag, nekako imam dojam da je šminka za zrelije dame.
Max factor: mi je dosta postojan, nisam se razočarala ni u jedan njihov proizvod ali sam prestala kupovati jer me ubjedise da je preagresivan za kozu.
Essence: divni lakovi i simpa oprema za nokte, sjene otpuše jači vjetar s očiju, olovka za oči-super.
She:tuš za oči sa čvrstom cetkicom-predobar.
Loreal: njihovi puderi mi najbolje prijaju licu.
Vichy:ista stvar kao loreal.
Art deco:očajne sjene koje se samo truse.
Michun

#17063 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:Hvala Michun! Lancome imam samo maskaru, a Givenchy nemam jos nista. Mislila sam mozda uzeti karmin da probam. Jesi ih koristila, valjaju li? Ima li jos sta fino da nam preporucis? :)
Aha. Imam jedan trenutno roze karmin givenchy.
Guerlain ima super bronzere, rumenila i iluminatore. I sjajevi su im za 10. Ja sam od guerlain bila uzela i surmu u prahu...bacila pare jer je fensi pakovanje a ista ko i obicna. Al bilo mi fino izgledom.
Super mi je i pupa. Nema kod nas ali kupim u It kad odem. Imam cak i srebrnu maskaru njihovu koja je super za vrhove trepusa za uvece.
MAC da ne zaboravim: korektori i puderi su zaista najbolji i traju dugo.
Meow puder u prahu mi je omiljeni.
Inglot tek upoznajem, samo jedna sjena u posjedu.
sarajevo4

#17064 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sarajevo4 »

Zdravoooo :)

Da li je neko naručivao sa :
- make up revolution
- mua
- elf
- sleek

Koliko treba vremena da dodje u BiH? ili znate neku stranicu sa koje naručujete ali da brzo stigne :*
emmahill

#17065 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

manekenka u penziji wrote:Najbolji brend?
Teško je reci, jer nisam puno toga probala jerbo nemam puno šminke.
Nije najbolji ali mislim da daje puno više nego sto ga platim: CATRICE.
Lancome: ima jako lijepe sjene i kamene pudere.
Este Lauder: mi je nekakav preblag, nekako imam dojam da je šminka za zrelije dame.
Max factor: mi je dosta postojan, nisam se razočarala ni u jedan njihov proizvod ali sam prestala kupovati jer me ubjedise da je preagresivan za kozu.
Essence: divni lakovi i simpa oprema za nokte, sjene otpuše jači vjetar s očiju, olovka za oči-super.
She:tuš za oči sa čvrstom cetkicom-predobar.
Loreal: njihovi puderi mi najbolje prijaju licu.
Vichy:ista stvar kao loreal.
Art deco:očajne sjene koje se samo truse.
Podsjeti me na Meow, nisam dugo naletjela na nekoga ko ih koristi, moglo bi se šta naručiti... :D

Za brendove, probala svašta, s tim što mi se čini da ove popularne drogerijske najmanje koristim...
Artdeco jako volim (sjene malo manje, iako se najviše spominju), imaju odlična rumenila, pudere, karmine.
L'Oreal pudere dobila u posljednja dva mjeseca i nisu loši za moju kožu kao što sam se nadala, uopće nisu previše teški.
Bourjois puderi odlični nijansama i formulama, meni uopće nisu komedogeni, olovke za oči pigmentirane i trajne, isto tako sviđa mi se koncept proizvoda i nijansi, skroz je sve u sličnom duhu brenda.
MF i Maybelline ne koristim nešto previše, skoro pa nikako :D Mada su mi Color Tattoo i više nego odlične i praktične sjene.
Catrice možda i najdraži drogerijski, kvalitetni puderi, odličan izbor nijansi lakova i ruževa, jako kvalitetna mono sjenila.
Essence imaju zanimljivih LE proizvoda, kremasta rumenila i lakovi uglavnom. Pigmenti jako kvalitetni, šteta što ih nema više u prodaji i što nisam ulovila više od 3 nijanse.
Manhattan, Misslyn nisam nešto pretjerano koristila pa ne mogu da komentarišem.
Osim drogerijskih, Golden Rose i Flormara imam dosta. Odlični ruževi, rumenila i olovke za obrve, lakovi također (mada zavisi od linije do linije). Također volim i Flormar korektore i GR pigmente/sjene u prahu/glittere.
MAC mat karmini među najboljima, mada uglavnom zbog nijansi uzimam, Lady Danger i Ravishing imam trenutno, čekam Heroine, Angel i Sweet Experience, sve su to među unikatnim nijansama. Hvaljene korektore još čekam, vjerujem da će i meni valjati. Sjene se skoro pa nimalo ne truse, od njih 15 iz palete možda 2 prosječnog kvaliteta, ostale i više nego odlične.
LA Girl jeftini a dobri, PRO korektori mi super mada se nakupljaju ako se stavi malo više, Glazed boje za usne iliti kopije Too Faced Melted tekućih ruževa genijalne i naručujem još 5 komada, to svi morate probati :D
Inglot probala zasad Duraline i gel linere, swatchala sjenila pošto čekam sniženje da kupim paletu, ali na prvu mi se čine jako kvalitetna. Dobila i tester baze za puder, i nju nabavljam, gusta a gelasta, stvarno tek vidim da na meni baza ima učinak.
Kryolan prosječne sjene u paletama ali super puderi i mat karmini, želim probati još refill sjenila i naravno još karmina (zapikirala ljubičasti, malinasti i plavi).
Illamasqua nisam ništa probala, ali gotivim njihov stil i filozofiju, ista stvar važi i za OCC.
Ben Nye imam kamuflaže i fiksirajući puder, maloo su teži ali je ipak scenska šminka. Jeftini za količinu i kvalitetu, premda nemaju fensi pakiranja. Sljedeće bih uzela njihov Lumiere Luxe pigment jer mi fali srebrnkasti highlighter, možda uzmem i najmanje pakovanje Banane za kit jer je meni prežuta.

Raspisah se :D
AAmilaAA

#17066 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Emmahill ako bih trebala birati izmedju Catrice,Bourjois i Artdeco pudera,koji bih izabrala i zasto?
emmahill

#17067 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

AAmilaAA wrote:Emmahill ako bih trebala birati izmedju Catrice,Bourjois i Artdeco pudera,koji bih izabrala i zasto?
Zavisi, meni sad više nije problematična koža i suha koža pa mi većina pudera odgovara. Catrice Photo Finish možda najviše volim jer je stvarno kao fotošop na suhoj koži, ali nije nikako ni za mješovitu, samo za suhu. Plus meni za nijansu taman, Artdeco Rich Treatment sam kupila za kit, ja ga na sebi još testiram, ali zasad mi je dobar. Bourjois sam malo zanemarila jer mi je malčice taman i malo prekriva (Healthy Mix). ma u biti odlični su puderi, ali meni najveći problem nijansa, čekam neki posvjetljivač.
lemniskata

#17068 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

sarajevo4 wrote:Zdravoooo :)

Da li je neko naručivao sa :
- make up revolution
- mua
- elf
- sleek

Koliko treba vremena da dodje u BiH? ili znate neku stranicu sa koje naručujete ali da brzo stigne :*
sa mua stiglo za 8 dana, naručila u nedjelju a stiglo u ponedjeljak slijedeće sedmice.
BJB

#17069 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

emmahill wrote:
AAmilaAA wrote:Emmahill ako bih trebala birati izmedju Catrice,Bourjois i Artdeco pudera,koji bih izabrala i zasto?
Zavisi, meni sad više nije problematična koža i suha koža pa mi većina pudera odgovara. Catrice Photo Finish možda najviše volim jer je stvarno kao fotošop na suhoj koži, ali nije nikako ni za mješovitu, samo za suhu. Plus meni za nijansu taman, Artdeco Rich Treatment sam kupila za kit, ja ga na sebi još testiram, ali zasad mi je dobar. Bourjois sam malo zanemarila jer mi je malčice taman i malo prekriva (Healthy Mix). ma u biti odlični su puderi, ali meni najveći problem nijansa, čekam neki posvjetljivač.
Imas FaceAtelier Zero minushttp://www.beautybay.com/cosmetics/face ... zerominus/, na beautybay-u traje BEAUTYSALE. Tako da ako dodas bilo sta od 5 funti, dobije i popust od 15%.
Image
emmahill

#17070 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

BJB wrote:
emmahill wrote:
Imas FaceAtelier Zero minushttp://www.beautybay.com/cosmetics/face ... zerominus/, na beautybay-u traje BEAUTYSALE. Tako da ako dodas bilo sta od 5 funti, dobije i popust od 15%.
Image
Nisam za ovo znala da oni imaju, ali vidim sad da je za njihov Ultra puder, pošto je i posvjetljivač na bazi silikona, tako da ništa od toga :(
MissD

#17071 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

prettyberry wrote:Jesu, prošli tjedan sam uzela jednu u dm-u da oprobam :)

Hvala na odgovoru! Jedva cekam da ih vidim :D
Kakvi su tvoji utisci? :)[/quote]
Samo jednom sam stavila, uzela sam nijansu 110 pink so chic. Ne znam koja je logika naziva, tamno ljubicasta je. Kremasta je i lijepa, lijepo se maže. Ne mogu nešto puno reć obzirom da sam ju samo jednom stavila, ali čini se dobra :)) boja je mrak!
MissD

#17072 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Jučer sam prelomila i kupila puder. Odluka je pala na Dior star. Nadam se da će biti dobar, jedva čekam ujutro da ga probam. :)

Treba mi preporuka za neko drogerijsko rumenilo, a da nije Bourjois i Nyx, jer imam jedno peceno Bourjois i Nyx Pinched i doslovno moram strugat da nešto pokupim s njih.
emmahill

#17073 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

MissD wrote:Jučer sam prelomila i kupila puder. Odluka je pala na Dior star. Nadam se da će biti dobar, jedva čekam ujutro da ga probam. :)

Treba mi preporuka za neko drogerijsko rumenilo, a da nije Bourjois i Nyx, jer imam jedno peceno Bourjois i Nyx Pinched i doslovno moram strugat da nešto pokupim s njih.
Ja se kunem u Artdecova, čak sam ih uvrstila i u kit. Dobra su i Golden Rose Silky Touch, premda je ambalaža nikakva.
_EMA_

#17074 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

MissD wrote:Jučer sam prelomila i kupila puder. Odluka je pala na Dior star. Nadam se da će biti dobar, jedva čekam ujutro da ga probam. :)

Gdje si kupila ovaj puder i koliko love je bio? :-D
MissD

#17075 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

@emmahill vidis Artdecoa se nisam sjetila, otici ću skicnuti malo nijanse, hvala na preporuci! :)

@_ema_ u Splitu u Mulleru, bio je oko 350 kn :)
Post Reply