Irak

Post Reply
Kikibombona

#17051 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Ja ti lijepo kazem. A hoces li vjerovati ili ne, stvarno me nije briga. Previse su vjernici uvrijedljivi. Svaki vrag im smeta i sve ih vrijedja. Vidim to u vlastitoj kuci i bliskom okruzenju. Davno sam sa tim rascistio tako da mi vise niko ne dize nos.

Karikature su dobra stvar. Vjernike treba smeksati, naviknuti ih da je njihova vjera podlozna svakoj kritici. Tako se tupi ostrica i neutralise eventualni ekstremizam. Krscani (na zapadu) su lijepo obradjeni. Vise se niko ne uznemirava na karikaturu Isusa. Istocnjake i juznjake treba doraditi.

Iako podrzavam karikature to moj fol definitivno nije. Ako se zaista radi o Aishi, molim one koji su me citirali da izbrisu sliku.

Nego, da se vratimo na temu....

Iracani kazu da je zakon koji namjerava uvesti Bagdad jednak ISILu!

Image

S druge strane, u Kurdistanu je pedofilija strogo zabranjena. Kurdistan je 2008. zakonom zabranio poligamiju.
krater

#17052 Re: Irak

Post by krater »

AC FOOD otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode: Kreće izvoz u Irak

Image

Nakon probne isporuke petit keksa, za poznatog kupca u Iraku planiran je izvoz većih količina, tj. sedmično po jedan kontejner, a tri kontejnera već se spremaju za juli sa 85.000 komada ovog proizvoda.

Izvoz u Irak je novo tržište i vjerujemo da ćemo nakon ovoga moći razmišljati o daljem jačanju naše pozicije na tržištima Bliskog istoka. Premda nismo od početka godine bili u prilici upravljati proizvodnjom i plasmanom, naše ukupno planirano povećanje izvoza do kraja ove godine trebalo bi se kretati između 30 i 40 posto. U planu je dalje širenje izvoza kako u smislu povećanja broja različitih proizvoda, tako i u pogledu količina. Pri tome, važno je istaći da su kupci izuzetno zadovoljni kvaltetom svega što smo do sada izvezli, kazao je Smail Korajlić, direktor kompanije AC FOOD iz Velike Kladuše.
krater

#17053 Re: Irak

Post by krater »

Sarajevski kiseljak počeo izvoz na tržište Iraka

Image

Nakon uspješne saradnje i početka izvoza u Saudijsku Arabiju, mineralna voda Sarajevski kiseljak od sada i na novom bliskoistočnom tržištu – Iraku.

Prva isporuka je već na putu prema Iraku i pojaviće se na policama trgovina za nekoliko dana. Izvoz na novo tržište je dogovoren u saradnji sa distributerom za iračko tržište, partnerskom kompanijom Emart AL-Khaleej. Etiketa na bocama Sarajevskog kiseljaka je prilagođena komunikaciji na arapskom jeziku.

- Otvaranje novih tržišta je još jedna potvrda kvalitetnog proizvoda koji je međunarodno prepoznat. Izvoz u Irak predstavlja novi uspjeh naše kompanije koji će se sigurno pozitivno odraziti na izvozne rezultate koji imaju dvoznamenkast rast u odnosu na isti period prošle godine. Mi nećemo stati na ovome, te ćemo i dalje tragati za novim prilikama - izjavio je Davor Čičić, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak.

Sarajevski kiseljak trenutno više od 30% od ukupne vlastite proizvodnje plasira na tržišta Saudijske Arabije, Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, Danske, Litve i Slovenije.
sunceKOtepsija

#17054 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:Nisam ni rekao da je slika iz Iraka. Treba malo ukljuciti mozak ako ga neko ima. Sije u Irak tek sada uvode brak za djecu od 9 godina. Dakle, ove slike cemo tek gledati...

A za ove curice sam mislio da su Palestinke

Image

Image

Image

Image

Umjesto da se bavite izopacenim rezimom vi se bavite Kikijem. Kao, eto, meni je bitno sta neki klix forumas misli o meni. :lol: Ne budite budale. :roll:

Tema je Irak i izopaceni siitski rezim.
Posto se ne obazires na vec postavljenu repliku, pokusat cu ponovo:

Photographs supposedly documenting a Hamas-organized mass wedding of adult men and pre-pubescent klix actually show young relatives of the brides and grooms.
https://www.snopes.com/photos/politics/masswedding.asp

Tim Marshall, novinar koji je dogadjaj propratio s lica mjesta i koji je i nacinio slike koje postavljas:
Islamophobia. Ignorance Or Propaganda?
Then the grooms, aged about 18 to about 28. They are holding hands with their young nieces and cousins, little klix aged from about 3 to 8, made up to the nines, wearing white wedding dresses.
http://web.archive.org/web/200908070325 ... 1135ba6417

Nakon ovoga ce vjerovatno poceti ona tvoja ignorantska "necu provjeravati svaku vijest", "ovo sam pokupio od dzihadistickog twiterasa", bla bla bla....
arzuhal

#17055 Re: Irak

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:Ja ti lijepo kazem. A hoces li vjerovati ili ne, stvarno me nije briga. Previse su vjernici uvrijedljivi. Svaki vrag im smeta i sve ih vrijedja. Vidim to u vlastitoj kuci i bliskom okruzenju. Davno sam sa tim rascistio tako da mi vise niko ne dize nos.
Ma nije Kiki nego su te ljudi davno skontali, niko se ne ljuti...Jbg, kada insanu ne preostane ništa drugo onda pusti da iz njega rukne ona mržnja, gađenja, odvratnost koju cijelo vrijeme nevješto (i bezrazložno) prikriva nastojeći da je zapakuje u kakvu prihvatljiviju, civilizovaniju formu, al' ona polako izbija i curi k'o voda iz vodovodne mreže grada Sarajeva :mrgreen: ...Nije to ničiji problem, to je tako...I ne treba to da nikoga vrijeđa ni smeta...

Samo opušteno... :mrgreen:
sunceKOtepsija

#17056 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

Dosli medju iracke primitivce da ih poduce demokratiji...

handžar88

#17057 Re: Irak

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:
Mislim da ipak predstavlja karikaturu poslanika Muhammeda a.s. moj Kiki. Počeo si stvarno pretjerivati.

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=28760 vidi ko je bila Aiša r.a.

A nije teško ni proguglati ovu sliku...

https://www.google.ba/search?tbs=sbi:AM ... c3vsW0L40g
Znam odlicno ko je bila Aisha, ali ovdje je pisalo 'Ayesha', sto mi izgleda kao neko skroz drugo ime. Al' izbrisao sam sliku za svaki slucaj, nije mi cilj bilo koga uvrijediti.

Vrijeme Muhameda je bilo neko drugo i stvarno me ne zanima sta se tada desavalo. Jedino znam da je po danasnjim moralnim normama ozeniti dijete od 9 godina = pedofilija. A to cemo uskoro imati u Iraku ako se nesto ne promijeni. Nacrt zakona je zavrsen i uskoro ide na glasanje u parlament.
jadan si nabijem te na.. poredi danasnje moralne norme gdje je normalno da jaše ko koga stigne sa najmoralniji ljudima koji su ikada zivjeli na ovoj planeti i pritom vjrv misli da su ovi danas normalniji..
A pojma ti nemas ko je i kakva zena je bila Aiša r.a. a mislis da nesto znas, nmg da vjerujem na sta si spao, jel moguce da te taj Kirkuk toliko pogodio nisi isti forumas od tih desavanja puko si ko kokica, nisi normalan druze.
mousstapha

#17058 Re: Irak

Post by mousstapha »

Zasto je toliko skandalozna karikatura, zar nisu upravno muslimanski izvori, odnosno hadisi opisali kako je Aisha kod Muhameda dosla sa igrackama?
handžar88

#17059 Re: Irak

Post by handžar88 »

mousstapha wrote:Zasto je toliko skandalozna karikatura, zar nisu upravno muslimanski izvori, odnosno hadisi opisali kako je Aisha kod Muhameda dosla sa igrackama?
Sugerise da je poslanik s.a.w.s ozenio Aišu r.a. zbog nekih seksualnih poriva(nazire se k... ispod haljine ako bas moram nacrtat) a svakako je zabranjeno prikazivati lik poslanika s.a.w.s i ovaj idiot je makar iz postovanja mogao bez toga.
ultrajvosa 1987

#17060 Re: Irak

Post by ultrajvosa 1987 »

Sije vratite im Kirkuk...ko Boga vas molim. :lol:
Kikibombona

#17061 Re: Irak

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Kikibombona wrote:Ja ti lijepo kazem. A hoces li vjerovati ili ne, stvarno me nije briga. Previse su vjernici uvrijedljivi. Svaki vrag im smeta i sve ih vrijedja. Vidim to u vlastitoj kuci i bliskom okruzenju. Davno sam sa tim rascistio tako da mi vise niko ne dize nos.
Ma nije Kiki nego su te ljudi davno skontali, niko se ne ljuti...Jbg, kada insanu ne preostane ništa drugo onda pusti da iz njega rukne ona mržnja, gađenja, odvratnost koju cijelo vrijeme nevješto (i bezrazložno) prikriva nastojeći da je zapakuje u kakvu prihvatljiviju, civilizovaniju formu, al' ona polako izbija i curi k'o voda iz vodovodne mreže grada Sarajeva :mrgreen: ...Nije to ničiji problem, to je tako...I ne treba to da nikoga vrijeđa ni smeta...

Samo opušteno... :mrgreen:
A ko kaze da skrivam?

Ja zaista osjecam gadjenje i odvratnost prema pedofilima koji sklapaju bracne ugovore sa djecom.
Osjecam gadjenje prema sektasima i sadistima.
Osjecam gadjenje prema onima koji sadizam i nasilje prihvataju kao normalno.

Ja se slazem sa tobom, jedino si djelimicno profulao sa mrznjom. Mozda i mrzim, na momente, 5-10 minuta. To je emocija koju apsolutno ne podnosim, koja me zapljusne naglo i jos brze ispari.
insomnia78

#17062 Re: Irak

Post by insomnia78 »

handžar88 wrote:
mousstapha wrote:Zasto je toliko skandalozna karikatura, zar nisu upravno muslimanski izvori, odnosno hadisi opisali kako je Aisha kod Muhameda dosla sa igrackama?
Sugerise da je poslanik s.a.w.s ozenio Aišu r.a. zbog nekih seksualnih poriva(nazire se k... ispod haljine ako bas moram nacrtat) a svakako je zabranjeno prikazivati lik poslanika s.a.w.s i ovaj idiot je makar iz postovanja mogao bez toga.
Koja je kazna za krsenje te zabrane?
Kikibombona

#17063 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sunceKOtepsija wrote:Nakon ovoga ce vjerovatno poceti ona tvoja ignorantska "necu provjeravati svaku vijest", "ovo sam pokupio od dzihadistickog twiterasa", bla bla bla....
Slike su posluzile kao ilustracija sta ce se desavati u Iraku ako se usvoji zakon. A ti ako podrzavas brak izmedju dripca i djeteta, ja sam zabrinut da si mi sugradjanin.
DaysleepeR

#17064 Re: Irak

Post by DaysleepeR »

Zadnje mi je sada na umu da branim Kikija ali zabrana se odnosi na onoga ko hoće ili mora da je poštuje, volio bih da mi objasni neko na koji je način onaj ko nije musliman obavezan tom zabranom?

Na stranu što će te napasti nekakav radikal fizički, ali evo realno, kakve su to nebuloze, kao da se vjerska pravila i fetve uopšte apliciraju na one koji nisu u vjeri ne žive pod vjerskom diktaturom?
insomnia78

#17065 Re: Irak

Post by insomnia78 »

E jebiga sad Kiki poceo si ko Salik. Ilustracija :lol:
Kikibombona

#17066 Re: Irak

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:E jebiga sad Kiki poceo si ko Salik. Ilustracija :lol:
Nigdje nisam tvrdio da su na slikama supruznici. Ukacao sam na gugl i prekopirao prvu sliku koja je naletila, bez da sam ista provjeravao. Zelio sam slikom docarati buducnost Iraka ako se zakon usvoji.

A trol majstori se hvataju za sliku umjesto da prokomentarisu nacrt zakona koji legalizuje pedofiliju.

Da li to znaci da podrzavaju pedofiliju ili da sa tim najblaze receno nemaju problem?
insomnia78

#17067 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Nigdje nisam tvrdio da su na slikama supruznici. Ukacao sam na gugl i prekopirao prvu sliku koja je naletila, bez da sam ista provjeravao. Zelio sam slikom docarati buducnost Iraka ako se zakon usvoji.

A trol majstori se hvataju za sliku umjesto da prokomentarisu nacrt zakona koji legalizuje pedofiliju.

Da li to znaci da podrzavaju pedofiliju ili da sa tim najblaze receno nemaju problem?
Islam ima drugaciji stav prema sazrijevanju
Kikibombona

#17068 Re: Irak

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Islam ima drugaciji stav prema sazrijevanju
Ja sam citao dosta o historiji islama. Teoloski detalji mi nisu narocito poznati niti me zanimaju. Vise puta sam napisao da Muhameda smatram velikim reformatorom i jednim od najvecih ljudi svih vremena. Prema njemu normalan covjek moze gajiti jedino postovanje. Dosla su neka druga vremena i sa njima treba ici u korak. Dosta toga sto je Muhamed pisao vazi danas, mozda za sva vremena, al' su neke stvari sigurno prevazidjene.

Ne znam sta islam kaze o braku sa djetetom od 9 godina, tj. sa djevojcicom od 9 godina, posto su iskljucivo djevojcice meta, ali za mene je to notorna pedofilija.

Covjek koji kao zenu posmatra dijete od 9 godina ne moze biti normalan. Neka daska u glavi definitivno fali.
muhafuca

#17069 Re: Irak

Post by muhafuca »

al Qaim na sirijsko irackoj granici navodno oslobodjen
Iraqi loyalists liberate Al Qaim and reach syrian border.
handžar88

#17070 Re: Irak

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:

Ma ja ti pricam o poslaniku s.a.w.s, pogledaj malo bolje sliku pa ces skontat.. pravis se naivan da nisi znao sta je na slici..

Muhamed s.a.w.s je ozenio Aisu kako bi provodila s njim sto vise vremena kako bi od nje napravio najcestitiju zenu i majku svih muslimana, kako bi mogla odgajati buduce generacije muslimana, a jedini moguci nacin po serijatu da bude s njom vecinu vremena je da je ozeni.. a sve u dogovru s, njenim ocem a poslanikovim s.a.w.s najboljim drugim i casnim ashabom Ebu Bekrom. Aisa r.a. je imala 18 godina kad je poslanik saws umro, i citav svoj zivot provela odgajajuci najbolje generacije muslimana a to je mogla jer je te godine kad se formira licnost provela sa najboljim covjekom kojeg je ova planeta vidjela i od njega ucila.. To sto je tebi i ovom imigrantu najprosvjetljenija stvar u zivotu seks, droga i alkohol i barzani vas problem
insomnia78

#17071 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Pa ono jes :lol:
DaysleepeR

#17072 Re: Irak

Post by DaysleepeR »

handžar88 wrote:
Kikibombona wrote:

Ma ja ti pricam o poslaniku s.a.w.s, pogledaj malo bolje sliku pa ces skontat.. pravis se naivan da nisi znao sta je na slici..

Muhamed s.a.w.s je ozenio Aisu kako bi provodila s njim sto vise vremena kako bi od nje napravio najcestitiju zenu i majku svih muslimana, kako bi mogla odgajati buduce generacije muslimana, a jedini moguci nacin po serijatu da bude s njom vecinu vremena je da je ozeni.. a sve u dogovru s, njenim ocem a poslanikovim s.a.w.s najboljim drugim i casnim ashabom Ebu Bekrom. Aisa r.a. je imala 18 godina kad je poslanik saws umro, i citav svoj zivot provela odgajajuci najbolje generacije muslimana a to je mogla jer je te godine kad se formira licnost provela sa najboljim covjekom kojeg je ova planeta vidjela i od njega ucila.. To sto je tebi i ovom imigrantu najprosvjetljenija stvar u zivotu seks, droga i alkohol i barzani vas problem
šerijat ne poznaje usvajanje djece?
Kikibombona

#17073 Re: Irak

Post by Kikibombona »

handžar88 wrote:Ma ja ti pricam o poslaniku s.a.w.s, pogledaj malo bolje sliku pa ces skontat.. pravis se naivan da nisi znao sta je na slici..

Ja ti kazem da nisam znao a ti misli sta hoces. Ne mogu niti zelim zabraniti da mislis. Tvoje uvrede ne utjecu na mene. Pisi sta hoces, boli me kita. Ipak se radi o internetu i virtualnim likovima, ne treba cijelu pricu shvatati preozbiljno i primati k srcu.

Sto se tice karikatura, ja ih podrzavam. Svaka historijska licnost je podlozn kritici. Ako su nekome Muhamed, Isus ili Mose sveti likovi, nekome nisu. Ti ljudi su se bavili svim ljudima i svi ljudi imaju pravo baviti se njima. Karikature razbijaju predrasude i pacifiziraju radikalne elemente. Nekada je za kritiku na racun Isusove ideologije letila glava, danas vise ne. Monti Pajton je recimo ucinio dosta na pacifizaciji zapadnih krscana.

Sto se tice Muhameda i Aise, zivjeli su u drugom vremenu, kada su vazile drugacije moralne norme. Iz dansnje perspektive njihov odnos je devijantan. To je moje misljenje. Meni se nedavno nabacivala komsinica koja je dosta mladja od mene. Ima 20 godina i odnos sa njom ne bi bio nastran po danasnjim, opsteprihvacenim moralnim normama. Medjutim, cuvao sam je kada je bila beba i ja je nikada ne mogu prestati posmatrati kao zenu. Ne mogu je gledati kao zenu koliko god se trudio. E zamisli sad da uzmem dijete od 10 godina i cekam njenu prvu menstruaciju kako bi konzumirao brak!?? Izopaceno?

Posto je tema Irak, uzet primjer klana Barzani. Mesud Barzani i Idriz Barzani su braca, djeca Mustafe Barzanija. Kcerka Mesuda i sin Idriza, dakle prvi rodjaci, su stupili u brak. Dakle, premijer Kurdistana, Nersavin Barzani, je ozenio svoju rodicu, kcerku svoga daidze. Meni malo uvrnuto al' u tamosnjoj kulturi ocigledno nije. Protiv ovakvog odnosa nemam nista, dvije odrasle osobe mogu da biraju, pa neka se uzmu majka i sin, sta me briga. Pedofilija je vec nesto drugo. Dijete od 9 godina nije sposobno donijeti odluku o braku. Radi se o klasicnom nasilju nad djecom.
Kikibombona

#17074 Re: Irak

Post by Kikibombona »

U Bagdadu protesti protiv nacrta zakona kojim se legalizuje pedofilija!

Image

Image

Jedan od Barzanijevih savjetnika
Lawk Ghafuri
@LawkGhafuri
·
1 h
#Iraq is going back to dark old days by issuing early marriage law under 9 years old. #Kurdistan asks to #DivorceIraq due to this mentality.
Poznata kurdska aktivistica o smjeru u kojem se krece siitski Irak
Ruwayda Mustafah
@RuwaydaMustafah
·
6 h
Iraqis protest against law that allows child marriages — Kurdish vision for society and that of #Baghdad’s lawmakers are worlds apart.
Na osnovu slike se moze zakljuciti da je muslimanka, ali se zakonu protivi kao svi drugi civilizovani muslimani...

Image

Nadam se da ce se desiti cudo i da siitske stranke nece legalizovati pedofiliju!
madner

#17075 Re: Irak

Post by madner »

Cuj ovih savoxa, branili bi ljudima karikature.
Post Reply