handžar88 wrote:Ma ja ti pricam o poslaniku s.a.w.s, pogledaj malo bolje sliku pa ces skontat.. pravis se naivan da nisi znao sta je na slici..
Muhamed s.a.w.s je ozenio Aisu kako bi provodila s njim sto vise vremena kako bi od nje napravio najcestitiju zenu i majku svih muslimana, kako bi mogla odgajati buduce generacije muslimana, a jedini moguci nacin po serijatu da bude s njom vecinu vremena je da je ozeni.. a sve u dogovru s, njenim ocem a poslanikovim s.a.w.s najboljim drugim i casnim ashabom Ebu Bekrom. Aisa r.a. je imala 18 godina kad je poslanik saws umro, i citav svoj zivot provela odgajajuci najbolje generacije muslimana a to je mogla jer je te godine kad se formira licnost provela sa najboljim covjekom kojeg je ova planeta vidjela i od njega ucila.. To sto je tebi i ovom imigrantu najprosvjetljenija stvar u zivotu seks, droga i alkohol i barzani vas problem
Ja ti kazem da nisam znao a ti misli sta hoces. Ne mogu niti zelim zabraniti da mislis. Tvoje uvrede ne utjecu na mene. Pisi sta hoces, boli me kita. Ipak se radi o internetu i virtualnim likovima, ne treba cijelu pricu shvatati preozbiljno i primati k srcu.
Sto se tice karikatura, ja ih podrzavam. Svaka historijska licnost je podlozn kritici. Ako su nekome Muhamed, Isus ili Mose sveti likovi, nekome nisu. Ti ljudi su se bavili svim ljudima i svi ljudi imaju pravo baviti se njima. Karikature razbijaju predrasude i pacifiziraju radikalne elemente. Nekada je za kritiku na racun Isusove ideologije letila glava, danas vise ne. Monti Pajton je recimo ucinio dosta na pacifizaciji zapadnih krscana.
Sto se tice Muhameda i Aise, zivjeli su u drugom vremenu, kada su vazile drugacije moralne norme. Iz dansnje perspektive njihov odnos je devijantan. To je moje misljenje. Meni se nedavno nabacivala komsinica koja je dosta mladja od mene. Ima 20 godina i odnos sa njom ne bi bio nastran po danasnjim, opsteprihvacenim moralnim normama. Medjutim, cuvao sam je kada je bila beba i ja je nikada ne mogu prestati posmatrati kao zenu. Ne mogu je gledati kao zenu koliko god se trudio. E zamisli sad da uzmem dijete od 10 godina i cekam njenu prvu menstruaciju kako bi konzumirao brak!?? Izopaceno?
Posto je tema Irak, uzet primjer klana Barzani. Mesud Barzani i Idriz Barzani su braca, djeca Mustafe Barzanija. Kcerka Mesuda i sin Idriza, dakle prvi rodjaci, su stupili u brak. Dakle, premijer Kurdistana, Nersavin Barzani, je ozenio svoju rodicu, kcerku svoga daidze. Meni malo uvrnuto al' u tamosnjoj kulturi ocigledno nije. Protiv ovakvog odnosa nemam nista, dvije odrasle osobe mogu da biraju, pa neka se uzmu majka i sin, sta me briga. Pedofilija je vec nesto drugo. Dijete od 9 godina nije sposobno donijeti odluku o braku. Radi se o klasicnom nasilju nad djecom.