Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#17026 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

General War wrote:Teret dokaza su podastrli, awaks je indentifikovao raketu jasno i glasno su zvanicno kazali, a naknadno su objavili slike dejstva ruske artiljerije po ukrajini...i na osnovu toga poostrli sankcije zajedno sa vecinom zemalja koje znace nesto u svijetu.
Podastrli su moj *urac, a to nije nikakav dokaz. Buncanje Konske Face i Obume nije propraćeno nikakvim dokazima. Zato veterani američkih službi traže da predoče dokaze ili prestanu sa fabrikatima.

memorandum - Senior U.S. Intelligence Officers: Obama Should Release Ukraine Evidence
Last edited by Challenger__ on 07/08/2014 22:46, edited 1 time in total.
mirsek

#17027 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

General War wrote:
Challenger__ wrote:
General War wrote:PA sta hoces da ameri objave? Sliku nepostojeceg Su 25 koji nije lovac u lovackoj misiji samo da bi se ti osjecao bolje?Objavili su da je RAKETA BUK ispucana sa okupirane teritorije u Ukarajini a ne iz rusije...neka rusi objave nesto kontra toga ili su im radari rinaka.
Momčino. Teret iznošenja dokaza je na onom ko je iznio optužbu, a to je administracija.

____

Uostalom, to od njih traže američki obavještajni veterani koji u svom memorandumu tvrde da su izjave zvaničnika administracije "preuranjene i bez dokaza":

Senior U.S. Intelligence Officers: Obama Should Release Ukraine Evidence

Repriza Sirije: laž, sve je pusta laž...
Teret dokaza su podastrli, awaks je indentifikovao raketu jasno i glasno su zvanicno kazali, a naknadno su objavili slike dejstva ruske artiljerije po ukrajini...i na osnovu toga poostrli sankcije zajedno sa vecinom zemalja koje znace nesto u svijetu.
Izmedju plavog i zelenog golema razlika.
Znaci jos nemaju javne dokaze ko je srusio civilni avion.
A sankcije su bile prije dokaza o artiljerijskom napadu rusije.
Znaci, podrzavam rusiju da ovo rijesi kako god hoce.
Jal invazijom jal sankcijama pa da se smrznu ko pizde.
Ocigledno neko zestoko zeli da pritisne rusiju.
daxon

#17028 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote: zajedno sa vecinom zemalja koje znace nesto u svijetu.
Naročito sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Bugarskom, Kosovom i sličnim podguznim muhama. :roll: Nema tu niti jedne nezavisne i slobodne zemlje.
Uostalom, većina čovječanstva zemaljske kugle i većina država nema veze sa tom američkom farsom, gdje je tu Kina, Brazil, Indija, Iran, JAR...
Te zemlje koje kao nešta znače u svijetu, znače samo sebi i svojim podguznim muhama, a ostali ih, uključujući i Rusiju, ne jebu ni 5%.
dječak sa šibicama

#17029 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Polako, jos uvijek cekamo dokaze o WMD iz Iraka, doci ce jednog dana na red i dokazi za malezijski avion.

Salu na stranu, Obuma i njegovi bi sad sto prije zaboravili debakl sa oborenim avionom, taktika nije uspjela. Nakon Sirije, ovo je vec zabrinjavajuce, sad su se okrenuli "vojnoj akciji protiv ISIL-a"... ako se to ostvari, vidjeces kako ce ovi ameroljupci preko noci zakmecati "islamofobija islamofobija, Obama islamofob, kme kme".
L u c i f e r

#17030 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

U centru ukrajinskog glavnog grada Kijeva u četvrtak je nastao potpuni haos kada su komunalni radnici pokušali ukloniti barikade i šatorsko naselje koje su još zimus podigli demonstranti protiv svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča.

Riječ je o utvrdi koja već mjesecima stoji na centralnom gradskom Trgu nezavisnosti, popularnom Majdanu, prenosi "Jutarnji.hr".

Demonstranti, koji unatoč činjenici da je Janukovič odavno svrgnut, od demonstrativnog šatorovanja ne žele odustati, na komunalne su radnike počeli bacati boce i cigle, a zapalili su i nešto guma tako da se nad ukrajinskom prijestolnicom počeo uzdizati gusti oblak crnog dima.

Na fotografijama s Majdana vidljivo je da je bilo i krvavih glava, no zasad nema konkretnijih informacija o broju ranjenih.

Na mjesto događaja zatim je stigla i policija, no na kraju su se i komunalci i snage reda povukli tako da situacija sa šatorskim naseljem do daljnjega ostaje neriješena.

Pregovori s predstavnicima demonstranata o uklanjanju barikada i svega ostaloga traju od maja, kada je na lokalnim izborima mandat gradonačelnika osvojio nekadašnji bokserski prvak Vitalij Kličko.
Ah što su se ovima osladili protesti... Image
General War

#17031 Re: Ukrajina

Post by General War »

mirsek wrote:
General War wrote:
mirsek wrote: Pa dobro gdje je americko IŠTA od snimaka ili podataka objavljeno . ??
Rusi su JAVNO trazili, eto objavite to sto imate molimo vas najvise na svijetu.
No medjutim nastade muk. :-)
PA sta hoces da ameri objave? Sliku nepostojeceg Su 25 koji nije lovac u lovackoj misiji samo da bi se ti osjecao bolje?
Objavili su da je RAKETA BUK ispucana sa okupirane teritorije u Ukarajini a ne iz rusije...neka rusi objave nesto kontra toga ili su im radari rinaka.
Prvo je putin ubica djece u avionu pa sad odjednom raketa je ispaljena iz ukrajine.
Pa i rusi kazu da su snimili ispaljenje rakete ili aktivnost radara iz ukrajine.
Sto ne ponistava tvrdnju da su uhvatili SU-25 kako leti blizu putnickog aviona.
Očigledno se igraju mačke i miša.
I koji su tu klinac amerikanci fini, pravde zeljni momci ???????????????????????
Ako jesu sto ne objave podatke.
Ako ih nemaju tj dokazi su protiv njih onda ih razumijem da blefiraju.
Najgore bi bilo da se dogovore da podatke ne objave zavisno sta ko kome ima da ponudi da se ovo prikrije. :roll:
Nije doduse "oBumba" niti americki fini momci...evo sta nam vele englezi ispred UN-a:

General War

#17032 Re: Ukrajina

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:Polako, jos uvijek cekamo dokaze o WMD iz Iraka, doci ce jednog dana na red i dokazi za malezijski avion.

Salu na stranu, Obuma i njegovi bi sad sto prije zaboravili debakl sa oborenim avionom.
Jes da se ti pitas :lol:

Dutch may charge Putin with WAR CRIMES in the Hague

or Putin, this is the worst collision between Russia and the West since the end of the Cold War
In the mid-afternoon of Thursday 17 July 2014 a war crime was committed
in the skies over southeastern Ukraine when the passengers and crew of Malaysian Airlines Flight MH17 – all 298 of them – were blasted to death by a Russian-built ground-to-air missile.
These facts now are incontrovertible. The exhaust trails of the SA11
or SA17 BUK medium-range air defence system have been identified by US
intelligence, Washington has announced. And the evidence is backed by
eye-witness accounts from serious news agency reporters.
President Vladimir Putin does not even seem to be disputing that it
was a ground-to-air missile launched from within eastern Ukraine that
was responsible. However, he has tried to claim, somewhat spuriously,
that the “responsibility for such an act ultimately lies with those over
whose territory it occurs” – pointing the finger deliberately at the
government in Kiev.
By this token Scotland and the Scots were responsible for the bomb that downed Pan Am Flight 103 over Lockerbie in 1988.

http://www.theweek.co.uk/world-news/fli ... -war-crime
KAMI666

#17033 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Sta ti je ironija... Ti englezi, nekadasnji kolonizatori svijeta, danasnji u top 5 svjetskih prodavaca oruzja, zele nekoga da uce sta je demokratija i ljudska prava. Ko o cemu - kurva o postenju.

Dont fuck with Russian.
VIDEO: Rusi dolaze na Washington :bih:
General War

#17034 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:
General War wrote: zajedno sa vecinom zemalja koje znace nesto u svijetu.
Naročito sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Bugarskom, Kosovom i sličnim podguznim muhama. :roll: Nema tu niti jedne nezavisne i slobodne zemlje.
Nema kao Srbije na primjer :lol: ...to bi onda trebalo biti mjerodavno...Vidis kako ti trknes na Balkan kad ti zaatreba :D
Last edited by General War on 07/08/2014 23:23, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#17035 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

A otkud ljudi rusofilija kod Bošnjaka, ne kontam...il se samo ja sjećam rata... :)
General War

#17036 Re: Ukrajina

Post by General War »

L u c i f e r wrote:A otkud ljudi rusofilija kod Bošnjaka, ne kontam...il se samo ja sjećam rata... :)
Pa ako pocnes suduti po necijem avataru ili postovanoj slici onda si ti :anam on...jesi li? :mrgreen:
btw.
Pa ima i nebosnjaka na drugoj strani :mrgreen:
KAMI666

#17037 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

L u c i f e r wrote:A otkud ljudi rusofilija kod Bošnjaka, ne kontam...il se samo ja sjećam rata... :)
Kakve veze sada ima Rusija sa Bosnom? Jel sada rat u Bosni?
Mozda je tvoj problem sto se ti, ne samo da se sjecas rata, vec si jos u tom ratu.

To je jedno bilo a ovo je drugo.

Treba se reci istina pa tebi ili nekom drugom ona odgovarala ili ne.
L u c i f e r

#17038 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

KAMI666 wrote:
Kakve veze sada ima Rusija sa Bosnom? Jel sada rat u Bosni?
Mozda je tvoj problem sto se ti, ne samo da se sjecas rata, vec si jos u tom ratu.

To je jedno bilo a ovo je drugo.

Treba se reci istina pa tebi ili nekom drugom ona odgovarala ili ne.
Image
L u c i f e r

#17039 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

General War wrote:
Pa ako pocnes suduti po necijem avataru ili postovanoj slici onda si ti :anam on...jesi li? :mrgreen:
btw.
Jesam. :evil:

Kontam da ima, al mi ovi naši nisu jasni da ga jebeš... :)
Challenger__

#17040 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ne, to nema veze sa tim.

Image

- Problem nastaje kada se u tebi probudi Cypher, povratnik na mrežu, povratnik u Matrix. A to se dešava radi "najrasprostranjenijeg primitivizma na planeti, primitivizma rusofobije, koji je, kao i islamofobija, zasnovan na strahu od nepoznatog*". Strah od novog, neofobija te ne pretvara u Nea, nego u Cyphera, vraća te na "blue pill" Šejtane.

U tome je problem.

(* Henry Corbin, po sjećanju)
KAMI666

#17041 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Za @Lucifera i bratiju:
Kao sto sam i mislio, ljudi bez kontra-argumenata. Nakaci slikicu ili video i to je to, kao on misli da je ispao pametan sa tim i kao da je sa tim dao odgovor. Inace ljudi koji bi bez razmisljanja za 10 maraka gace skinuli, bez prije toga da mucne svojom glavom. Laganje samog sebe i drugih u korist svog interesa im je smisao zivota, cast i borba za istinu im je stran pojam.
Ima za takve jedan nadimak: Bajram-muslimani.
Lako prepoznatljivo.
Challenger__

#17042 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Znaš kako Šejtane... Imam ja toga oko sebe (od familije do raje), koliko hoćeš. Svi bi da se skinu s mreže, da progledaju, ali kada dođe slika RF, jaooooooo, vraćaj me na mrežu! Ne može paša, ne može.

Ili jesi, ili nisi.
General War

#17043 Re: Ukrajina

Post by General War »

"Ima ko je zaduzen za istinu"-Rece Ilija Cvorovic :D
A evo jos jedan interesantan detalj gdje ce se nekome suditi (i utvrdjivati istinu)u zemlji koja (tvrdi da) nema nista sa tim sukobom...Podsjecali to na nesto :lol: @daxone izvini jebi ga opet valja pomenuti Srbiju

Komandant prvog bataljona 72. brigade i cetvorica oficira su zadrzani u Rusiji , nalaze se u zatvoru i mogu biti osudjeni na 20 godina pod optuzbom " koriscenje zabranjenih sredstava i obicaja ratovanja " :

http://www.unian.net/politics/948477-v- ... alist.html
General War

#17044 Re: Ukrajina

Post by General War »

L u c i f e r wrote:
General War wrote:
btw.
Jesam. :evil:

Kontam da ima, al mi ovi naši nisu jasni da ga jebeš... :)
To ti vidi sa vasima...ja se ne mjesam u unutrasnja pitanja :skoljka: :mrgreen:
L u c i f e r

#17045 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

@chalenger:

Ma nije stvarno, nisam u tom fazonu...
Al jbg dobijam flashback-e, šta ću valjda me ptsp puca, vidim balvane na cestama, osnivanje sao-a, bratsku podršku preko grane, teorije međunarodne zavjere, nedužne žrtve, nacionalnu megalomaniju, diktaturu bivših apartčika, prisvajanje teritorija, ignorisanje međunarodnog prava i nepovredivosti granica...

Vidio sam ja i onu tvoju temu Rusija, još od prije par godina činim se, i ono je pravo fino, prvi post ti je baš bio interesantan i vidi se da si poznavalac i ljubitelj...što je meni super, svaka čast i ruskom narodu i državi...al flešbeci su druže jebena stvar...

Image
L u c i f e r

#17046 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

General War wrote: To ti vidi sa vasima...ja se ne mjesam u unutrasnja pitanja :skoljka: :mrgreen:
Tako mi i treba kad sam zaboravio staviti navodnike... :D
Challenger__

#17047 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ama, razumijem... Sad, da imam strpljenja i živaca, ja bih tebi to sve na tenane. Ali, nemam, *ebeaji ga. Drugi put.
L u c i f e r

#17048 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

KAMI666 wrote:Za @Lucifera i bratiju:
Kao sto sam i mislio, ljudi bez kontra-argumenata. Nakaci slikicu ili video i to je to, kao on misli da je ispao pametan sa tim i kao da je sa tim dao odgovor. Inace ljudi koji bi bez razmisljanja za 10 maraka gace skinuli, bez prije toga da mucne svojom glavom. Laganje samog sebe i drugih u korist svog interesa im je smisao zivota, cast i borba za istinu im je stran pojam.
Ima za takve jedan nadimak: Bajram-muslimani.
Lako prepoznatljivo.
Ma šta ću ti pisati bolan bezveze i gubiti vrijeme. :)
Dovoljno sam te izvagao da vidim kakav si intelektualni kapacitet.
Objašnjavati tebi geopolitičke finese je kao učiti majmuna da svira klavir.
Misli šta hoćeš o čemu god hoćeš, jebe mi se...

Image
KAMI666

#17049 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Kad smo vec kod finesa: Zaboravio si postaviti sliku na kraju posta.
General War

#17050 Re: Ukrajina

Post by General War »

Image
Post Reply