Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Helena2014

#17026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

drugi profil wrote:Ako hoces, mozes tako gledati, sto ne znaci da je to istina.

Kao što nije istina da se SBB zove SBB-Fahrudin Radončić, a ni SNSD ustvari SNSD-Milorad Dodik, to se samo tako gleda, ali nije istina, jel da?
drug_profi

#17027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Helena2014 wrote:
drugi profil wrote:Prisutna je presonifikacija partije kroz njenog lidera. Zeljko je samo poslanik u parlamentu. Nece se klonirati ili furati ko Flash od zadatka do zadatka.
Stranka ima ipak jos pokojeg pametnog covu koji bi mozda i znao sam nesto uraditi.

Pa, kako se zove stranka DF ili DF-Željko Komšić?

Naravno DF-Željko Komišić, pa nije li to personifikacija partije
Helena2014 wrote:

Kao što nije istina da se SBB zove SBB-Fahrudin Radončić, a ni SNSD ustvari SNSD-Milorad Dodik, to se samo tako gleda, ali nije istina, jel da?
Jel tebi sta jasno vodje?
Govorimo o stranci DF. Zove se kako se vec zove. To sto neko dozivljava to ime kao djl je njegova stvar i ne mora znaciti da stvarno stanje odgovara tom dozivljaju.
Ako si primjetila na glasackom listicu je postojala jos jedna Demokratska Fronta Socijalista ili tako nesto. Stranka je morala staviti prepoznatljivo ime.
Istina je da je njegovo ime privuklo najveci broj glasaca i u tome ne vidim nista lose. Svakako manje lose od bezobrazne lazi o 100.000. radnih mjesta.
On je stavio svoje ime na sto. Svoj obraz. Makar je toliko posteniji. Sve sto DF zasere direktno faktura ide ZK na naplatu.
Tu je razlika izmedju glasaca DF i SDA.
drug_profi

#17028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Helena2014 wrote:
drugi profil wrote:@helena2014
Ja te opet pitam: sto je to tvoja briga?
Nisi glasala za DF. Pusti nama da se "osjecamo" zbog toga sto necemo u vlast.
Da te podsjetim. Sama si navela SDA kao najjacu stranku. Njihovo je da traze partnere.
DF je izgubio izbore. Ima ideoloska i programska neslaganja sa SDA. Nema logike da ide u koaliciju.
Narod je odabrao SDA a gladaci DF da su htjeli vlast ne bi isli preko proxy-ja, vec bi drito dali glas SDA.

ne mogu da qvotam preko browsera sa telefona jer je neki je eni strucnjak raz ebo tapatalk na klxu

Da, slažem se sa tobom u ovome boldiranom, prilično realno razmišljanje u vezi stranke DF-Željko Komšić
Pa da. Ko je tvrdio drugacije? Ne znam sta nije jasno. Evo hocete SDA, bujrum.
Banksy

#17029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ne lupetajte.
Jedini razlog dodavanja Komšićevog imena uz ime stranke je pojašnjavanje i približavanje tek osnovane stranke eventualno neupućenim a potencijalnim glasačima kod kojih ime možda još nije zaživjelo i koji ga možda nisu stigli registrirati.
Tražiti bilo kakve druge razloge tog čina je smiješno, zlonamjerno lupetanje.
palermo

#17030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:Ne lupetajte.
Jedini razlog dodavanja Komšićevog imena uz ime stranke je pojašnjavanje i približavanje tek osnovane stranke eventualno neupućenim a potencijalnim glasačima kod kojih ime možda još nije zaživjelo i koji ga možda nisu stigli registrirati.

Tražiti bilo kakve druge razloge tog čina je smiješno, zlonamjerno lupetanje.
:D pa valjda upravo to ljudi i govore. Ime je dodato da bi ljudi glasali za Komšića, pravilno procjenjujući da većinu glasova će dobiti Željko Komšić a ne neka ideološka novina na političkom nebu Bosne i Hercegovine zvana DF

Kad Drugi profil kaže kao glasač, ako odu u koaliciju sa SDA za mene su mrtvi je sasvim ok. Ali mislim da nije ok reći da je stav vas pojedinaca ujedno i stav glasača DF_a, jer kao što upravo konstatovasmo veliki dio glasova je došao zbog imena Željka Komšića, a ne zbog ideološke matrice kojom su se rukovodili.

Dosadna je utakmica Real- LIverpool
daddy-kool

#17031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

:lol: :D
kamen spoticanja

#17032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Onda je , jel, ocekivati da se sad postizborno ukine to zk iz imena stranke
JohnnyS

#17033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

kamen spoticanja wrote:Onda je , jel, ocekivati da se sad postizborno ukine to zk iz imena stranke

Teško, valja zajebati ljude i na lokalnim izborima :D
kamen spoticanja

#17034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

JohnnyS wrote:
kamen spoticanja wrote:Onda je , jel, ocekivati da se sad postizborno ukine to zk iz imena stranke

Da ti kaem, ja očekujem do lokalnih neku a-df-emir suljagic :D
Helena2014

#17035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

drugi profil wrote:
Helena2014 wrote:
drugi profil wrote:@helena2014
Ja te opet pitam: sto je to tvoja briga?
Nisi glasala za DF. Pusti nama da se "osjecamo" zbog toga sto necemo u vlast.
Da te podsjetim. Sama si navela SDA kao najjacu stranku. Njihovo je da traze partnere.
DF je izgubio izbore. Ima ideoloska i programska neslaganja sa SDA. Nema logike da ide u koaliciju.
Narod je odabrao SDA a gladaci DF da su htjeli vlast ne bi isli preko proxy-ja, vec bi drito dali glas SDA.

ne mogu da qvotam preko browsera sa telefona jer je neki je eni strucnjak raz ebo tapatalk na klxu

Da, slažem se sa tobom u ovome boldiranom, prilično realno razmišljanje u vezi stranke DF-Željko Komšić
Pa da. Ko je tvrdio drugacije? Ne znam sta nije jasno. Evo hocete SDA, bujrum.

Pa nama jeste jasno, al ovaj Emir malo nervozan, on se nabacuje previše ovome SDA, kaže čovjek u intervjuu:

"U ovom trenutku ništa se ne može uraditi bez nas",kao da se plaši da neće ući u vlast,pa onda: Mi razgovaramo u onoj mjeri u kojoj drugi hoće da razgovaraju s nama i misle da je naše učešće u vlasti neophodno

Hajde, lijepo objasnite čovjeku ono BITNI SU PRINCIPI, PUSTI VLAST, što nama na forumu objašnjavate danima, a u vezi pregovora o vlasti razgovaraće se nije da neće, ali nije žurba.

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/24484 ... loptu.html
drug_profi

#17036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Halo ba? Nemam ja sta tebi objasnjavati jer je moj stav kristalno jasan.
Ja sam samo glasac. Oni ce uraditi onako kako misle da treba, a ja cu spram toga sebe odrediti.

Ti bi trebala objasniti sta to politicka opcija koju si ti podrzala nudi ovoj zemlji.
dustaban

#17037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ulazak DF-a u koaliciju ce mozda rezultirati sa gubitkom dijela simpatizera, ali ce se to lako nadoknaditi skidanjem Komsicevog imena iz naziva stranke. Ako jos smogne snage da nideruje nametljivog (i iritantno tankog) Suljagica... pokazat ce da je ozbiljan lider ozbiljne stranke.

Bumo vidili...
Helena2014

#17038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

kamen spoticanja wrote:
JohnnyS wrote:

Da ti kaem, ja očekujem do lokalnih neku a-df-emir suljagic :D

Sa njim ništa nije nemoguće, prvo kaže Emir Suljagić: Ne možete me nikada ubijediti u to da ja budem Bošnjak , a onda se kandidira za Bošnjačkog člana predsjedništva :-)

cvrčak_na_hedonizmu

#17039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jebo ga grob i forum kad na temi jaše dijete i pravi retardaciju od teme. Pa nije ovo dernek tačka ba, jebem mu miša u troskoku. Popusti malo ba, šta ti je više. Hem pišeš gluposti, od deset komentara, pet je tvojih ( minimum ), hem ne razumiješ materiju, hem ti pišeš šta glasači DF-a trebaju da očekuju, šta DF treba da radi, šta je Emir Suljagić i jel DF djl ili doo.

Sjaši malo, živa/živ bio.
Helena2014

#17040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jebo ga grob i forum kad na temi jaše dijete i pravi retardaciju od teme. Pa nije ovo dernek tačka ba, jebem mu miša u troskoku. Popusti malo ba, šta ti je više. Hem pišeš gluposti, od deset komentara, pet je tvojih ( minimum ), hem ne razumiješ materiju, hem ti pišeš šta glasači DF-a trebaju da očekuju, šta DF treba da radi, šta je Emir Suljagić i jel DF djl ili doo.

Sjaši malo, živa/živ bio.

A šta je tema? Nije li Demokratska fronta Željko Komšić?

Svakako mi mama kaže da moram spavati sada,hahahaha, idem :run:
It_is_a_Leclerc

#17041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo i mjesec će dana kako SDA-ovce ovdje kmeče i čekaju ko će im se smilovati da ih primi u vlast. :D
cvrčak_na_hedonizmu

#17042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Most active topic:Demokratska fronta Željko Komšić
(40 Posts / 59.70% of user’s posts)

Ovo je infantilno ponašanje ili trollanje, jer očigledno nisi glasač DF-a. Niko ne spori komentarisanje na xy temi, al da je svaki drugi komentar na temi tvoj, o stranci za koju nisi glasao/glasala je debilizam. Hvataj se derneka, ovo baš i ne razumiješ.

Da ti nacrtam ?
zagor 19

#17043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

A logicno bi se, kao, trebala pribliziti SDA. :D
drug_profi

#17045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nikako ljudi da shvate sta je problem sa SDA. Nece nikad izgleda ni shvatiti.
Sa SDA nema naprijed. Nema pravde, pravne drzave, kompetencija, jednakosti, drustva jednakih sansi, itd itd.
Mozda nema ni sa HDZ ali ne postoji jos nacin da se HDZ istisne. Moze se pokusati makar u 5-6 kantona pokrenuti promjena.
Sa SDA je i to nemoguce.
Rizvan

#17046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Rizvan »

drugi profil wrote: Mozda nema ni sa HDZ ali ne postoji jos nacin da se HDZ istisne.
:lol: :lol:

Šta ljudi neće napisati na ovom forumu. :-)
leo karan

#17047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by leo karan »

Ovdje stvarno nema rjesenja, dok je ovakav ustav. To uopste nije floskula.
Nemoguce je formirati bilo kakvu vlast, a da to ne bude, kako je nazivaju, matematicka koalcija.
Kakvu zajednicku platformu na drzavnom nivou, osim podjele u torove mogu imati izborni pobjednici SDA, HDZ i SNSD?
S obzirom da im se programi razlikuju i ne bi mogli dogovoriti zajednicki strategiju, oni fino podijele teritorije i provode svoje programe, svaka stranka u svom toru. A legitimitet imaju zahvaljujuci toj famoznoj matematickoj koaliciji. Znaci jebu nas po zakonu.

Taj kartel ne moze niko sjebat. SDP je mozda i mogao. DF jedino moze da zaigra utakmicu po njihovim pravilima. I tu ga puši.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

drugi profil wrote:Nikako ljudi da shvate sta je problem sa SDA. Nece nikad izgleda ni shvatiti.
Sa SDA nema naprijed. Nema pravde, pravne drzave, kompetencija, jednakosti, drustva jednakih sansi, itd itd.
Mozda nema ni sa HDZ ali ne postoji jos nacin da se HDZ istisne. Moze se pokusati makar u 5-6 kantona pokrenuti promjena.
Sa SDA je i to nemoguce.
Mislim da je suludo vise, mada i ja cesto upadnem u zamku, objasnjavati neke stvari. Narocito simpatizerima i glasacima SDA, sto ovih otvoreno deklarisanim, sto ovim koji su tu da, toBoze, nekome otvore oci i nesto pojasne....naravno iza krinke, providne, kao neutralnosti - a clanska im iz dzepa viri, onako poludiskretno :D
drug_profi

#17049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Rizvan wrote:
drugi profil wrote: Mozda nema ni sa HDZ ali ne postoji jos nacin da se HDZ istisne.
:lol: :lol:

Šta ljudi neće napisati na ovom forumu. :-)
Znaci slazes se, dapace siguran si, da HDZ nema reformske ambicije, ali si ubjedjen da ih SDA ima.
Zanimljivo.
Banksy

#17050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Mirno spavajte, koalicije neće biti.
Post Reply