Xray wrote:Ja ne znam gdje nalaze ovakve kockaste glave...
I da ga je neko namlatio, bilo bi napadnut jadni revizor. Seljacina ko i svi dole.
Xray wrote:Ja ne znam gdje nalaze ovakve kockaste glave...
takođeupsy_daisy wrote:
izvini jarane, ali s tobom fakat nešto nije ok
Što nisu snimali kad su revizora izazivali i psovali mu majku.Xray wrote:Ja ne znam gdje nalaze ovakve kockaste glave...
Klix ovo je stvarno bezveze da se zbog konkurencije između portala cenzuriše riječ d-e-p-o
Pa mozda Centro i bude kupactrambusek88 wrote:Klix ovo je stvarno bezveze da se zbog konkurencije između portala cenzuriše riječ d-e-p-o
Cezurišite njihovu adresu nemojte samu riječ.
Smiješno je da piše ** No links ** kad nema nikakvog linka i nema veze sa dotičnim portalom.
Što se tiče de-poa, od kad su se tu uselili minibusi 1981 znalo se ta će tu biti privremeno, samo što se to privremeno odužilo na 35 godina zbog svega što se dešavalo od rata na ovamo.
Ne znam dali će biti problema pošto je de-po uknjižen na Centrotrans koji tu bio dok nije izgrađena auto baza u Bačićima.
Haj bogat' nek se pare vrtevješalica wrote:Sta ima centro da kupuje kad to ide ppd ekspropijaciju radi ceste koja tu trrba proci
Poserem se na zakon o revizorima. Prema zakonu o zastiti informacija jasno kaze ko moze traziti na uvid te podatke.O'zone wrote:
Zakon o revizorima Službene novine Kantona Sarajevo, Godina XIX - broj 37
http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/ ... 037-14.pdf
Član 3. Stav 3.
Kontrolor je ovla{ten da utvrdi identitet putnika uvidom u li~na
dokumenta u skladu sa Zakonom o za{titi li~nih podataka
("Slu`beni glasnik BiH", br. 49/06, 76/11 i 89/11 ispravka), a u
svrhu izvr{enja obaveza utvr|enih ovim Zakonom.
Član 5.
^lan 5.
(Kontrola voznih karata)
(1) Putnik za vrijeme vožnje mora imati odgovarajuću voznu
kartu, koju je du`an pokazati na zahtjev kontrolora, ili voza~a
prilikom ulaska u vozilo.
(2) Lice koje je zate~eno u vozilu bez odgovaraju}e vozne karte iz
stava (1) du`no je na zahtjev ovla{tenog kontrolora platiti
doplatnu kartu ili pokazati li~ne identifikacione isprave radi
utvr|ivanja identiteta kako bi putem ovla{tenog lica pokrenuli
prekr{ajni postupak zbog neposjedovanja vozne karte.
(3) Licu koje se zatekne u vozilu bez odgovaraju}e vozne karte iz
stava (2) ovog ~lana, kontrolor }e uru~iti opomenu koja
obavezno sadr`i:
a) podatke o putniku (ime, prezime, broj li~ne isprave i
adresu stanovanja);
b) visinu nov~ane kazne;
c) datum dospije}a obaveze;
d) liniju javnog prijevoza putnika, broj i vrstu vozila;
e) datum izdavanja i
f) potpis i broj iskaznice kontrolora.
(4) Kontrolor je ovla{ten od putnika izuzeti neispravnu voznu
kartu ili iskaznicu i istu zadr`ati do izmirenja obaveza
upu}uju}i putnika na kupovinu doplatne karte.
(5) Ukoliko je neispravna vozna karta ili iskaznica, krivotvorena,
kontrolor }e od putnika uzeti li~ne podatke, oduzeti
krivotvorenu voznu kartu ili iskaznicu i pozvati pripadnike
nadle`ne uprave Ministarstva unutra{njih poslova da preuzme
podatke putnika kod kojeg je prona|ena krivotvorena vozna
karta, kao i krivotvorenu voznu kartu, na daljnju obradu.
(6) Ukoliko putnik iz stava (5) napusti vozilo, kontrolor }e pozvati
nadle`nu upravu Ministarstva unutra{njih poslova i istoj
dostaviti li~ne podatke od putnika kod kojeg je prona|ena
krivotvorena vozna karta ili iskaznica i navedene podatke
zajedno sa krivotvorenom voznom kartom ili iskaznicom
predati
ovla{tenim
slu`benim
osobama
Ministarstva
unutra{njih poslova na daljnju obradu.
(7) U slu~aju kada putnik odbija kupiti voznu kartu i nakon
uru~ene opomene iz stava (3) ovog ~lana, du`an je udaljiti se iz
vozila na prvom slijede}em stajali{tu.
(8) Ukoliko putnik odbije da kontroloru poka`e identifikacione
dokumente iz stava (2) i stava (5) ovog ~lana, te ukoliko putnik
bude odbijao da napusti vozilo iz stava (7) ovog ~lana,
kontrolor }e pozvati nadle`nu upravu Ministarstva unutra{njih
poslova da ovla{tene slu`bene osobe preuzmu podatke putnika
za daljnju obradu.
(9) Na osnovu sa~injene opomene kontrolor sastavlja zapisnik i
dostavlja ga ovla{tenom licu operatera radi podno{enja
zahtjeva za pokretanje prekr{ajnog postupka i izdavanja
prekr{ajnog
naloga
prema
kantonalnom
inspektoratu
nadle`nom za saobra}aj
Možeš se ti srati na sta hoćeš ali revizori su prošli obuku agencije za zaštitu podataka i dobili certifikate. Njihov poslodavac KS im je i zakonski omogućio da traže lične dokumente na uvid što je do sada bila jedina prepreka. Tako da su sada ovlašteni da traže lične dokumente na uvid.Alfa147BIH wrote:
Poserem se na zakon o revizorima. Prema zakonu o zastiti informacija jasno kaze ko moze traziti na uvid te podatke.
jedino ti ovdje drečišAvetinho wrote:Slazem se, sta si dreku nadigao. Nisam znao za ovaj novi zakon po kome te revizori smiju legitimisati -- eto sad znam. I dalje mislim da je pogresan, ali ima i gorih stvari.
Potpuno se slazem da putnici u vozilima GS moraju imati propisne karte, i treba svakog oderati ko nema. Jedino mislim da legitimisanje putnika od strane revizora otvara vrata zloupotrebama.
Ti si mene s nekim pobrkao.vješalica wrote:jedino ti ovdje drečišAvetinho wrote:Slazem se, sta si dreku nadigao. Nisam znao za ovaj novi zakon po kome te revizori smiju legitimisati -- eto sad znam. I dalje mislim da je pogresan, ali ima i gorih stvari.
Potpuno se slazem da putnici u vozilima GS moraju imati propisne karte, i treba svakog oderati ko nema. Jedino mislim da legitimisanje putnika od strane revizora otvara vrata zloupotrebama.
prvo legitimisanje je samo onda kad nema kartu putnik da pokrene proceduru da se kazni
ne legitimiše se svaki putnik
neće se policija baviti ovim društvenim periferijama i kretenima koji prave probleme zbog neplaćene karte i ne vidim ništ apogrešno
kjkpgras je u vlasnistvu kantonalne firme i pruzalac je usluge
kome ne odgovara ne koristi ima alternativa i prica završena
oni nek rade svoj posao
ne do bog da su ogradili stajališta i udarili bedeme
našao bi se neko da sere kako je to pogrešno i da je to ekvivalentno aušvicu i logoru i nije dostojanstveno i humano
nek zaštite svoje poslovanje i finansije to je njihova poslovna politika i metodologija oni su našli metod kako će sankcionisati korisnike koji ne ispunjavaju zakonske obaveze
isto kao što ep izvrne osigurač kad ne platiš struju
ili gas blindira ventil
za svaku sitnicu u gradu treba zvati policiju jebo takvu državu
koja je alternativa za trolu i onaj ,,gornji" dio puta ?vješalica wrote:jedino ti ovdje drečišAvetinho wrote:Slazem se, sta si dreku nadigao. Nisam znao za ovaj novi zakon po kome te revizori smiju legitimisati -- eto sad znam. I dalje mislim da je pogresan, ali ima i gorih stvari.
prvo legitimisanje je samo onda kad nema kartu putnik da pokrene proceduru da se kazni
ne legitimiše se svaki putnik
neće se policija baviti ovim društvenim periferijama i kretenima koji prave probleme zbog neplaćene karte i ne vidim ništ apogrešno
kjkpgras je u vlasnistvu kantonalne firme i pruzalac je usluge
kome ne odgovara ne koristi ima alternativa i prica završena
oni nek rade svoj posao
ne do bog da su ogradili stajališta i udarili bedeme
našao bi se neko da sere kako je to pogrešno i da je to ekvivalentno aušvicu i logoru i nije dostojanstveno i humano
nek zaštite svoje poslovanje i finansije to je njihova poslovna politika i metodologija oni su našli metod kako će sankcionisati korisnike koji ne ispunjavaju zakonske obaveze
isto kao što ep izvrne osigurač kad ne platiš struju
ili gas blindira ventil
za svaku sitnicu u gradu treba zvati policiju jebo takvu državu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/upitno-p ... /160415088
Upitno poslovanje brojnih kompanija: Porezna uprava za pet dana blokira račune najvećim dužnicima
U tome prednjače Željeznice FBiH, čiji je ukupan dug prema Poreznoj upravi zaključno sa 31. martom blizu 200 miliona KM. Dug Grasa iznosi preko 116 miliona KM, a u vrhu liste najvećih dužnika su i Rudnici Kreka Tuzla sa 110 miliona KM duga.