Mozda Samsung, android ne.NK33 wrote:Eh, mislim da vise nema argumenata za Android telefoni vs iPhone
Sve argumente koji se spominju su izbacili, nema zamjene baterije, prosirive memorije s karticom, 64-bitni procesor na iPhone-u vise nije tako nebitan, itd. itd.
Solidan dizajn, nesto izmedju iPhone 6 i Nexus 4 (staklo nazad). Po meni ipak Note4 jos uvijek prvi izbor sto se Androida tice.
Android OS
Moderator: Benq
- Radar71
#17001 Re: Android OS
- mufa1
#17002 Re: Android OS
Fakat jebote, preko 18000 različitih android telefona, al njemu je samo samsung android...
- skupljac_zeljeza
#17003 Re: Android OS
Svaki ima neke svoje prednosti, ali zbir prednosti koje mene zanimaju ili mi trebaju su isto na strani Note 4.NK33 wrote: Po meni ipak Note4 jos uvijek prvi izbor sto se Androida tice.
-
Schlauf2
#17004 Re: Android OS
Ovo potpisujem i ja.ug_lee wrote:Pa vidi, zavisi za sta ces ga koristiti.. Recimo, na JB jedva da radi. Msm nije jedva da radi, ali dosta dosta laguje, najvise mu odgovara GB.. Kada nije JB fluidan je dosta, ali naravno za te specs ne mozes nista mnogo da ocekujes, recimo messenger i chrome neces bas moci da koristis u isto vrijeme.. Ako budes uzimao taj telefon, najbolje ti je poslije staviti neki custom ROM, ako hoces da je nalik na ove nexusovce stavi Cyanogenmod na njega, radice dosta dosta dobro. Kamera mu i nije toliko losa, moze proci stvarno, prednja je malo losija, nije bas neka slika :/. Ukratko telefon je okej za te pare ako nisi neki zahtjevan korisnik, JB na njemu mozes zaboraviti (barem ja kad sam instalirivao stvarno je imao dosta bugova i stekao je, treba mu 4-5sec da prikaze App Drawer i tako, mozda sada ima neki ROM koji je laksi za njega a izgleda kao JB, nzm.) Pitaj sta te zanimamobile9 wrote:sve, kako je se pokazao?Schlauf2 wrote: quote="mobile9" Ko ima iskustva sa galaxy ace /quote
Sta te tacno zanima?
EDIT: fulio sam quote, mrzi me ispravljat haha
Inače, raja su nepotebno zaluđena za updateima i svi odmah pitaju "ima li update, ima li update" i odmah updateuju čim izađe ne razmišljajući je li hardver telefona sposoban to izgurati na istom nivou kao što može sa starim sistemom. Nepisano pravilo je da svaka naredna verzija sistema za izvršenje iste stvari zahtijeva više resursa od prethodne verzije.
Ace 2 je na 2.3 GB odličan, RAM-a ima i više nego dovoljno, sve ide brzo bez nekih lagova. Sa instalacijom 4.1. Jelly Beana sve ide nizbrdo, nedostaje mu RAM-a, bateriju troši brže itd. Moje mišljenje je da ako već hoćeš da kupuješ Ace 2, neka to bude isključivo sa Androidom 2.3 GingerBreadom.
Za kameru imam isto reći što i kolega iznad. Također, glede browsera ti preporučujem da koristiš stare Opere verzije 11 ili 12 (ne novije!), na Aceu 2 oni praktično lete, imaju sve što i ovi novi browseri a na komponentama su za Chrome, Dolphin i sve ostale perolaki.
-
Mustang1
#17005 Re: Android OS
Kakofriskyoreo wrote:Vrati onda na staru verziju FB na kojoj ti je ferceralo..Mustang1 wrote:Imao sam onu aplikaciju da ukine ono na facebooku sto trazi da instalira messenger ali od sinoc opet trazi messenger a aplikacija je tu...Necu valjda morati imstalirati ono sranje
- burekodsira
#17006 Re: Android OS
moze i sa zakasnjenjem iz objektivnih razlogamufa1 wrote:Samo bacaj, haters gonna hate

- mufa1
#17007 Re: Android OS
Kako jebote... De nam malo koju vise informaciju.. Hqj necemo nikom pričat 
- burekodsira
#17008 Re: Android OS
juce je predstavljen u barCeloni
sve receno
- skupljac_zeljeza
#17009 Re: Android OS
Da nisu Kinezi već napravili klona? Ne vidim drugu logiku osim da nisi juče mazn'o na prezentaciji.burekodsira wrote:moze i sa zakasnjenjem iz objektivnih razlogamufa1 wrote:Samo bacaj, haters gonna hate![]()
![]()
- mufa1
#17010 Re: Android OS
Ne pitam te to jarane, naravno da su mi poznate specifikacije. Nego, ako si prije vise od mjesec tvrdio da se imas ekskluzivu, tj da si ga vjerovatno čačkao, odkud, kako, čime se baviš itd..burekodsira wrote:juce je predstavljen u barCelonisve receno
-
ug_lee
#17011 Re: Android OS
Iskljuci da sam updateuje za Facebook..Mustang1 wrote:Kakofriskyoreo wrote:Vrati onda na staru verziju FB na kojoj ti je ferceralo..Mustang1 wrote:Imao sam onu aplikaciju da ukine ono na facebooku sto trazi da instalira messenger ali od sinoc opet trazi messenger a aplikacija je tu...Necu valjda morati imstalirati ono sranjeKad sam updejtuje
- Maharadza
#17013 Re: Android OS
^ Note 4 - 580 € a po meni daleko bolji uređaj! 
- mobile9
#17014 Re: Android OS
Schlauf2, ug_lee. Hvala na odgovoru.
A lično mislim da je za mobitel ludost dati sve iznad 200KM (osjetio na svojoj koži) i to polovan očuvan nađeš za ove pare i miran. I onda kad najnoviji spadnu na ovu cijenu onda mijenjati.
A lično mislim da je za mobitel ludost dati sve iznad 200KM (osjetio na svojoj koži) i to polovan očuvan nađeš za ove pare i miran. I onda kad najnoviji spadnu na ovu cijenu onda mijenjati.
-
ug_lee
#17015 Re: Android OS
Nista..mobile9 wrote:Schlauf2, ug_lee. Hvala na odgovoru.![]()
E ja ti logike brate.. Pa izadje 23152365 telefona do tada i sve opcije koje moze s6 sada za bubam 10 godina ce biti smijesne..
- NK33
#17016 Re: Android OS
Eh da je malo razmislitmufa1 wrote:Fakat jebote, preko 18000 različitih android telefona, al njemu je samo samsung android...
Pogledaš flagship uredjaje od dva najpopularnija proizvodjača (HTC i Samsung) i vidiš da su počeli praviti smartphone sa karakteristikama koje su donedavno korisnici njihovih uredjaja navodili kao minuse iPhone-u (nema SD kartice i zamjene baterije a evo i cijenom su stigli iPhone)
Trenutno Note 4 definitivno best buy, kome ne smeta onoliki display.
-
waynezmaj
#17017 Re: Android OS
Da li bi mi neko mogao reci kako da prepoznm original od kopije, konkretno prijatelj trazi na piku s5, ali neki poznanoci su imali iskustva da dobiju klon za cijenu originala.. Sta traziti, gdje traziti, moze li preko imei sta?
- mufa1
#17018 Re: Android OS
Jarane, bolje ispast iz aviona, nego glup... Haj sad pa pogledaj flagship tog prvog proizvođača kojeg si naveo, HTC ( help this company), pa nam javi može li se ubacit sd kartica...NK33 wrote:Eh da je malo razmislitmufa1 wrote:Fakat jebote, preko 18000 različitih android telefona, al njemu je samo samsung android...
Pogledaš flagship uredjaje od dva najpopularnija proizvodjača (HTC i Samsung) i vidiš da su počeli praviti smartphone sa karakteristikama koje su donedavno korisnici njihovih uredjaja navodili kao minuse iPhone-u (nema SD kartice i zamjene baterije a evo i cijenom su stigli iPhone)
Usput provjeri jos kojeg top proizvodjaca, LG recimo, pa sony itd.
I samo da napomenem, ja ne branim samsung, nit opravdavam činjenicu da nema sd i izmjenjivu bateriju. Naravno da su to ogromne mane, jer su to do sad uvijek imali. Moja poenta je da Samsung nije android, i hvala Bogu pa ima jos pregršt proizvođača koji će nadam se iskoristit ovu pohlepnu želju samsunga da se dokopa apple-ovih debilnih kupaca sa lovom, prodavajući im šminku i muda pod bubrege. Da li ce im to uspjeti ili ne, ostaje da se vidi.
Od mene sigurno neće dobit ni dinara, a Bogami kako rezultati pokazuju i od mnogih drugih, jer zadnju godinu su nesto puno plakali kako je opala zarada za 30-40-50 posto...
- Zeljoooo
#17019 Re: Android OS
mufa1 wrote:Jarane, bolje ispast iz aviona, nego glup... Haj sad pa pogledaj flagship tog prvog proizvođača kojeg si naveo, HTC ( help this company), pa nam javi može li se ubacit sd kartica...NK33 wrote:Eh da je malo razmislitmufa1 wrote:Fakat jebote, preko 18000 različitih android telefona, al njemu je samo samsung android...
I samo da napomenem, ja ne branim samsung, nit opravdavam činjenicu da nema sd i izmjenjivu bateriju. Naravno da su to ogromne mane, jer su to do sad uvijek imali. Moja poenta je da Samsung nije android, i hvala Bogu pa ima jos pregršt proizvođača koji će nadam se iskoristit ovu pohlepnu želju samsunga da se dokopa apple-ovih debilnih kupaca sa lovom, prodavajući im šminku i muda pod bubrege. Da li ce im to uspjeti ili ne, ostaje da se vidi.
Od mene sigurno neće dobit ni dinara, a Bogami kako rezultati pokazuju i od mnogih drugih, jer zadnju godinu su nesto puno plakali kako je opala zarada za 30-40-50 posto...
- NK33
#17020 Re: Android OS
Pročita li se koji post prije nego što se citira?mufa1 wrote: Jarane, bolje ispast iz aviona, nego glup... Haj sad pa pogledaj flagship tog prvog proizvođača kojeg si naveo, HTC ( help this company), pa nam javi može li se ubacit sd kartica...
HTC ima dvije od tri karakteristike (mane) koje su pripisivane iPhone-u, Samsung sve tri, itd. valjda nije teško skontat da govorim općenito (ili možda jest).
HTC M8/9 ne možeš mijenjati bateriju i cijena ista kao i kod iPhone-a.
Samsung S6 ne možeš mijenjati bateriju, nema SD karticu, cijena ista ili veća nego kod iPhone-a.
Sony Z3 ne možeš mijenjati bateriju, cijena ista kao i kod iPhone-a.
Čekamo LG G4 pa da se uvjerimo da će i on imati bar dvije od tri (možda se varam).
Poenta je da sve 'mane' koje su pripisivane iPhone-u sada prisutne i na Android flagship uredjajima (baterija, cijena, memorija).
Niti je iPhone bolji u svemu od flagship Androida, niti su oni bolji od iPhone-a, samo ispade da se Tim Cook zadnji smije
- mufa1
#17021 Re: Android OS
Ne kontaš ti poentu pajkane... Kad bi trebo da te opišem u 2-3 riječi, iz topa bi reko "policajac sa ajfonom"...
Negooooooo, lenovo spremio nesto opasno. Sa cijenom od oko 300 eura, ovo opasno ulazi u konkurenciju za moj naredni telefon. Dizajn obara na guzicu... Helem, pogledajte sami...
http://youtu.be/ic14qTv6fPg
Negooooooo, lenovo spremio nesto opasno. Sa cijenom od oko 300 eura, ovo opasno ulazi u konkurenciju za moj naredni telefon. Dizajn obara na guzicu... Helem, pogledajte sami...
http://youtu.be/ic14qTv6fPg
- mobile9
#17022 Re: Android OS
Pa zašto ne mijenjati mobitel svake dvije godine najbolje..ug_lee wrote:Nista..mobile9 wrote:Schlauf2, ug_lee. Hvala na odgovoru.![]()
E ja ti logike brate.. Pa izadje 23152365 telefona do tada i sve opcije koje moze s6 sada za bubam 10 godina ce biti smijesne..
- Maharadza
#17023 Re: Android OS
Slažem se za većinu, samo još dodaj da je kamera kod M8 njesra u odnosu na konkurenciju (barem po većini reviews koje sam čitao)!NK33 wrote:Pročita li se koji post prije nego što se citira?mufa1 wrote: Jarane, bolje ispast iz aviona, nego glup... Haj sad pa pogledaj flagship tog prvog proizvođača kojeg si naveo, HTC ( help this company), pa nam javi može li se ubacit sd kartica...
HTC ima dvije od tri karakteristike (mane) koje su pripisivane iPhone-u, Samsung sve tri, itd. valjda nije teško skontat da govorim općenito (ili možda jest).
HTC M8/9 ne možeš mijenjati bateriju i cijena ista kao i kod iPhone-a.
Samsung S6 ne možeš mijenjati bateriju, nema SD karticu, cijena ista ili veća nego kod iPhone-a.
Sony Z3 ne možeš mijenjati bateriju, cijena ista kao i kod iPhone-a.
Čekamo LG G4 pa da se uvjerimo da će i on imati bar dvije od tri (možda se varam).
Poenta je da sve 'mane' koje su pripisivane iPhone-u sada prisutne i na Android flagship uredjajima (baterija, cijena, memorija).
Niti je iPhone bolji u svemu od flagship Androida, niti su oni bolji od iPhone-a, samo ispade da se Tim Cook zadnji smije :D
Inače, u posljednjoj rečenici posta si iznio naprosto strašne gluposti, da ne gumo vjerovati da si ozbiljno mislio (nadam se da je smajli s razlogom tu)?!
1. Baš me zanima GDJE je to Z3 isto zacijenjen kao ip6 (kao što tvrdiš u postu gore), molim te???
2. Zašto bi baterija bila "minus" kada i dalje ip6 ima DALEKO lošije trajanje iste od većine android flagship uređaja? dokaz:
http://www.phonearena.com/phones/benchmarks
Iphone 6 5h 22 min (Poor)
Iphone 5 4h 22 min (Poor)
M8 7h 12 min (Good)
Z3 9h 29 min (Excellent)
S5 7h 38 min (Good)
G2 6h 48 min (Average)
G3 6h 14 min (Average)
Oneplus One 8h 5 min (Excellent)
Znači koga ti ovdje lažeš molim te???
Znači dokazali smo da je kako cijenovno tako i po trajanju baterije bolji SVAKI android flagship uređaj od ip6, SVAKI! I SVAKI JE JEFTINIJI OD IP6!
3. ZA memoriju je naravno minus da nemaš microSD slot ALI, i ovo je GOLEMO ALI - SVAKI FLAGSHIP ima podršku za USB OTG! npr. moj g2 isto tako ima samo 16GB interne, efektino ~10GB na raspolaganju, pa sam zbavio ovo: http://meenova.com/ - 10 pišljivih dolara, DESET! Sa poštarinom me izašlo 22,5KM!
PS.

-
skile
#17024 Re: Android OS
Pozzz..
Imam iritantan problem, ovako glasi...
ZTE Blade L2 (android kit kat), i problem (da ga tako nazovem) sa notifikacijama aplikacija. Kada upalim "data connection(sreca imam 500mb mjesecno)", notifikacije regularno dolaze (gmail, aplikacije domacih portala da ne reklamiram, rezultati, tapatalk i sl.), medjutim kada upalim WiFi notifikacije ne dolaze. Trazio sam po google, sam cackao, medjutim rjesenje nisam pronasao. Rjesenje ?
Imam iritantan problem, ovako glasi...
ZTE Blade L2 (android kit kat), i problem (da ga tako nazovem) sa notifikacijama aplikacija. Kada upalim "data connection(sreca imam 500mb mjesecno)", notifikacije regularno dolaze (gmail, aplikacije domacih portala da ne reklamiram, rezultati, tapatalk i sl.), medjutim kada upalim WiFi notifikacije ne dolaze. Trazio sam po google, sam cackao, medjutim rjesenje nisam pronasao. Rjesenje ?
- NK33
#17025 Re: Android OS
Svaki Android flagship koji je do sad izašao imao je istu cijenu kao i iPhone (neki čak i veću). Cijena iPhone-a je 650$ a evo vidimo sad za S6 da je 700$.Maharadza wrote: Slažem se za većinu, samo još dodaj da je kamera kod M8 njesra u odnosu na konkurenciju (barem po većini reviews koje sam čitao)!
Inače, u posljednjoj rečenici posta si iznio naprosto strašne gluposti, da ne gumo vjerovati da si ozbiljno mislio (nadam se da je smajli s razlogom tu)?!Zato idemo redom:
1. Baš me zanima GDJE je to Z3 isto zacijenjen kao ip6 (kao što tvrdiš u postu gore), molim te???![]()
I koji to Android flagship ima istu cijenu kao ip6 u EU???
![]()
![]()
![]()
Evo cijena Z3 u Americi (stavljam sve cijene kakve su u USA jer tamo kupujem mobitele), kao što vidiš cijena je 680$ s porezom (isto kao i iPhone):
http://www.ibtimes.co.uk/unlocked-sony- ... uy-1473454
Nisi pročitao šta sam napisao. Kao jedna od glavnih mana iPhone-a je bila to što se ne može mijenjati baterija dok kod Android uredjaja može. E sad više ne može ni kod njih. Nisam govorio o trajanju bateriju, tu je iPhone još uvijek daleko najlošiji.Maharadza wrote: 2. Zašto bi baterija bila "minus" kada i dalje ip6 ima DALEKO lošije trajanje iste od većine android flagship uređaja? dokaz:
http://www.phonearena.com/phones/benchmarks
Iphone 6 5h 22 min (Poor)
Iphone 5 4h 22 min (Poor)
M8 7h 12 min (Good)
Z3 9h 29 min (Excellent)![]()
S5 7h 38 min (Good)
G2 6h 48 min (Average)
G3 6h 14 min (Average)
Oneplus One 8h 5 min (Excellent)![]()
Znači koga ti ovdje lažeš molim te???
Znači dokazali smo da je kako cijenovno tako i po trajanju baterije bolji SVAKI android flagship uređaj od ip6, SVAKI! I SVAKI JE JEFTINIJI OD IP6!![]()
![]()
![]()
Tako isto svaki korisnik iPhone-a može reči da ima dodatnih 5GB memorije na iCloud-u. Ja nikad nisam koristio SD kartice u mobitelima tako da mi je taj podatak da li ima SD ili ne apsolutno nebitan. Stvar je što je cijelo vrijeme i to bio argument za pljuvanje iPhone-a a sad su i ostali počeli s tim.Maharadza wrote: 3. ZA memoriju je naravno minus da nemaš microSD slot ALI, i ovo je GOLEMO ALI - SVAKI FLAGSHIP ima podršku za USB OTG! npr. moj g2 isto tako ima samo 16GB interne, efektino ~10GB na raspolaganju, pa sam zbavio ovo: http://meenova.com/ - 10 pišljivih dolara, DESET! Sa poštarinom me izašlo 22,5KM!![]()
Da se ko ne nadje uvrijedjen, nisam iPhone fanboy jer sam mijenjao non-stop izmedju iOS i Android uredjaja i smatram da imaju oba imaju svoje prednosti i nedostatke. Samo me zanimalo kakva je reakcija sad na ovo što radi Samsung, djelimično i HTC sa uvodjenjem ovih stvari koje su iPhone-u pripisivane kao minus