Ne razumijem tu priču o pomirenju, koju smatram posljedicom ispiranja mozga za vrijeme Jugoslavije (tkzv. bratski narodi i narodnosti). Mire se oni koji su bili u emotivnoj, prijateljskoj .. vezi. Narodi u BiH sada imaju jedan "poslovni" odnos i za nas Bošnjake je najbolje da tako i ostane, da ne bi gradili odnose na nekom lažnom povjerenju, koje nas može skupo koštati. Šta ima da se mirimo, u vremenu kada komšija sa komšijom ne razgovara ali žive jedan pored drugog. Neka smo svi pred zakonom isti a mi se više ne moramo grliti i hvatati u kolo. Može se živjeti i raditi bez tog fantomskog pomirenja, za koje niko ne zna reći šta tačno ono predstavlja. Sagnuti glavu, ne talasati, prošlost gurnuti pod tepih i nastaviti sa starim politikama, to nije pomirenje. Ne, hvala, ne želim ...512MB wrote:Ako i jedan Bosnjacki politicar prvi krene o pomirenji treba mu hebat sve pod spisku. Kakvom pomirenju, zrtva agresora da moli za pomirenje? Brukate nas mamu vam.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- tandmand
#17001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odeš na splavove i koliko hoćeš takvih.moa wrote: Ko je džeksonova cura i ko su ove guzle?
Ponesi love.
- He1972
#17003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Guzni haveri, ljubav ne poznaje naciju ni vEru.seln wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
So sad!
Karadžić plakao za Praljkom: Bili su veliki prijatelji
Haški osuđenik Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, ne može da dođe sebi otkako je njegov haški sapatnik, hrvatski general, pošto što je osuđen na 20 godina zatvora popio otrov, nakon čega je preminuo!
Praljak i Karadžić su, prema rečima Karadžićevog brata Luke, godinama bili veliki prijatelji i Radovanu je mnogo teško zbog Praljakove sudbine.
- Radovan je mnogo potresen i tužan. Sve to ga je zaista pogodilo i još ne može da poveruje da se to desilo. Čuo sam se isto veče sa njim i potpuno mi je potišteno zvučao. Slobodana mu je mnogo žao, naročito što je trebalo da izađe iz Haga za nekolko dana. On se, kaže, ubio zbog same presude, odnosno zbog nepravde koja ga je snašla. Ja ne ulazim u to da li je on kriv, ne znam ni predmet, ni šta se dešavalo, ali znam sigurno da bi bio oslobođen da mu se sudilo zbog nečega što je Srbima uradio - kaže Luka za „Alo!“.
On objašnjava da su Karadžić i Praljak bili veoma dobri prijatelji i prije rata.
- Meni je Radovan često pominjao Slobodana. Kada me je upoznao sa njim, predstavio ga je kao čestitog i dobrog čoveka. Dva puta sam ga sreo i u Hagu, video sam koliko je bio blizak sa Radovanom. Oni su se družili i bili su bliski i pre nego što je rat počeo. Radovan mi je pričao da je svaki put kada je išao u Zagreb na seminare, simpozijume ili knjževne večeri spavao kod Slobodana u stanu. Isto tako, kada god bi Slobodan dolazio u Sarajevo, on i njegova žena bili su gosti kod Radovana. Znači, baš su bili dobri prijatelji, kao braća - priča Luka.
Oslobođenje PORTAL
- SmokingMan
#17004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izvor infromacija jebeni "tabloid" Alo. 
-
sportman1
#17005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mO k3 wrote:Sljedece godine kukica biramo ...daddy-kool wrote:![]()
jebo covu supka , neka ide u maticu srbiju ...
kako znas da ce bit kandidat?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
tesko je danas postenom i normalnom hrvatu... barbar patrijote na aparatima"SVE VAS TREBA POKLAT" Novinari Indexa dobivaju prijetnje smrću zbog Praljka i Krstičevića
itd itd
-
stari grad Visegrad
#17007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Iz Jutarnjeg o Prlicu
Kada se sastao s haaškim istražiteljima 2000. godine, Prlić je iznio teške kritike na račun HDZ-a, kojega je povezao s klerofašizmom.....
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... o/6800544/
Kada se sastao s haaškim istražiteljima 2000. godine, Prlić je iznio teške kritike na račun HDZ-a, kojega je povezao s klerofašizmom.....
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... o/6800544/
- BHCluster
#17008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakav intelekt, kava politicka i moraln gromada.pici wrote:
stjepane stjepane daj mi kljuica
-
sportman1
#17009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kako je uopce prosao u domu naroda hdzov prijedlog izbornog zakona?DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /171201058
Otisao Covke po nove instrukcije u Zagreb, nece oni promjeniti svoju pricu ni milimetar.
Samo pazite kad se vrati u BiH i kada u hitnu proceduru gurne hrvatski izborni zakon.
-
ciza_bliza
#17010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad je rekao da nije bio UZP ugasio sam ga, i ima li intervjua da ne pomene svojih 25 odijela prije rata...BHCluster wrote:Kakav intelekt, kava politicka i moraln gromada.pici wrote:
stjepane stjepane daj mi kljuica
-
stari grad Visegrad
#17011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeremy Bowen na BBC-u: Praljak i ostali su najgori ratni zločinci koje je Evropa vidjela od nacista
http://vijesti.ba/clanak/384328/jeremy- ... od-nacista
http://vijesti.ba/clanak/384328/jeremy- ... od-nacista
je u udarnom terminu emitovao komentar svog novinara, međunarodno priznatog ratnog reportera, Jeremy Bowena o presudi ratnim zločincima Prliću, Praljku i ostalima. Bowen je u jeku agresije na BIH izvještavao iz Mostara gdje mu je ove godine, 24. godine poslije, uručena međunarodna nagrada Mostar Peace Connection. Autor je film „Unfinished Business“ snimljenog i objavljenog još tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, a film je korišten i kao dokazni materijal.
BBC u objavljenom prilogu navodi - 2007. godine novinar BBC-a Jeremy Bowen svjedočio je protiv Slobodana Praljka. Ovo je njegova priča:
- Bio sam svjedok tužilaštva u suđenju Praljku i ostalima u Hagu. Unakrsno me ispitivao, bijesan zbog činjenice da mu se sudi za, kako je rekao, obavljanje svoje dužnosti.
- Svjedočio sam jer sam 1993 godine, u jeku rata u Bosni, vidio šta su uradili Mostaru, na jugu zemlje.
- 400 godina star osmanski most bio je pod vatrom Praljkovih snaga, jer je simbolizovao staru Bosnu i Hercegovinu, koju su htjeli razoriti. Rušenje Starog mosta bio je samo jedna stavka na dugoj listi ratnih zločina.
- 1993. bosanski vojnici, opkoljeni u istočnom dijelu Mostara zajedno sa hiljadama civila, suprotstavljali su se snagama bosanskih Hrvata na čelu sa Slobodanom Praljkom. Osuđen je za ubistva mnogih civila, poput Franje Pavlovića, kojemu sam i sam zajedno sa njegovom suprugom i komšijama pokušao pomoći. Ali već je bio mrtav.
- Civili su umirali jer su Praljak i njegovi suoptuženi pokušavali uspostaviti etnički čistu državu bosanskih Hrvata, što je sud proglasio udruženim zločinačkim poduhvatom. Njihovi ratni zločini su uključivali protjerivanja civila, većinom muslimana, koje su htjeli ubiti ili otjerati.
- Noću sam snimao kako civile pod paljbom tjeraju preko linije razgraničenja u istočni dio grada. Ove snimke su korištene kao dokaz u suđenju Praljku. Od ljudi koje su tjerali u istočni Mostar, iz prve ruke sam čuo mnoge potresne priče o ubistvima, silovanjima i etničkom čišćenju od strane hrvatskih snaga.
- Zahvaljujući međunarodnom sudu za bivšu Jugoslaviju, žrtve od kojih su hiljade bile u Hagu, doživjele su bar malo pravde. Zadaća suda, da osudi najgore ratne zločince koje je Evropa vidjela još od nacista, ne smije biti zasjenjena samoubistvom Slobodana Praljka.
-
channel10
#17012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zar ga nije lakse oboriti, nego otkazivati i produzavati "agoniju" (ako je uopste ima)horkesh wrote:Rasprava o izbornom zakonu je u PS BiH odgođena već dvaput, jednom zbog Srba (presuda Mladiću), drugi put zbog Hrvata (presuda Herceg-Bosni).
Kontam, mogli bi i Bošnje nešto nenadano otkazati ili se ne pojaviti kad bude treći put zakazano.
-
DonieBrasco
#17013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Upravo tako, sazvati sjednicu i oboriti ga ! Planski su je dva puta odgodili jer su ocekivali drugacije ishode u Hagu, pogotovo Covic.channel10 wrote:Zar ga nije lakse oboriti, nego otkazivati i produzavati "agoniju" (ako je uopste ima)horkesh wrote:Rasprava o izbornom zakonu je u PS BiH odgođena već dvaput, jednom zbog Srba (presuda Mladiću), drugi put zbog Hrvata (presuda Herceg-Bosni).
Kontam, mogli bi i Bošnje nešto nenadano otkazati ili se ne pojaviti kad bude treći put zakazano.?
Oboriti tj. neprihvatiti HDZ prijedlog i idemo dalje, da se uvede porez na kladionice. Pa neka se zali kome hoce.
- pici
#17014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
revizija peMzija ercegovcima i porez na kladionice 
-
channel10
-
hizo ramidovic
#17016 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
i nek udje u zapisnik da je parlamnet jedne clanice eu minutom sutnje odala pocast osudjenom ratnom zlocincu...
Last edited by hizo ramidovic on 01/12/2017 14:30, edited 1 time in total.
- pici
#17017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a sHa more hinja lopovska... et mi vam hallalimo izbosne
-
kiligonzales
#17018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najvise ih treba udarati dje su najslabiji u zenepici wrote:revizija peMzija ercegovcima i porez na kladionice
Znas kako Uja bari trebu?
UUUUUUU JESI LIJEPA
- pici
#17019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
dojce wele... merkelica nevadi
http://www.dw.com/bs/bra%C4%87a-u-zlo%C ... a-41610096
Braća u zločinu
Tuđman je, prema posljednjoj presudi Haga, glava udruženog zločinačkog poduhvata u BiH, dočim je Milošević tobože amnestiran. Ipak, kada je u pitanju etničko čišćenje i komadanje Bosne, ovu dvojicu je teško razdvojiti.
-
kiligonzales
#17020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vidi se po Alijinoj faci koga je MZ pritisla vise tamo. Oni osudjeni za dva UZP cije tvorevine nisu ugasene, vec su uvedene u ustavni poredak BiH.pici wrote:dojce wele... merkelica nevadi
http://www.dw.com/bs/bra%C4%87a-u-zlo%C ... a-41610096
Braća u zločinu
Tuđman je, prema posljednjoj presudi Haga, glava udruženog zločinačkog poduhvata u BiH, dočim je Milošević tobože amnestiran. Ipak, kada je u pitanju etničko čišćenje i komadanje Bosne, ovu dvojicu je teško razdvojiti.
-
emmir1
#17021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kome se obratit i gdje tužit Hrvatsku za nadoknadu štete osoba koja je logoraš HVO?
Ima li ko kakvu ideju
Ima li ko kakvu ideju
- djkurt
#17022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evrospki sud za ljudska prava.emmir1 wrote:Kome se obratit i gdje tužit Hrvatsku za nadoknadu štete osoba koja je logoraš HVO?
Ima li ko kakvu ideju
-
Novak20
#17023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo šta proizvodi velikosrpska kuhinja.
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/327 ... l-i-garazu
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/327 ... l-i-garazu
Pripadnici PU Istočno Sarajevo rasvijetlili su jedan od napada na povratnike u okolini Rogatice.
Oni su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari koji se odnosi na Ermina Pavicu, povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica.
Ova prijava je podnesena protiv Ermina Pavice (1988), a "nakon što su nakon preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima dovodi upravo on".
Iz policije su saopćili da se on sumnjiči da je u mobitel vlasništvo F. P. ubacio SIM karticu i sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te zapalio golf A2, koji koristi, kao i pomoćni objekat, "a čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi".
Iz policije su podsjetili kako je 14. novembra Policijskoj stanici Rogatica osumnjičeni prijavio da mu je nepoznata osoba, putem mobilnog telefona, upućivala poruke prijetećeg sadržaja, a 19. novembra da u mjestu Kukavice, opština Rogatica, gore njegov golf A2 i pomoćni objekat.
- ultima_palabra
#17024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mostarski Oscar SchindlerSensei wrote:
- Point.
#17025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gledaj Stjepana sto napisa da je zidov, cetnicki, komunisticki. Zaboravio je dodati fasisticki pa da lista bude potpuna.pici wrote:tesko je danas postenom i normalnom hrvatu... barbar patrijote na aparatima"SVE VAS TREBA POKLAT" Novinari Indexa dobivaju prijetnje smrću zbog Praljka i Krstičevića
itd itd![]()