Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Haris033
#17002 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Svi oni koji koriste Javni prevoz, trebaju da imaju ovaj link na svom mobitel pretraživaču.Haris033 wrote: ↑23/05/2024 20:21https://www.javniprevozks.ba/account/index
Idi preko browsera, ne skidaj aplikaciju..
Meni je pomogao bezbroj puta, baš kao i sinoć na dočeku NG!
-
giovanni008
#17003 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Samo da vas ispravim, tacan link web stranice (nakon sto si se ulogovao) je:
https://javniprevozks.ba/user/info/traffic-monitoring
https://javniprevozks.ba/user/info/traffic-monitoring
Haris033 wrote: ↑01/01/2025 15:30Svi oni koji koriste Javni prevoz, trebaju da imaju ovaj link na svom mobitel pretraživaču.Haris033 wrote: ↑23/05/2024 20:21https://www.javniprevozks.ba/account/index
Idi preko browsera, ne skidaj aplikaciju..
Meni je pomogao bezbroj puta, baš kao i sinoć na dočeku NG!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#17005 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
neki dan je bila nageta ko da se neko zapucao u nju
-
ramizovstrasni388
#17006 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nedavno se auto zabilo u nju, danima je stajala poluoborena tako da je ovo najbolje rješenje da ne poklopi nekog
-
haujesnou
#17007 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Gledam ove tramvjaske stanice što se grade prema Hrasnici, hiljadu kablova, zidova sa pripremom za natkrivanje itd, ali uske brate, preuske, ne znam sa kolikim kapacitetom računaju
-
ReymondReddington
#17008 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kolko ljudi sad ceka autobus isto toliko ce cekati i tramvaj. Dok se tibra ne prosiri prema hrasnici.
- bitanga_sa_otesa
#17009 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
mora bit kablova to je sve elektronika,a nisu uske dole slabo ima debelih ljudi,zdravo se svi hrane
-
Dimu1927
#17010 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
sta je sa zeljeznickom stanicom zasto se ne koristi ?
sinoc udes kod scc, tramvaji stoje i na pofalicima i nize do cvile...
sinoc udes kod scc, tramvaji stoje i na pofalicima i nize do cvile...
-
Hakiz
- perfect_guy
#17012 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
šatro nestane struje kad bude udes
- bitanga_sa_otesa
#17013 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
struja se iskljuci da se ne gomilaju tramvaji na jednom mjestu ,jer poslije bude belaj kad svi daju gas ,iskace im odvod u trafostanici
- Optimist
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#17015 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pane znamviše štavam smetačovjekgladan bijomožda uzmaj svratijo atamo parkingzau zetvazda iakoje tampon običnibože kakvi ljudi ima
- bitanga_sa_otesa
#17016 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
sače on sam o minutu
- Thorgerson
#17017 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa jel moguce da su prema Hrasnici opet stanice stavili poslije semafora?!
Gledam maloprije stanice planirane od kruznog pa tamo do kamere u Butmiru, stanice koliko sam vidio su poslije raskrsnica, tj. Buducih semafora?
Nadam se da nisu sve takve. Jel moguce da o tome nisu vodili racuna? Znam da ih je teze smjestiti prije semafora zbog iskljucnih traka, al pobogu ondje ima sirine i radi se sve nanovo.
Opet cemo imati glupost da tramvaj stane 2x bespotrebno. Znam da su planirali adaptivnim upravljanjem da to rijese da ce tramvaj uvijek imati prednost, al ne znam sad opet kako ce i to funkcionisati. Hoce li bas uvijek tramvaj imati zeleno? Jer onda ide belaj sa sporednih traka. Moraju se pustati vozila sa svih strana.
Gledam maloprije stanice planirane od kruznog pa tamo do kamere u Butmiru, stanice koliko sam vidio su poslije raskrsnica, tj. Buducih semafora?
Nadam se da nisu sve takve. Jel moguce da o tome nisu vodili racuna? Znam da ih je teze smjestiti prije semafora zbog iskljucnih traka, al pobogu ondje ima sirine i radi se sve nanovo.
Opet cemo imati glupost da tramvaj stane 2x bespotrebno. Znam da su planirali adaptivnim upravljanjem da to rijese da ce tramvaj uvijek imati prednost, al ne znam sad opet kako ce i to funkcionisati. Hoce li bas uvijek tramvaj imati zeleno? Jer onda ide belaj sa sporednih traka. Moraju se pustati vozila sa svih strana.
- trambusek88
#17018 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Meni to nije problem koliko okretnica na Ilidži. Tako je napravljena da će se najvjerovatnije trojka produžiti za Hrasnicu jer na Ilidži tramvaji neće moći čekati polazak. Možda će šestica okretati na Ilidži, ali će čekati polazak na Skenderiji.Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 13:26 Pa jel moguce da su prema Hrasnici opet stanice stavili poslije semafora?!
- bitanga_sa_otesa
#17019 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
da mi je malo tvojih problema...Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 13:26 Pa jel moguce da su prema Hrasnici opet stanice stavili poslije semafora?!
- Rockefeller
- Quaresma
#17021 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
bitanga_sa_otesa wrote: ↑16/01/2025 16:43struja se iskljuci da se ne gomilaju tramvaji na jednom mjestu ,jer poslije bude belaj kad svi daju gas ,iskace im odvod u trafostanici![]()
-
Dimu1927
#17022 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pa nije citava pruga na jednoj stanici, jer obicno ako je udes visocije rade tramvaji do cengic vile onda bar ? ne stoji komplet mreza ako je udes kod scc valjda...
ja sam pitao zasto ne rade do zeljeznicke ako je udes visocije od muzeja...
ja sam pitao zasto ne rade do zeljeznicke ako je udes visocije od muzeja...
- bitanga_sa_otesa
#17023 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ti bas ne kontas ,ako je udes kod crkve na m.dvoru,ne vide to vozaci tramvaja iza ,i nakupi se 7-8 tramvaja na 500m pruge i ne mogu krenuti poslije ,jer je opterecenje na toj liniji.iskace onda sklopka .kad naidju s ilidze tramvaji i vozac vidi da je udes prema ilidzi stane on kod muzeja ,onda iza njega se nakamara 10 tramvaja i ista stvar bude na toj liniji . zato ugase sve da ne bi dolazilo do takvih situacija.ranije su imali radio stanice u svakom tramvaju pa ih je dispecer mogao obavijestiti.sad vjerovatno nemaju pa primjenjuju ovu seljacku taktiku. naddam se da ti je malo jasnije ili da nacrtam??
a za preusmjeravanje tramvaja vjerovatno dispecer mora poslati dezurna kola da iskljuce dio mreze i da preusmjere energiju rastavljacima ...mislim da im se i to ne radi...
-
Dimu1927
#17024 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
nisi ti skontao sta sam pitao, pa evo da ja nacrtam, ako je bio udes kod scc, jedan tramvaj kod muzeja ne moze dalje, svi ostali koji su od scc oko carsije mogu obici i nastaviti prema ilidzi, ostali tramvaji koji dolaze od ilidze skrecu na zeljeznicku okrecu se i pice nazad, i dalje ostaje samo taj jedan tramvaj "zaglavljen"
to je scenarij od neku noc, nema i nije bilo nikakvog naguravanja tramvaja
to je scenarij od neku noc, nema i nije bilo nikakvog naguravanja tramvaja
- bitanga_sa_otesa
#17025 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
povlacim se iz diskusije ,nemam volje vise laicima nesto objasnjavati.