privremeni wrote:Helena2014 wrote:
Lično, željela bih ovu koaliciju vidjeti na djelu, jer je mnogi priželjkuju radi izbacivanja SDA, a ne vide koliko različite stavove imaju po svim pitanjima. A drugo, ne znam kako bi onda ta koalicija formirala kantonalne vlade, jer na tim nivoima vlasti imaju samo mrvice sa nekoliko poslanika.

Licno, prizeljkivao sam daleko vecu pobjedu SDA, da im ne treba koalicija. S obzirom da mi se ta zelja nije ispunila, sretno im sa formiranjem vlasti i to obavezno bez ovih "poslanickih mrvica".

Pa, Aleksandar Vučić je dobio apsolutnu, odnosno natpolovičnu većinu, pa nije sam formirao vladu. Ne, ne , ne radi se to tako.
Ne mislim da SDA treba dobiti natpolovičnu većinu, naprotiv , jer to ne bi vodilo demokratskom društvu. Ovako je odlično, 5+
SDA je sa osvojena
234.332 glasa prva stranka u Federaciji, a sa
235.196 prva u Bosni i Hercegovini. (DAKLE OD SVIH STRANAKA)
Partija Dodika, SNSD, ima
188.847 glasova i na izbore je izašla samostalno, dakle bez koalicionih partnera, a partija naj-pobjednika Čovića
101.893 glasa osvojila je na listi na kojoj se zakitila sa čitavom plejadom pratitelja okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora: HSS, HKDUBiH, HSP dr. Ante Starčević i HSP Herceg-Bosne.