Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Helena2014

#17001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

pumica wrote:http://www.vecernji.ba/arnaut-sbb-sulja ... ata-971235

E sad...da li je df/sbb losa kombinacija ili samo suljagic/arnaut...pitanje je sad :izet:

Lično, željela bih ovu koaliciju vidjeti na djelu, jer je mnogi priželjkuju radi izbacivanja SDA, a ne vide koliko različite stavove imaju po svim pitanjima. Još je Arnaut bio sinoć u emisiji "pošteno" fin i bez mnogo riječi, a Emir isključiv, kao i obično. A da grade nešto zajedno, bilo bi jako, jako zanimljivo.

A drugo, ne znam kako bi onda ta koalicija formirala kantonalne vlade, jer na tim nivoima vlasti imaju samo mrvice sa nekoliko poslanika. :bih:
privremeni

#17002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Helena2014 wrote:

E sad...da li je df/sbb losa kombinacija ili samo suljagic/arnaut...pitanje je sad :izet:

Lično, željela bih ovu koaliciju vidjeti na djelu, jer je mnogi priželjkuju radi izbacivanja SDA, a ne vide koliko različite stavove imaju po svim pitanjima. A drugo, ne znam kako bi onda ta koalicija formirala kantonalne vlade, jer na tim nivoima vlasti imaju samo mrvice sa nekoliko poslanika. :bih:
Licno, prizeljkivao sam daleko vecu pobjedu SDA, da im ne treba koalicija. S obzirom da mi se ta zelja nije ispunila, sretno im sa formiranjem vlasti i to obavezno bez ovih "poslanickih mrvica". :-)
Helena2014

#17003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

privremeni wrote:
Helena2014 wrote:

Lično, željela bih ovu koaliciju vidjeti na djelu, jer je mnogi priželjkuju radi izbacivanja SDA, a ne vide koliko različite stavove imaju po svim pitanjima. A drugo, ne znam kako bi onda ta koalicija formirala kantonalne vlade, jer na tim nivoima vlasti imaju samo mrvice sa nekoliko poslanika. :bih:
Licno, prizeljkivao sam daleko vecu pobjedu SDA, da im ne treba koalicija. S obzirom da mi se ta zelja nije ispunila, sretno im sa formiranjem vlasti i to obavezno bez ovih "poslanickih mrvica". :-)

Pa, Aleksandar Vučić je dobio apsolutnu, odnosno natpolovičnu većinu, pa nije sam formirao vladu. Ne, ne , ne radi se to tako.

Ne mislim da SDA treba dobiti natpolovičnu većinu, naprotiv , jer to ne bi vodilo demokratskom društvu. Ovako je odlično, 5+

SDA je sa osvojena 234.332 glasa prva stranka u Federaciji, a sa 235.196 prva u Bosni i Hercegovini. (DAKLE OD SVIH STRANAKA)
Partija Dodika, SNSD, ima 188.847 glasova i na izbore je izašla samostalno, dakle bez koalicionih partnera, a partija naj-pobjednika Čovića 101.893 glasa osvojila je na listi na kojoj se zakitila sa čitavom plejadom pratitelja okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora: HSS, HKDUBiH, HSP dr. Ante Starčević i HSP Herceg-Bosne.
privremeni

#17004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Helena2014 wrote:
Pa, Aleksandar Vučić je dobio apsolutnu, odnosno natpolovičnu većinu, pa nije sam formirao vladu. Ne, ne , ne radi se to tako.

Ne mislim da SDA treba dobiti natpolovičnu većinu, naprotiv , jer to ne bi vodilo demokratskom društvu. Ovako je odlično, 5+

SDA je sa osvojena 234.332 glasa prva stranka u Federaciji, a sa 235.196 prva u Bosni i Hercegovini. (DAKLE OD SVIH STRANAKA)
Partija Dodika, SNSD, ima 188.847 glasova i na izbore je izašla samostalno, dakle bez koalicionih partnera, a partija naj-pobjednika Čovića 101.893 glasa osvojila je na listi na kojoj se zakitila sa čitavom plejadom pratitelja okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora: HSS, HKDUBiH, HSP dr. Ante Starčević i HSP Herceg-Bosne.
Naravno, koalirati ce sa HDZ-om i SNSD-om, ima da brendiramo demokratiju i ljudska prava, ali ako se ne varam, treba im jos nesto"mrvica", koje bi imali, sto neko rece ulogu "smokvinog lista". I tu je srz problema. Ko ce pristati na ples sa crnom udovicom?
Helena2014

#17005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

privremeni wrote:
Helena2014 wrote:

Naravno, koalirati ce sa HDZ-om i SNSD-om, ima da brendiramo demokratiju i ljudska prava, ali ako se ne varam, treba im jos nesto"mrvica", koje bi imali, sto neko rece ulogu "smokvinog lista". I tu je srz problema. Ko ce pristati na ples sa crnom udovicom?

PRAVO pitanje je KO TO NEĆE U VLAST? :thumbup:

Ko je to formirao stranku, okupio ljude, hodao po gradovima, selima, pričao priče, štampao natpise na hemijske i upaljače, plaćao bilborde, autobuse , vodao ljude i eto kad je sve prošlo, toliko truda uloženo, dobio glasove, sad ga gledaju sve te okice - šta ćemo dalje, a on kaže nećemo u vlast.

I to još kategorično kaže- dok god SDA ima glasove birača mi nećemo u vlast. Okice ga gledaju :( , pa šta ćemo? Čekati da nestane SDA.

Jel to tebi normalno? :D Ma hajde, molim te
madner

#17006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Vidim, glasacima SDA je bas strano da neko ima neke principe i ideologiju.

Scene na ovoj temi podsjecaju na onaj film sa bocom cole u Africi. KAKO TO DA NECE DIO PLJENA NEGO GANJA PRINCIPE! :D
ultima_palabra

#17007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Vidim, glasacima SDA je bas strano da neko ima neke principe i ideologiju.

Scene na ovoj temi podsjecaju na onaj film sa bocom cole u Africi. KAKO TO DA NECE DIO PLJENA NEGO GANJA PRINCIPE! :D
Mene to podsjeća na Serpico :D
madner

#17008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Uga uga, 30% vama, uga uga. Sta cete vise, uga uga.
Helena2014

#17009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Pa, baš zbog principa, političke stranke i ulaze u vlast.

U DF je formirana struktura od vrha stranke do općina. Jel mislite da je to bilo lako? A treba to zadržati i nastaviti širiti. Razmišljate li kako?

Ko misliš da će plaćati prostorije zakupa gdje su smješteni, struju, vodu...-principi :D
Ili možda Fahro. Od čega da plaćaju članarinu, a od čega da se živi... - od principa :D Može dio koji će ući u skupštinske klupe, a ostali, pa glasači, šta će oni od tih principa. Nego, nema druge nego u ring ući.
madner

#17010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Stranke u opoziciji imaju sasvim solidne finasije. Stranke u poziciji ne bi trebale imati vece prihode, no vidim da je SDA glasacima sasvim normalno da se dio pljena uzme za stranku.

Uga uga, SDA ulovila vlast.
Uga uga, 10% pljena za Mek uga uGu, 15% za stranku uga Uga ugi.
lua

#17011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lua »

:lol: hahahahhhahahahahhahahahahahahha
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Počeo sastanak SDA i HDZ BiH: Snažna koalicija na svim nivoima

U centrali Stranke demokratske akcije u Sarajevu nešto iza 15 sati počeo je sastanak delegacija SDA i HDZ BiH. Tema sastanka je formiranje vlasti na svim nivoima.

Image
Image

imate cemo treci i 100 000 radnih jedinica :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image

Komšić za građansku BiH, Radončić za tri identiteta :bih:
drug_profi

#17013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

@helena2014
Ja te opet pitam: sto je to tvoja briga?
Nisi glasala za DF. Pusti nama da se "osjecamo" zbog toga sto necemo u vlast.
Da te podsjetim. Sama si navela SDA kao najjacu stranku. Njihovo je da traze partnere.
DF je izgubio izbore. Ima ideoloska i programska neslaganja sa SDA. Nema logike da ide u koaliciju.
Narod je odabrao SDA a gladaci DF da su htjeli vlast ne bi isli preko proxy-ja, vec bi drito dali glas SDA.

ne mogu da qvotam preko browsera sa telefona jer je neki je eni strucnjak raz ebo tapatalk na klxu
Mister Yes

#17014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

ultima_palabra wrote:Pa prije izbora si govorio da je nebitno ko će pobijediti sa aspekta napretka zemlje jer svi kradu.

Jedino je problem bio da ne pobijede DF i SBB koje bi potpisale treći entitet. To se nije desilo, SDA i SDP imaju dovoljno glasova da nastave rahat patnju i zaista ne vidim u čemu je sad problem :?
Pa zaboravljaš da sam ja to i tada postavio kao dilemu. Sa jedne strane kompromisi a sa druge rahat patnja. I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane. Ja obožavam RPG (Role Playing Games). Uzimam različite uloge da istaknem poentu. Moje lično mišljenje je jasno (kompromisi-->tri entiteta+tri distrikta-->relaksacija odnosa-->EU-->ljepota). Ali nekada namjerno uzmem ulogu "patriota" baš zato da istaknem da se zalažu za ono što je protiv njihovih interesa. :D

Kompromisi su protiv rahat patnje a rahat patnja je strategija patriota već 20 godina. Dakle ako si već 20 godina na toj putanji onda je besmisleno sad ukidati one koji su flagship tih procesa (SDA i SDP). Isto znači važi i za proteste ali i za bilo koju priču koja ima poentu "ovako više ne može". Jer ako ne može onda je jedina alternativa raditi kompromise sa onima kojima nije cilj da BiH postoji. A ako može onda i dalje biraš one koji provode (rahat) patnju to jest SDA.

Ja sam mišljenja da svi kradu i da zbog toga ne treba birati na osnovu toga ko krade (jer svi kradu) već na osnovu toga ko će raditi kompromise a ko neće. E sad, ja sam veoma svjestan da nisam popularan na forumu. :D Te dijelim BiH, crtam karte, podržavam Aliju, a znam napisati i neke stvari o istoriji koje uznemire svakog istinskog patriotu. Znači ja znam da onaj koga ja na forumu podržim time samo gubi popularnost. Zato sam podržavao rahat patnjičare SDA i SDP. Eto izbori su prošli pa mogu biti iskren. :D A ja sam naravno glasao za SBB jer oni izgledaju najviše spremni na kompromise. Nažalost narod je opet izabrao rahat patnju i ovdje zaista nema budućnosti.
ultima_palabra

#17015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Nemoj shvatiti lično, ali meni to malo baca na šizofreniju ili na onog @lokmana/shahaba :D

I malo preozbiljno shvataš uticaj foruma.
Banksy

#17016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

DF je namjerno javno obznanio uslove koje SDA ne može ispuniti, a i da može i hoće, ispunjavajući ih izgledalo bi da povlađuju DF-u i predaju im inicijativu.
Nema ništa od toga, pomirite se s tim.
Mister Yes

#17017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Banksy wrote:DF je namjerno javno obznanio uslove koje SDA ne može ispuniti, a i da može i hoće, ispunjavajući ih izgledalo bi da povlađuju DF-u i predaju im inicijativu.
Da. Ostaju nam tri opcije:
1. Manjinska vlada SDA-HDZ
2. koalicija SDA-HDZ-SDP
3. nakon 6 mjeseci Fahro uskače kao spasilac. Protiv svoje volje ali eto da se formira vlast. :D
Banksy

#17018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Mister Yes wrote:
Banksy wrote:DF je namjerno javno obznanio uslove koje SDA ne može ispuniti, a i da može i hoće, ispunjavajući ih izgledalo bi da povlađuju DF-u i predaju im inicijativu.
Da. Ostaju nam tri opcije:
1. Manjinska vlada SDA-HDZ
2. koalicija SDA-HDZ-SDP
3. nakon 6 mjeseci Fahro uskače kao spasilac. Protiv svoje volje ali eto da se formira vlast. :D
3.
raskopusa

#17019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by raskopusa »

Helena2014 wrote:[]
PRAVO pitanje je KO TO NEĆE U VLAST? :thumbup:

Ko je to formirao stranku, okupio ljude, hodao po gradovima, selima, pričao priče, štampao natpise na hemijske i upaljače, plaćao bilborde, autobuse , vodao ljude i eto kad je sve prošlo, toliko truda uloženo, dobio glasove, sad ga gledaju sve te okice - šta ćemo dalje, a on kaže nećemo u vlast.

I to još kategorično kaže- dok god SDA ima glasove birača mi nećemo u vlast. Okice ga gledaju :( , pa šta ćemo? Čekati da nestane SDA.

Jel to tebi normalno? :D Ma hajde, molim te
mrtvi komsic i ne zna nista drugo. dugo je on u vlasti a da BAS NISTA URADIO NIJE.jos samo naivni i lakovjerni vjeruju da ce nesto konkretno uraditi.ON JEDNOSTAVNO TO NE UMIJE. :jok:
drug_profi

#17020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Prisutna je presonifikacija partije kroz njenog lidera. Zeljko je samo poslanik u parlamentu. Nece se klonirati ili furati ko Flash od zadatka do zadatka.
Stranka ima ipak jos pokojeg pametnog covu koji bi mozda i znao sam nesto uraditi.
Helena2014

#17021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

drugi profil wrote:Prisutna je presonifikacija partije kroz njenog lidera. Zeljko je samo poslanik u parlamentu. Nece se klonirati ili furati ko Flash od zadatka do zadatka.
Stranka ima ipak jos pokojeg pametnog covu koji bi mozda i znao sam nesto uraditi.

Pa, kako se zove stranka DF ili DF-Željko Komšić?

Naravno DF-Željko Komišić, pa nije li to personifikacija partije
JohnnyS

#17022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Koliko god DF-ovci predbacivali SDP-u da su d.j.l., objektivno govoreći, da je ne daj Bože Komšić umro mjesec dana pred izbore, DF ne bi dobio 10 000 glasova. Da je ne daj Bože Lagumdžija preselio mjesec dana pred izbore, SDP ne bi izgubio nijedan glas, već bi vjerojatno čak još više i dobio... Tako da je bespredmetno govoriti da ne treba personificirati stranku s ovim vozačem rodilja...
ušće

#17023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ušće »

drugi profil wrote:Prisutna je presonifikacija partije kroz njenog lidera. Zeljko je samo poslanik u parlamentu. Nece se klonirati ili furati ko Flash od zadatka do zadatka.
Provjeri kako je tačno registrirana stranka ,a zatim se upitaj zašto ,pa onda prokontaj nije li Željko dosta toga naučio u školi Velikog vođe ...

Za ove što guraju ove DJL ( Fahro -Željko)stranke u vlast tek onako samo da bi kao SDA izbacili bolje da razmisle šta će se dogoditi kod prvog glasanja nekog značajnijeg pitanja u skupštini kada SDA ima skoro pa njihov broj poslanika ...dakle dovoljno je da se iz inata Željku i Fahrudinu malo digne neka stvar SDP ... da ne pričamo dalje ...
-Želje su jedno mogućnosti nešto savim drugo ...
drug_profi

#17024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ako hoces, mozes tako gledati, sto ne znaci da je to istina.
Helena2014

#17025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

drugi profil wrote:@helena2014
Ja te opet pitam: sto je to tvoja briga?
Nisi glasala za DF. Pusti nama da se "osjecamo" zbog toga sto necemo u vlast.
Da te podsjetim. Sama si navela SDA kao najjacu stranku. Njihovo je da traze partnere.
DF je izgubio izbore. Ima ideoloska i programska neslaganja sa SDA. Nema logike da ide u koaliciju.
Narod je odabrao SDA a gladaci DF da su htjeli vlast ne bi isli preko proxy-ja, vec bi drito dali glas SDA.

ne mogu da qvotam preko browsera sa telefona jer je neki je eni strucnjak raz ebo tapatalk na klxu

Da, slažem se sa tobom u ovome boldiranom, prilično realno razmišljanje u vezi stranke DF-Željko Komšić
Post Reply