Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#1701 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Misevi inace i jesu u rupama 
- Maharadza
#1702 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
De nam' reci šta još ima u klubu, pošto vidim da si informisan bolje od većine nas o zbivanjima u i oko FKS-a!EdinŠopović wrote:Samo da prijavim da sam danas prvi put izašao iz kuće od početka rata. Izgleda da je neko primirje, general Dino je zadovoljan osvojenim bitkama u posljednjih sedam dana, pa se malo zaustavio...
... do prvog poraza
- BHF_Manijak
#1703 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Pa proslih godina bilo je mnogo vise zavjera na nas racun, i mnogo vise ste vi "prognozirali", nego mi, realno.
Ali nije ni nasim pojedincima bilo mahane.
- omega369
#1704 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
budimo realni, bilo je svega i aktovki i sudija i namjestanja i pustanja...nema potrebe da se pravimo sada budale 
- ultima_palabra
#1705 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Dobro je da ste priznaliomega369 wrote:budimo realni, bilo je svega i aktovki i sudija i namjestanja i pustanja...nema potrebe da se pravimo sada budale
- Charuga
- Globalni moderator
#1706 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Naletih na netu na ovo. Ne znam koliko je sve tačno ali dobra je zajebancija ... 

- JThomas
#1707 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
jesmo l' gdje prispjeli sa ratom?
- ultima_palabra
#1708 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Čeka se da ECA da konkretne instrukcije 
- elmirčo
- Butmiran
#1710 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
aahahahahahahahahaha aaaj ovaj 800 puta ponavlja "kakav ofsajd, golman odbio loptu on svira ofsjad jebo mater svoju" hahahahahahaha, lik 5 metara u ofsajdu najmanje bio.elmirčo wrote:http://www.nkp.ba/i-to-je-bh-fudbal-sud ... nsko-polje
- Šibicar
#1711 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Treba bit´ mudonja pa suditi ovakve seoske lige. 
- Lakat Jebić
#1712 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
OOOJ JES DOBRO JEBOTE
NEMA GOVORA O OFSAJDU

NEMA GOVORA O OFSAJDU
- jeza u ledja
#1713 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Jel ovo liga u kojoj Sloboda igra?

- MOSALJOZE
#1714 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
8 000 na derbiju u Tuzli,u kompletnoj PL BIH 7.500 
- ultima_palabra
#1715 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Dokle dogura rat protiv korupcije? Ili su se generali Dino i Edis o sebi zabavili?
- hopcup
#1716 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
ne kontaš... zbog korupcije se ne mogu pomaketultima_palabra wrote:Dokle dogura rat protiv korupcije? Ili su se generali Dino i Edis o sebi zabavili?
- cvrčak_na_hedonizmu
#1717 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Aha, jal je ključna, mi smo povlašteni. Sad mi je jasno što od nezavisnosti BiH imamo 6 titula, a vi 1omega369 wrote:
ja samo kazem, da vi jos uvijek imate tu prednost kod sudija i njihovih odluka kad su te neke kljucne utakmice u pitanju i to je to. da se ne lazemo vise ovdje
Uostalom, uze mi Sale riječ iz tastature. Željezničar ima ubjedljivo najviše zvaničnih titula u BiH ( one Čelikove ne računam ) koje su priznate od UEFE. Sarajavo je u rangu patuljaka i one year miracle ekipa tipa Modriče, Brotnja, Leotara. Naime, sve navedene ekipe imaju po jednu titulu. Dalje, Željezničar je osvojio 5 titula kupa BiH. Znači, od kako je BiH nezavisna, Željezničar je uzeo 6 titula šampiona i 5 titula kupa. Primjera radi, divovsko Sarajevo je uzelo 1 titulu i 3 kupa;
To što neko priča da je div, ne znači da je zaista tako. Naravno, određena šizofrenija je prisutna, uz elemente deluzija i halucinacija
Konkretne brojke kažu da je Željezničar ubjedljivo najtrofejnija ekipa u BiH, dok su ostale ekipe ,manji ili veći patuljci koje njihovi navijači smatraju divovima, vukodlacima ili vilama, što je potpuno irelevantno kada pogledamo konkretne brojke.
Da zaključim, meni je potpuno nevjerovatno da navijači ekipe koja je uzela 1 titulu šampiona i 3 kupa u zadnjih 18 godina misle da su tu negdje sa ekipom koja je uzela 12 trofeja + par supekupova. Ne možeš, ako imaš imalo razuma, da porediš Barselonu ili Real Madrid sa Deportivo La korunjom. To je svima jasno, valjda.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 13/04/2014 14:58, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#1718 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Sto se pravdate 10 stranica, ko da bas imate sta da kriti
-
nebitan lik
#1719 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
imamo dvije! Zaimljivo da taj "gigant" u evropi ima par pobjeda i to protiv nekakvih Lilestroma,dok Sarajevo ima 10 puta vise pobjeda,i to protiv mnogo jacih ekipacvrčak_na_hedonizmu wrote:Aha, jal je ključna, mi smo povlašteni. Sad mi je jasno što od nezavisnosti BiH imamo 6 titula, a vi 1omega369 wrote:
ja samo kazem, da vi jos uvijek imate tu prednost kod sudija i njihovih odluka kad su te neke kljucne utakmice u pitanju i to je to. da se ne lazemo vise ovdje![]()
Uostalom, uze mi Sale riječ iz tastature. Željezničar ima ubjedljivo najviše zvaničnih titula u BiH ( one Čelikove ne računam ) koje su priznate od UEFE. Sarajavo je u rangu patuljaka i one year miracle ekipa tipa Modriče, Brotnja, Leotara. Naime, sve navedene ekipe imaju po jednu titulu. Dalje, Željezničar je osvojio 5 titula kupa BiH. Znači, od kako je BiH nezavisna, Željezničar je uzeo 6 titula šampiona i 5 titula kupa. Primjera radi, divovsko Sarajevo je uzelo 1 titulu i 3 kupa;
To što neko priča da je div, ne znači da je zaista tako. Naravno, određena šizofrenija je prisutna, uz elemente deluzija i halucinacija![]()
Konkretne brojke kažu da je Željezničar ubjedljivo najtrofejnija ekipa u BiH, dok su ostale ekipe ,manji ili veći patuljci koje njihovi navijači smatraju divovima, vukodlacima ili vilama, što je potpuno irelevantno kada pogledamo konkretne brojke.
Da zaključim, meni je potpuno nevjerovatno da navijači ekipe koja je uzela 1 titulu šampiona i 3 kupa u zadnjih 18 godina misle da su tu negdje sa ekipom koja je uzela 12 trofeja + par supekupova. Ne možeš, ako imaš imalo razuma, da porediš Barselonu ili Real Madrid sa Deportivo La korunjom. To je svima jasno, valjda.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1720 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ako vi imate dvije titule, onda ja imam pet miliona maraka u dušeku. Ček da pogledam, ipak nemam pare
Zeta, Kusisi i FK Pekari, iako su blamovi, su nebitne priče oko titula u domaćoj ligi. Brojke su nemilosrdne, a one nikada ne lažu. Ljudi mogu lagati sami sebe, to je već viša sila i izvan realnog činjeničnog stanja
Zeta, Kusisi i FK Pekari, iako su blamovi, su nebitne priče oko titula u domaćoj ligi. Brojke su nemilosrdne, a one nikada ne lažu. Ljudi mogu lagati sami sebe, to je već viša sila i izvan realnog činjeničnog stanja
- limeni
#1721 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
ima zeljo mnogo vise uspjeha na domacoj sceni od 1995-2014 to je tacno ali niste ni vi nista napravili da bi se uzdigli iz ovih amaterskih uslova. cak sta vise, zeljeznicar se redovno brukao na evropskoj sceni. nevidjeni rekord od 7-0 protiv liteksa je najveci poraz bh klubova u evropi. jedan jos veci samar se desio na utakmici protiv hapoela gdje protivnicki trener nakon 5-0 u 35. minuti brani svojoj ekipi da nastavljaju napade na gol zelje. i to je neki prvak bh lige? nasa liga je smijesna i tek kada nesto napravimo u evropi mozemo se kurciti. to vazi i za fk sarajevo, koje je doduse makar ponekad solidno odigralo te izbacilo genka, sigmu, spartak, orebro, helsingborg, levskog kojem vi niste dali gol u 180minuta.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Aha, jal je ključna, mi smo povlašteni. Sad mi je jasno što od nezavisnosti BiH imamo 6 titula, a vi 1omega369 wrote:
ja samo kazem, da vi jos uvijek imate tu prednost kod sudija i njihovih odluka kad su te neke kljucne utakmice u pitanju i to je to. da se ne lazemo vise ovdje![]()
To što neko priča da je div, ne znači da je zaista tako. Naravno, određena šizofrenija je prisutna, uz elemente deluzija i halucinacija![]()
cestitke za uspjeh u domacoj ligi, tu ste ubjedlivo prvi po uspjehu ali je fk sarajevo najbolje predstavljalo bih u evropi mada i nas "uspjeh" nije nista dok se ne kvalifikujemo za grupnu fazu.
-
salle_eh1986
#1722 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Kakvih bolan crnih para, pa jel ti uopste znas koliko se dobije od titule i ucesca u europi?
Znas li koliki su izdatci klubovima?
Rez i jest napravljen jer su pojedini igraci imali previsoke plate, pa je sva dobit isparavala.
A za stadion treba malo vise od 100-tinjak hiljada koliko se zaradi bez transfera.
Sve nekakvi znalci, cccc
Znas li koliki su izdatci klubovima?
Rez i jest napravljen jer su pojedini igraci imali previsoke plate, pa je sva dobit isparavala.
A za stadion treba malo vise od 100-tinjak hiljada koliko se zaradi bez transfera.
Sve nekakvi znalci, cccc
- cvrčak_na_hedonizmu
#1723 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ne busamo se školom, nego je imamo. B. Čolić, Zolotić, Hasanović, Jamak, Svraka, braća Sadiković, Bajić, Hodžić, Kješevski + haman tu možemo dodati Stanića i Kerlu. Kompletan tim Željine djecewannabe_ultra wrote:
pa sto ne pravite transfere, kunete se u zeljinu djecu a najbolji vam napadac djaba ode u liverpul.Kad ste transfer zadnji napravili kako treba a busate se skolom nekakvom.I ne mislim na pare od titule nego inace, ubjedljivo ste prvi, valjda znate privuci sponzore ako nista.Pa Vitez ima vise sponzora od vas.Hoce li vam vjecno na dresu pisati budi zeljo ?
Pustili ste gojaka djaba da vam ode, kleli ste se u njega da je nova zlatna koka sa grbavice.
Kad si prvi valjda to privuce nekakve sponzore, investitore pa vam ako nista naprave malo istok, pa vam na dres stave natpis.Vi osvojiste sve sto se moglo osvojiti a igraci vam prodaju naocale da bi prezivjeli.
Hodžić je otišao kao maloljetnik u Liverpul i to je nemoguće spriječiti. Koliko znam, nije baš otišao džaba, uzeo je Željo nekih 200.000 KM; Ista je priča sa Gojakom, on već ima dogovoren transfer koliko znam u Belgiju, maloljetnik, ista priča, ne možeš da zadržati. Bilo kakav ugovor se hladno raskida.
Uprava nam je prilično nesposobna, al zato imamo rezultate, koje Sarajevo nema. Ovo nije utrka uprava, nego fudbalskih timova, a tu ste kilometrima ispod FKŽ i zato psssst !
Nego, da pogledamo šta pišu kolege pitari
Bože me sačuvaj, koji je ovo intelektualac wrote:
U osnovi naša frustracija polazi od toga što se u trenutnoj "kanalizaciji i mulju" koji se zove Premijer liga BiH, i u kojoj vladaju razni Nijazi, Lale i slični, neki drugi klubovi bolje snalaze od nas,a pogotovo naše komšije. Ako ovo objektivno sagledamo to je vro logično. To je njihovo "prirodno stanište" i sva njihova filozofija se zasniva na prljavštini, kupovini utakmica, takozvanim "lancima" kada uvezuju više klubova i njihove rezultate, što imaju "taster" klubove koji njima uvijek puste, a protiv nas uvijek ginu je logično i uvijek će biti tako i neće se promjeniti. Pa njihova najveća legenda je bila suspendovana zbog namještanja utakmica. Kakav otac takav sin. U normalnoj zemlji bi neki bosanski "Calccopoli" već davno bio proveden i neke titule bi pripale nama kada smo završavali kao drugi i bivali pokradeni. U normalnoj zemlji bi neki od njih bili već u zatvoru i bilo bi im zabranjeno bavljenje sportom. Na žalost mi ne živimo u normalnoj zemlji. Drugi problem je što smo mi simbol glavnog grada i kao takvi smo realno "omraženi" u dvije trećine zemlje. Svako ponižavanje nas je ponižavanje "omraženog" glavnog grada i svega što se uz to vezuje. Ni ovo se neće promjeniti koliko god se mi trudili da uspostavimo dobre odnose sa svima. Treći problem je naša nemoć u savezu i to je isključivo naša greška. Sramota je da je Nijaz moćniji u savezu od nas. Našeg čovjeka iz kluba nema niti u jednoj od važnijih komisija koja se bave takmičenjem pa se većima odluka donosi na našu štetu. Na ovome se mora najozbiljnije raditi.
Trenutno stanje se može pokušati promijeniti samo ako mi počnemo raditi isto što i oni rade (što ne podržavam) jer su komšije veći "majstori mulja i kanalizacije" od nas i mi im tu ne možemo parirati. Zbog toga nama preostaje samo teži put koji se zove "sami protiv svih" i koji podrazumjeva da budemo značajno bolji od svih drugih na zelenom terenu i da redamo pobjede. Tada će biti i manje krađe sudija i manje neprijatelja, odnosno više onih koji žele biti naši prijatelji. Sve u svemu ne mogu se preskakati stepenice koliko to god bolno zvučalo. Zato se ne treba osvrtati na komšije i njhove titule jer znamo kako su došli do njih. Mi moramo sagledati svoje greške koje smo pravili i koje pravimo u ovoj sezoni i njih ispraviti. Naša igra mora biti tečna i ličiti na normalnu igru u kojoj mi kao gledaoci možemo uživati i sretni napuštati stadion. Kvalitet igre i majstori vraćaju gledaoce na stadion,a ne kupljene titule. Komšije su najbolji primjer. Naša ekipa mora biti dovoljno hrabra i motivisana da na gostovanjima igra kao i kući te da nam se ne ponavlja Prijedor kada u utakmici sezone ne opucamo po golu ekipe koja ispada i koja nas "sabije u mišiju rupu" veći dio utakmice. I tada će biti i pobjeda i poraza, ali ćemo kapitalizirati kvalitet što će nas na kraju dovesti do željenih titula u nizu. Zato sabur jer nema drugog načina.....
Tačno ne znam bil se smijao ili plakao
-
salle_eh1986
#1724 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Neko vec gore spomenu da nam je liga kar'na i da bi nekog guzonju privukao moras biti bas prefrigan i namazan ko sto su vasi 
Samo jbg oni se vama prodaju ko fini a vi nasjedate. Ocito je da smo mi ona fina raja sto ne zna nikog izlevatiti, isto ono ko kad je zavrsen rat pa imas ratne profitere a imas i normalne ljude
Sto se transfera tice ne bih da ti ponavljam jer ti to vrlo dobro znas sve. Igraci su otisli, danasanji vakat je takav da ti niko nece dati odma sav novac vec razgodi na milion rata i tako stvori priliku da te zaje*ava, amo ne moze dovijeka...
Koga ste to vi prodali, koje ste titule uzeli, cime se vi imate faliti sem da ste upisali par pobjeda u takmicenju gdje igraju ekipe iz drugog razreda (pod ovim mislim na ekipe koje nisu najbolje u svojoj drzavi)...
Samo jbg oni se vama prodaju ko fini a vi nasjedate. Ocito je da smo mi ona fina raja sto ne zna nikog izlevatiti, isto ono ko kad je zavrsen rat pa imas ratne profitere a imas i normalne ljude
Sto se transfera tice ne bih da ti ponavljam jer ti to vrlo dobro znas sve. Igraci su otisli, danasanji vakat je takav da ti niko nece dati odma sav novac vec razgodi na milion rata i tako stvori priliku da te zaje*ava, amo ne moze dovijeka...
Koga ste to vi prodali, koje ste titule uzeli, cime se vi imate faliti sem da ste upisali par pobjeda u takmicenju gdje igraju ekipe iz drugog razreda (pod ovim mislim na ekipe koje nisu najbolje u svojoj drzavi)...
- cvrčak_na_hedonizmu
#1725 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Vidim da ti nije dobro pa predlažem da napravimo tabele ko više ima para i tabelu uprava, mislim da ste glavni kandidati za titulu. Dominacija se smiješiwannabe_ultra wrote:nabrojao si tim, koji igra dobro u nasoj ligi i koji se moze nositi u trebinju, travniku ili velikoj obarskoj ali za vece domete jednostavno ste smijesni.Dodje listica kao malo jaci tim i otrese vas hladno 0:3.Svjestan sam da se titule uzimaju na malim utakmicama ali nijedan od tih nabrojanih nece napraviti transfer koji ce vama donijeti milione.
Paradoks pravi, osvajate titule dominirate ligom a kasa sve praznija i nemate za plata.![]()
Ne dovodite igrace (bar do ove sezone, ne trosite pare na dovodjene polovnjaka iz srbije kao mi, imate svoju skolu koja vam dominira selima nase drzave).Gdje su pare onda
BiH ekipe imaju budžete od milion do dva, država ne ulaže 0,1% za razliku od Hrvatske ili Srbije ( milione daju Partizanu, Dinamu, Zvijezdi, Hajduku ) pa su im ekipe opet truba u Europi. O kakvim parama pričamo ?
Možeš ti to bolje, uvjeren sam u to