Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
-
samoTEgledam
#1701 Re: Samsung galaxy S3
Imam isto zapažanje. Nekako je sad "trenutan" 
- PriNc_ba
#1702 Re: Samsung galaxy S3
hvala puno na pomocistroga normala wrote:IMEI je vezan za aparat, nema veze koja je kartica u njemu opet ga po IMEI-u može locirati.PriNc_ba wrote:nisam bas upucen. jel IMEI vezan za aparat ili za karticu od telekoma ? mobitel je kupljen i ukraden u inostranstvu sa karticom operatera te zemlje... pa me zanima da li postoji mogucnost da se udje u trag mobitelu ?stroga normala wrote:ako imas IMEI broj telekom ga moze locirati, e sad hoce li, to zavisi od toga hoce li dobiti nalog od policije.
Ako imas IMEI prijavi kradju policiji i nadaj se da ce oni traziti od telekoma da ga lociraju.
IMEI bi ti trebao pisati u papirima od telefona, ja sam uz Nexus 4 dobio čak i naljepnice sa IMEI brojem.
Sad ne znam o kojoj se državi radi i koliko su tamo operateri voljni da ga pronađu, ja znam slučajeve kod nas da su vrlo brzo locirali mobitel, a bio je slučaj o kojem ima i tema na forumu da ga nisu htjeli locirati.
Tapatalked
valjda nesto bude od toga
- Ady88
#1703 Re: Samsung galaxy S3
Koji rom i kernel preporucujete za s3, ako ima sta da baterija malo duze traje
? Sad mi se cini da za sat vremena "surfanja" ode 10% baterije, dakle ne igranje igrica ili gledanje video klipova. Davno sam imao galaxy s i sve sam zaboravio sto se tice ubacivanja romova, kernela ali reko ako imate sta dobro preporuciti nasao bih na youtube sta i kako tj. sjetio bih se vjerovatno 
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Ady88
#1704 Re: Samsung galaxy S3
Sta je ovo tema zamrla? 
- inSighT
- Vozim: na guranje
#1705 Re: Samsung galaxy S3
Jbg, neki od nas su u "lovu" na note2 ili čekaju s4!Ady88 wrote:Sta je ovo tema zamrla?
- LONGMAN
#1706 Re: Samsung galaxy S3
Kod mene jos uvijek 4.1.2.vivax wrote:Jel ikome stigao update za 4.2.2.I da li imaju namjeru slati za s3 update na taj sistem..Znam da se moze nabaciti preko odina.Al me zanima da ce oni slati..:s
- inSighT
- Vozim: na guranje
#1707 Re: Samsung galaxy S3
Nabaci Paranoid Android i svjedoči kompletnome preporodu svoga fontela:LONGMAN wrote:Kod mene jos uvijek 4.1.2.vivax wrote:Jel ikome stigao update za 4.2.2.I da li imaju namjeru slati za s3 update na taj sistem..Znam da se moze nabaciti preko odina.Al me zanima da ce oni slati..:s
I spor je uzasno. Dodje mi da ga bacim dok mi otvori koju aplikaciju, a imenik da ne spominjem
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1745003
Tapatalked
- TheWatcher
#1708 Re: Samsung galaxy S3
kako razlikovati original od kopije sg s3 i kolika je trenutna cijena originala (novog) 
- TheWatcher
#1709 Re: Samsung galaxy S3
nigdje strucnjaka kada ti trebaju 
- Lucazode
#1710 Re: Samsung galaxy S3
Imas na Piku oficijelne radnje, oko 750 KM.A sto se tice razlikovanja najbolje je proguglaj tu stavku.TheWatcher wrote:nigdje strucnjaka kada ti trebaju
- TheWatcher
#1711 Re: Samsung galaxy S3
ma pokusao sam na google naci ali slabo jbg.mislio sam da ovde zna neko konkretno.Lucazode wrote:Imas na Piku oficijelne radnje, oko 750 KM.A sto se tice razlikovanja najbolje je proguglaj tu stavku.TheWatcher wrote:nigdje strucnjaka kada ti trebaju
- amortizer
#1712 Re: Samsung galaxy S3
Obrati paznju na naziv.TheWatcher wrote:ma pokusao sam na google naci ali slabo jbg.mislio sam da ovde zna neko konkretno.Lucazode wrote:Imas na Piku oficijelne radnje, oko 750 KM.A sto se tice razlikovanja najbolje je proguglaj tu stavku.TheWatcher wrote:nigdje strucnjaka kada ti trebaju
Na losoj kopiji pise iPhone
-
jahh
#1713 Re: Samsung galaxy S3
Rezolucija, Kernel, Build number, Vjerovatno i IMEI, kvalitet izrade itd.TheWatcher wrote:ma pokusao sam na google naci ali slabo jbg.mislio sam da ovde zna neko konkretno.Lucazode wrote:Imas na Piku oficijelne radnje, oko 750 KM.A sto se tice razlikovanja najbolje je proguglaj tu stavku.TheWatcher wrote:nigdje strucnjaka kada ti trebaju
- Mr.Sojic
#1714 Re: Samsung galaxy S3
Obrati paznju na naziv.
[/quote]
Kolega potrazi plastikaner
i da skripi telefon i to je samsung
p.s. i naravno potrazi da na androidu imas hrpu virusa
NeTjes masiti

Kolega potrazi plastikaner
p.s. i naravno potrazi da na androidu imas hrpu virusa
NeTjes masiti
- amortizer
#1715 Re: Samsung galaxy S3
Amortizer wrote:Obrati paznju na naziv.
iPhone i jeste za likove tipa SojicMr.Sojic wrote:Kolega potrazi plastikaneri da skripi telefon i to je samsung
![]()
p.s. i naravno potrazi da na androidu imas hrpu virusa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
NeTjes masiti![]()
![]()
![]()
![]()
Vidi naslov teme! Zalutao si ovdje skroz, nemoj viriti, kupi sebi masinu, a imas sada i S4.
- Quaresma
#1716 Re: Samsung galaxy S3
nema sanse da je tako dobra kopija pa tesko razlikovati od originala
- newphoenix
#1717 Re: Samsung galaxy S3
1. performanse : Antutu S3 ima score od ~15000, linpack ~120MFlops.
2. builtin Face unlock .
3. S beam ako ima vise od jedan telefon.
2. builtin Face unlock .
3. S beam ako ima vise od jedan telefon.
- Mr.Sojic
#1718 Re: Samsung galaxy S3
Ja to malo vidio od ovih plastikanera sto vire na temi o iPhon-uamortizer wrote:iPhone i jeste za likove tipa SojicAmortizer wrote:Obrati paznju na naziv.
Na losoj kopiji pise iPhone![]()
Vidi naslov teme! Zalutao si ovdje skroz, nemoj viriti, kupi sebi masinu, a imas sada i S4.
- marshall_bug
#1719 Re: Samsung galaxy S3
Nemas pojma.Mr.Sojic wrote: p.s. i naravno potrazi da na androidu imas hrpu virusa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
NeTjes masiti![]()
![]()
![]()
![]()
http://bgr.com/2013/03/26/iphone-securi ... os-397421/
-
cove41
#1720 Re: Samsung galaxy S3
Gledam trenutno dva telefona pa me zanima ako je neko raspoložen da podijeli svoje mišljenje.
Samsung Galaxy S3 ili Nokia Lumia 920 ?
Unaprijed hvala !
Unaprijed hvala !
- Maharadza
#1721 Re: Samsung galaxy S3
S3 FTWcove41 wrote:Gledam trenutno dva telefona pa me zanima ako je neko raspoložen da podijeli svoje mišljenje.
Unaprijed hvala !
Pročitaj komentare, skontat' ćeš da je odluka 'no-brainer'.
Tapatalked from my SGS III
-
cove41
#1722 Re: Samsung galaxy S3
Odgleda ja ovo i pročita sve, sad sam još zbunjeniji. I video i komentari mi izgledaju kao da su naklonjeni Nokia-i ?Maharadza wrote:S3 FTWcove41 wrote:Gledam trenutno dva telefona pa me zanima ako je neko raspoložen da podijeli svoje mišljenje.
Unaprijed hvala !
Pročitaj komentare, skontat' ćeš da je odluka 'no-brainer'.
Tapatalked from my SGS III
- Qler
#1723 Re: Samsung galaxy S3
Jos phone arena poznata kao veliki "fan" nokia proizvoda
trude se maximalno da nadju mane 
Po meni, WP je odlican OS za nekoga ko ne zeli da se bakce oko romoa ili OS-a generalno, slicno kao sa iOS, neke stvari su zatvorenije nego na njemu neke su omogucili... tako da ako neces da cackas telefon, a da ti radi poslije 1000 instaliranih aplikacija kao prvi dan, onda je WP ili ti ga lumia 920 za tebe. Ako hoces da mijenjas romove, da se igras sa telefonom i isprobavas sta ti najvise odgovara (i koji rom otvara imenik
morao sam
) onda je S3 za tebe.
Po meni, WP je odlican OS za nekoga ko ne zeli da se bakce oko romoa ili OS-a generalno, slicno kao sa iOS, neke stvari su zatvorenije nego na njemu neke su omogucili... tako da ako neces da cackas telefon, a da ti radi poslije 1000 instaliranih aplikacija kao prvi dan, onda je WP ili ti ga lumia 920 za tebe. Ako hoces da mijenjas romove, da se igras sa telefonom i isprobavas sta ti najvise odgovara (i koji rom otvara imenik
- Maharadza
#1724 Re: Samsung galaxy S3
Eno ga usra' i ti! Otvara svaki, samo je pitanje da li traje 3sec. ili 1sec., ali toBože, prođe ti život za tu sekundu-dvije i kao nema nikakvih alternativa "stock" imeniku za android!Qler wrote:Jos phone arena poznata kao veliki "fan" nokia proizvodatrude se maximalno da nadju mane
Po meni, WP je odlican OS za nekoga ko ne zeli da se bakce oko romoa ili OS-a generalno, slicno kao sa iOS, neke stvari su zatvorenije nego na njemu neke su omogucili... tako da ako neces da cackas telefon, a da ti radi poslije 1000 instaliranih aplikacija kao prvi dan, onda je WP ili ti ga lumia 920 za tebe. Ako hoces da mijenjas romove, da se igras sa telefonom i isprobavas sta ti najvise odgovara (i koji rom otvara imenikmorao sam
) onda je S3 za tebe.
Inače, a vidi čuda, s3 možeš koristiti i BEZ flešanja romova i zajebancije oko istih a da sve "out-of-the-box" fercera bez problema i OPET imaš POJAM multitaskinga za taj WP!
- fatality
#1725 Re: Samsung galaxy S3
Maharadza wrote:Eno ga usra' i ti! Otvara svaki, samo je pitanje da li traje 3sec. ili 1sec., ali toBože, prođe ti život za tu sekundu-dvije i kao nema nikakvih alternativa "stock" imeniku za android!Qler wrote:Jos phone arena poznata kao veliki "fan" nokia proizvodatrude se maximalno da nadju mane
Po meni, WP je odlican OS za nekoga ko ne zeli da se bakce oko romoa ili OS-a generalno, slicno kao sa iOS, neke stvari su zatvorenije nego na njemu neke su omogucili... tako da ako neces da cackas telefon, a da ti radi poslije 1000 instaliranih aplikacija kao prvi dan, onda je WP ili ti ga lumia 920 za tebe. Ako hoces da mijenjas romove, da se igras sa telefonom i isprobavas sta ti najvise odgovara (i koji rom otvara imenikmorao sam
) onda je S3 za tebe.
![]()
Inače, a vidi čuda, s3 možeš koristiti i BEZ flešanja romova i zajebancije oko istih a da sve "out-of-the-box" fercera bez problema i OPET imaš POJAM multitaskinga za taj WP!
WP sranje na kvadrat. Moja punica uzela i zena proklinje dan kad ga je uzela. Cak nekad ni poruke ne moze poslat (ili primit).Naravno u kombinaciji sa nekom Nokijom je to bilo. Elem moli me da joj prodam svoj S3
P.S. zena nije imala namjeru da "caprka" po telefonu nego cisto da ga koristi onakvog kakvog ga je kupila