OK, skont'o. Hvala na odgovoru !bilic wrote:Znam za pausal ... ja samo da ti pojednostavim ... Al eto ...
1000 kilowata mjesecno zimi potrosis u večim minusima stan 60 kvadrata ... to je 80 KM plus paušal
Novogradnja u Sarajevu?
- cpu_fan
#1701 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
kaokakao
#1702 Re: Novogradnja u Sarajevu?
una_bo wrote:ne znam jesam li na pravoj temi, ali treba mi savjet:
dakle, javim se u prostor.ba agenciju jer hoću da kupim stan. onaj na malti. rekoše mi, kao što na stranici piše da je lamela 2 sa onim finim velikim stanovima rasprodata (SVI STANOVI). dobro. kažem njemu, onda daj taj pored, lamela 2, ovi od 53 kvadrata, jer ne želim lamelu 1, ona nije po mom mišljenju osvijetljena dovoljno (a i arhitekta mi je preporučio te stanove) kad reče on meni da su SVI stanovi REZERVISANI! i da će me staviti na spisak, pa ako neko odustane, da će me staviti na spisak za kupovinu. i da se ja njemu češće javljam da vidim dokle je taj spisak!
dakle, trebaju mi sljedeće informacije:
1. kako ja mogu provjeriti da li su ti stanvoi prodati kao što kažu, i kako ja mogu vidjeti tj oni meni dokazati da su rezervisano skoro 30 stanova, jer ja mislim da ovdje neko muti i laže.
2. ako ima iko na forumu da je rezervisao ili kupio stan neka se javi ovdje, baš me zanima
ja sam izvršila rezervaciju stana i sada čekam da mi pošalju predugovor. Plaća se 10% od vrijednosti stana (sve se kod notara završava), a ostatak kada bude zgrada završena tj.u novembru-decembru 2014.g., kada će se napraviti i pravi kupoprodajni ugovor.
- Svicko
#1703 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Komšije iz Tibre, kako ste zadovoljni sa grijanjem?
Imam osjećaj da bi ovih dana moglo biti malo više pojačano ne može se baš postići ona idealna temperatura u stanu...
Imam osjećaj da bi ovih dana moglo biti malo više pojačano ne može se baš postići ona idealna temperatura u stanu...
- cpu_fan
#1704 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Meni nije hladno, mada mi se čini da nekad ne šalju dovoljno toplu vodu u sistem u poređenju sa vanjskom temperaturom. Izgleda da ne mogu da uštimaju sistem kako su ove nove zgrade uselili.Svicko wrote:Komšije iz Tibre, kako ste zadovoljni sa grijanjem?
-
dabarizmabra
#1705 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Solidno je, kao da su malo pojacali ovih dana, nakon sto se dosta ljudi zalilo...Svicko wrote:Komšije iz Tibre, kako ste zadovoljni sa grijanjem?
Postigne fino 23-24 C, mogu u stanu hodati u kratkim rukavima
Ako ti je prva zima, budi spreman da je malo slabije, dok se zidovi i zgrada ne ugriju
- Svicko
#1706 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jest mi prva zima.
Ali stan mi je na "ćošku" zgrade, i dnevna soba + kuhinjica imaju 24 m2 a samo 11 rebara, pa sam posumnjao da to nije dovoljno da se ugrije. Izolacija zgrade jeste dobra nema tu šta, i bez uključenog grijanja nikada nije baš hladno.
Ali generalno ni u jednoj prostoriji osim u hodniku ili kupatilu ne može se postići 24 stepena ili 25 kad bih htjeo, čisto sumnjam.
Ali stan mi je na "ćošku" zgrade, i dnevna soba + kuhinjica imaju 24 m2 a samo 11 rebara, pa sam posumnjao da to nije dovoljno da se ugrije. Izolacija zgrade jeste dobra nema tu šta, i bez uključenog grijanja nikada nije baš hladno.
Ali generalno ni u jednoj prostoriji osim u hodniku ili kupatilu ne može se postići 24 stepena ili 25 kad bih htjeo, čisto sumnjam.
-
VjecitiStudent
#1707 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kakve veze ima ovo "prva zima"?dabarizmabra wrote:Solidno je, kao da su malo pojacali ovih dana, nakon sto se dosta ljudi zalilo...Svicko wrote:Komšije iz Tibre, kako ste zadovoljni sa grijanjem?
Postigne fino 23-24 C, mogu u stanu hodati u kratkim rukavima
Ako ti je prva zima, budi spreman da je malo slabije, dok se zidovi i zgrada ne ugrijuprva zima je uvijek nezgodna...
-
Verolino
#1708 Re: Novogradnja u Sarajevu?
HvalaP308 wrote:Kvalitet dosta dobar, a vise se placa lokacija - mirno naselje a nekoliko minuta od centra. Samo ne znam znate li da su te zgrade izgradjene na bivsem groblju ili tako nesto. Ima nas svakakvih, nekima to smeta nekima ne. Obje strane razumijem, samo kazemVerolino wrote:Ima li neko da je kupio???? Iskustvo??? Prošla sam par puta (tačnije dan za danom) one koje su totalno završene nije baš da se nešto svijetli, ne bih rekla da je puno prodato. Cijena podosta visoka! Zato molim ako ima neko da se javi čisto da vidim kvalitet naspram cijeneVerolino wrote:One nove zgrade u Pionirskoj dolini, jel ima na ovoj temi, jer ja dalje od tibre nisam ništa vidjela, ili možda ima posebna tema?
Hvala puno
Hvala
Ma mislim realno lokacija je diskutabilna, al haj ... groblje manje više, mislim da gdje god se okrenemo neke koske su ispod zemlje
Cijena je stvarno povisoka od 2250 po m2
-
dabarizmabra
#1709 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Svako ko se bavi grijanjem, reci ce ti da je prva zima u svakom objektu, sa istim intenzitetom grijanja i do 30% slabija temperatura, jer su zidovi i kompletan objekat hladni.VjecitiStudent wrote:Kakve veze ima ovo "prva zima"?
Nakon sto se ugriju zidovi, konstrukcija, usele ljudi okolo tebe u stanove, puno je bolje.
Mislim da je 11 rebara malo na 24 m2, mada vidim da u Tibri idu nekom logikom, otprilike, jedno rebro na 2 m2.
To sto imas dva vanjska zida, ima utjecaja, ali ne bitno.
Uglavnom, po ugovoru, davalac usluge je duzan da ti osigura 21 C temperaturu u stanu, za sve ostalo- tu je Master Card, odnosno, nemas se bas kome zaliti, jer su se dobro pokrili ugovorom...
- Svicko
#1710 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ako je to varijanta onda nema šta, tu temperaturu imam. 
-
VjecitiStudent
#1711 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prazni okolni stanovi jedino mogu biti razlogom otežanog zagrijavanja "prve zime", ali i to samo za vrijeme epizoda izuzetno hladnog vremena.dabarizmabra wrote:Svako ko se bavi grijanjem, reci ce ti da je prva zima u svakom objektu, sa istim intenzitetom grijanja i do 30% slabija temperatura, jer su zidovi i kompletan objekat hladni.VjecitiStudent wrote:Kakve veze ima ovo "prva zima"?
Nakon sto se ugriju zidovi, konstrukcija, usele ljudi okolo tebe u stanove, puno je bolje.
Mislim da je 11 rebara malo na 24 m2, mada vidim da u Tibri idu nekom logikom, otprilike, jedno rebro na 2 m2.
To sto imas dva vanjska zida, ima utjecaja, ali ne bitno.
Uglavnom, po ugovoru, davalac usluge je duzan da ti osigura 21 C temperaturu u stanu, za sve ostalo- tu je Master Card, odnosno, nemas se bas kome zaliti, jer su se dobro pokrili ugovorom...
Sve ostalo pobrojano je novokomponovani sarajevski urbani mit, potpuno posvađan sa elementarnom fizikom.
- bilic
#1712 Re: Novogradnja u Sarajevu?
JA CIM SAM USELIO POPEO SAM IM SE NA GLAVU DOK MI NISU POJACALI BROJ REBARA ... U SVAKOJ PROSTORIJI SEM KUPATILA I HODNJIKA ----

JA CIM SAM USELIO POPEO SAM IM SE NA GLAVU DOK MI NISU POJACALI BROJ REBARA ... U SVAKOJ PROSTORIJI SEM KUPATILA I HODNJIKA ----
- amaretto
#1713 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kod mene je 27 rebara + rešetka u kupatilu na stan od 39m2.
Radijatori su vreli ali mi temperaturu snižava poprilično hladan veliki zid između mog dnevnog boravka i stana pored koji je na ćošku i nije useljen. Dakle itekako ima veze da li stanovi okolo griju jer neku noć na kafi kod kolege u zgradi A2 pravo toplo a kolega nije uopšte upalio grijanje taj dan.
Radijatori su vreli ali mi temperaturu snižava poprilično hladan veliki zid između mog dnevnog boravka i stana pored koji je na ćošku i nije useljen. Dakle itekako ima veze da li stanovi okolo griju jer neku noć na kafi kod kolege u zgradi A2 pravo toplo a kolega nije uopšte upalio grijanje taj dan.
-
silm
#1714 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne da mi samo smeta nego je.... (ma ne znam kako formulisati).P308 wrote:Kvalitet dosta dobar, a vise se placa lokacija - mirno naselje a nekoliko minuta od centra. Samo ne znam znate li da su te zgrade izgradjene na bivsem groblju ili tako nesto. Ima nas svakakvih, nekima to smeta nekima ne. Obje strane razumijem, samo kazemVerolino wrote:Ima li neko da je kupio???? Iskustvo??? Prošla sam par puta (tačnije dan za danom) one koje su totalno završene nije baš da se nešto svijetli, ne bih rekla da je puno prodato. Cijena podosta visoka! Zato molim ako ima neko da se javi čisto da vidim kvalitet naspram cijeneVerolino wrote:One nove zgrade u Pionirskoj dolini, jel ima na ovoj temi, jer ja dalje od tibre nisam ništa vidjela, ili možda ima posebna tema?
Hvala puno
Hvala
Hvala ti jarane. Ljudski od tebe sto si se pozahmetio pa napisao!
-
dabarizmabra
#1715 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Konsultuj strucnjake koji se bave grijanjem, pa ce ti reci...Ako znas nekog ko je gradio kucu pa uselio u nju, pitaj je li mit otezano grijanje prve zime, dok se zidovi u potpunosti ne osuse i ugrijuVjecitiStudent wrote:Prazni okolni stanovi jedino mogu biti razlogom otežanog zagrijavanja "prve zime", ali i to samo za vrijeme epizoda izuzetno hladnog vremena.
Sve ostalo pobrojano je novokomponovani sarajevski urbani mit, potpuno posvađan sa elementarnom fizikom.
Tibra gradi dosta brzo, otprilike 1-2 zgrade u godini i po dana, zgrade ne ostaju otvorene duze od par mjeseci, ne uspjevaju se dobro osusiti, sto je i razlog povremenih pojavljivanja vlage u prvim mjesecima stanovanja, pa i to ima malo utjecaja....
-
mali_balon
#1716 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zar ne ide rebro po m2, i kod mene je temp 23 sve ispod zovem toplane.
-
Aspire
#1717 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Traži da ti ugrade jos rebare, kod mene hodnik od 6,47m2 ima 10 rebara.Svicko wrote:Jest mi prva zima.
-
StupskaBitanga
#1718 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da prebacimo sa druge teme
Izgleda da se ovo naselje konačno završava
http://prostor.ba/nekretnina/dobrinja/s ... 2-pdv/5200
- johntra
#1719 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nemoj prebacivati, sad će raja sve pokupovati...imaš li kakvih dodatnih informacija, jesi zvao ovog agenta? u čemu je fol? 
-
Aspire
#1720 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ove zgrade se prave ima 7-8godina i jos ih nisu zavrsili. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1721 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jel tramvaj broj 5 rezultat sastanka Memića sa Tibrašima? Ne vidjeh da dugo, sad na počenoj po dva stoje. 
-
pop_corn
#1722 Re: Novogradnja u Sarajevu?
KatarinaKosaca wrote:Jel tramvaj broj 5 rezultat sastanka Memića sa Tibrašima? Ne vidjeh da dugo, sad na počenoj po dva stoje.
Nije.
BTW na sastanku je najmanje "tibraša" bilo....
-
pop_corn
#1723 Re: Novogradnja u Sarajevu?
StupskaBitanga wrote:Da prebacimo sa druge teme
Ko je danas otvarao ovu stranicu primjetit' će da je cijena sada korigovana
Sad sam razgovarala sa ovim agentom i cijena stana po m2 je ipak 1570,00 KM - vrlo neozbiljno!
- johntra
#1724 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo je sa PDV-om cijena ili? Jesi pitala kad će ovo čudo biti gotovo?
- BadCopy
#1725 Re: Novogradnja u Sarajevu?
vecina ovdje stanove zagrije ko plate od sporeta koliko sam ja skonto