SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#1701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

"Jedan od putnika koji se u vrijeme incidenta nalazio u Hajrudinovom taksiju, Dražen Bačić, također tvrdi da nije bilo fizičkog napada. "Taksista je kod Fabrike duhana skrenuo u jednu ulicu i na pješačkom prelazu stao da propusti trudnicu. Međutim, ona ga je odjednom počela verbalno napadati da bi potom snažno udarila u staklo, prozor vozila, toliko snažno da sam mislio da će razbiti staklo. Taksista je potom izašao iz vozila, a ona je počela vikati, uzela je telefon i prijetila da će nekoga zvati, međutim, taksista je nije ni dohvatio. Ona se potom s telefonom u rukama udaljila prema Ekonomskoj školi", rekao je Bačić za naš portal."
A niko ne spominje ovo. Covjek lijepo svjedoci sa imenom i prezimenom a ne ko ovo po forumu anonimno, bila ja vidila. I sta sad neko ocito laze
Last edited by insomnia78 on 17/02/2012 19:19, edited 1 time in total.
MercedesBenz

#1702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by MercedesBenz »

amortizer wrote: Idi, pomozi covjeku ako je u pravu, ali po tvom rjecniku mi se cini da si i ti siledzija iz "omiljenog" i "carsijskog" :) taxi udruzenja.
Posteno receno, meni nesto "smrdi" u toj prici, jer doticni obicno ne izlaze iz vozila, nego pljuju kroz prozor uz bogati mahalski rjecnih sa primjesama dosljackog :)
Hvala Bogu pa ih pola ne kontamo!
Pa vidi se samo koliko si zaosto, bezveze napiso i broj i stand, a ti vec zakljuci da sam i taxista, nikakav problem mogu ti dokazat i da nisam, mada ne vidim potrebu za tim.Nema ti sta smrdit, izaso ko sav normalan svijet da skine budalu sa auta da ne udara, ocito narod nije naviko na to vec voli da je skinut s qrca psovkama.Eh doslje doslje, unistili ste i ovo malo jada.
Bodkin

#1703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

MercedesBenz wrote:Kao sto sam reko, udario je nije. Sutra idemo dati iskaz, rado cu svjedocit i pokrit sve troskove svojim novcem. Tek sad vidim sa kakvom stokom dijelim grad.
jaaako mi je mrsko da trazim i citiram ali rekao si da je uhvatio za ramena sto ce reci i protresao malo :-) nije to nista za trudnicu jel tako. a onda si na komentar drugih ocevidaca koji su na strani taksiste rekao da je tasista nije ni takao.dakle ili tebi bez samarcine nema dodire ili nesto tu nije u dure :)
muha_sa

#1704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

amortizer wrote: sorry muha :)
ma znas na sta sam mislio kada sam rekao "mahalski", nikakve veze sa pravom mahalom nema!
Slicno kada kazu "seljak", garant ne mislis na zemljoradnika:)
P.S. I sam sam bio "mahalas" :), a na moju zalost vise nisam.
:thumbup:
isto mislimo, al me pogodi kad se sve što je negativno veže za čaršiju i mahalu :-)
mogao bih danima pisat pozitivne primjere s čaršije a bogme i iz okolnih mahala al-nije to tema :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

nellington wrote:
Dado34 wrote:Opstepoznato je da u Sarajevu hara hijerarhija na ulicama, od trkaca, glumaca, pa do taxista koji ne Hebu zivu silu na ulici, ali brate ni pjesaci nisu nista bolji. Posla na crveno trudna i jos psuje. Vjerovatno je imala mobilni u ruci pisala poruku ili sta vec pa ne vidi da prelazi na crveno. Skreso bi joj familiju, trudna ne gleda kuda ide. I jos se buni?

Iskreno liberalan sam vozac, pa i kad nekoga vidim na ulici da hoce preci pustim ga ako gleda prema meni i ceka, bez obzira jeli pjesacki ili ne ali da mi neko lupa po staklu i jos kriv, pa mamu ti....
Jes', strašna hijerarhija.
:lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#1706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

e da. ključ dok ne dođe forumska inspekcija :D
Chmoljo

#1707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

prošli put ste se provukli bez banova... u pamet sada...
quasar

#1708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Ma da, nema smisla da hijerarhija vlada i na forumu.
insomnia78

#1709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Comrad

#1710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120224030

Image

Ne zelim da kritikujem policiju, normalno da ne mogu biti na svakom koraku. Hocu samo da pokazem koliko su se kriminalci opustili, te da se nikoga i nicega ne boje. Stanica je udaljena cca. 15-ak metara.

Jesu li oni za onog amera 100% sigurni da se sam ubio, malo mi je cudno bilo da se lik izbode sam nozem.
plejka2

#1711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

insomnia78 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... as-cu.html

Cuj "dobrinjski koljac"
Kako su ga nazvali ispade da je zaklo po dobrinje :mrgreen:
Citam juce na havazu da je nakav tenkre zvao i prijetio te predstavio se kao ubica.
Naka dzankoza garant posto oni nemaju mozga svakako.Nadam se da ce progutat pendrek kad ga uhvate.
Chmoljo

#1712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

Mustafa Bukvić je bio prijatelj mog starog :roll: baš ga je potreslo... :(

grozna smrt, pogotovo kad čovjeka poznaješ...
Comrad

#1713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Sto neko napisa tamo na portalu, dobro je pa nisu kakvog cuku ubili. Bilo bi trista miliona komentara i protesta.

Jbt, zaklase covjeka ni krivog ni duznog u sred naselja, u sred bijela dana.

:roll:
Cholina_Lokica

#1714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

Comrad wrote:Sto neko napisa tamo na portalu, dobro je pa nisu kakvog cuku ubili. Bilo bi trista miliona komentara i protesta.

Sigurno bi, ja ipak mislim da to je uradio pas s obzirom da oni jedino to rade za razliku od ljudi :oops:

A niko nista nije vidio...
Tina SA

#1715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tina SA »

Policija nemože biti na svakom koraku ali nažalost njih nema nigdje ili su oko pijaca gdje se može koja kazna naplatiti.
Na Dobrinji su harale bande ali zahvaljujući novom Komandiru manje je kriminala ali ovo ubistvo .prijetnje FTV i Avazu su djelo nekoga ko želi privući pažnju ili natjerati građane Sarajeva da se bave sobom.
Policija je definitivno zakazala jer su davno prestali raditi ono za šta su plaćeni a to je čuvati građane i njihovu imovinu.
Prvo su prestali čuvati imovinu a sada i same građane jer su dozvolili da monstrumi bez identifikacije haraju gradom.
Građani moraju sami da osmisle svoju zaštitu i prestanu da vjeruju.
Ovo je grad opasnog življenja.
Don Zivconi

#1716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

Ta milicionerska stanica radi do 16:00 a vikendom nikako, obzirom da ovi što rade u državnim institucijama idu kuci oko 13:00 plafon 15:00 mora da je covjek sacekao da odu kuci pa ubio nesretnika. Kako se nece dogadjati ovakve stvari i zašto se ljudi cude kad na toj relaciji onaj Munja iz Dobrinje tri hoda i prosi. Munja je inace jedna budala koja je ubila momka zabivši mu nož u prsa, malo odlezao u ludari i "izasao rehabilitovan"
Comrad

#1717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Don Zivconi wrote:Ta milicionerska stanica radi do 16:00 a vikendom nikako, obzirom da ovi što rade u državnim institucijama idu kuci oko 13:00 plafon 15:00 mora da je covjek sacekao da odu kuci pa ubio nesretnika. Kako se nece dogadjati ovakve stvari i zašto se ljudi cude kad na toj relaciji onaj Munja iz Dobrinje tri hoda i prosi. Munja je inace jedna budala koja je ubila momka zabivši mu nož u prsa, malo odlezao u ludari i "izasao rehabilitovan"
Munje nije bilo jedno vrijeme na dbr, mislim nije prosio dole, ali sad ga ne mozes izbjeci. Po cijeli dan hoda i trazi marku.

Cuo sam da je ubio lika, ali nisam znao da je istina. Ma samo je pitanje kad ce ga opet okrenut luda. Jer bukvalno frajer hoda cijeli dan i prilazi ljudima. A vala da ga je lijepo vidjet, nije.
insomnia78

#1718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Tina SA wrote:Policija nemože biti na svakom koraku ali nažalost njih nema nigdje ili su oko pijaca gdje se može koja kazna naplatiti.
Na Dobrinji su harale bande ali zahvaljujući novom Komandiru manje je kriminala ali ovo ubistvo .prijetnje FTV i Avazu su djelo nekoga ko želi privući pažnju ili natjerati građane Sarajeva da se bave sobom.
Policija je definitivno zakazala jer su davno prestali raditi ono za šta su plaćeni a to je čuvati građane i njihovu imovinu.
Prvo su prestali čuvati imovinu a sada i same građane jer su dozvolili da monstrumi bez identifikacije haraju gradom.
Građani moraju sami da osmisle svoju zaštitu i prestanu da vjeruju.
Ovo je grad opasnog življenja.
Cekaj ba sad hoces reci da je ovo povezano i sa nekom namjerom.
Jel to imamo ili cemo imati serijskog ubicu???
A kako ocekujes da policija cuva gradjane jel to treba svaki gradjanin zaduziti drota da hoda sa njim.
Vidi nesto taj "koljac" ce biti uhapsen skoro pa 100%, ovaj kreten sto je zvao avaz takodje a vidjecemo koliku ce kaznu dobiti.
Policija ispuni svoj dio time sto uhvati ubicu i na tome se zavrsava njihova uloga, ne vidim kako bi nas drugacije cuvali
dječak sa šibicama

#1719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dječak sa šibicama »

Cholina_Lokica wrote:
Comrad wrote:Sto neko napisa tamo na portalu, dobro je pa nisu kakvog cuku ubili. Bilo bi trista miliona komentara i protesta.

Sigurno bi, ja ipak mislim da to je uradio pas s obzirom da oni jedino to rade za razliku od ljudi :oops:

Ma cuko, 100%.

Nego, zanimljivo je da je (kazu) ovaj covjek cesto finansijski pomagao lokalne narkose, sitne kriminalce, valjda mu ih bilo zao, tako sam cuo... i mahalska je da je najvjerovatnije jedan od tih narkosa i ubica.

Ako se to ispostavi kao istina, bas me zanima hoce li dezurni "cuke treba potamaniti" moralisti poceti akciju da se eliminira narkomanska prijetnja sa ulica Sarajeva.

Izvinjavam se na ovom postu, ali samo na glas razmisljam.
r_faruk

#1720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

prevencijom............. legitimisanjem sumnjivih osoba, i slicnim aktivnostima nas policija itekako moze zastiti....
Last edited by r_faruk on 24/02/2012 13:21, edited 1 time in total.
muz66

#1721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muz66 »

dječak sa šibicama wrote:
Cholina_Lokica wrote:

Ma cuko, 100%.

Nego, zanimljivo je da je (kazu) ovaj covjek cesto finansijski pomagao lokalne narkose, sitne kriminalce, valjda mu ih bilo zao, tako sam cuo... i mahalska je da je najvjerovatnije jedan od tih narkosa i ubica.

Ako se to ispostavi kao istina, bas me zanima hoce li dezurni "cuke treba potamaniti" moralisti poceti akciju da se eliminira narkomanska prijetnja sa ulica Sarajeva.

Izvinjavam se na ovom postu, ali samo na glas razmisljam.
potamanit gamad, bez daljnjeg.
jazzer

#1722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jazzer »

Comrad wrote:Munje nije bilo jedno vrijeme na dbr, mislim nije prosio dole, ali sad ga ne mozes izbjeci. Po cijeli dan hoda i trazi marku.

Cuo sam da je ubio lika, ali nisam znao da je istina. Ma samo je pitanje kad ce ga opet okrenut luda. Jer bukvalno frajer hoda cijeli dan i prilazi ljudima. A vala da ga je lijepo vidjet, nije.
Stvarno ga nije lijepo vidjeti. Rijetko ko mi je dosao od prijatelja da me nije pitao ''ko je onaj
idiot sto prilazi ljudima i prosi''. Ako on nije za umobolnice ja ne znam ko jeste :x .
snaga_znanja

#1723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Sarajevo kao svaki veliki grad mora da ima i koljaca. :lol:

Najbolje je kako sad Avaz clanke na zadatu temu potpisuje kao redakcija. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

:(

Rahmet mu dusi...
Comrad

#1725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

snaga_znanja wrote:Sarajevo kao svaki veliki grad mora da ima i koljaca. :lol:

Najbolje je kako sad Avaz clanke na zadatu temu potpisuje kao redakcija. :lol:
Nije da branim avaz, al ovo mi nije za ismijavanje. Narocito, kad to
ismijavanje vrsi isto tako anonimna osoba :wink:

Normalno da se nece potpisati, one prijetnje mogu bit zezancija, ali isto tako mogu
biti i prave.
Locked