Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dzole_SSS

#1701 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Dzole_SSS »

moke_017 wrote:http://careers.qatarairways.com/qatarai ... cyID=94250

Evo opet ima intervju u Sarajevu za kabinsko osoblje u Qatar Ariways. Ako neko ima iskustva i bio je prije na interviju neka podjeli sa rajom :) :) :) i još jedno pitanje ako neko zna, kakve su šanse da prime muškarca za kabinsko osoblje pogotovo ako je visok ko ja, npr:195 cm.
Pa jbg, prijavi se. Ako nemas posao, nemas sta izgubiti. Odes i pokusas, nikad se ne zna, makar kod njih je dovoljno da ispunjavas samo kriterije, bez stele..

Sretno u svakom slucaju..
ilkbahar

#1702 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ilkbahar »

elvin85 wrote:
aldinmah wrote:
elvin85 wrote:Treba mi momak vrijedan, posten za posao koji ja obavljam i od kojeg hranim porodicu. Radi se o trgovini. Ko bude zainteresovan nek se javi na pm do petka. Ako mislite da ce pare onako dolaziti ne javljajte se. Znaci, treba mi neko ko hoce da radi, a pare ce da dodju s radom.
Reci trazim nekog da mi radi za dzabe, mani suplje pare ce dolaziti, ili ima plate ili nema
Napisao sam da pare dodju s radom. Ako se proda ima para. Ako se ne proda i nema. I ja tako radim da ne mislis da sam ja neki gazda. A zbog takvih kao ti sam napisao da se javi ko hoce da radi, a ne ko hoce da izmislja toplu vodu kao ti. Sve u svemu ko je zainteresovan moze me upoznati i vidjeti o cemu se radi, a ti se drzi kuce jer ti se ne isplati da radis. Pozz
..[/quote]

Pa da ako hoces dobrog i postenog radnika moras ga i dobro platiti, kako ces pare ti nabaviti to je tvoj problem a njegovo je da radi sto mu se kaze.
Istina je da se masa.raje precjenjuje i nece d azapnu i da rade, ali je ipak vise privatnika koji hoce da im radis za dzabe!
likce

#1703 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by likce »

Ako je nekome promaklo.......
Ko nije nikad bio zaposlen,po programu federalnog zavoda ovdje je spisak firmi koje traze uposlenike ili pripravnike bez radnog iskustva.Vecina je iz sarajevskog kantona ali se mogu naci i drugi gradovi.

http://www.fzzz.ba/doc/Oglasi_poslodavaca.pdf

Ovo su uslovi:

„Jačanje konkurentnosti na tržištu rada

Prvo radno iskustvo 2015“
Sticanje prvog radnog iskustva za mlade nezaposlene osobe dobi do 30 godina, te izuzetno osobe dobi do 35 godina
–ukoliko su prijavljene na evidenciju nezaposlenih duže od 12 mjeseci, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest
mjeseci (osobe sa srednjom stručnom spremom, III i IV stepena) i 12 mjeseci (osobe za višom VI stepen i visokom stručnom spremom VII stepen).
Cilj ove mjere je da se što većem broju mladih osoba omogući osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, te na taj način poboljša njihova konkurentnost i integracija na tržištu rada."

Evo i stranica federalnog zavoda pa procitajte koga interesuje: http://www.fzzz.ba/projekti/program-suf ... vanja-2015

Nadam se da ce nekome pomoci!
insaneinthebrain

#1704 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by insaneinthebrain »

:thumbup:
madesa

#1705 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by madesa »

fetic wrote:Ako je nekome promaklo.......
Ko nije nikad bio zaposlen,po programu federalnog zavoda ovdje je spisak firmi koje traze uposlenike ili pripravnike bez radnog iskustva.Vecina je iz sarajevskog kantona ali se mogu naci i drugi gradovi.

Ovo su uslovi:

Sticanje prvog radnog iskustva za mlade nezaposlene osobe dobi do 30 godina, te izuzetno osobe dobi do 35 godina
–ukoliko su prijavljene na evidenciju nezaposlenih duže od 12 mjeseci, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest
mjeseci (osobe sa srednjom stručnom spremom, III i IV stepena) i 12 mjeseci (osobe za višom VI stepen i visokom stručnom spremom VII stepen).
Cilj ove mjere je da se što većem broju mladih osoba omogući osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, te na taj način poboljša njihova konkurentnost i integracija na tržištu rada."

Evo i stranica federalnog zavoda pa procitajte koga interesuje: http://www.fzzz.ba/projekti/program-suf ... vanja-2015

da li je moguce sam pronaci firmu koja bi te zaposlila ? tako mi je objasnila ona sa biroa
Muuky

#1706 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Muuky »

madesa wrote:
fetic wrote:Ako je nekome promaklo.......

Ovo su uslovi:

da li je moguce sam pronaci firmu koja bi te zaposlila ? tako mi je objasnila ona sa biroa
Ma teskoo ..dok nemas nekoga neces naci.
Ja sam zvaoo i slao na par adresa ali nista ili mi vec kazu zaposlili smo osobu //
Dzole_SSS

#1707 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Dzole_SSS »

Nije nemoguce, ali vrlo je tesko.

Moras biti bas sreckovic, posebice ako si ekonomista ili pravnik, mada i ovo ti brzo jer veze odrade svoje...

Nemoj se samo ubijati u pojam.
Nemoj uopste misliti. Samo salji...

Najgore je sjesti i razmisljati o necemo gdje umitas uticaja svega 5%! Zato bez sikiracije i salji dalje...
Gojeni H

#1708 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Gojeni H »

Ovu poruku sam danas dobio, dakle ako laze onaj ko mi je poslao lazem i ja. Inace Ajman je najmanji emirat u UAE. O firmi ne znam nista.

We are urgently looking for Romanian/Bosnian candidates for the below positions for an hotel in Ajman, UAE. Hotel experience is required.

1. General Manager
2. Room Attendant (female only)
3. Sales Representative
4. IT Executive
5. Store Keeper
6. Laundry Manager/Supervisor/Attendant
7. Asst. Chief Engineer

If you are interested then please send your CV to [email protected] at the earliest.

http://www.tuscan-me.com/
Dzole_SSS

#1709 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Dzole_SSS »

Gojeni H wrote:Ovu poruku sam danas dobio, dakle ako laze onaj ko mi je poslao lazem i ja. Inace Ajman je najmanji emirat u UAE. O firmi ne znam nista.

We are urgently looking for Romanian/Bosnian candidates for the below positions for an hotel in Ajman, UAE. Hotel experience is required.

1. General Manager
2. Room Attendant (female only)
3. Sales Representative
4. IT Executive
5. Store Keeper
6. Laundry Manager/Supervisor/Attendant
7. Asst. Chief Engineer

If you are interested then please send your CV to [email protected] at the earliest.

http://www.tuscan-me.com/
Dokle god nisu ovi sa emil-ovima tipa gmail, outlook, live, moze biti sve moguce, ali treba ovo prvo provjeriti sa nasom ambasadom dole.

Takoder, pazite se dobro, izgleda da su opet poceli scamovi nas region da napadaju, tj da se nude poslovi pa raja koja nema posla podleti pod to.

Najvesci tipovi posla su kao Virtual Assistant kojim kao treba da lova dolazi na njegov racun, a on uzme 10% i dalje proslijedi.

Tako, tri puta provjeriti prije nego sto potpisete neki dokument.
kenan83

#1710 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kenan83 »

Treba nam neko da pise clanke i artikle na bosanskom, 500 do 700 rijecu u svakoj. Razne teme,

Idealno za studente. Veliki plus ako imate iskustva oko SEO.

Posaljite pp za vise informacija.
JanuaryJones

#1711 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JanuaryJones »

Htjeli biste pokrenuti vlastiti biznis? Imate poslovnu ideju ali niste ju u potpunosti definirali? Trebaju vam savjeti u području marketinga ili pravnih aspekata poslovanja?

Ukoliko se pronalazite u ovim pitanjima pozivamo Vas da se prijavite na obuku za poduzetnike „Pokreni svoj posao“.

Ovu obuku Business Innovation Programs (BIP) provodi u suradnji s INTERA Tehnološkim Parkom, a financirana je od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Prijaviti se mogu svi zainteresirani koji imaju poslovnu ideju i ozbiljnu namjeru da pokrenu vlastito poduzeće, od 18 do 35 godina, te žene bez obzira na starosnu dob.

Svima koji uspješno završe obuku BIP pruža mogućnost refundacije troškova registracije poduzeća u periodu od 6 mjeseci nakon završetka obuke. Također, svi zainteresirani imaju mogućnost apliciranja u poslovni inkubator INTERA Tehnološkog Parka gdje ostvaruju razne mogućnosti, uključujući mentorstvo, prostor za rad, edukacije te pristup mini grant sredstvima.

Održavanje petodnevne obuke planirano je u periodu od 30.06. - 02.07.2015., te od 13.07. - 14.07.2015., od 10.00 - 16.00 sati. Broj polaznika je ograničen na 20, a u slučaju velikog broja prijava predavači će selektirati najperspektivnije poslovne ideje.

Zainteresirani prijavni obrazac (u prilogu) trebaju poslati e-mailom na [email protected]., najkasnije do 26.06.2015., do 12.00 sati.
Jadoxxx

#1712 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Jadoxxx »

Ako ima neko da zna Njemacki i Engleski, a volio bi napustiti BiH, evo prilika. Lufthansa u Brnu (Ceska Republika) trazi radnike. Vizu obezbjedjuje firma, pa ako ima neko zainteresovan, neka mi se javi u pm.
Rizvan

#1713 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Rizvan »

Jadoxxx wrote:Ako ima neko da zna Njemacki i Engleski, a volio bi napustiti BiH, evo prilika. Lufthansa u Brnu (Ceska Republika) trazi radnike. Vizu obezbjedjuje firma, pa ako ima neko zainteresovan, neka mi se javi u pm.
Je li obavezno znati oba jezika, ili je dovoljan engleski?
Ljakan

#1714 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ljakan »

Ne zaposljavam :D ALI na pekari cengic vila procitah potrebna radnica,pa eto cisto da se zna.
Jadoxxx

#1715 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Jadoxxx »

Rizvan wrote:
Jadoxxx wrote:Ako ima neko da zna Njemacki i Engleski, a volio bi napustiti BiH, evo prilika. Lufthansa u Brnu (Ceska Republika) trazi radnike. Vizu obezbjedjuje firma, pa ako ima neko zainteresovan, neka mi se javi u pm.
Je li obavezno znati oba jezika, ili je dovoljan engleski?
Oba jezika se moraju znati :)
Adnanos

#1716 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Adnanos »

Trazim nekoga ko ima iskustva u instaliranju foruma. Hocu da napravim forum preko VBulletin-a i treba mi neko ko ce to za mene uradit. Naravno placeno (po dogovoru). Ko je zainteresovan nek se javi preko PM.
ćiribiribela

#1717 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ćiribiribela »

Međunarodni aerodrom Tuzla - 64 izvršilaca

http://www.konkursi.bih5.net/Pregled.aspx?SFile=17045
Registarska oznaka

#1718 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Registarska oznaka »

Ima li neko informaciju, da li kakva osiguravajuca kuca trazi zaposlenika?
Imam iskustva u oblasti AO, automobilskaodgovornost? Godinu dana radnog staža
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1719 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Truba »

imam komšiju 1981. kojemu kasni plata za april a radi ko konj oko 800 stoja famoznih a nema ga kući 5 dana
ima li kakav posao vozača za neku firmu, komericjaliste i tako to...
da javim čovjeku
JanuaryJones

#1720 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JanuaryJones »

Registarska oznaka wrote:Ima li neko informaciju, da li kakva osiguravajuca kuca trazi zaposlenika?
Triglav traži zastupnike u osiguranju, Jahorina (Wiener Group) isto.
Registarska oznaka

#1721 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Registarska oznaka »

JanuaryJones wrote:
Registarska oznaka wrote:Ima li neko informaciju, da li kakva osiguravajuca kuca trazi zaposlenika?
Triglav traži zastupnike u osiguranju, Jahorina (Wiener Group) isto.
Hvala :)
OkorijeliFilozof

#1722 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by OkorijeliFilozof »

Pozdrav, da li neko zna koje firme u Sarajevu traze radnika ( u pitanju je maloljetnik). Uopste nije bitno da li je to konobar, fizicki radnik ili nesto drugo, samo je bitno da je placeno.
Unaprijed hvala
underground

#1723 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by underground »

Ako nekome moze posluziti, kopiram ispod oglas koji sam nasao:

KONKURS ZA PRIJEM RADNIKA..... za teritoriju BiH

Na osnovu Odluke generalnog direktora, a u vezi sa ukazanom potrebom, privredno društvo „Duljević“ d.o.o. Sarajevo raspisuje
KONKURS
za prijem radnika u radni odnos sa punim radnim vremenom
Poslovođa......... više izvršilaca,
Tesar......... više izvršilaca,
Zidar......... više izvršilaca,
Armirač......... više izvršilaca,
Pomoćni radnik......... više izvršilaca.
Javiti se lično - radnim danom 9.00 - 16.00 h
Direkcija - Vreoca, 59 Ilidža
Telefon - +387 33 761 515
Mail - [email protected]
DenyFilozof

#1724 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DenyFilozof »

Momak 22 godine, traži posao bilo kakav, znanje Engleskog 10/10, informatika 10/10, Njemački 6/10, položen certifikat turističkog vodiča, završena Turistička škola, smjer Turistčki tehničar, iskustvo u terenskoj prodaji, izražene vještine pregovaranje i prodaje, isto tako audio/video produkcija je na zavidnom nivou :)
Pozuri_Polako

#1725 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Pozuri_Polako »

DenyFilozof wrote:Momak 22 godine, traži posao bilo kakav, znanje Engleskog 10/10, informatika 10/10, Njemački 6/10, položen certifikat turističkog vodiča, završena Turistička škola, smjer Turistčki tehničar, iskustvo u terenskoj prodaji, izražene vještine pregovaranje i prodaje, isto tako audio/video produkcija je na zavidnom nivou :)
Da li bi se ženio? :-D
Post Reply