La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#1701 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

LSD wrote:Barca nije u stanji pobjediti fudbalske velesile poput Elchea ili Getafea, a da pobjedi jedan Atletico koji se bori za titulu i kojeg nisu pobjedili u zadnjih 5-6 međusobnih dvoboja.
Tata Martino je spustio Barcu na niske grane, sve u roku od jedne sezone.

I kakav crni Real :shock: oni su ispali iz svih šema za titulu.....Atletico danas dolazi na Campu Nou po zasluženu titulu.

da se citiram

kao što rekoh, Tata Martino je luzer koji je popušio na svim frontovima, sveo jednu Barcu na poluametrski nivo :roll:
tuga i žalost, šta je u roku jedne sezone uradio od onakvog tima :sad:

Atletico rutinski odradio posao, došao na Camp po titulu i uzeo je....a prije toga su izbacili Barcu iz LP.
Kompkesi su vec konstelisani.
Astrix

#1702 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Astrix »

Ovo sto je Atletico ove sezone uradio nije nimalo slucajno i nije to neka ''krepana'' ekipa, to je ekipa sa srcem i dusom koja se bori svaku utakmicu do zadnjeg daha.
Ne mora ti ekipa kostati 300 mil. da bi uzeo neke titule, Atletico je zivi dokaz kako se igra fudbal i uzimaju titule.
5 0 5

#1703 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

ovo je zanimljivo

QPR annual wage bill - £78 million

Atlético Madrid annual wage bill - £54 million
Gandalf

#1704 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Gandalf »

eto donese Cholo decimu u Primeri Athletico Madridu, još da uspije i prvu jubilarnu LP i već vidim holiwoodsku spektakularnu sportsku priču "Diego"

U glavnoj ulozi Image :mrgreen:
Artest

#1706 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Artest »

:bih:
spinel_

#1707 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by spinel_ »

Image
5 0 5

#1708 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Radar71 wrote:Image
:lol: :lol:
ne zanima me je atletico :D
channel10

#1709 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by channel10 »

Samo sto je ovo anketa za proslu sezonu, a ne tekucu :D . Upravo je zavrsena 2013/2014..

Nego ko prenosi ovo njemacko finale? Nema ih na eurosportu.
Artest

#1710 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Artest »

Hoce li moci Costa i Turan igrat finale LP? :roll:
5 0 5

#1711 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

sramota je od spanskog saveza da im nisu mogli uruciti pehar.

Image
strong69

#1712 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by strong69 »

PriNc_ba wrote:kad barca protiv ovih krepanih majmuna nije mogla nista nisu ni zasluzili titulu. ali po meni nije ni ekipa u kojoj 5-6 igraca ne moze da hoda zadnjih 10 minuta nije zasluzila titulu. navijam za barcu u spaniji ali po meni je real najvise zasluzio titulu al eto.. malo jeste i za ligu dobro da se razbije ovaj dvojac barca-real.. barca nemocna ali ne zbog dobre igre atletika nego vec sigurno mjesec i po - dva ne mogu ni protiv daleko slabijih ekipa nista. ja mislim da ce ih natamburati real u finalu i to ono bas glatko ali o tom po tom :)

cestitke atletiku na tituli jer ipak s ovakvom ekipom su uspjeli da pariraju i izdrze sve i kad ih nije islo :)
Koji ˇkrepani majmuni"? Atletico nije zasluzio titulu? Ako sam dobro shvatio...
5 0 5

#1713 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

strong69 wrote:
PriNc_ba wrote:kad barca protiv ovih krepanih majmuna nije mogla nista nisu ni zasluzili titulu. ali po meni nije ni ekipa u kojoj 5-6 igraca ne moze da hoda zadnjih 10 minuta nije zasluzila titulu. navijam za barcu u spaniji ali po meni je real najvise zasluzio titulu al eto.. malo jeste i za ligu dobro da se razbije ovaj dvojac barca-real.. barca nemocna ali ne zbog dobre igre atletika nego vec sigurno mjesec i po - dva ne mogu ni protiv daleko slabijih ekipa nista. ja mislim da ce ih natamburati real u finalu i to ono bas glatko ali o tom po tom :)

cestitke atletiku na tituli jer ipak s ovakvom ekipom su uspjeli da pariraju i izdrze sve i kad ih nije islo :)
kako je madrid zasluzio titulu? pa oni su bili samo 4 kola na vrhu tabele. Barca 23 , atletico 9
Astrix

#1714 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Astrix »

Jesu li je na kraju uzeli!? Jel bilo sve korektno!?
Radar71

#1715 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Radar71 »

505sCrtom wrote:
strong69 wrote:

kako je madrid zasluzio titulu? pa oni su bili samo 4 kola na vrhu tabele. Barca 23 , atletico 9
koliko znam igra se 38 kola i prvak je onaj sa najvise bodova :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1716 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Bezveze se tamburate.
Ovako stoje stvari:
Atletico M - prvak
Real M - osvajac kupa
I jos ce se potuci oko LP
Barca - Catalunya Cup - u prevodu chuna
5 0 5

#1717 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Radar71 wrote: koliko znam igra se 38 kola i prvak je onaj sa najvise bodova :skoljka:
naravno. atletico je sampion, najzasluznije. ali prica da je barcelona cijelu sezonu igrala lose ne stoji. o tome ja pricam. madrid je imao kratastofalan pocetak sezone. barcelona zadnjih par mjeseci. atletico je konstantan od pocetka do samog kraja sezone. volio bih da je barcelona uzela titulu, ali iz ociju neutralnog posmatraca, to bi bilo surovo nepravedno za atletico.
LSD

#1718 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Bezveze se tamburate.
Ovako stoje stvari:
Atletico M - prvak
Real M - osvajac kupa
došlo je do provale :thumbup: nasmijte mu se da mu ne propadne fol :-) .....nesretnik je strahovao danas do samog kraja i sad može punim plucima da brljira sa ovakvim postovima
Last edited by LSD on 17/05/2014 20:52, edited 2 times in total.
spinel_

#1719 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by spinel_ »

cuj krepani majmuni, ljudi u 90-oj vrse presing na odbranu Barce a zatim se brzo vracaju u odbranu..

Najspremnija ekipa na svijetu je trenutno Atletico, sto psihicki sto fizicki i to sve zahvaljujuci Cholo Simeoneu.

prije ce biti da su igraci farce na izdisaju i da su krepani majmuni

i jos nadje navijac farce iz bosne da ovu titulu smatra nezasluzenom iako je preko 90 000 ljudi na Campu s aplauzom nagradilo Cholove ratnike
Tomahawk11
Globalni moderator

#1720 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Bezveze se tamburate.
Ovako stoje stvari:
Atletico M - prvak
Real M - osvajac kupa
došlo je do provale :thumbup: nasmijte mu se da mu ne propadne fol :-) .....nesretnik je strahovao danas do samog kraja i sad može punim plucima da brljira sa ovakvim postovima
Kakve provale? Smijesan si. Cuj nesretnik? Zaboli me i za jedne i za druge. Sta ima strahovao. Za sta da strahujem? Dogovori se prvo sa samim sobom, pa onda repliciraj na post.
Nisam nista smijesno rekao. Sve je upravo tako, ovo za Barcu je bila ironija s kupom, ali je istina da im je sezona jedna velika chundara.
I nemoj mi se previse sikirati. Yebo i Barcu i Atletico i Real. Cuvaj zdravlje :thumbup:
LSD

#1721 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

de baci još koji provalu i doskočicu , kad te vec krenulo... da se raja nasmije :thumbup:

zdravo se smijati
Zmijuga loma

#1722 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

Ne tako davno ovoj ekipi smo tepali Pathetico. Onda se ukazao Diego Simeone.

Mateu Lahoz najbolji sudija u Europi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1723 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:de baci još koji provalu i doskočicu , kad te vec krenulo... da se raja nasmije :thumbup:

zdravo se smijati
Pa eto ako ce te opustiti, smiji se. Puno si se nesto nasikirao.
Ne bacam nikakve provale ni doskocice. To sto tebi smeta situacija kako stvari stoje....ne znam sta ja imam s tim?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1724 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Zmijuga loma wrote:Ne tako davno ovoj ekipi smo tepali Pathetico. Onda se ukazao Diego Simeone.

Mateu Lahoz najbolji sudija u Europi.
Ako uzmu Realu LP, onda to definitno vise nisu. Uglavnom ih Realovi navijaci tako zovu.
Radar71

#1725 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Radar71 »

505sCrtom wrote:
Radar71 wrote: koliko znam igra se 38 kola i prvak je onaj sa najvise bodova :skoljka:
naravno. atletico je sampion, najzasluznije. ali prica da je barcelona cijelu sezonu igrala lose ne stoji. o tome ja pricam. madrid je imao kratastofalan pocetak sezone. barcelona zadnjih par mjeseci. atletico je konstantan od pocetka do samog kraja sezone. volio bih da je barcelona uzela titulu, ali iz ociju neutralnog posmatraca, to bi bilo surovo nepravedno za atletico.
cijelu sezonu nisu, ali su imali opasne oscilacije. to govori i ovo: vrh tabele. Barca 23 , atletico 9
Post Reply