Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Memica_93 wrote:A sta ono danas bi ? :s Sat vremena sam cekala na tramvaj -.- nikako tramvaja , ni u jednom pravcu
I onda tramvaj dodje, ogromna guzva u njima kao i uobicajeno, udjem u treci po redu , i pokvari se kod Nedzarica
neke stvari se ne mogu kupiti novcem, za sve ostalo tu je GRAS ...
hmhmh ... nas gras ovako vec 2 godine i to opasno ...
JoseMujica wrote:u postizbornoj podjeli javnih preduzeća GRASS je pripao SDP-u
to onda Kadić je igrač SDP
Ako im je posupljenje rješenje poser***m se i na SDP i na vladu i stručnjake koje dovodi SDP
Kadic nije SDP-ovac, nego SDA-ovac. U toj preraspodjeli pozicija direktor i urpavni/nadzorni odbor ne moze biti vecinski iz jedne od ove dvije stranke.
karte će sigurno poskupiti.
GRASS već dugi niz godina ima problem da im Kanton nije uplatio marke za one socijalne karte (penzioneri, studenti, invalidi) i to je jedan od problema zašto posluju u minusu. Naravno neće Kanton nikada ispuniti svoje obveze prema GRASS-u nego će se to prelomiti preko leđa onih koji redovno plaćaju karte.
Ista priča kao i sa komunalijama....vazda pošteni popuše.
Ovo je zemlja kriminalaca i ko god poštuje zakon je nenormalan
JoseMujica wrote:karte će sigurno poskupiti.
GRASS već dugi niz godina ima problem da im Kanton nije uplatio marke za one socijalne karte (penzioneri, studenti, invalidi) i to je jedan od problema zašto posluju u minusu. Naravno neće Kanton nikada ispuniti svoje obveze prema GRASS-u nego će se to prelomiti preko leđa onih koji redovno plaćaju karte.
Ista priča kao i sa komunalijama....vazda pošteni popuše.
Ovo je zemlja kriminalaca i ko god poštuje zakon je nenormalan
Gras posten??? A imaju vise zaloslenih, nepismenih i nekulturnih seljaka nego to imaju sva sela u BiH
eto, karta kao i u zagrebu, s tim da se tamo mozes vozati i autobusom i to 90min, u A zoni u jednom smijeru. vozila su nova sa zvucnom signalizacijom stanica kao i vizuelnom, na stajalistima imate semafore na kojima pise kada dolazi koji tramvaj, odnosno autobus. ako je neka linija u kvaru , i to se ispise na tim semaforima.................... a za sta da ja platim u sarajevu 8kuna ili ti 2.25KM.
takodjer 8kuna je 2.16KM i to je karta kupljena u trafici
kod vozaca je 10kuna i to je 2.70KM
r_faruk wrote:eto, karta kao i u zagrebu, s tim da se tamo mozes vozati i autobusom i to 90min, u A zoni u jednom smijeru. vozila su nova sa zvucnom signalizacijom stanica kao i vizuelnom, na stajalistima imate semafore na kojima pise kada dolazi koji tramvaj, odnosno autobus. ako je neka linija u kvaru , i to se ispise na tim semaforima.................... a za sta da ja platim u sarajevu 8kuna ili ti 2.25KM.
Moze li u toj tvojoj Hrvatskoj sa kraja grada na drugi za 1.60 KM?
Doduse u mallo losijem stanjum su vozila, ali zasto je to tako moras otici u Travnik po odgovor.
r_faruk wrote:eto, karta kao i u zagrebu, s tim da se tamo mozes vozati i autobusom i to 90min, u A zoni u jednom smijeru. vozila su nova sa zvucnom signalizacijom stanica kao i vizuelnom, na stajalistima imate semafore na kojima pise kada dolazi koji tramvaj, odnosno autobus. ako je neka linija u kvaru , i to se ispise na tim semaforima.................... a za sta da ja platim u sarajevu 8kuna ili ti 2.25KM.
Moze li u toj tvojoj Hrvatskoj sa kraja grada na drugi za 1.60 KM?
Doduse u mallo losijem stanjum su vozila, ali zasto je to tako moras otici u Travnik po odgovor.
a koliko je prosječna plata u zagrebu a koliko je u sarajevu?
prije svega to nije moja Hrvatska, moja je BiH............. a ti, ako ti vec to ne predstavlja problem, bujrum pa odmah pocni placati 2.25KM, nemoj cekati da poskupi....................
kao sto rekoh, kada srede gras, rado cu uzeti i mjesecnu..................
ako poskupi, i ova studentska, necu je platiti iako sam dosad sve redovno i fino uzimala. svakako platim taxi bar 5 puta mjesecno. nijednu kartu uzet necu sve cu pjeske hodat i daBogda se raspali vise
eTicketing GRAS naredne godine uvodi elektroničku naplatu karata
Kanton Sarajevo je prije osam mjeseci pokrenuo priču o uvođenju eTicketinga, odnosno elektroničke naplate karata u javnom gradskom prijevozu, jer je to nešto što je ključno za prevazilaženje dosadašnjih problema pri kupovini karata. Našli smo ono što nas interesira, bili u Zagrebu i Ljubljani, izabrali odgovarajući model i sad ćemo krenuti u njegovu realizaciju.
Vozni park im se raspada, a oni ulaze u investiranje 6 miliona maraka za magnetne kartice...