Zasto nebi bila istina, da je vizionar ista znao nebi Bosna izasla iz rata kakva je izasla.ljevoruki wrote:Kad vec pricamo o sda (namjerno malim slovima)
Kaze Erdogan:
Također, on je podsjetio da je Aliju Izetbegovića posjetio dok je bio u bolnici u Sarajevu.
"Tom prilikom rekao mi je: 'Ostavljam ti Bosnu u amanet. Bosna je ostavština Osmanlija', još uvijek se sjećam ovih riječi”, kazao je turski premijer.
Doduse znao je veliki vizionar izvaliti kolosalne gluposti ali ova, ako je istinita, je do sada najveca.
SDA-All about
- Platformas
#1701 Re: SDA-All about
- S4mpion
#1702 Re: SDA-All about
Vasa parola je bila:"Prodajmo sto vise oruzja borcima koji idu na liniju da brane nase fotelje,moramo zaraditi na njima"novi.dan.nova.nafaka wrote:Obzirom na to da ste kako kažete išli sa sjekirama i bajonetama na liniju, onda stvarno nemam riječi o vašem organizovanju. Još manje se ima šta reći o vašoj kritici kako su to drugi radili - jer ste pokazali da niste vični tome poslu, samim time nemate pravo na kritiku.S4mpion wrote:Kako ne kontas???Uopste nije bitno kako smo se mi naoruzali,pusti to nama,to je nas problem.Bitno je kako je SDA plasirala oruzje u najgorem vremenu.
Vaša parola je izgleda bila - popušiti lulu mira...
@ljevoruki - u čemu je problem "biti u Emanetu Turskoj" !? Mali su vazda tražili i trebali pokrovitelja: od osnovne škole, kada se jačem od sebe prijeti starijim bratom ili ocem, pa do globalnih dešavanja - kada jedan mali i beznačajni Tajvan brani Amerika. Zašto bi mi bošnjaci trebali biti izuzetak ?
Erdogan je vođa na svom mjestu - da se hoće pobrinuti za nas ovdje i pomoći nas, kad su naši nesposobni....
Gdje sam to kritikovao druge koji su isli na liniju??-Ovo te pitam samo zato da bih svima dokazao koliko izmisljas-odgovori!!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1703 Re: SDA-All about
E moj Alija. U amanet mozes ostaviti nesto sto je tvoje licno, a Bosna to definitivno nije.
Eto i ovo je dokaz da se Alija odnosio prema Bosni k'o prema svom mini feudu, uz pregrst feudalaca iz svoje stranke i porodice, tj. novonastale vlastele.
Cuj on nekome drzavu ostavio u amanet.....
Eto i ovo je dokaz da se Alija odnosio prema Bosni k'o prema svom mini feudu, uz pregrst feudalaca iz svoje stranke i porodice, tj. novonastale vlastele.
Last edited by -LIBERO- on 11/07/2012 23:58, edited 1 time in total.
-
Akibh
#1704 Re: SDA-All about
Dijete... Vjerovatno se nisi ni rodio 92.S4mpion wrote:
Kako ne kontas???Uopste nije bitno kako smo se mi naoruzali,pusti to nama,to je nas problem.Bitno je kako je SDA plasirala oruzje u najgorem vremenu.
Sutra kad se probudis pitaj starije kako je sve bilo, kako se formirala TO, PL, Bosnae, ZB, odakle im oruzje i sl.
-
netko_ iz_ mase
#1705 Re: SDA-All about
-LIBERO- wrote:E moj Alija. U amanet mozes ostaviti nesto sto je tvoje licno, a Bosna to definitivno nije.
Znas li uopste sta to znaci???
-
netko_ iz_ mase
#1706 Re: SDA-All about
Da je nebi ostavio Zeljki Komsicu mozda???novi.dan.nova.nafaka wrote:Ma blago nama sa takvima poput tebe, dušo draga moja.Klavikula wrote:e blago Bosni kad je Alija Erdoganu ostavlja u amanet, ne znas ko je gori od njih dvojice...
a sto se same izjave tice, na prvu sam se malo iznenadio, kontam kako moze jedan tako "skolovan i pametan" covjek nesto slicno izvaliti, al kad bolje razmislim i ne trebam se cudit, znao je on i gori stvari uraditi...![]()
Erdogan je podigao Tursku u respektabilnu silu, među najjačima na svijetu, i tek će za 10 godina da pokažu šta znaju. Dušmani nek crknu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Turkey
- S4mpion
#1707 Re: SDA-All about
Hej SDA je krala u 16,prodavala oruzje u 16,ne moze ih niko oprati,ti tu ne mozes nista.TO se naoruzala od zaliha oruzja,prije bih rekao ostataka oruzja iz kasarni,buduci da je JNA mirno opustosila kasarne po Sarajevu,koliko je samo oruzja dovuceno iz pretisa iskoristeno za odbranu grada.Ali nije bitno to,bitno je da je SDA svoje oruzje prodavala,umjesto da podijeli borcima.Odred "Delta" koji je bio Bakirov licni odred za zastitu,je upadao po kucama postenih ljudi 1992,1993,kuce ljudima prevrtali naglavacke ne bi li nasli neke pare ili zlato da ukradu.Zbog tih sranja koje su pravili te pristalice SDA zamalo jedne prilike nije doslo do oruzanog sukoba izmedju policije iz Vranice i njih.I ne mozes ti nikako znati bolje od mene to da je SDA prodavala oruzje po Pofalicima,ne mozes nikako znati bolje od mene.Evo moj stari ti upravo kaze da ne pricas ono o cemu ne znas nista.Akibh wrote:Dijete... Vjerovatno se nisi ni rodio 92.S4mpion wrote:
Kako ne kontas???Uopste nije bitno kako smo se mi naoruzali,pusti to nama,to je nas problem.Bitno je kako je SDA plasirala oruzje u najgorem vremenu.
Sutra kad se probudis pitaj starije kako je sve bilo, kako se formirala TO, PL, Bosnae, ZB, odakle im oruzje i sl.
Last edited by S4mpion on 12/07/2012 00:41, edited 1 time in total.
- _Reds_
#1708 Re: SDA-All about
Senaid Memic, SDA, ILidza, prodavao puske u ratu, i poslije rata. Na kraju krivicu proebacio na sina, koji je lezao u zatvoru. Osudjen na 3 mjeseca pravomocno, ali ni dana odlezao nije. Ali eto dospio do nacelnika.S4mpion wrote:Hej SDA je krala u 16,prodavala oruzje u 16,ne moze ih niko oprati,ti tu ne mozes nista,koliko je samo oruzja dovuceno iz pretisa iskoristeno za odbranu grada.Odred "Delta" koji je bio Bakirov licni odred za zastitu,je upadao po kucama postenih ljudi 1992,1993,kuce ljudima prevrtali naglavacke ne bi li nasli neke pare ili zlato da ukradu.Zbog tih sranja koje su pravili te pristalice SDA zamalo jedne prilike nije doslo do oruzanog sukoba izmedju policije iz Vranice i njih.I ne mozes ti nikako znati bolje od mene to da je SDA prodavala oruzje po Pofalicima,ne mozes nikako znati bolje od mene.Evo moj stari ti upravo kaze da ne pricas ono o cemu ne znas nista.Akibh wrote:Dijete... Vjerovatno se nisi ni rodio 92.S4mpion wrote:
- valterbranisarajevo
#1709 Re: SDA-All about
Erdoan i Davutoglu nama ovdje izvoze samo ideologiju i prosipaju jeftinu demagogiju dok u države u okruženju, prvenstveno u Srbiju ulažu milijarde...a mi ponekad dobijemo neki parkić ili vjerski objekat....
Turska namerava da pomogne ekonomski oporavak Srbije, pre svega kroz investicije u infrastrukturne projekte, istakao je turski premijer Redžep Tajip Erdogan u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Ženeiru
Vlada Turske uložiće će u aerodrom "Morava" u Lađevcima 10 miliona evra. Ka tom aerodromu gravitira oko dva miliona ljudi, a do realizacije projekta došlo je posle četiri godine planiranja, rekao ministar odbrane Dragan Šutanovac koji je potpisao Sporazum sa ambasadorom Turske Ali Rezom Čolakom.
Primer uspešne saradnje dve zemlje je kompanija „Džinsi Istanbul“ u Leskovcu, koja planira da do kraja 2012. godine zaposli 500 radnika i proširi proizvodnju, kao i „Boral aluminijum“, koja je najavila grinfild investicju u Boljevcu od 55 miliona evra i zapošljavanje od 300 radnika. Takođe, značajno je i ulaganje srpske kompanije „Bomeks“ od 10 miliona evra u proizodnju vatrostalne opeke u Turskoj. Investiranje u nerazvijena područja najbolja je podrška turske privrede ekonomskom razvoju Srbije i poboljšanju životnog standarda.
Turska namerava da pomogne ekonomski oporavak Srbije, pre svega kroz investicije u infrastrukturne projekte, istakao je turski premijer Redžep Tajip Erdogan u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Ženeiru
Vlada Turske uložiće će u aerodrom "Morava" u Lađevcima 10 miliona evra. Ka tom aerodromu gravitira oko dva miliona ljudi, a do realizacije projekta došlo je posle četiri godine planiranja, rekao ministar odbrane Dragan Šutanovac koji je potpisao Sporazum sa ambasadorom Turske Ali Rezom Čolakom.
Primer uspešne saradnje dve zemlje je kompanija „Džinsi Istanbul“ u Leskovcu, koja planira da do kraja 2012. godine zaposli 500 radnika i proširi proizvodnju, kao i „Boral aluminijum“, koja je najavila grinfild investicju u Boljevcu od 55 miliona evra i zapošljavanje od 300 radnika. Takođe, značajno je i ulaganje srpske kompanije „Bomeks“ od 10 miliona evra u proizodnju vatrostalne opeke u Turskoj. Investiranje u nerazvijena područja najbolja je podrška turske privrede ekonomskom razvoju Srbije i poboljšanju životnog standarda.
- _Reds_
#1710 Re: SDA-All about
Ma Turci i njihova politika, nista novo. Tacno je da smo i mi krivi, jer nismo sposobni osigurati investitorima da u sto kracem roku dobiju potrebne dozvole, i nemamo uredjen sistem. U Srbiji je to dosta jednostavnije.valterbranisarajevo wrote:Erdoan i Davutoglu nama ovdje izvoze samo ideologiju i prosipaju jeftinu demagogiju dok u države u okruženju, prvenstveno u Srbiju ulažu milijarde...a mi ponekad dobijemo neki parkić ili vjerski objekat....![]()
No tursko licemjerske je opce poznati, donedavno su prodavali oruzje Izraelu, a sada su veliki zastitnici Palestinaca.
No ovo je ima off topic.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1711 Re: SDA-All about
Jok samo Alija to zna.netko_ iz_ mase wrote:-LIBERO- wrote:E moj Alija. U amanet mozes ostaviti nesto sto je tvoje licno, a Bosna to definitivno nije.
Znas li uopste sta to znaci???
- Chisum
#1712 Re: SDA-All about
Ne mogu da vjerujem da se tema o ovim fosorijalnim organizmima toliko rasplamsala, i nakon sto su dobili pedalu s vlasti...
Mora da mu je i ono domace govedo, bez razloga nazvano covjecijim imenom, Tomislav, s postelje saptalo... hoce to nesto Erdogana...

Ostavljam ti Srbiju u amanet... pusti Aliju... i Srbija je ostavstina Osmanlija... 500 kuka... Pashaluk, ovo, ono... Sjecas se? Milos Obrenovic s turbanom... Djurkovic, ulje na platnu? A? Nemoj me jebat da se ne sjecas....
Nego, kad neko pomenu velikog mislioca i sve cemu je kontempliranje s mindera i gledanje u fildzan vodilo - od gotovo mladalackim, "studentskim" entuzijazmom i zarom nosenog volontiranja u projektima iz Knez Mihailove 35, preko cuvenog mirnog spavanja, Bosne kao sredstva, pa do ovog ostavljanja nas sviju Turcima u amanet - treba pitati Erdogana, da li mu je Aljo, kojim slucajem, u kakvom trenutku lucidnosti, napomenuo da nas, kada nas opet budu prodavali kao 1878. godine, utopi Svabama ili, ako nista, opet Austriji, da se jos jednom, barem nakratko, ocesemo o kakvu civilizaciju.
valterbranisarajevo wrote:Erdoan i Davutoglu nama ovdje izvoze samo ideologiju i prosipaju jeftinu demagogiju dok u države u okruženju, prvenstveno u Srbiju ulažu milijarde...a mi ponekad dobijemo neki parkić ili vjerski objekat....![]()
Mora da mu je i ono domace govedo, bez razloga nazvano covjecijim imenom, Tomislav, s postelje saptalo... hoce to nesto Erdogana...

Ostavljam ti Srbiju u amanet... pusti Aliju... i Srbija je ostavstina Osmanlija... 500 kuka... Pashaluk, ovo, ono... Sjecas se? Milos Obrenovic s turbanom... Djurkovic, ulje na platnu? A? Nemoj me jebat da se ne sjecas....
Nego, kad neko pomenu velikog mislioca i sve cemu je kontempliranje s mindera i gledanje u fildzan vodilo - od gotovo mladalackim, "studentskim" entuzijazmom i zarom nosenog volontiranja u projektima iz Knez Mihailove 35, preko cuvenog mirnog spavanja, Bosne kao sredstva, pa do ovog ostavljanja nas sviju Turcima u amanet - treba pitati Erdogana, da li mu je Aljo, kojim slucajem, u kakvom trenutku lucidnosti, napomenuo da nas, kada nas opet budu prodavali kao 1878. godine, utopi Svabama ili, ako nista, opet Austriji, da se jos jednom, barem nakratko, ocesemo o kakvu civilizaciju.
- ljevoruki
#1713 Re: SDA-All about
Nego, kad neko pomenu velikog mislioca i sve cemu je kontempliranje s mindera i gledanje u fildzan vodilo - od gotovo mladalackim, "studentskim" entuzijazmom i zarom nosenog volontiranja u projektima iz Knez Mihailove 35, preko cuvenog mirnog spavanja, Bosne kao sredstva, pa do ovog ostavljanja nas sviju Turcima u amanet - treba pitati Erdogana, da li mu je Aljo, kojim slucajem, u kakvom trenutku lucidnosti, napomenuo da nas, kada nas opet budu prodavali kao 1878. godine, utopi Svabama ili, ako nista, opet Austriji, da se jos jednom, barem nakratko, ocesemo o kakvu civilizaciju.[/quote]
Potpuno si u pravu, Turska se povukla iz BiH a nije zastitila nas Bosnjake. Bila joj je to obaveza ali iz historijske perspektive i tadasnjeg vakta koliko je to bilo moguce je veliki znak pitanja.
U svakom slucaju su trebali vise da se potrude oko nas tokom rata, zasto nisu i do koga je ostaje velika nepoznanica.

Potpuno si u pravu, Turska se povukla iz BiH a nije zastitila nas Bosnjake. Bila joj je to obaveza ali iz historijske perspektive i tadasnjeg vakta koliko je to bilo moguce je veliki znak pitanja.
U svakom slucaju su trebali vise da se potrude oko nas tokom rata, zasto nisu i do koga je ostaje velika nepoznanica.
- Klavikula
#1714 Re: SDA-All about
Potpuno si u pravu, Turska se povukla iz BiH a nije zastitila nas Bosnjake. Bila joj je to obaveza ali iz historijske perspektive i tadasnjeg vakta koliko je to bilo moguce je veliki znak pitanja.ljevoruki wrote:Nego, kad neko pomenu velikog mislioca i sve cemu je kontempliranje s mindera i gledanje u fildzan vodilo - od gotovo mladalackim, "studentskim" entuzijazmom i zarom nosenog volontiranja u projektima iz Knez Mihailove 35, preko cuvenog mirnog spavanja, Bosne kao sredstva, pa do ovog ostavljanja nas sviju Turcima u amanet - treba pitati Erdogana, da li mu je Aljo, kojim slucajem, u kakvom trenutku lucidnosti, napomenuo da nas, kada nas opet budu prodavali kao 1878. godine, utopi Svabama ili, ako nista, opet Austriji, da se jos jednom, barem nakratko, ocesemo o kakvu civilizaciju.
Turska je okupirala Bosnu i ubijala ljude ovdje..ako je Srbija losa jer je izvrsila agresiju na BiH, onda nema razloga da to ne bude i Turska...
nista mi ne znaci to sto su oni muslimani, boli me kurac, ionako ne djelim ljude po tome, a mene nek Alija ne ostavlja u amanet Erdoganu, hvala lijepo, ja bi radije bez njih
- Intimus
#1715 Re: SDA-All about
Krv nije voda...!!valterbranisarajevo wrote:Erdoan i Davutoglu nama ovdje izvoze samo ideologiju i prosipaju jeftinu demagogiju dok u države u okruženju, prvenstveno u Srbiju ulažu milijarde...a mi ponekad dobijemo neki parkić ili vjerski objekat....![]()
- novi.dan.nova.nafaka
#1716 Re: SDA-All about
E pa hajte onda da vam amidža objasni koju, obzirom da kako vidim, lutate u mraku:
- Turska '90-tih i Turska danas: totalno različite, od rukovodstva, koje je tada bilo komunističko, zaostalo, držeći tu veliku naciju u mraku desetinama godina unazad, do današnjih progresivnih snaga koje su napravile pravu malu revoluciju, u mnogim aspektima. To da su Turci imali Izraela kao strateškog partnera čitav niz godina se promijenilo sa dolaskom Erdoana i ekipe na vlast. Ko je od vas imao sreće da čuje za Davos, eventualno je upućen u to šta se tamo dogodilo između Erdoana i izraelskog premijera.
-to što Turci investiraju u Srbiju nije bezveze - tamo je ogroman broj bošnjaka/muslimana, i hvala turcima kad se brinu za njih. Ojačati lokalnu ekonomiju, obezbijediti uslove da ljudi mogu tu nastaviti da žive. U Srbiji ionaok vlada bijela kuga - dobiješ premoć u ljudstvu praktično mirnodopskim metodama, prostom stopom nataliteta. (sandžaklije i albanci su Boga mi vazda imali puno djece
)
-Turska je danas ekonomska, naučna i vojna sila: interesantno je recimo da se sa dolaskom Erdogana i ekipe na vlast poklapa Turski uzlet i u poljima nauke. 1999 godine oni su osvojili prvu zlatnu medalju na Matematičkoj olimpijadi (svjetsko prvenstvo matematičara do 15 godina), a već danas su svjetska sila, među prvih 10 (lani bili 6-ti).
http://www.imo-official.org/country_tea ... order=desc
Rezultat sa prošlogodišnjeg prvenstva: http://www.imo-official.org/year_countr ... ?year=2011
Da vas ne gnjavim sad još rezultatima iz Fizike i Informatike, jako slična priča.
Suma sumarum - ja bih rado da se takvi brinu o mojoj državi, nemam ništa protiv. Onome kome to smeta šta mogu - hrvati imaju Hrvatsku, srbi svoju srbiju, moramo i mi imati starijeg brata koji će ponekad zaprijetiti balavcima iz komšiluka...
- Turska '90-tih i Turska danas: totalno različite, od rukovodstva, koje je tada bilo komunističko, zaostalo, držeći tu veliku naciju u mraku desetinama godina unazad, do današnjih progresivnih snaga koje su napravile pravu malu revoluciju, u mnogim aspektima. To da su Turci imali Izraela kao strateškog partnera čitav niz godina se promijenilo sa dolaskom Erdoana i ekipe na vlast. Ko je od vas imao sreće da čuje za Davos, eventualno je upućen u to šta se tamo dogodilo između Erdoana i izraelskog premijera.
-to što Turci investiraju u Srbiju nije bezveze - tamo je ogroman broj bošnjaka/muslimana, i hvala turcima kad se brinu za njih. Ojačati lokalnu ekonomiju, obezbijediti uslove da ljudi mogu tu nastaviti da žive. U Srbiji ionaok vlada bijela kuga - dobiješ premoć u ljudstvu praktično mirnodopskim metodama, prostom stopom nataliteta. (sandžaklije i albanci su Boga mi vazda imali puno djece
-Turska je danas ekonomska, naučna i vojna sila: interesantno je recimo da se sa dolaskom Erdogana i ekipe na vlast poklapa Turski uzlet i u poljima nauke. 1999 godine oni su osvojili prvu zlatnu medalju na Matematičkoj olimpijadi (svjetsko prvenstvo matematičara do 15 godina), a već danas su svjetska sila, među prvih 10 (lani bili 6-ti).
Rezultat sa prošlogodišnjeg prvenstva: http://www.imo-official.org/year_countr ... ?year=2011
Da vas ne gnjavim sad još rezultatima iz Fizike i Informatike, jako slična priča.
Suma sumarum - ja bih rado da se takvi brinu o mojoj državi, nemam ništa protiv. Onome kome to smeta šta mogu - hrvati imaju Hrvatsku, srbi svoju srbiju, moramo i mi imati starijeg brata koji će ponekad zaprijetiti balavcima iz komšiluka...
-
netko_ iz_ mase
#1717 Re: SDA-All about
Nama i ne treba veca pomoc od ove, ne kontas ti tovalterbranisarajevo wrote:Erdoan i Davutoglu nama ovdje izvoze samo ideologiju i prosipaju jeftinu demagogiju dok u države u okruženju, prvenstveno u Srbiju ulažu milijarde...a mi ponekad dobijemo neki parkić ili vjerski objekat....![]()
-
Akibh
#1718 Re: SDA-All about
Pa sto ne kazes da ti samo pises a stari diktiraS4mpion wrote:
Hej SDA je krala u 16,prodavala oruzje u 16,ne moze ih niko oprati,ti tu ne mozes nista.TO se naoruzala od zaliha oruzja,prije bih rekao ostataka oruzja iz kasarni,buduci da je JNA mirno opustosila kasarne po Sarajevu,koliko je samo oruzja dovuceno iz pretisa iskoristeno za odbranu grada.Ali nije bitno to,bitno je da je SDA svoje oruzje prodavala,umjesto da podijeli borcima.Odred "Delta" koji je bio Bakirov licni odred za zastitu,je upadao po kucama postenih ljudi 1992,1993,kuce ljudima prevrtali naglavacke ne bi li nasli neke pare ili zlato da ukradu.Zbog tih sranja koje su pravili te pristalice SDA zamalo jedne prilike nije doslo do oruzanog sukoba izmedju policije iz Vranice i njih.I ne mozes ti nikako znati bolje od mene to da je SDA prodavala oruzje po Pofalicima,ne mozes nikako znati bolje od mene.Evo moj stari ti upravo kaze da ne pricas ono o cemu ne znas nista.
Ustvari, ovo S4 iz nika je ustvari 4S, ti si iz Lukavice?
- Prpa.ba
#1719 Re: SDA-All about
Brzo se zaboravlja kako su ista "braca" prekodrinskim pravoslavnim turcima bili dali istocnu Bosnu, pa je bio "nekakav" ustanak, pa su isti ti prekodrinski pravoslavni i muslimanski turci poklali preko 5.000 Bosnjaka (vecinom ucenih ljudi) pod terorom pravoslavnog turcina Omer-pase Latasa kako bi se ocuvao "red i mir", itd. Isti urbicid i elitocid pocinili su potomci istih turaka u prethodnom ratu. Ista matrica, isto podrucje. Krv nije voda- normalno da ce muslimanski turci uvijek drzati stranu svojih pravoslavnih potomaka.Klavikula wrote: Turska je okupirala Bosnu i ubijala ljude ovdje..ako je Srbija losa jer je izvrsila agresiju na BiH, onda nema razloga da to ne bude i Turska...
nista mi ne znaci to sto su oni muslimani, boli me kurac, ionako ne djelim ljude po tome, a mene nek Alija ne ostavlja u amanet Erdoganu, hvala lijepo, ja bi radije bez njih
Eto nam brace i mumina. E moj narode,
- Klavikula
#1720 Re: SDA-All about
tacno, al i dalje stoje dvije stvari:novi.dan.nova.nafaka wrote:E pa hajte onda da vam amidža objasni koju, obzirom da kako vidim, lutate u mraku:
- Turska '90-tih i Turska danas: totalno različite, od rukovodstva, koje je tada bilo komunističko, zaostalo, držeći tu veliku naciju u mraku desetinama godina unazad, do današnjih progresivnih snaga koje su napravile pravu malu revoluciju, u mnogim aspektima. To da su Turci imali Izraela kao strateškog partnera čitav niz godina se promijenilo sa dolaskom Erdoana i ekipe na vlast. Ko je od vas imao sreće da čuje za Davos, eventualno je upućen u to šta se tamo dogodilo između Erdoana i izraelskog premijera.![]()
-to što Turci investiraju u Srbiju nije bezveze - tamo je ogroman broj bošnjaka/muslimana, i hvala turcima kad se brinu za njih. Ojačati lokalnu ekonomiju, obezbijediti uslove da ljudi mogu tu nastaviti da žive. U Srbiji ionaok vlada bijela kuga - dobiješ premoć u ljudstvu praktično mirnodopskim metodama, prostom stopom nataliteta. (sandžaklije i albanci su Boga mi vazda imali puno djece)
-Turska je danas ekonomska, naučna i vojna sila: interesantno je recimo da se sa dolaskom Erdogana i ekipe na vlast poklapa Turski uzlet i u poljima nauke. 1999 godine oni su osvojili prvu zlatnu medalju na Matematičkoj olimpijadi (svjetsko prvenstvo matematičara do 15 godina), a već danas su svjetska sila, među prvih 10 (lani bili 6-ti).![]()
1. Bosna nije ostavstina Osmanlija, i nikad to nece biti, nemaju sta Turci upravljati ovim prostorom, ovim prostorom trebaju upravljati narodi BiH, dalje Turci su pocinili mnoge zlocine ovdje, ubili bosnaksog kralja i sl.
ok, to ne treba zamjerati Turcima danas, ja nemam nista protiv njih, volim i postujem ih ko i sve ostale narode..ali ne mogu postovati i voliti onog ko i dalje razmislja na taj nacin..volim i Srbe i Hrvate, al mrzim cetnike i ustase..a meni su Turci sa pretenzijama na Bosnu isti ko cetnici i ustase..
uglavnom, hvala lijepo, o meni se ti i takvi Turci ne trebaju brinuti..
2. Turci su i pored svega toga mali pijuni americkog imperijalizma..ja tezim oslobodjenju od istog, a ono se sigurno nece postici tako sto bi se Turci brinuli o Bosni..
- seln
#1721 Re: SDA-All about
novi.dan.nova.nafaka wrote: -to što Turci investiraju u Srbiju nije bezveze - tamo je ogroman broj bošnjaka/muslimana, i hvala turcima kad se brinu za njih.
- jazzer
#1722 Re: SDA-All about
Narocito u Leskovcu, Ladjevcima i Boljevcuseln wrote:novi.dan.nova.nafaka wrote: -to što Turci investiraju u Srbiju nije bezveze - tamo je ogroman broj bošnjaka/muslimana, i hvala turcima kad se brinu za njih.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- valterbranisarajevo
#1723 Re: SDA-All about
Aerodrom Morava u Lađevcima kod Kraljeva je vojni objekat, vlasništvo vojske Srbije. Teorijski (nadam se da se to neće nikada dogoditi) sa tog aerodroma mogu poletjeti vojni avioni da nas bombarduju. Onaj ko ubaci u budžet vojske Srbije, odnosno njihovog ministarstva odbrane 10 miliona eura, odnosno investira u njihovu vojnu infrastrukturu od mene zaslužuje samo prezir.
kao i oni koji su svojevremeno slali naftu za Miloševićeve tenkove...Pogotovo sada kada su tamo opet na vlasti isti oni koji su nam nanijeli veliko zlo....U znak zahvalnosti za pare Turcima je 28. aprila ove godine priređen vojni avio miting (sve se ovo može provjeriti).. Aferim Blek..
- Adriatic
#1724 Re: SDA-All about
Ja ne znam otkud ta percepcija da nas Turci nešto vole i lete da nam pomognu.
Ako i ima simpatija, onda one potiču od Bošnjaka koji tamo žive.
Ako i ima simpatija, onda one potiču od Bošnjaka koji tamo žive.
- Chisum
#1725 Re: SDA-All about
Inace, ova me saga o ljubavi prema "starijem bratu" i "majcici Turskoj" - koja te iskoristi i na kraju proda, i, sto je najgore, ostavi na milost i nemilost blaziranim zapadnim mesetarima do zla boga zapustenog, bijednog i, nakon 500 godina "ljubavi" i nijedne ozbiljne skole, potpuno nepismenog, da se na tebi uce i vjezbaju tlacenju - podsjeca na ono srpsku palamudu o nekoj fantomskoj pomoci Rusije kroz istoriju, o kojoj su i sami Srbi zbijali sale, pa od olovnih vojnika - poslanih, nakon "istorijskog sastanka u Bukurestu", po Dositeju Obradovicu, kao pomoc Rusije Karadjordjevom ustanku, pa do svesrdne pomoci tokom NATO udara na Srbiju, kada su se nadobudni rusofili cudili kako neko, uopste, moze da pita kako im to Rusija nije pomogla...
"Kako nam nisu pomogli?! Pa nisu nas bombardovali!"
Kako kod ovih poremecenih prekodrinskih rusofila, tako valjda i kod nasih domacih turkofila, 500 godina sijanja kostiju za sultane koji bi se, zadrigli od jela, pica i blagostanja, oznojeni i iscrpljeni od jahanja po haremskim djevicama, Bosne i nepismene, gladne sirotinje u njoj, sjetili tek kada bi im zafalilo topovskog mesa, 500 godina takve zapustenosti i javasluka, od kojeg se i danas oporavljamo - tako, dakle, i njima ovo u usima zvoni kao doba blagostanja - "jer, nisu nas bombardovali...".
Smijesno je, uopste, uvoditi Tursku u pricu o ovim SDA piljarima, minderasima i komicnoj politickoj sceni Bosne (u kojoj su se, kako vidimo, i sve ostale stranke ocesale o SDA-ov stomacni tifus, pa samo seru li seru, a nista niti umiju, niti zele uraditi i mijenjati...)... Znaci, kompletna prica je ne samo off topic, nego je spirala jednog napretka, ekonomskog, politickog - u regionalnom smislu znacajnog uspona jedne zemlje, u istoj recenici sa dvadesetogodisnjom spiralom zla zvanog SDA, propasti i jada do kojeg je dovela - smijesna i besmislena.
Turska je danas ozbiljna zemlja, zemlja koja, ako poradi na sebi i ne krene stranputicom, zaista moze igrati bitnu ulogu na Balkanu, pa je za ocekivati da ce joj svi postupci biti pragmaticni, do tancina proracunati - kako to, na kraju krajeva, svijet u kojem gradi taj svoj put uspjeha i uspona nalaze - sto automatski iz price iskljucuje i cini pateticnim i smijesnim - tek bljutavim polulizmom hranjenim - neke od romanticnih vizija i vlaznih snova pojedinaca u Bosni, koji politiku i danas naivno zamisljaju kao spregu nekim odavno izvitoperenom istorijom i mitovima, SATRO, zajamcenim povjerenjem i ljubavlju, nekim vjecnim zarukama, sta li?!
Pa, dok je taj gladni bosanski jad ginuo po rubovima nase nam "majcice" Turske, tada Osmanskog Carstva, ginuo je nerijetko zarad poznatog principa odrzavanja poretka tadasnjih sila, savrsene igre, "l'art pour l'art" ratovanja, koje bi, s vremena na vrijeme, dobro dolazilo i bilo prijeko potrebno i jednoj i drugoj, i petoj i desetoj imperiji - da se fukara upregne, istrosi, a da poredak i struktura ostanu kakave jesu - netaknute i odrzive.
Mislio sam da su ljudi nakon toliko vremena shvatili sta znaci biti moneta za potkusurivanje, ali.... vidim ljubav na daljinu i dalje behara...
Ipak, sto se tice price o raznoj "braci" i pomoci, ipak mi u sjecanju kao najjaci ostaje prilog SRNE i onaj grcki polupijani debil koji, u vrijeme reintegracije Grbavice i odlaska cetnika put Mokrog i ostalih vukojebina, s improvizovane bine, rame uz rame sa tadasnjim vrhom tzv. RS-a, porucuje narodu - da samo sto nije stiglo ni manje ni vise nego 200 000 Grka, koje je on licno digao na noge, da odbrani i sacuva Grbavicu. Ocekuju se svakog trenutka... Kako tada, tako i danas....
Last edited by Chisum on 13/07/2012 00:31, edited 1 time in total.