ulozicu kucu i imanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#1701 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Na listiću imam Nymburk 1 i čekam ga za 5€, kad sam vidio da to neće izaći na dobro uplatim live 2€ na kvotu 2,5... I završi 4. četvrtina 77:77. :lol:

E svašta. :D
Dajte kakvo vađenje, bacio sam 4€ bez veze.
jasko_ja

#1702 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by jasko_ja »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Krenulo me i na tenisu. Malo prepisao, malo sam..
Samo me zanima ko na ovom forum pomenu loto, jbm misa. Hajd sto sam se navukao na glupost, nego sto ta glupost ima svakih sat vremena :D
Arma-Sarma

#1703 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Čekam Italijanske košarkašice za 3 stoje.

Prošao Petzchnera, Ebdena +6.5, PAOK, Mađarsku i njih. Na 60 keka.
lester burnham

#1704 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

meni first vienna odgodjena, zasto? do kada?
ne znam, uhvatio sam na tom tiketu svedsku i norvesku rukomet,

... golova nema urugvaj -holandija 0:0 `70 :sad:
jasko_ja

#1705 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by jasko_ja »

Isti sam ti. Imam austrijance na tri listica. Na dva fix, a negdje 1/1 ili obrnuto...
translater

#1706 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

ma.,...smijesno je ovo...pokushao sam da gledam...par minuta...i sam komentator je svoje rekao..tamo negdje oko 55. minute...po slobodnom prevodu sa engleskog :D :D :D "ovoj tekmi je ocajnicki potreban jedan gol..."

majke mi...nisam skontao da se i jedni i drugi trude prici protivnickom 16-ercu...
lester burnham

#1707 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

teren first vienne danas...

Image
lester burnham

#1708 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

translater wrote:ma.,...smijesno je ovo...pokushao sam da gledam...par minuta...i sam komentator je svoje rekao..tamo negdje oko 55. minute...po slobodnom prevodu sa engleskog :D :D :D "ovoj tekmi je ocajnicki potreban jedan gol..."

majke mi...nisam skontao da se i jedni i drugi trude prici protivnickom 16-ercu...

uzas, napada ko nesto urugvaj odlucniji su...
gooolllll :mrgreen:
Mustang1

#1709 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Mustang1 »

Kad vec pominjete loto ..ima li neko pameta.. i matematicar :D Imam nekih sistema za igranje tog lota ali mi treba jos nekih potvrda :D
translater

#1710 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

Bubalo1 wrote:Kad vec pominjete loto ..ima li neko pameta.. i matematicar :D Imam nekih sistema za igranje tog lota ali mi treba jos nekih potvrda :D

ma kakvi to....u zivotu odigrao 7-8 puta...ono...u bet-live kad udjem da uplatim...
(1,6,8,10,24,40) ...i dva puta dobio 40 i 25 markica :-D

ali nisam se navukao... :thumbup:
Mustang1

#1711 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Mustang1 »

ma jok taj od 3 milijarde brojeva :D Onaj italijanski od 20 brojeva .. sto ide svaki sat vremena
jasko_ja

#1712 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by jasko_ja »

Ma realno loto je ublehastina. Najgore covjeku sto se moze desiti, jeste da shatro skonta da moze "kocku" prevariti. Meni se to upravo desilo. Matematicki i statisticki velika mogucnost da im se dohaka, ali isto tako potrebne su relativno velike pare, za neki, ajmo reci, solidan dobitak, dok uvijek ostaje mogucnost da se popusi fora, iako je omjer procenata za ovu moju taktiku 98%/2%.
Ovo sve sam ispricao vezano je za italijanski loto 10 od 20 (brojevi na kuglicama od 1-20, u jednom izvlacenju izvlaci se 10 brojeva), koji se izvlaci svakih sat vremena. Dakle, kada se igra jedan broj sanse su 50-50 i to sve za kvotu 1,8.
Arma-Sarma

#1713 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Sutra se Dodig mora odigrati ako bude hendikep 4.5. Ne može on izgubiti tri servisa nikako.
Mustang1

#1714 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Mustang1 »

i igras taj jedan broj non stop ..kad fulas utrostrucujes ulog ...samo treba puno para..i treba mi jos neko matematicki sposoban :D
jasko_ja

#1715 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by jasko_ja »

Ja sam danas citav dan radio u excelu analizu prethodnih dana, vadio svakakve statisticke podatke. Nakon toga tabele mogucih dobitaka i gubitaka. Prilicno vremena potrosio za sve silne tabele i procente. Jedino sto j.ebe plan jeste teoretska, ali ipak mogucnost da ostanes bez kuce i imanja... :D
translater

#1716 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

dakle...kao ono...na ruletu...jedne se boje drzi i duplaj ulog...
Mustang1

#1717 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Mustang1 »

Ma samo treba puno para ...kojih ti nije zao :D Jer ne postoji broj koji se dnevno ne izvuce barem jednom .. ali opet .. :D
lester burnham

#1718 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

martingale a?
treba ti ogromna banka, da je ne mozes skasit dvadeset puta da gadjas, i dobices sigurno...

u 01h Tolima - Atletico Nacional 1@1,75, revans utakmica kolumbijskog play off-a, prva utakmica 1:3,
u prvenstvu igrali jesenas tolima dobila 3:0 na ovom istom terenu, valjda ih mogu dobit`i veceras... moraju ganjati od pocetka jer im treba dva razlike...
Mustang1

#1719 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Mustang1 »

Ma kontao sam ja poceti od petaka recimo ..samo da probam..ali opet i za to treba puno :D
lester burnham

#1720 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

evo nesto iz literature o poznatom sistemu...

Martingale sistem klađenja

Rulet savjetnik :mrgreen:

Martingale sistem je sistem kojeg se svi kladitelji dosjete prije ili kasnije, bez obzira da li imaju ikakvog znanja o sistemima. Naime, radi se o famoznom duplanju nakon poraza, te na taj način vraćate ono što ste izgubili.
Sam sistem je veoma jednostavan za korištenje i što je najbolje ne trebate znati ništa o sportu da biste ga koristili. I upravo je to razlog njegove velike popularnosti.

Da bi se ovaj sistem uspješno koristio potrebo je birati oklade s minimalnim koeficijentom 2.0. Veoma je popularno koristiti ga za neriješen rezultat u nogometu gdje se koeficijenti uglavnom kreću od 3.3 do 3.5. Jednostavno se odabere neki tim i svako kolo se kladi na neriješeni rezultat tog tima, dok se ne pogodi. Ovime se može jako puno zaraditi jer sa svakom uplatom zarada utrostručuje.

Međutim potrebno je naglasiti da je ovo jako riskantan sistem. Kako se uplata nakon svakog gubitka udvostručuje potrebna je jako velika banka. A ukoliko se dogodi veliki gubitnički niz, dođe se do točke kad se više nema novca za novu uplatu, i sve uloženo prije toga se gubi.

Kako bi bolje pojasnili ovaj rizik pogledajte na koliko narastu uplate nakon 10 duplanja, ako se krene samo sa 10kn.

1. 10
2. 20
3. 40
4. 80
5. 160
6. 320
7. 640
8. 1280
9. 2560
10. 5120

Kako se vidi nakon 10 duplanja od 10kn se došlo do čak 5000kn. Ako mislite da se ne može dogoditi 10 utakmica bez neriješenog rezultata onda se varate. Neki timovi su igrali čak 20 utakmica bez remija.

Većina kladitelja koji koriste ovaj sistem malo ga modificiraju kako bi smanjili njegovu rizičnost.
Najčešće se čeka da prođe xy utakmica bez remija pa se tek onda kreće s ovim sistemom. Ili se ne koristi duplanje nego se uplate određuju tako da se prethodna uplata množi s 1.5 , 1.7 ili nekim drugim korekcijskim faktorom i sl.

Sve u svemu vidi se da je ovo izuzetno rizičan sistem i potrebno je dobro razmisliti prije nego se krene s njegovom primjenom. Ovo definitivno nije sistem za brzu zaradu kako mnogi misle i lakomislene će vrlo brzo dovesti do bankrota... :mrgreen: .
lester burnham

#1721 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

Primjenjeni Martingale sistem za kladjenje?

Mogu vam prenijeti moje iskustvo sa mojim „primjenjenim Martingale sistemom“. Ja sam filozofiju duplog ulaganja prenio na turnirska takmičenja i na sve timove. Govorim o Evropskom i Svjetskom prvenstvu. Možete igrati i Južno američko prvenstvo ali isključivo na online kladionicama jer ako hoćete u lokalnim nećete moći zbog vremena uplaćivanja (dvije utakmice noću u lokalnim kladionicama možete uplatiti do kraja radnog vremena u jednom terminu). Princip je jednostavan, igrate X na sve utakmice, dakle jednu za drugom. Grupna faza je malo problematična zbog autsajder ekipa, ali osmina finala, četvrtfinale i polufinale su fantastične za primjeniti Martingale. Sve su jake ekipe, u dobroj formi, idealna podloga za neriješeno. Taj sistem primjenjujem od 2004 godine, i mogu reći sa solidnim uspjehom. Jedina mana je što se može igrati svake dvije godine po mjesec dana.

Martingale ili sistem progresije je dobar sistem za kladjenje ali i opasan. Neću vam savjetovati da ga igrate, ali neću reći i nemojte. Sami procijenite koliko ste finansijski sposobni za tako nešto. Tanka je nit između finog dobitka i velikog gubitka.
lester burnham

#1722 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

Martingale je stara kladioničarska strategija, prvi put korišćena u 18 veku u Francuskoj. U martingale sistemu, do vas je sa kojim iznosom ćete započeti igru. Kako to radi? Sistem je jednostavan, ako ste izgubili, duplirate svoj ulog, a ako pobedite, Vaš ulog ostaje isti. Primer, kladite se za vaš ulog, za oko $ 5. Svaki put kada dobijete, ulažete ponovo isti ulog. Ali, ako izgubite, dvostruko se Vaš ulog povećava za iduću ruku. Kada konačno imate pobednički niz nakon gubitka ruke, svoj neto dobitak će biti 5 $. U stvari, svaki put kad dobijete, bićete dobri još 5 $, bez obzira na prošle gubitke.

Ovaj sistem klađenja je prvo dizajniran za rulete, ali ljudi ga koriste i klađenju za fudbal (uglavnom jureći nerešene rezultate). Problem sa martingale sistemom je da morate igrati s puno novca, ako slučajno uletite u gubitnički niz .Jer ako na primer neki fudbalski meč ne pogodite, prvi ulog je pet, drugi 10, treći 20, i ako rezultati ne dolaze u sedmoj ili osmoj ruci, vrlo lako se može dogoditi da nećete imati dovoljno novca da ispratite niz.
nidje_veze

#1723 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by nidje_veze »

lester burnham wrote:Primjenjeni Martingale sistem za kladjenje?

Mogu vam prenijeti moje iskustvo sa mojim „primjenjenim Martingale sistemom“. Ja sam filozofiju duplog ulaganja prenio na turnirska takmičenja i na sve timove. Govorim o Evropskom i Svjetskom prvenstvu. Možete igrati i Južno američko prvenstvo ali isključivo na online kladionicama jer ako hoćete u lokalnim nećete moći zbog vremena uplaćivanja (dvije utakmice noću u lokalnim kladionicama možete uplatiti do kraja radnog vremena u jednom terminu). Princip je jednostavan, igrate X na sve utakmice, dakle jednu za drugom. Grupna faza je malo problematična zbog autsajder ekipa, ali osmina finala, četvrtfinale i polufinale su fantastične za primjeniti Martingale. Sve su jake ekipe, u dobroj formi, idealna podloga za neriješeno. Taj sistem primjenjujem od 2004 godine, i mogu reći sa solidnim uspjehom. Jedina mana je što se može igrati svake dvije godine po mjesec dana.

Martingale ili sistem progresije je dobar sistem za kladjenje ali i opasan. Neću vam savjetovati da ga igrate, ali neću reći i nemojte. Sami procijenite koliko ste finansijski sposobni za tako nešto. Tanka je nit između finog dobitka i velikog gubitka.
Rijetko pisem na ovoj temi al samo da vam prenesem licno iskustvo sa ovim sistemom,malo je cudno i bio je splet nazalost losih okolnosti...ovako se desilo...prije 2 ili 3 godine nebitno neko mi je rekao za taj sistem i poceo sam sa fudbalom..nasao dva tima u njemackoj jedan i u italiji...poceo igrati na svaki X...poslije nekoliko kola su ovi odigrali po jedan X uzeo fine parice i postao nestrpljiv,lik mi predlozi da mi je lakse da probam naci neki klub koji nema nerijeseno nikako i da pocnem sa njim da ubrzo u nekoliko kola uzmem pare, posto se odigralo desetak kola u svim ligama i ja tako uradim i izaberem sporting gijona,prica je dalje nevjerovatna poceo sam sa 50 Km stavljajuci na X...naravno posto je prica tuzna desi se da oni ne odigraju nikako x do polusezona cak do pred sam kraj sezone odigraju x kolo il dva do kraja...ne bi sad pisao o iznosu koji sam izgubio bio je ogroman,nevjerovatno..
Mustang1

#1724 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Mustang1 »

Samo sto kod ovog lota moras ici ne na duplanje nego troduplanje :D jer je kvota 1.8 ...a iskreno fudbal ne bih nikada ganjao sa ovim sistemom ...ovo X ...radije kvotu 2 tiket i duplas uloge i eto :D
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#1725 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by brad90 »

gdje igrate taj loto ako nije tajna, pokusao bih i to :D
Post Reply