Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1701 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

Pera Trta wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:Da li ikada podignuta optuzba ili shta vec treba (nisam pravno-kvalifikovan, ne znam strucne termine,oprostite mi :-D ) protiv svih tih vojnika koji su bili u kasarnama iz koji su pucali snajperi...ko zna shta vec ne ?

Zivio sam blizu "marshalke" i bila je "lutrija" proci pored iste. Vjerovatno je slicno bilo i tamo. Imaju spiskovi uhapshenih, pa polako sve na sud, nek' se oni cupaju...

Nisu samo regularni vojnici bili u kasarnama .

Neko ko mi je BIO rod :x ( sa par prijatelja) pocetak rata docekao je u kasarni na OTOCI (ne znam kako se zvala).
Sve je pocelo od njegove posjete Gazimestanu I naprasnog druzenja sa jadovanovom kcerkom (zajedno su studirali medicinu. Nije jedini slucaj, znam ih podosta sa istim ili slicnim iskustvima :mrgreen:

Ima li pravne osnove za tako neshto ?
Bravo.
Kada je ko pozvan na odgovornost za npr.ubistvo dr Silve Rizvanbegović iz Hitne pomoći, kada su ti golobradi mladići iz Kasarne Maršal Tito pucali na sanitetsko vozilo, kao što je poznato legitiman vojni cilj. :roll:
Niko to i ne spominje, niko i ne zna. Da se desilo na suprotnoj strani, danas bi to bila srpska mučenica i još jedan mit. A mi k'o mi, nas boli patka... :sad:
I dva člana SDP su neposredno prije ovih događaja bila ubijena od strane ''golobrade nejači'' iz zgrade k-de JNA.
Ne znam opisati dogadjaj i ne znam šta su tamo tražili SDP-ovci, uglavnom ubijeni su.
ROTOR 9

#1702 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ROTOR 9 »

haubica_i_to_teshka wrote:Da li ikada podignuta optuzba ili shta vec treba (nisam pravno-kvalifikovan, ne znam strucne termine,oprostite mi :-D ) protiv svih tih vojnika koji su bili u kasarnama iz koji su pucali snajperi...ko zna shta vec ne ?

Zivio sam blizu "marshalke" i bila je "lutrija" proci pored iste. Vjerovatno je slicno bilo i tamo. Imaju spiskovi uhapshenih, pa polako sve na sud, nek' se oni cupaju...

Nisu samo regularni vojnici bili u kasarnama .

Neko ko mi je BIO rod :x ( sa par prijatelja) pocetak rata docekao je u kasarni na OTOCI (ne znam kako se zvala).
Sve je pocelo od njegove posjete Gazimestanu I naprasnog druzenja sa jadovanovom kcerkom (zajedno su studirali medicinu. Nije jedini slucaj, znam ih podosta sa istim ili slicnim iskustvima :mrgreen:

Ima li pravne osnove za tako neshto ?
Kasarna na Otoci se zvala Viktor Bubanj., koja je sad sud BIH.. sjecam se t kasane i bunkera okolo., filmovi iz vijetnama su mala maca.. u ljeto 91 poceli su sa utvrdama., u oktobru bili su totalno spremni., bunkeri., bodljikave zice.,psi vodici.. a nama prolaznicima., sve je to bilo cudno..ko je znao kakav se zlocin i genocid nad Sarajevom sprema.. iz te kasarne je pucano na Sarajevo sve do odlaska jna., negdje sredina jula mjeseca., ranije nije siguran sam.. .. zapaljen je odatle Merkur na Otoci.,jos prije 2 maja 92 tacnije oko 20 aprila.. .. evo likova na transporteru iz te kasarne..na Otoci u martu.. (ovaj sto prijeti braca Tuzlaci su ga zarobila sredinom 95 na Majevici., koliko se sjecam..)
http://www.youtube.com/watch?v=vDlPT2cD ... re=related
Dasi

#1703 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Dasi »

DaysleepeR wrote:
riko-ga wrote:Neznam jeli vec bilo.Ako jeste izvinjavam se.

http://www.youtube.com/watch?v=lsrFO8bY ... r_embedded

Pudaricu nemoj im objasnjavati :D Imaju oni svoju istinu :x Kao kad smo Srpsku djecu bacali lavovovima. :-D
neki dan sam čuo izjavu kako su muslimani u Dobrovoljačkoj pržili djecu strujom :D

nema kraja prijatelju :D
A ja sam procitao na komentarima b92 kako je u Dobrovoljackoj ubijeno vise ljudi nego u Srebrenici.
Ali me fascinirao komentar u kojem se kaze nesto ala "Sto ga toliko brane, neka puste da Hag presudi jel kriv ili ne". Koliko daleko ide ta njihova glupost i neinformisanost ili kriva informisanot (popaganda)
stari grad Visegrad

#1704 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stari grad Visegrad »

Citao sam neprijateljske forume. Za njih je 2-3 maj = Dobrovoljacka. Opisuju pogibije vojnika u Sarajevo u raznim dijelovima grada: na Skenderiji, kraj Poste, Domu zelenih beretki 2 maja itd. Je su li se to setali naoruzani ulicma grada druge drzave-tj. ispunajvali zapovjedi i zadatke osvajanja grada, pucali iz snajperskih pusaka, a oni sa brda nasumice granatatirali grad. I sad traze neku pravdu (?). Dobrovoljacka se deslila sutradan 3 Maja,a u koloni bilo 300 vojnika prema tim izvorima. Kolona bila dugacaka 1,5 km. Da sam ja bio zapovjednik sve bi ih zarobio a poslije ucjenjivao.
beogradski vojni vrh se pokazao totalno nesposoban i glup. Mogli su davno izvesti golobrade vojnike, jos prije rata. a taj zlocinacki vrh je svo naoruzanje sa ratista u Hrvatskoj, pebacio na ratista u RBiH.
Ja bih tuzio Srbiju za ubistva i terorisanje gradjana Sarajeva od stane JNA. I ne samo Sarajeva vce cijele RBiH.
Ripicipi

#1705 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Ripicipi »

stari grad Visegrad wrote:Citao sam neprijateljske forume. Za njih je 2-3 maj = Dobrovoljacka. Opisuju pogibije vojnika u Sarajevo u raznim dijelovima grada: na Skenderiji, kraj Poste, Domu zelenih beretki 2 maja itd. Je su li se to setali naoruzani ulicma grada druge drzave-tj. ispunajvali zapovjedi i zadatke osvajanja grada, pucali iz snajperskih pusaka, a oni sa brda nasumice granatatirali grad. I sad traze neku pravdu (?). Dobrovoljacka se deslila sutradan 3 Maja,a u koloni bilo 300 vojnika prema tim izvorima. Kolona bila dugacaka 1,5 km. Da sam ja bio zapovjednik sve bi ih zarobio a poslije ucjenjivao.
beogradski vojni vrh se pokazao totalno nesposoban i glup. Mogli su davno izvesti golobrade vojnike, jos prije rata.
Ja bih tuzio Srbiju za ubistva i terorisanje gradjana Sarajeva od stane JNA.
Ne postoji, niti je postojao Dom "Zelenih beretki", samo bivsi Dom JNA, sadasnji Dom oruzanih snaga
Ja cak i dan danas zovem Dom JNA :D
stari grad Visegrad

#1706 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stari grad Visegrad »

Nije bitno, nisam iz Sarajeva da bih znao kako se zovu svi domovi i zgrade. Ne znas ni ti kako se zovu domovi u Visegradu.
USAblues

#1708 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by USAblues »

gulanfer_ wrote:
:thumbup: :thumbup:
dzindic mahala

#1709 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by dzindic mahala »

Cilj srbije je da prije nego sto dodje do ikakvog sudjenja napravi nagodbu sa Bosnom i Hercegovinom kojom ce Bosna i Hercegovina odustati od trazenja (pravih) ratnih zlocinaca od srbije da bi srbija za uzvrat odustala od montiranih crvenih potjernica za Dobrovoljacku. Taj sporazum je srbija nudila i za vrijeme slucaja Ganic. Buduci da srbija nema nikakve sanse na sudjenju u Austriji, ne trebamo se plasiti sudjenja, nego se trebamo plasiti da ce Izetbegovic,ili Tihic(ili neki njihov npr.debil Sadikovic) potpisati nagodbu, koja je nudjena za vrijeme Ganicevog slucaja, i koja se tada izjalovila sticajem okolnosti. Ako Izetbegovic pristane na bilo kakve pregovore sa srbijom o ovome slucaju znacemo da je Izetbegovic u direktnom dogovoru sa srbijom, jer bez planirane nagodbe srbija ce doziveti samo jos jednu blamazu na internacionalnom planu.
U svemu tome pomazu ih njihovi ljudi,tj.instalirani nasi izdajnici koji ne rjesavanjem Dobrovoljackog slucaja,Brcanske malte,i dr.daje mogucnost da manipulisu sa istim,pokusavajuci revidirati istoriju. .Sjetimo se da je upravo 2009 Tihic tada uz podrsku Skupstine daytonske BiH, smjenio Sadovica,upitajte se zasto??. Samo zato Srbija ima ove mogucnosti da progoni nase borce.I pazi slucajnosti takodje je Tihic tvorac naseg“trijumfa“u optuznici prema srbiji.Nista nije slucajno,niti se desava.
U tome im zdusno pomaze kurvanjska evropa,koji instaliraju svoj kadar koji cuva i njeguje sumski genocidni entitet.

Da se ne bi dogadjalo ovo vise,da nam hapse najsvjetlije simbole nase odbrane, jednom za sva vremena,treba glasno i jasno konkretno reci:

Ko sabotira da se prava istina o Dobrovoljackoj,i na Brcanskoj malti sazna??

Ko u Tuzilastvu,ministarstvu pravde,i dr,institucijama radi protiv drzave Bosne i Hercegovine,a za racun srbije..

Treba da poloze racune svi koji rade na tome,i da se zna ko stoji iza toga!Oni koji to rade to namjerno,ponizavaju,sve nas koji smo bili zrtve fasisticke srpske politike tokom cjelog rataKoji zeli da se izjednaci zrtva sa zlocincima?Takvi su izdajnici ove drzave,naroda,i treba traziti njihova puna imena,jer pasivnim posmatranjem dozvolicemo da nam promjene istoriju.Treba odmah odlucno reagirati,da se zna prava istina:Ko je bio agresor,a ko zrtva.Za nju se moramo stalno boriti,potkrijepiti svim dokazima(a ima ih previse),prezentirati,dokumentirati kpl svjetskoj javnosti,putem svih medija.Ali ne samo ova dva slucaja vec obuhvatiti sve ratne strahote.I time jednom za svagda zacepiti usta fasizmu,zlocincima,koji slobodno i dalje setaju Bosnom smijuci se prezivjelim u lice.I ne samo to vec potegnuti pitanje:

Zasto se ne potezu optuznice za toliko srpskih zlocinaca,pocev od Cosica,pa do svakog onoga koji je uprljao ruke.Ko to ne zeli? i blokira,stiti zlocince.To su najbitnije stvari koje za pocetak trebamo uraditi.U suprotnom desice nam se ponovo isto,jer ovakvi kakvi smo nije ni cudo sto nam se sve desava.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
doktor78

#1710 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by doktor78 »

BHCluster wrote:Image
BHCluster, odakle potice ovaj spisak poginulih?
Ako je to ta famozna cifra od 42 vojnika poginula 3.maja u Dobrovoljackoj koja se provlaci na srpskim medijima (i zbog koje se i sam Inzko :x morao oglasiti da "zastiti neduznu novinarku RTRS-a" od Ganica) i ako je spisak istinit, evo najboljeg dokaza o propagandnoj masineriji Srbije
mO k3

#1711 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by mO k3 »

doktor78 wrote:
Ako je to ta famozna cifra od 42 vojnika poginula 3.maja u Dobrovoljackoj koja se provlaci na srpskim medijima (i zbog koje se i sam Inzko :x morao oglasiti da "zastiti neduznu novinarku RTRS-a" od Ganica) i ako je spisak istinit, evo najboljeg dokaza o propagandnoj masineriji Srbije
Radi ovoga spiska je i juce bio iskljucen signal FTV u manjem entitetu...
karanana

#1712 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by karanana »

nevjerovatno je kako jedan list papira sa poginulima moze reci o svemu, o dobrovoljackoj, o srpskoj propagandi i njihovim losim namjerama pa i o citavom ratu.

ali je jos nevjerovatnije kako se taj list papira veoma malo koristi u kontrapropagandu sa nase strane.
amrica

#1713 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by amrica »

A gdje je i sta je taj kafic? Vec ga je neko spominjao, vidim i na ovom spisku ga ima. Dobrovoljacka mi je pola minute od kuce, a nikad za taj kafic nisam cula.

A, usput, spisak je vrhunski precizan sluzbeni dokument :? , nevjerovatno za uredjenu vojsku, NN osobe, nepoznata lokacija, ma sve po PS-u.
PatriotaTZ

#1714 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PatriotaTZ »

ROTOR 9 wrote:Ima konkretno pitanje., molim odgovor ..
Moze li se krenut u stampanje i distribuciju letaka., bojkot., odlucno NE proizvodima iz srbije i lijepiti ih na svakom cosku., pogotovo pred trznm centrima., iste i djelit naravno.. :?: Sta mislite ..
ovo je odlična ideja...dajte da se i mi malo dignemo na noge!Neko reče "ne dižite tenzije"....e to nas uhaka,samo sliježi ramenima i govori sabur....DOKLE VIŠE!
Nazalost, nisam baš strucan s kompjuterom, pa ako ima neko da napravi nesto u fazonu da stavi sliku Divjaka,
a ispod TOP 20 srbijanskih proizvoda i da se postavi u nekom formatu na ovoj temi, pa ko moze nek poskida
i do prve fotokopirnice i deri po zgradama!

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=40663

dokle cemo slijegati ramenima!!!!!! :x :x :x :x :x
AliceInChains

#1715 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

U slucaju Cetnika nekad i nije lose cutiti i cekati :mrgreen: Kao sto mi svi znamo, su Cetnici nizerazredno ljudsko smece :mrgreen: , koje je u neposjedanju oruzija samo jos u stanju da se blamira i samo-izda u sopstvenim lazima :mrgreen:

Pustimo te pametne Srbe uzivati u njihovim lazima, jer sto vise gluposti nagomilaju, sve lakse ih je ogoliti :mrgreen:
bjelave

#1716 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bjelave »

Uz akciju bojkota srbijanske robe treba nagovjesti da bi i srbijanski ambasador mogao postati nepozeljan u Sarajevu.
Svjestan sam da je spoljna politika u nadleznosti predsjednistva i da ce Radmanovic blokirati svaki potez prema Beogradu. Medjutim, gradonacelnik Sarajeva Behmen bi recimo mogao, usljed pritiska gradjana Sarajeva, mogao srbijanskog ambasadora i uposlenike ambasade proglasiti nepozeljnim licima u Sa. Pri tome se moze pozvati na bezbjednosne i moralne razloge itd.
Nek idu na Pale ili u Lukavicu. Sta ce nam ovdje.
Treba da znaju da ce za ovakve stvari kao sto je hapsenja Divjaka snositi posljedice.
ultima_palabra

#1717 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ultima_palabra »

bjelave wrote:Uz akciju bojkota srbijanske robe treba nagovjesti da bi i srbijanski ambasador mogao postati nepozeljan u Sarajevu.
Svjestan sam da je spoljna politika u nadleznosti predsjednistva i da ce Radmanovic blokirati svaki potez prema Beogradu. Medjutim, gradonacelnik Sarajeva Behmen bi recimo mogao, usljed pritiska gradjana Sarajeva, mogao srbijanskog ambasadora i uposlenike ambasade proglasiti nepozeljnim licima u Sa. Pri tome se moze pozvati na bezbjednosne i moralne razloge itd.
Treba da znaju da ce za ovakve stvari kao sto je hapsenja Divjaka snositi posljedice.
Ne bih rekao da Behmen ima takve ovlasti prema diplomatima.
Treba odgovoriti istom mjerom: protiv bilo koga ko je bio u političkom i vojnom vrhu Srbije 1992-95 podignuti optužnice. Početi hvatati ljude na graničnim prelazima... uhvatiš nekog bezveze lika i strpaš ga u Nicaze. Za 15-20 dana ga pustiš uz izvinjenje "žao nam je, pogriješili smo, nije to taj kojeg smo tražili".
Co0l

#1718 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Co0l »

Ženski Dr.Med wrote:
doktor78 wrote:
Radi ovoga spiska je i juce bio iskljucen signal FTV u manjem entitetu...
Ovaj spisak sa mjestom stradanja + izjava Kukanjca o stvarnom broju poginulih u Dobrovoljackoj + onaj spisak boracke organizacije PC-ija na kojem se kaze da je tokom cijele agresije na BiH poginulo cca 23 000 Srba a od toga cca 21 000 vojnika i cca 1400 civila je najbolji dokaz o karakteru rata koji su vodili u BiH i svim lazima kojima se sluze da bi opravdali te svoje zlocinacke pohode i pokusali izjednaciti strane u ratu.
Dr.Cuddy

#1719 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Dr.Cuddy »

Image

Fino su to Kosovari smislili, hajmo dizajneri :)
AliceInChains

#1720 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

Dr.Cuddy wrote:Image

Fino su to Kosovari smislili, hajmo dizajneri :)

:thumbup:
Alfons Kauders

#1721 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
bjelave wrote:Uz akciju bojkota srbijanske robe treba nagovjesti da bi i srbijanski ambasador mogao postati nepozeljan u Sarajevu.
Ne bih rekao da Behmen ima takve ovlasti prema diplomatima.
Treba odgovoriti istom mjerom: protiv bilo koga ko je bio u političkom i vojnom vrhu Srbije 1992-95 podignuti optužnice. Početi hvatati ljude na graničnim prelazima... uhvatiš nekog bezveze lika i strpaš ga u Nicaze. Za 15-20 dana ga pustiš uz izvinjenje "žao nam je, pogriješili smo, nije to taj kojeg smo tražili".
sorry ali ovo nam ne treba ni pod razno...

nema potrebe da se spustamo na njihov nivo... bolje je zadrzati moralni "high ground"...

i da, imas pravo za behmena - nema ovlasti... teritorij ambasada je suvereni teritorij druge drzave, jedino predsjednistvo i mvp imaju ovlasti po tom pitanju...

jedino sto bi behmen mogao uraditi je da organizuje par kamiona kjkp rad i da istrese nekoliko tona smeca i govana pred ambasadu...
AliceInChains

#1722 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

Tacno, ne treba se spustati na bijedni nivo cetnika. Al' realno, u slucaju srpskih rojalista :mrgreen: /Cetnika je besmisleno koristiti rijec "nivo" :mrgreen:
ultima_palabra

#1723 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ultima_palabra »

Ma jebo high ground... jesmo to imali nekad kakve fajde od toga? Srbija je oduvijek razumjela samo jezik sile.

Drukčije će oni razgovarati sa par njihovih državljana u prdekani... pa onda ambasador zatraži hitan sastanak u Predsjedništvu, a Željko kaže "more kad se vratim sa skijanja, a i Bakir je otišao u Teočak na mevlud" :mrgreen:
muha_sa

#1724 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by muha_sa »

ultima_palabra wrote:Ma jebo high ground... jesmo to imali nekad kakve fajde od toga? Srbija je oduvijek razumjela samo jezik sile.

Drukčije će oni razgovarati sa par njihovih državljana u prdekani... pa onda ambasador zatraži hitan sastanak u Predsjedništvu, a Željko kaže "more kad se vratim sa skijanja, a i Bakir je otišao u Teočak na mevlud" :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
AliceInChains

#1725 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

Jeli se neki dan Ganic spustio na "nivo" :mrgreen: cetnika, kad je onoj novinarskoj cetnikusi opalio medijski samar? :mrgreen:

Za mene je to ipak bilo elegantno, tj. na "Higher ground" :mrgreen: . Istina je uz nas, to je najvaznije. A Srbima valja lagati...zato i jesu donji....zato i nemaju postenja od strane EU- i US-politicara
Post Reply