Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
vee-jay

#1701 Re: Dino Merlin 2011

Post by vee-jay »

izgleda da je Irska ove godine najveci favorit a i Google kaze isto... :(
ja71

#1702 Re: Dino Merlin 2011

Post by ja71 »

vee-jay wrote:izgleda da je Irska ove godine najveci favorit a i Google kaze isto... :(
Google svaki dan mijenja prognozu.
Pa ce na kraju reci: "Eto mi smo pogodili pobjednika, jos x dana prije finala, mozete widjeti ovdje http://www.goo...

Na njemackom bwin-u https://www.bwin.com/de/unterhaltung
Francuz vec 10-tak dana stoji na prvom mjestu.

Ali ipak Dini sve najbolje.
Dijasporo hajmo veceras
Jack Be Nimble

#1703 Re: Dino Merlin 2011

Post by Jack Be Nimble »

Dino nadam se da ces se provesti ko reprezentativci Hrvatske :thumbup: :bih:
Not My Idea

#1704 Re: Dino Merlin 2011

Post by Not My Idea »

Dino, sretno veceras! :bih: :bih:

Dijasporo i komsije, racunamo na vas :wink:

:bih:
karanana

#1705 Re: Dino Merlin 2011

Post by karanana »

ono crne gacice. malo su mi presiroke naprijed, nisu tangice, mada nisam siguran jer su odozada imale relativno uski profil ali su se mozda pozada skupile i odozada se nije bas najbolje vidjelo nego sprijeda crni dio koji je bio posirok.

komsije ne mogu glasat tonajt jeli tako? samo zemlje koje nastupaju jelde? ispadamo.
Zoya

#1706 Re: Dino Merlin 2011

Post by Zoya »

Not My Idea

#1707 Re: Dino Merlin 2011

Post by Not My Idea »

karanana wrote:
komsije ne mogu glasat tonajt jeli tako? samo zemlje koje nastupaju jelde? ispadamo.
mislim da svi glasaju, i nocas i u finalu.
nema sanse da ispadnemo :bih:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1708 Re: Dino Merlin 2011

Post by ladyblue18 »

Not My Idea wrote:
karanana wrote:
Ne glasaju, u polufinalima glasaju samo drzave koje ucestvuju u polufinalu, pa mi u utorak nismo mogli glasati.

Zato ne ocekujte glasove od prvih komsija veceras jer ih nema.
smoki_choko

#1709 Re: Dino Merlin 2011

Post by smoki_choko »

karanana wrote:ono crne gacice. malo su mi presiroke naprijed, nisu tangice, mada nisam siguran jer su odozada imale relativno uski profil ali su se mozda pozada skupile i odozada se nije bas najbolje vidjelo nego sprijeda crni dio koji je bio posirok.

o čemu ti, slavlju svicarke :lol:
glasaju samo komsije iz slovenije i makedonije, i ostali koji su u polufinalu sa nama
karanana

#1710 Re: Dino Merlin 2011

Post by karanana »

ladyblue18 wrote:
Not My Idea wrote:
karanana wrote:
Ne glasaju, u polufinalima glasaju samo drzave koje ucestvuju u polufinalu, pa mi u utorak nismo mogli glasati.

Zato ne ocekujte glasove od prvih komsija veceras jer ih nema.
a ako pogledamo listu zemalja koje veceras nastupaju, i ne mozemo bas reci da su nam to prijateljske zemlje koje su nam davale puno bodova, a u njima nema ni nase dijaspore, izuzev danske, ali bh danci iz nekog razloga i u finalima zakazu. prema tome, moja prognoza je rano ispadanje.

shvica majka.
velikibrnjo

#1711 Re: Dino Merlin 2011

Post by velikibrnjo »

karanana wrote:

a ako pogledamo listu zemalja koje veceras nastupaju, i ne mozemo bas reci da su nam to prijateljske zemlje koje su nam davale puno bodova, a u njima nema ni nase dijaspore, izuzev danske, ali bh danci iz nekog razloga i u finalima zakazu. prema tome, moja prognoza je rano ispadanje.

shvica majka.
Ti ko da nikad zemse nijesi vidio pa ti svica majka
Veceras Osim Dine Merlina nastupit će predstavnici Austrije, Holandije, Belgije, Slovačke, Ukraine, Moldavije, Švedske, Kipra, Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Estonije, Bjelorusije, Latvije, Danske i Irske.
Mislim da su ovi boldirani sasvim dovoljni za prolaz i ako se tome doda da veceras pravo glasa imaju Dojcland i France bice to glat prolazak :mrgreen: :bih:
smoki_choko

#1712 Re: Dino Merlin 2011

Post by smoki_choko »

:shock: :bih:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1713 Re: Dino Merlin 2011

Post by ladyblue18 »

Hey mate :shock: :lol: :lol: :lol:
karanana

#1714 Re: Dino Merlin 2011

Post by karanana »

velikibrnjo wrote:
karanana wrote:

shvica majka.
Veceras Osim Dine Merlina nastupit će predstavnici Austrije, Holandije, Belgije, Slovačke, Ukraine, Moldavije, Švedske, Kipra, Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Estonije, Bjelorusije, Latvije, Danske i Irske.
Mislim da su ovi boldirani sasvim dovoljni za prolaz i ako se tome doda da veceras pravo glasa imaju Dojcland i France bice to glat prolazak :mrgreen: :bih:
vidio sam zemsku ranije, ali svake nove gacice je fino vidjeti i kao da prvi put u zivotu to vidim.

Evo bodova iz finala koje smo televotingom dobili prosle godine od gore pobrojanih zemalja:
austrija: nije je bilo
holandija: 0
belgija: 0
slovacka: 0
ukrajina: 0
moldavija: 0
svedska: 0
izrael: 0
slovenija: 4
rumunija: 0
kipar: 0
bugarska: 0
makedonija: 6
estonija: 0
bjelorusija: 0
latvija: 0
danska: 0
irska: 0
francuska: 5
njemacka: 0

ali dobro, konkurencija je drugacija u polufinalu.

ali recimo sinoc su turci popushili jer ove zemlje odakle oni tradicionalno dobijaju puno glasova nisu mogle glasati.
velikibrnjo

#1715 Re: Dino Merlin 2011

Post by velikibrnjo »

karanana wrote:
velikibrnjo wrote:
karanana wrote:

shvica majka.

vidio sam zemsku ranije, ali svake nove gacice je fino vidjeti i kao da prvi put u zivotu to vidim.

Evo bodova iz finala koje smo televotingom dobili prosle godine od gore pobrojanih zemalja:

ali recimo sinoc su turci popushili jer ove zemlje odakle oni tradicionalno dobijaju puno glasova nisu mogle glasati
Prosle godine je pjesma bila k....a i da mi je brat rodjeni pjevao ne bi mu bodao dao, a s obzirom da znamo kaka nam je dijaspora, prije ce glasat za mehu, serifa i dinA nego za nekog vukasina koji pjeva rok srednje zalosti
ti bogumi ko da si zaboravio sve prethodbne godine, daj listu kad je laka bio, ili deen ili hari
gdje si nasao najgoreg od 97 pa do 2010
BegA_

#1716 Re: Dino Merlin 2011

Post by BegA_ »

karanana wrote:
velikibrnjo wrote:
karanana wrote:

shvica majka.

ali recimo sinoc su turci popushili jer ove zemlje odakle oni tradicionalno dobijaju puno glasova nisu mogle glasati.
Ne mozes nikako porediti proslogodisnju pjesmu sa ovom! Mi veceras prolazimo!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Turci su popusili zato sto je ova pjesma bila samo blijeda kopija Mange! :run:
Last edited by BegA_ on 12/05/2011 16:24, edited 1 time in total.
zambaklija

#1717 Re: Dino Merlin 2011

Post by zambaklija »

ja BiH držim fige :zjev: :zjev: ali samo da vam kažem da mediji ovdje bruje o tome da je Irland favorit,BiH ili neku drugo niko nepominje....hajmo Bosno,Bosno hajmo Hercegovinooooo :dance: :dance: :dance: :bih:
karanana

#1718 Re: Dino Merlin 2011

Post by karanana »

znam, ali ja mislim da dijaspora koja hoce da glasa, glasa nebitno jeli u pitanju vukasin, dino, emir....
a dijaspora iz vecerasnjih zemalja ucesnica je zakazala prosle godine, a cini mi se da je tako bilo i sa reginom.

no bumo videli. ja sam inace po prirodi pesimista.
BegA_

#1719 Re: Dino Merlin 2011

Post by BegA_ »

zambaklija wrote:ja BiH držim fige :zjev: :zjev: ali samo da vam kažem da mediji ovdje bruje o tome da je Irland favorit,BiH ili neku drugo niko nepominje....hajmo Bosno,Bosno hajmo Hercegovinooooo :dance: :dance: :dance: :bih:
Jedwardi nece pobijediti, jer ziri ne voli ovakve pjesme!

:run:
zambaklija

#1720 Re: Dino Merlin 2011

Post by zambaklija »

karanana wrote:znam, ali ja mislim da dijaspora koja hoce da glasa, glasa nebitno jeli u pitanju vukasin, dino, emir....
a dijaspora iz vecerasnjih zemalja ucesnica je zakazala prosle godine, a cini mi se da je tako bilo i sa reginom.

no bumo videli. ja sam inace po prirodi pesimista.
jebga jarane,struktura je takva ako neideš na džumu nisi ni bosanac,al' pošto neko negdje reče da je Dino hodžin sin moglo bi sada biti drugačije.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Not My Idea

#1721 Re: Dino Merlin 2011

Post by Not My Idea »

karanana wrote: ja sam inace po prirodi pesimista.

cuj?! :D
Baltazar_khan

#1722 Re: Dino Merlin 2011

Post by Baltazar_khan »

naš najveći adut za pobjedu je mahir :oops:
Simply_Red

#1723 Re: Dino Merlin 2011

Post by Simply_Red »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Kako cu da se obogatim na hot dogovima kad nam Dino dovede strenzere
fatamorgana

#1724 Re: Dino Merlin 2011

Post by fatamorgana »

Simply_Red wrote::bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Kako cu da se obogatim na hot dogovima kad nam Dino dovede strenzere
Samo pazi da ti ne obajate dogovi, godinu dana je to ...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1725 Re: Dino Merlin 2011

Post by pape »

Holandjani vec 7 godina za redom ne mogu da se plasiraju u finale. Naravno, kao i nama u slicnim situacijama, uvijek su im krivi drugi, a glavni adut im je urota i shtelenje glasova medju balkanskim i ucesnicima iz bivsih sovjetskih republika.

U danasnjim novinama moze se procitati iInteresantan pogled na vecerasnju "konkurenciju" holandskoj pjesmi "Never Alone" u izvedbi "3JS", pa kazu ... ovako:

Bosna i Hercegovina, ... dolazi sa jednim starim pjevacem, ... :D ... folky numerom i harfom.
Bit ce to ugodno otvaranje ove druge polufinalne veceri, sa jednim od velikih favorita.

Austrija, ... salje jednu slatku pjevacicu sa pompeznom baladom. Curetak lijepo pjeva, ali melodija "ne ide uz nju". Horska pratnja je dobra.

Belgija, ... dvije zene i cetiri muskarca, koji na jedan kvazi-jazzy nacin 93 puta uzastopno ponavljaju rijeci "with love". Kandidati su za nagradu za najlosiju pjesmu.

Slovacka, ... dolazi sa dvije bliznakinje u jako kratkim mini suknjama, ali ... njihova izvedba i pjesma nisu ni blizu ljepoti njihovih frizura.

Ukraina, ... izgleda jako dobro sa akcijom uz led-screen i lijepom pjevacicom. Tema su andjeli. Koliko vizuelno, toliko i vokalno su vrhunac. U istocnoj Europi su ludi za njima.

Moldavija, ... dolazi sa vasarskom pjesmom. Nemojte se prepasti ako prodju u finale.

Svedska, ... ima dobru sansu za ulazak medju najbolje. Zgodan momak, dobra dansnumera i energican podijumski nastup, sa staklenim kavezom.

Cipar, ... dolazi sa dobrim pjevacem i cetiri backing vokala, koji zajedno prave prijatan zvuk.

Bugarska, ... ima dobre sanse za prolazak u finale zahvaljujuci jednoj vrsti istocnoeuropske blond verzije Rihanne, sa pop-rock numerom.

Makedonija, ... nece je izvuci ni sintisajzer-violinska izvedba. Pjesma je losha, pjevac zvuci sve samo ne muzikalno. Ni plesna polka koreografija ne izgleda nesto posebno.

Izrael, ... nastupa sa starom pobjednicom Dana Internacional. Ovogodisnja pjesma ne moze dostici "Divu" iz 1998, ... jedino mozda njena popularnost i karizma.

Slovenija, ... dolazi sa jednom starinskom baladom, ... nesto najlosije u ovom polufinalu. Pjesma zvuci kao zidni sat. Pjevacica je lijepa, a koreografija njenih ruku je tacno po mjeri sa backing vokalima.

Rumunija, ... ima simpaticnu pjesmu i izvodjaca koji izrazava uzitak u svom nastupu. Akt koji vas cini veselim uz melodiju koja se ne zaboravlja.

Estonija, ... salje veselu dans pjesmicu, sa pjevacicom i plesnom grupom u ludim suknjicama, koji kao da su upravo izasli iz lutkarske kucice.

Bjelorusija, ... priustite si te tri minute za odlazak u toalet, ... "Ja volim Bjelorusiju" vice pjevacica iz punih pluca u refrenu pjesme. Ako ona udje u finale, ... poslat cemo iduce godine Fransa Bauera da nas predstavlja sa pjesmom "Ik hou van Holland". (Frans Bauer je holandski "turbo-folk" pjevac, ... :oops: )

Letonija, ... tri minute "necega", .... kazu da im je to rap-pop numera. Nista briljantno, ali ni skroz loshe.

Danska, ... salje ove godine jednog Vikinga u koznim pantalonama i majicom otvorenom na ledjima. Ne zvuci rokerski kako izgleda, ali ... pjesmica se moze saslusati. Mozda bude u top 5 ove veceri.

Irska, ... predstavljaju je dva "skakucuca" blizanca, koji su ocito veliki obozavaoci Lady Gage. Smijesno.
Locked