rekose mi da cu se pokajati, a ja kontam ma sta oni znaju, eh eto mi sad, kad sam levatZoya wrote:Ko ti je kriv sto je nisi imala, pokajaces se zbog togaVele bilo ih je svakakvih, najvise bronhi, od kojih se lakse dise
Shusha shusha, ne smije da ne shusha
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#1701 Re: Trudnjače i porodilje online
- Ma.Le.Na
#1702 Re: Trudnjače i porodilje online
..pa znaci treba cuvat te bobe 
i pojest poslije ili sta
samo..sta ako im prodje rok...ili se stvrdnu

i pojest poslije ili sta
samo..sta ako im prodje rok...ili se stvrdnu
-
Zoya
#1703 Re: Trudnjače i porodilje online
Jok, bobe se jedu kad dobijes kontrakcije i izmedju njih, i takoMa.Le.Na wrote:..pa znaci treba cuvat te bobe
i pojest poslije ili sta
samo..sta ako im prodje rok...ili se stvrdnu![]()
@Elias
- Ma.Le.Na
#1704 Re: Trudnjače i porodilje online
tck...epiduralna dakle zakon

-
Zoya
#1705 Re: Trudnjače i porodilje online
I vidim ti nestA opasno planiras, te se vrtis na imenima djece, te ovdjeMa.Le.Na wrote:tck...epiduralna dakle zakon![]()
- Ma.Le.Na
#1706 Re: Trudnjače i porodilje online
nista ne krijem
PMSam pa mi hormoni podivljali
-
Zoya
#1707 Re: Trudnjače i porodilje online
Sjedi, otvori kakvu dobru cokoladu i cekaj da te "hormoni prodju"Ma.Le.Na wrote:![]()
nista ne krijem![]()
PMSam pa mi hormoni podivljali![]()
- Felidae
#1708 Re: Trudnjače i porodilje online
stvarno mi je zao sto je ispalo tako, ali hB sve je proslo kako treba. greska je tvog doktora sto si se tako napatila, trebao je da vidi da se bebac nije spustio i da razgovarate o tome. ja sam imala istu situaciju, ali moj je doktor rekao koliko god on a i ja prizeljkivali prirodan porod da bio on bio strasno tezak i da bi vjerovatno zavrsila na sekciji. bebac jednostavno nije imao mjesta da se spusti, tako mi je i rekao kad ga je izvukao iz meneyellow cat wrote:hahhahahaha.... da, da, navodno te bombone olakšavaju trudoveZoya wrote:@niko, znas sta sam cula da je dobro za trudove (kad ih budes dobila), bobe koje su ti bacali na svadbi kad si iz auta izlazila, to mi je yellow potvrdila cak, samo te bobe uzmes i ne brigaj, poradjas se za vrlo kratko vrijeme.. živa istina.
ccc, beba mi se fuca po internetu, a ja i ne znam..
stigli smo u nedjelju iz bolnice, porod iz horor filmova.. nakon 24 sata trudova, moj dječak nije imao namjeru da se spusti u porođajni kanal..u porođajnoj sali, potpuno otvorena, bez ikakvog napona za guranje..uzalud su mi skakali po trbuhu, pritiskivali, gurali ga.. i onda sam čula dr da govori da neće čekati da se sam spusti, jer se beba nagrcala zelene plodne vode.. e onda mi je tek koma postalo i počela sam moliti da još malo sačekamo, jer nisam mogla vjerovati da ću poslije sve muke ići na carski... vidim niko ne reagira na moju pomaganju, spremaju me za salu, tad su me spičili i najjači trudovi, tako da su preskočili i infuziju i znam da sam u sali molila boga da me uspavaju..
naredni dan sam preplakala, dolazila mi je i babica pojašnjavati da se nije moglo drugačije završiti, da je bilo rizično čekati, a do tada bi se i ja izmorila.. uglavnom, ispostavilo se da je bila i upravu, jer se dječak podobro nagrcao zelene plodne vode i sve vrijeme u bolnici mu je bio povišen crp..
inače, veliki je memoljubac, mlijeka ima pa se malo od pohlepe i zagrcne.. već ima grčeve, pa mi ga baš bude žao kad se počne grčiti..
drago mi je sto cujem da dojis bez problema, zelim ti brz oporavak i puno zdravlja i srece tvom malisanu.
- otherside
#1709 Re: Trudnjače i porodilje online
zuta maco
cestitam na bebcu i zelim vam puno, puno, puno prelijepih zajednickih trenutaka
uzivajte
cestitam na bebcu i zelim vam puno, puno, puno prelijepih zajednickih trenutaka
uzivajte
-
hurmasica
#1710 Re: Trudnjače i porodilje online
imam jedno pitanje za sve trudnice i porodilje koje su prije poroda pile pilule.
Nime pijem pilule zbog problema sa aknama, oko 5 godina. sad je doslo vrijeme da se pravi bebac. Interesuje me po prestanku pilula, kada smijem da zapocnem sa pravljenjem bebaca, da li ste imale kakvih problema sa zanosenjem nakon pilula, da li je trudnoca prosla uredno i sl.
Svako iskustvo mi je dobro doslo.
Nime pijem pilule zbog problema sa aknama, oko 5 godina. sad je doslo vrijeme da se pravi bebac. Interesuje me po prestanku pilula, kada smijem da zapocnem sa pravljenjem bebaca, da li ste imale kakvih problema sa zanosenjem nakon pilula, da li je trudnoca prosla uredno i sl.
-
LaCici
#1711 Re: Trudnjače i porodilje online
Nisam koristila pilule ali znam da ginekolozi preporucuju 3-6 mjeseci nakon prestanka koristenja da se moze poceti sa pravljenjem bebice. Znaci minimalno 3 moras cekati da se organizam "ocisti".
- medaaa
#1712 Re: Trudnjače i porodilje online
khmm khmm, a ko je u stopu prati?Zoya wrote:I vidim ti nestA opasno planiras, te se vrtis na imenima djece, te ovdjeMa.Le.Na wrote:tck...epiduralna dakle zakon![]()
Sta krijes?
-
Zoya
#1713 Re: Trudnjače i porodilje online
medaaa wrote:khmm khmm, a ko je u stopu prati?Zoya wrote:I vidim ti nestA opasno planiras, te se vrtis na imenima djece, te ovdjeMa.Le.Na wrote:tck...epiduralna dakle zakon![]()
Sta krijes?
![]()
- vanad
#1714 Re: Trudnjače i porodilje online
Pila sam ja, cim sam prestala pocela redovna menstruacija. Treci mjesec zatrudnila, sve ok proslo bez ikakvih poteskoca. Porodjaj provociran ali to nema veze sa pilulama. Da jos dodam, pila sam pilule cca 4 godine prije zanosenja, do tada sve ginekoloski uredno bilo.hurmasica wrote:imam jedno pitanje za sve trudnice i porodilje koje su prije poroda pile pilule.
-
safran
#1715 Re: Trudnjače i porodilje online
Dva poroda, drugi prilično hororističan - ne bih stisla petlju za epiduralnu.Ma.Le.Na wrote:tck...epiduralna dakle zakon![]()
- yellow cat
#1716 Re: Trudnjače i porodilje online
pozdrav mame i trudnice
danas uvodimo d3 kapi.. dječak ionako ima grčeve, a čula sam da se uvođenjem kapi oni još više intenziviraju.. kakva su vaša iskustva.. našla sam neku temu od dvije stranice na saxu i malo guglala, neko misli da su grčevi povezani sa kapima, neko nema nikakvih problema..
ima li ko kakvo konkretno objašnjenje, da zna po sastavu kapi može li ono utjecati na grčeve ili ne? Još mi je gore što sam čitala da u Hr nema tih Plivinih d3 kapi, da su povučene sa tržišta zbog nekih istraživanja..
danas uvodimo d3 kapi.. dječak ionako ima grčeve, a čula sam da se uvođenjem kapi oni još više intenziviraju.. kakva su vaša iskustva.. našla sam neku temu od dvije stranice na saxu i malo guglala, neko misli da su grčevi povezani sa kapima, neko nema nikakvih problema..
ima li ko kakvo konkretno objašnjenje, da zna po sastavu kapi može li ono utjecati na grčeve ili ne? Još mi je gore što sam čitala da u Hr nema tih Plivinih d3 kapi, da su povučene sa tržišta zbog nekih istraživanja..
-
Zoya
#1717 Re: Trudnjače i porodilje online
A da pocnes recimo sa ribljim uljem? Ovdje se to daje bebama 
- beautyfool
#1718 Re: Trudnjače i porodilje online
Yellow cat ja sam uvela d3 kapi tek poslije 1mjesec i par dana i ja znam informaciju da se navodno grcevi vise aktiviraju prilikom davanja d3 kapi, pa se zato savjetuje davanje rano ujutro, ja sam davala navece
Nisam vidjela nikakvu povezanost jedan s drugima, jer je moja curica obicno grceve imala poslijepodne ili predvece. Ali moguce da kod nekih beba ima neke povezanosti.
Nisam vidjela nikakvu povezanost jedan s drugima, jer je moja curica obicno grceve imala poslijepodne ili predvece. Ali moguce da kod nekih beba ima neke povezanosti.
- vanad
#1719 Re: Trudnjače i porodilje online
Kod nas je pediatar dao kapi od dvije sedmice starosti. Moja beba je imala grceve i prije davanja a nisam primjetila da su se nesto pretjerano povecali poslije kapi.
- Irish
#1720 Re: Trudnjače i porodilje online
A vidi njeyellow cat wrote:pozdrav mame i trudnice![]()
Pa cestitam draga, diivan ti je sincic
Sto se tice d3 kapi, ja sam isto primjetila vezu izmedjunjih i pojacanh grceva. I dan-danas, ako joj zaboravim dati ujutro pa dam navecer, po svu noc prducka i nesto dize nozice i stenje
Poljubi bebaca i ocekujemo te ovamo na bebama
- male_okice
#1721 Re: Trudnjače i porodilje online
hurmasica wrote:imam jedno pitanje za sve trudnice i porodilje koje su prije poroda pile pilule.
nisam trudna nesto razmisljamo o bebi ali nije jos donesen konceznzus
- yellow cat
#1722 Re: Trudnjače i porodilje online
Irish wrote: A vidi nje![]()
Pa cestitam draga, diivan ti je sincicjasta je, on je nama zavirio da ga upoznamo, dok si ti mirovala
![]()
Sto se tice d3 kapi, ja sam isto primjetila vezu izmedjunjih i pojacanh grceva. I dan-danas, ako joj zaboravim dati ujutro pa dam navecer, po svu noc prducka i nesto dize nozice i stenjeA kad ih je bas imala ono sa ca 2-3 mjeseca, kada bijoj zaboravili dati, ni traga grcevima a bas smo se patili s njima, pa sa ne znam moze li biti tolika slucajnost
![]()
Poljubi bebaca i ocekujemo te ovamo na bebama
Danas sam mu dala jednu kap, katastrofa, rekli su da 15i dan dajem jednu kap, 16i dvije i od 18og četiri kapi.. od ove jedne grčio se katastrofa, budan od pola 6 pa do sad..
- 6.april
#1723 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne postoji neka alternativa tim kapima?
Da li se moraju davati?
Da li se moraju davati?
- Irish
#1724 Re: Trudnjače i porodilje online
@yellow, ima tema o bebama- all about..tamo se sastajemo i kukamo po potrebi 
- beautyfool
#1725 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa nemoras davati ako neces ali to se daje radi prevencije od rahitisa, plus D vitamin je jako znacajan za apsorpciju kalcija, sto bi znacilo da je dobro za kosti bebe ili sve ono za sta je kalcijum dobar.6.april wrote:Ne postoji neka alternativa tim kapima?
Da li se moraju davati?
Beba u prvoj godini zivota vecinom doji ili pije adaptirano mlijeko a preko toga ne dobiva taj D vitamin i iz tog razloga se daje da nebi bilo poslije problema prilikom razvoja.
Nakon prve godine daje se samo u mjesecima koji imaju slovo R u sebi, tj mjesecima u kojima ima manje sunca. Kazu da je samo 15 min dnevno na ljetnom suncu dovoljno da bi dobili dovoljno d vitamina