BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#1701 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:
Edin H. wrote:
splend wrote:ciljam na prvo, i da cemo biti evropski prvaci :mrgreen:

satrali, ne satrali, nama ne gine baraz. ni od koga ne zavisimo, tako da nam je ova tekma kao i ona u francuskoj, skoro pa ne bitne :thumbup: kako god da sam racunao, nama treba ovih 12 bodova koje sam naveo, i mi smo drugi :dance:
Pa zar nije Pape rekao da nece biti zadovoljan plasmanom u baraz? :skoljka:
Koliko se sjećam, rekao je da nije uspjeh plasman u baraž, uspjeh je plasman na EP, pa makar bio i kroz baraž. A sam plasman u baraž, pa onda ispadanje u istom nije uspjeh i time ne treba biti zadovoljan.
Hvala na korekciji i dodatnim informacijama, ja sam samo vidio kratku vijest.
smoki_choko

#1702 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

Sedam Zmajeva danas na Ilidži
DANAS POČINJE OPERACIJA RUMUNIJA

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/dana ... nija/57798
Bosanski_kralj

#1703 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Da obavim svoj ritual na ovom forumu, kao i prije svake naše utakmice(koji nam donosi sreću) :oops:
Satraće nas Rumuni, nemamo šanse. :skoljka:
Last edited by Bosanski_kralj on 27/05/2011 16:30, edited 1 time in total.
just principe

#1704 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by just principe »

dobar ritual :D

Međutim, Sarajevo-x.com je došao do saznanja da su službene osobe (sudije i delegati) za utakmicu Rumunija - BiH, koje inače delegira FIFA, dobile nalog da pakuju kofere za Rumuniju. To praktično znači da su donošenjem novog statuta i zvanično uklonjene sve prepreke za ukidanje suspenzije NSBiH, odnosno da će nam predstavnici FIFA-e omogućiti normalan nastavak kvalifikacija za EURO 2012.
Utakmica između Rumunije i BiH je na rasporedu 3. juna, a igrat će se u Bukureštu sa početkom u 20 sati. Gledaoci u našoj zemlji moći će gledati direktan prenos na TV1.
bosnovizija

#1705 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bosnovizija »

Objavljeno 27.05.2011. u 14:55

Dato zeleno svjetlo
FIFA-ine sudije se spremaju za utakmicu Rumunija - BiH
Izvršni odbor UEFA-e u subotu bi trebao i zvanično saopštiti da daje zeleno svjetlo za ukidanje suspenzije Nogometnom savezu BiH.
Piše: N. Jamaković
Nakon što je u četvrtak jednoglasno usvojen novi statut NSBiH, u skladu sa zahtjevom FIFA-e i UEFA-e, iz krovne evropske fudbalske kuće će dati signal da naša reprezentacija i klubovi ipak mogu igrati u Evropi. No, ipak je FIFA ta na kojoj je i zvanična odluka o ukidanju suspenzije, tako da će konačnu riječ dati organizacija na čijem je čelu Sepp Blatter.
Međutim, Sarajevo-x.com je došao do saznanja da su službene osobe (sudije i delegati) za utakmicu Rumunija - BiH, koje inače delegira FIFA, dobile nalog da pakuju kofere za Rumuniju. To praktično znači da su donošenjem novog statuta i zvanično uklonjene sve prepreke za ukidanje suspenzije NSBiH, odnosno da će nam predstavnici FIFA-e omogućiti normalan nastavak kvalifikacija za EURO 2012.
Utakmica između Rumunije i BiH je na rasporedu 3. juna, a igrat će se u Bukureštu sa početkom u 20 sati. Gledaoci u našoj zemlji moći će gledati direktan prenos na TV1.

Izvor: Sarajevo-x.com
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
just principe

#1706 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by just principe »

:lol: :lol: :D dobar :thumbup:
Edin H.

#1707 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Salihovic povrijedjen :x

Nece nastupiti protiv Rumunije.

Sreca pa je Pape ozbiljno shvatio ponudu Papca da se vrati :roll:
Corola

#1708 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Corola »

Jah Pape je kriv za Salihovicevu povredu. Kao i za Papcevu izjavu da dok se god ne rijesi ''problem Ilje''u savezu od odziva nema nista.
Isto tako Pape je kriv sto je i Misimovic povrijedjen na pretragama je u Njemackoj,kao i Vranjes.
Masta moze svasta,ali bogami neko vala i pretjera. :-)
Edin H.

#1709 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Ne bih ja bas rekao da je samo masta.
Po informacijama koje ja imam Sasa je ozbiljno bio zainteresovan za povratak, premda nisam u mogucnosti decidno tvrditi.
Znas i sam da se Pape od starta postavio negativno o njegovom povratku, kao nema mjesta u timu.
Poslije je navodno razgovarao sa njim, ali eto kao Sasa jos nije spreman da se vrati :-)

Moje je osjecaj da Pape nije bio ozbiljno zainteresovan ni za povratak Papca, niti da igra Asmir, jer ima tim za koji on smatra da bi trebao igrati, ali eto kao ostavlja mogucnost da mogu igrati u buducnosti.

Medjutim povrede su kadkada neminovnost.
Istina je takodje da koga kod ostavi na klupi javlja se problem nezadovoljstva, pocelo je cini mi se sa Nadarevicem.

Je li Misimovic nece moci igrati obadvije utakmice?
jeza u ledja

#1710 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Nisam nikada bio uvjeren u Misimovicevu povredu.

A ocajno je igrao i u Portugalu, zato je i Ciro rekao poslije utakmice u Portugalu da ga je trebao ranije zamijeniti.

Na to je Misimovic digao nos, a poslije Zenice i Cirinih kritika izjavio da pod Cirom vise nece nastupati za reprezentaciju.

Da li je Misimovic namjerno lose igrao u Portugalu, sto je nakon Cirine nepromisljene izjave, ja vjerujem razlog neigranja u Zenici, ili je jednostavno bio ustopan ne znam.
Mi se inace ne slazemo, ali sam ja mislio da si ti pametan momak....Ali u ovu teoriju oko Misimovica (koju je plasirao Ciro) ne moze vjerovati neko pametan.
Corola

#1711 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:Ne bih ja bas rekao da je samo masta.
Po informacijama koje ja imam Sasa je ozbiljno bio zainteresovan za povratak, premda nisam u mogucnosti decidno tvrditi.
Znas i sam da se Pape od starta postavio negativno o njegovom povratku, kao nema mjesta u timu.
Poslije je navodno razgovarao sa njim, ali eto kao Sasa jos nije spreman da se vrati :-)

Moje je osjecaj da Pape nije bio ozbiljno zainteresovan ni za povratak Papca, niti da igra Asmir, jer ima tim za koji on smatra da bi trebao igrati, ali eto kao ostavlja mogucnost da mogu igrati u buducnosti.

Istina je takodje da koga kod ostavi na klupi javlja se problem nezadovoljstva, pocelo je cini mi se sa Nadarevicem.

Papac je sam izjavio da se nece vratiti dok je Iljo savezu.
Posto je vise nego sigurno da Iljo ostaje ako nista u IO.Znaci pisi propalo i gotova prica.
Nista drugo nego mastanje a usput i povlacenje za nos.Jer Papac prelazi iz krajnosti u krajnost.Posto Iljo nije BIH drzava,niti je BIH repka.
Da nije Papac ti bi vec nasao nesto drugo ili nekog drugog. :roll:
U stvari vec ga imas,Begson. :lol:
Sto se tice problem nezadovoljstva sto je neko na klupi.Nek se ugledaju na Muslimovica,on taj problem nema.
Edin H.

#1712 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:Nisam nikada bio uvjeren u Misimovicevu povredu.

A ocajno je igrao i u Portugalu, zato je i Ciro rekao poslije utakmice u Portugalu da ga je trebao ranije zamijeniti.

Na to je Misimovic digao nos, a poslije Zenice i Cirinih kritika izjavio da pod Cirom vise nece nastupati za reprezentaciju.

Da li je Misimovic namjerno lose igrao u Portugalu, sto je nakon Cirine nepromisljene izjave, ja vjerujem razlog neigranja u Zenici, ili je jednostavno bio ustopan ne znam.
Mi se inace ne slazemo, ali sam ja mislio da si ti pametan momak....Ali u ovu teoriju oko Misimovica (koju je plasirao Ciro) ne moze vjerovati neko pametan.
Upravo je suprotno.

Samo zaludjen navijac moze koji ne zeli da poslusa logiku moze vjerovati da Misimovic zbog povrede nije igrao u Zenici.

Ja samo znam da sam jaci od Azire na kasikama, jer sam jos prije utakmice u Zenici rekao da ce igrati sljedecu utakmicu u Njemackoj bez problema, a takodje sam predvidio da nece htjeti igrati u Zenici nakon sto ga je Ciro oprzio poslije Portugala

Ni ja ne vjerujem u neke velike zavjere o kojima je govorio Ciro, ali istina je vjerovatno negdje gdje ju je postavio and, a to je da se zakacio sa Cirom zbog kritike u Portugalu i odbio da igra.
Ali u biti samo Misimovic i naravno Munja koji nije Misimovica htio pustiti na stadion :D znaju sta se stvarno desilo.

Ipak, vjerovano nebitno, kljuc neuspjeha su bili kartoni i nedovodjenje Papca, a ne povreda ili ne Misimovica.
jeza u ledja

#1713 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Da te citiram:
Edin H. wrote:Nisu igraci, nego igrac prodali tekmu
Edin H.

#1714 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Corola wrote:
Edin H. wrote:Ne bih ja bas rekao da je samo masta.

Papac je sam izjavio da se nece vratiti dok je Iljo savezu.
Posto je vise nego sigurno da Iljo ostaje ako nista u IO.Znaci pisi propalo i gotova prica.
Nista drugo nego mastanje a usput i povlacenje za nos.Jer Papac prelazi iz krajnosti u krajnost.Posto Iljo nije BIH drzava,niti je BIH repka.
Da nije Papac ti bi vec nasao nesto drugo ili nekog drugog. :roll:
U stvari vec ga imas,Begson. :lol:
Sto se tice problem nezadovoljstva sto je neko na klupi.Nek se ugledaju na Muslimovica,on taj problem nema.
Ma mani se ti generaliziranja, ja ti govorim o cinjenicama.
Lako cemo mi sa Iljom, prva reakcija Papeta preko novina je bila da Sasa nema mjesta :shock:
End of story, tog momenta je bilo jasno da od povratka nema nista.

Sada me vec pocinjes zabrinjavati, uporedjujes igraca koji je na laganom zalasku karijere sa jedinim nasim igracem koji igra u Premiershipu, koji je u sjajnoj formi i cija karijera je u stalnom usponu.

Ti volis poslovice pa ces znati da se za dobrim konjem i prasina dize.
Edin H.

#1715 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:Da te citiram:

Pa da to sam rekao, ali sam i dodao

Nisu igraci, nego igrac prodali tekmu, ali i sa tim igracem ne vjerujem da bi puno bolje prosli zbog namjerne FIFINE promjene pravila za baraz da bi se situacija otezala za male reprezentacije i Cirine gluposti u Estoniji sto se tice zutih kartona.
Ali nije samo tu izgubljen baraz, nego sto Ciro nije otisao i razgovarao sa Papcem kada je ovaj bio u najboljoj formi.
Istu gresku sada pravi Pape sa Asmirom, jer kod nas ne vrijedi parola na greskama se uci.
Pa tada se pokazalo da mi klupu nemamo, a i sto se prvog tima tice imamo pola igraca da nesto vrijede, zato nam je svaki kvalitetan igrac neophodon.

Uglavnom jez kao sto rekoh nebitno, mozemo samo nagadjati.
Corola

#1716 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Corola »

Jah, ili svaki cigo svog konja hvali.
Yebo konje,kad nece da igraju za BIH repku
isto ko' hrdjava taki,svaka joj dlaka smeta. :-)
jeza u ledja

#1717 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:Da te citiram:

Nebitno sta si rekao poslije toga. Tu se sva pamet zavrsava.
Edin H.

#1718 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:

Nebitno sta si rekao poslije toga. Tu se sva pamet zavrsava.[/quote]

Izvini nisam znao da si ti iz Mense :D , jasta je nego prodao
bosnovizija

#1719 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bosnovizija »

Marius Silviu Alexe
"Duel sa BiH nam je od vitalnog
značaja"

Piše: A. Beganović
Petak, 27.05.11. 23:00.

Mladi fudbaler bukureštanskog Dinama i rumunski reprezentativac, Marius Silviu Alexe, nije previše razočaran zbog poraza svoje momčadi od Steaue u finalu Kupa.
Naime, Alexe je za tamošnje medije izjavio da je utakmica rumunskog nacionalnog tima sa našom reprezentacijom mnogo značajnija od finala Kupa.
"Drago mi je što sam dobio poziv za duel sa Bosnom i Hercegovinom. Nadam se da ćemo savladati Bosnu i Hercegovinu, te da ćemo tako ostati u utrci za plasman na Evropsko prvenstvo. Duel sa BiH od vitalnog je značaja za našu selekciju i mnogo je važniji od finala Kupa", rekao je Alexe za rumunske medije.

Izvor: SCsport.ba
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Bosanski_kralj

#1720 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Bosanski_kralj »

U vraga, Salihović povrijeđen.
Sad smo baš naje*ali. :oops:
Obuca9

#1721 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:Upravo je suprotno.

Samo zaludjen navijac moze koji ne zeli da poslusa logiku moze vjerovati da Misimovic zbog povrede nije igrao u Zenici.

Ja samo znam da sam jaci od Azire na kasikama, jer sam jos prije utakmice u Zenici rekao da ce igrati sljedecu utakmicu u Njemackoj bez problema, a takodje sam predvidio da nece htjeti igrati u Zenici nakon sto ga je Ciro oprzio poslije Portugala

Ni ja ne vjerujem u neke velike zavjere o kojima je govorio Ciro, ali istina je vjerovatno negdje gdje ju je postavio and, a to je da se zakacio sa Cirom zbog kritike u Portugalu i odbio da igra.
Ali u biti samo Misimovic i naravno Munja koji nije Misimovica htio pustiti na stadion :D znaju sta se stvarno desilo.

Ipak, vjerovano nebitno, kljuc neuspjeha su bili kartoni i nedovodjenje Papca, a ne povreda ili ne Misimovica.
Uglavnom Miske je šupak a Ćiro heroj? A kad Bega odleži smrtonosnu bolest, pa tri dana poslije brani za Stoke, on je heroj, a Pape šupak?
Edin H.

#1722 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Kakav bolan Ciro heroj, cirkusant kojem su bili vazniji natupi na talk-showima, umjesto da vrati Sasu Papcu i prati formu reprezentativaca ili uostalom pripremi se za eventualne situacije kao zuti kartoni u Estoniji. .
Ni na jednoj utakmici ja nikada nisam skandirao njegovo ime, cak nasuprot :-) .
Da li vjerujem da je Misimovic isfolirao povredu? Da. Moje subjektivno misljenje, uostalom sam se izradio poslije toga, jer mu je grohnula karijera.
Slucaj Begovic, vec ispricana prica, sam si postavio vrlo detaljan razvoj situacije iz kojeg se vidi da se Pape odlucio slusati Spahica i ekipu oko njih nakon Katara i ignorisati Asmira u utakmicama koje su uslijedile, momku prikipjelo u Albaniji kada je Keno sam rekao da je povrijedjen i auvidersehen :D Pape umjesto poput dobrog psihologa da pokusa da ublazi situaciju i dalje insistirao na svome stavu da ga dovede kao rezervu, momak odbijao i sta je tu je. Da je Pape imao satelitsku :-) i pratio kako Asmir brani u Portsmouthu kada je skinuo Jamesa i skontao na vrijeme ko je potencijal za No1 ne bi do ovoga doslo. I ja ni za jednog od njih nisam rekao da su supci, nego da je udario ters na tersa.
Edin H.

#1723 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:U vraga, Salihović povrijeđen.
Sad smo baš naje*ali. :oops:
:roll:
splend

#1724 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

poceo si vise da smaras sa pricom oko asmira i sase :oops:
rufas

#1725 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by rufas »

Ne intersuje me mnogo ishod meca sa Rumunijom,ionako smo vec zaglibili malo,ali voleo bi da natrpamo prepontentim albancima sto vise golova,pa svaki gol bi mi produzio deset godina zivota.
Sada imam trideset i neku,kada bi sipcima uvalili peticu,dozivio bi osamdeset i neku...bombona :zzzz:
Locked