Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
DiA 2005

#1701 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by DiA 2005 »

pirmin wrote:
DiA 2005 wrote: Za razliku od toga, Bec mi je recimo grad gdje bih ulice lizala, metro takodjer skroz obrnuta prica.
Nisi ti onda bila u "realnom" Becu. :D

:wink:
Doduse :)
Mada prosla sam par puta i oko Keplerplatz-a, znalo je biti bas prljavo i nikakvo, narocito kada postave onaj buvljak.
Ali opet, metro u Parizu i metro u Becu se ne mogu porediti nikako.
dosada_ziva

#1702 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by dosada_ziva »

Trebao bih u ZG :D Gdje ručati, šta obavezno posjetiti, čega se treba pripazit :D Sve inf dobrodosle :D
Sunculish

#1703 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Sunculish »

HAVANA wrote:
Sunculish wrote:Pozdrav raja! Ubrzo aBd idemo do Firence sa dvoje male djece 3 god, i 4 mjeseca pa smo skontali praviti pauzu, odnosno, penociti u Ljubljani ili Novoj Gorici pa bismo bili zahvaln,i ako je iko putovao ovako i odmarao u jednom od ovih mjesta, da nam preporuci neki smjestaj a da nije skup. Gledali smo preko interneta i to su uglavnom male sobe i morali bismo uzimati 2 dvokrevetne sobe cija je cijena zara. Hvala unaprijed i pozdrav.
Istu kombinaciju smo mi pravili a spavali u postojni,zaboravio ime :cry: sa glavne ceste kojom dodjes pa lijevo,mali motel i gostionica...Nije skupo a sasvim ok,cini mi se preko bukinga nasao...
Hvala puno, probacemo tu varijantu. Postojna je mala, mislim da necemo imati problema.
dosada_ziva wrote:Trebao bih u ZG :D Gdje ručati, šta obavezno posjetiti, čega se treba pripazit :D Sve inf dobrodosle :D
Uh daavno bila zadnji put pa ti za restorane ne mogu puno reci, sve zaboravila a sjecam se Gricke vjestice koja je za one sa malo dubljim dzepom, preko kineskih i malo van grada restoran u indijanskom stilu. Sto se tice posjeta, ima se svasta u ZG vidjeti, mene je posebno dojmila botanicka basta. Eto, u svakom slucaju lijep provod i pozdravi mi bijeli Zagreb grad.
KB9

#1704 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by KB9 »

da li se neko od vas uputio za kubu? koje su procedure? kolko ga je izaslo sve? ako moze malo nekih dojmova i korisnih savjeta? :-D
Irm@

#1705 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Irm@ »

KB9 wrote:da li se neko od vas uputio za kubu? koje su procedure? kolko ga je izaslo sve? ako moze malo nekih dojmova i korisnih savjeta? :-D
ja idem za 20-tak dana..
Iz Beograda idemo.. treba viza koja se uzima u ambasadi u Beogradu..
kad se vratim pisem koliko je sve izaslo (uz boravak tamo) i dojmove i savjete :)
KB9

#1706 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by KB9 »

Irm@ wrote:
KB9 wrote:da li se neko od vas uputio za kubu? koje su procedure? kolko ga je izaslo sve? ako moze malo nekih dojmova i korisnih savjeta? :-D
ja idem za 20-tak dana..
Iz Beograda idemo.. treba viza koja se uzima u ambasadi u Beogradu..
kad se vratim pisem koliko je sve izaslo (uz boravak tamo) i dojmove i savjete :)
unaprijed hvala i sretno, lijepo se provedi :-D :thumbup:
Vitezanin

#1707 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Bio sam u Bukureštu. :D Interesantan grad - Balkan u punom kapacitetu. Grad je balkanski haos, ali ima super vibru. Skoro sve je jeftinije nego kod nas, manje zarađuju, ali skoro svi rade. Standard je isti ili barem sličan našem. Nikako viši.

Hrana je zakon, samo se donosi. Centar je pun pubova i striptiz klubova.

Također, centar je pun beskućnika i Roma koji prose ili rade neke biznise. :D

Blještavilo s jedne i raspadanje s druge strane. Komunističke zgardurine do nekih lijepih zgrada, baš se vidi turbulentna prošlost i to je jako interesantano za vidjeti.

Rush hour traje od 4 do 7 s kolonama koje u životu nisam vidio. Sarajevo nakon Bukurešta izgleda kao lijepi, opušteni grad okružen pitomim planinama. :D

Evo par slika, ako nekoga zanima više detalja udrite. Definitivno se namjeravam vratiti jer zemlja zaslužuje posjetu.

Ovo mi je najdraža slika s putovanja: naime, čitav grad se sastoji od ogromnih zgrada, a tu i tamo se nalazi poneka crkvica, a skoro svaka je skrivena. Ovdje sam prolazio u samom centru i kontam kako je cool zaobljena zgrada kad ono usred malena crkvica okružena sa svih strana ogromnim blokovima.
Simbolično.

Image

Ovo je ta zgrada "unutar" koje je crkva:

Image

Jedna od zgrada za koju su lokalci rekli da je zgrada centralne banke iako je bilo još brdo nekih drugih za koje su mi također rekli da su zgrade centralne banke. Također, ovo je jedna od ljepših zgrada koje sam vidio:

Image
Vitezanin

#1708 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Imaju dobar gradski prijevoz, ali svejedno su gužve cijeli dan. Taksi je dosta jeftiniji nego kod nas.

Image

Image

I onda u blizini ovako:

Image
Vitezanin

#1709 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Samo da kažem da su ljudi dosta ljubazni i prilaze sami kad vide da ste stranac. Jedan taksista je sito bio super i davao upute (sam kad je vidio da sam s koferom) dok npr u Pragu nije htio dok ne platim. S druge strane, ima i seljobera taksista naravno tako da nas je jedan htio zeznuti i naplatiti duplo više i kad je skontao da smo dobro upućeni u cijene nije bio ljubazan niti je htio izvaditi stvari iz gepeka. Ali dobro, nikakvo iznenađenje, ljudi su generalno prijatni kako to inače biva na Balkanu.
MMM1977

#1710 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MMM1977 »

Ma u Rumuniji je super po gradovima ali je očaj kad se izađe iz grada. Inače, svima preporuka za Temišvar, jako blizu a može se osjetiti duh Rumunije.
vjesticanametli

#1711 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

U augustu u planu stokholm iako mi se 1x nije nesto svidio....al hajd...smjestaj imam svakako hihih hajte bacite prijedl9ge sta ob8ci za 7 dana .... za aba muzej znam i to idem obavezno pa valjda ce me i famalija vodat :D
Connaisseur Karlin

#1712 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Connaisseur Karlin »

vjesticanametli wrote:U augustu u planu stokholm iako mi se 1x nije nesto svidio....al hajd...smjestaj imam svakako hihih hajte bacite prijedl9ge sta ob8ci za 7 dana .... za aba muzej znam i to idem obavezno pa valjda ce me i famalija vodat :D
Obavezno kabanica-mantilic,kisobran,cipele za duge setnje i kisu, garderoba duzih rukava.

Uzmi jedan dan brodom (ferry) oko Stokholma.
vjesticanametli

#1713 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

jucer dizeldorf, danas trier i sutra luxemburg :D
HAVANA

#1714 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by HAVANA »

Fino bogme,a ti se havana po splitu zajebaji. :twisted: :oops:
HAVANA

#1715 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by HAVANA »

Dodje li ova irm sa kube,daj detalja,to nam je plan cim mognem ugajgulit :D
vjesticanametli

#1716 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

HAVANA wrote:Fino bogme,a ti se havana po splitu zajebaji. :twisted: :oops:
suti ba nije mi lako hocu vise da umrem :D :lol: :lol: oj sto volim hodati gluho bilo :lol:
Connaisseur Karlin

#1717 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Connaisseur Karlin »

vjesticanametli wrote:
HAVANA wrote:Fino bogme,a ti se havana po splitu zajebaji. :twisted: :oops:
suti ba nije mi lako hocu vise da umrem :D :lol: :lol: oj sto volim hodati gluho bilo :lol:
skljocaj i hodaj :-D
JanuaryJones

#1718 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by JanuaryJones »

vjesticanametli wrote:jucer dizeldorf, danas trier i sutra luxemburg :D
Ti niđže mira nemaš :mrgreen:
vjesticanametli

#1719 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Agahahhaha ev vozim se opet hahhahaha
HAVANA

#1720 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by HAVANA »

U splitu je bilo kisovito.Eto to ce bit za ove teme. :evil:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1721 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by pici »

HAVANA wrote:U splitu je bilo kisovito.Eto to ce bit za ove teme. :evil:
e volim neg išta jeste odskakutali na jadran, ja terasi noge u lavor, travarica na stolu, meza s roštilja , djemper, kapa, šal ko polarni medo se umoto, al opet ko na jadranu, čitavo vrijeme slušo cd KLapa Omiš :thumbup:
vjesticanametli

#1722 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

jucer ramsko jezero (šćit) pa onda rosotovo - etno selo babici...... pa pita u vlasickoj kuci :D :D :D :D malo jeli malo pili vozikali se
uzivancija totalna :D postavicu slike
vjesticanametli

#1723 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

:razz: Image
Image
vjesticanametli

#1724 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Image
rio5

#1725 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by rio5 »

Post Reply