Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1701 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Čović i Dodik u Banjoj Luci dogovorili da zajednički predlože novi zakon o Ustavnom sudu BiH
Ćovjek više i ne krije da radi otvoreno za interese Srba. :oops: Fakat ponižavajuće kakav sluganski odnos Čović ima prema Dodiku. Mislim da Čović ima poster Dodika na koji tajno onaniše, drugog racionalnog objašnjenja nemam za ovakav odnos Čović-Dodik.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i- ... /161021031
Streptokok

#1702 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Hafis wrote:Bogami, ako je to Šefko doista izjavio, a poznavajući njega onako zajebaTog, onda stvarno ništa od deala.
uvijek imate alternativu, može vam se ukazati taj treći. jednostavnim potezom bi nadmudrili turke.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1703 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

kad je u pitanju BiH, zagreb i beograd, kitarevička i nikolić imaju zajednički jezik, vaskresi slobodane, Ustaj tuđmane
emmir1

#1704 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by emmir1 »

Nije ovo ništa novo.

Slaba je to osovina Ćovic Dodik, sa rogatijim smo se mi boli.

No vrijeme je da SDA odjebe Čovica ili da prestane sa politikom popuštanja.
ultima_palabra

#1705 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Pa realno mu ga je Čova zavukao par puta u zadnjih godinu-dvije.
Hafis

#1706 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Šta ronca više iz vas.
Streptokok

#1707 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

emmir1 wrote:Nije ovo ništa novo.

i meni sa ovom politikom ide na nervni sistem. slučajni prolaznik se sa njima znao adekvatno obračunati.
arzuhal

#1709 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

A kako bi se tek udruživali Čova i Dodo da imaju protiv sebe nekog stvarno pametnog i jakog političara a ne Bakira...Grdne rane... :mrgreen:
TutankamonS

#1710 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by TutankamonS »

pici wrote:kad je u pitanju BiH, zagreb i beograd, kitarevička i nikolić imaju zajednički jezik, vaskresi slobodane, Ustaj tuđmane
Dodik evo sam tvrdi da mu je Bakir nudio da pregaze skupa Hrvate, vama Federacija a njima RS.
Nakon Komšića, platforme, Mostara i sad rušenja ustavnog poretka u Stolcu to me ne čudi.

Imam jedno pitanje: Zašto podržavate hapšenje Dodika zbog referenduma a Hafis ne može glasati u Mostaru jer ne poštujete Ustavni sud i npr ne mogu krenuti u izgradnju kanalizacije građani Mostara?
GeeTnT

#1711 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:Šta ronca više iz vas.
Sta je to? Ostao si bez teksta kao Raspudicev Bruce Lee u parku.... :mrgreen:
arzuhal

#1712 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

TutankamonS wrote:http://www.vecernji.ba/milorad-dodik-nu ... ma-1122611

Zanimljiv tekst :D?
Ja mislio neki autorski tekst pa kliknuh badava...Ono Dodonijevo uobičajano serendanje na 3. Nemoj više ovakve stvari nazivat "zanimljivim", skroz ćete raja izbjegavat na forumu, nemoš tako... :mrgreen:
TutankamonS

#1713 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by TutankamonS »

arzuhal wrote:

Ja mislio neki autorski tekst pa kliknuh badava...Ono Dodonijevo uobičajano serendanje na 3. Nemoj više ovakve stvari nazivat "zanimljivim", skroz ćete raja izbjegavat na forumu, nemoš tako... :mrgreen:
Pa zanima me tekst, svi znamo da je Vučić pozivao na tu osovinu Banja Luka-Sarajevo gdje bi vi dobili federaciju a oni Srpsku.
Sad je se i Bakir pozivao na to, misliš da ovo nije istina? Pa sjeti se mehanizma kordinacije kad mu je Bakir potpisao sve.

Kako bi ti nakon platforme, Komšića, Mostara i Stolca reagirao da si Čović? Kako bi vodio politiku?
Hafis

#1714 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Vrijeme je da SDA pristupi ozbiljnom rješavanju problema Mostara.
Koliko sam dobio informaciju,danas je prestala s radom pretposljednja cvjećara na lijevoj obali. Kad se na cvijeću štedi, jasno ti je dokle je voda došla.
Last edited by Hafis on 21/10/2016 15:11, edited 1 time in total.
arzuhal

#1715 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

TutankamonS wrote:
arzuhal wrote:

Pa zanima me tekst, svi znamo da je Vučić pozivao na tu osovinu Banja Luka-Sarajevo gdje bi vi dobili federaciju a oni Srpsku.
Sad je se i Bakir pozivao na to, misliš da ovo nije istina? Pa sjeti se mehanizma kordinacije kad mu je Bakir potpisao sve.

Kako bi ti nakon platforme, Komšića, Mostara i Stolca reagirao da si Čović? Kako bi vodio politiku?
Ja da sam Čović ja bih vodio istu vaku politiku k'o on sad jer stvar radi za mene i moju obitelj te uži i širi krug prijatelja.
TutankamonS

#1716 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by TutankamonS »

Ok, izbjegavaš pitanje.
Ja mislim da je suprotno, Komšić, Lagumdzija kao i Bakir sa Arapima i mali Kaplan rade u dobrom interesu :D
spreca

#1717 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Čović i Dodik u Banjoj Luci dogovorili da zajednički predlože novi zakon o Ustavnom sudu BiH
Ćovjek više i ne krije da radi otvoreno za interese Srba. :oops: Fakat ponižavajuće kakav sluganski odnos Čović ima prema Dodiku. Mislim da Čović ima poster Dodika na koji tajno onaniše, drugog racionalnog objašnjenja nemam za ovakav odnos Čović-Dodik.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i- ... /161021031
Ko zna zasto je to tako.....ko zna sta Mile zna o Dragancetu i zato ovaj radi sve kako mile kaze pa makar to stetilo hrvatima u BiH....mozda je peder a mile mu gazi zenu :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1718 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

;-)
Hafis wrote:Vrijeme je da SDA pristupi ozbiljnom rješavanju problema Mostara.
Koliko sam dobio informaciju,danas je prestala s radom pretposljednja cvjećara na lijevoj obali. Kad se na cvijeću štedi, jasno ti je dokle je voda došla.
Čudno da se ti brineš za cvijećare na lijevoj obali dok na desnoj umiru djeca u bolnici. :twisted:
arzuhal

#1719 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

TutankamonS wrote:Ok, izbjegavaš pitanje.
Ja mislim da je suprotno, Komšić, Lagumdzija kao i Bakir sa Arapima i mali Kaplan rade u dobrom interesu :D
I ja ti velim da si u pravu.
spreca

#1720 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

cvijece i svjece nas ne interesuju
arzuhal

#1721 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

spreca wrote:
Kad Hafis javi da su zavrnuli vodu u abdesthani i gasulhani na lijevoj strani, e tada ćemo metnit prst na čelo i počet da brinemo...Dotad: banja.
statixx

#1722 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by statixx »

- Ako žele održati BiH, taj entitet bi trebao biti njihov politički program, istaknuo je Dodik.

Navodeći da bi hrvatsku teritorijalnu jedinicu trebalo činiti ono što je bila Herceg-Bosna i obuhvatiti Posavinu i centralnu BiH, Dodik je ponovio da je teritorijalni kapacitet RS nedodirljiv i da nema ni jednog političara koji bi prihvatio bilo kakve razgovore o teritorijalnom preustroju RS.
:gunjastajl:
daddy-kool

#1723 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

HDZu odgovara fokusiranje na tzv "hrvatsko pitanje" te što šire koaliranje, u ovom slučaju SDA i SNSD. SNSD odgovara povremeno pravljenje problema na nivou BiH iz kojeg oni mogu profitirati, kao i koalicija sa HDZ jer imaju slične komplementarne ciljeve. Kod probosanske strane (sad je to SDA, ali je bilo promjenjivo) smo imali pokušaje koaliranja čas sa jednom, čas sa drugom stranom, sve u namjeri da se problemi organizacije i stabilizacije prevaziđu, i da se strukturalno država unaprijedi. (Ovdje ne brojim talove koji su zajednički interes i rješavaju se na drugi način.) Uglavnom su ti pokušaji bili neefikasni, zbog toga što su strateški interesi SNSD i HDZ srodni, a probosanski im nisu dovoljno slični.

Ono što proBIH strana može uraditit da maksimalizuje očekivani skor uspjeha jeste: 1) stvaranje široke koalicije koja ima zajedničke ciljeve (to je bio i pokušaj sa HDZ i SzP, ali SzP nisu imali politički kapacitet da ponesu svoj dio tereta, a HDZ je skupo naplatio saradnje), ILI, paradoksalno, 2) otvaranje novih političkih bojnih polja (problema) u što je moguće većem broju i na što širem frontu.

Prvi dio je manje-više nekako logičan, čak i djeca brzo nadođu na takvo rješenje. Drugi dio ima pretpostavku da proBIH strana ima dovoljno demokratskih resursa da se može nositi sa HDZ i SNSD istovremeno, što svejedno mora raditi i sada. Otvaranjem dovoljnog broja političkih problema paralizuju se i vežu za njih i HDZ i SNSD, te što je najvažnije dolazi do obesmišljavanja njihove saradnje. U tom slučaju bi ta saradnja ostala na formalnom nivou, ali resurse i podršku ne bi mogli dijeliti međusobno jer bi im trebala za vlastitu političku borbu. Rezultat bi bio isti kao i da imamo široku koaliciju na nivou BiH, ali je uspjeh vjerovatniji jer više ne ovisi o dobroj volji od druge ili treće strane. Ovdje ide velika pretpostavka da je moguće formirati dovoljno čvrstu proBiH koaliciju.
Last edited by daddy-kool on 21/10/2016 19:19, edited 3 times in total.
spreca

#1724 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

arzuhal wrote:
spreca wrote:
Kad Hafis javi da su zavrnuli vodu u abdesthani i gasulhani na lijevoj strani, e tada ćemo metnit prst na čelo i počet da brinemo...Dotad: banja.
:thumbup:....ali ni njima nebi skodilo da se ponekad makar osvjeze vodom :mrgreen:
tandmand

#1725 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Streptokok wrote:
emmir1 wrote:Nije ovo ništa novo.

i meni sa ovom politikom ide na nervni sistem. slučajni prolaznik se sa njima znao adekvatno obračunati.
Debilna politika popuštanja i ustupaka je polučila sve osim relaksiranja odnosa. Reakcija HDZa na takvu politiku je kao da su pregovarali sa Hamasom a ne beskičmenjačkom SDA. Zamislimo jednu obrnutu situaciju, da je Bošnjaka 10% a Hrvata > 50% u BiH. Najviše što bi SDA tada mogla ispregovarati je to da sa kesama u ruci napustimo domovinu.
Post Reply