Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ommadawn

#1701 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Avetinho wrote:
Smrcak15 wrote:
{...}
kako ba prirodnim putem svako nekoliko linija se pojavi, kako to geoloski mozemo objasniti te linije na betonu, malo malo pa linija, malo malo pa linija, stani malo ba kakva je to geologija pa tako stvara te linije koji su horizontalne svako nekoliko.

Napisah post tek eto da sam ti odgovorio iako nisam uvjeren da ce to bitno utjecati na tvoje misljenje. Ti se drzis svoga pa svoga
u koliko valjani argumenti se iznesu moze uticati, ja sam realan, ali nevolim da mi9 neko suplje prosipa, niti mene interesuje sto Osmanagic prica o nekakvim energijama i sta ja znam sve, mene inetresuju realne stvari, ja sam bio tamo prosli mjesec gledao svojim ocima, gazao svojim nogama, slikao svojim mobilom

i jos nesto kako ovako da priroda nalaze blokove u to pod uglom ne ide mi u glavu kako da izsijece u cetvrtaste oblike i onda naslaze jedno na drugo pod uglom
Image
Image

kad mi neko kaze prirodno, onda mi mora objasniti kako nastaje to prirodno, a ne samo mlatnuti pricu prirodno i to je to. jer ono vizuelno izgleda kao da je neko sijeko i slagao to jedno na drugom pod uglom.
E vidis, na taj fol vas sve lakovjernike i/ili varalice svemirko nahvata. Niko od lakovjernika i/ili varalica nece malo da virne u udzbenike srednjih skola pa da se eto bar informise kako nastaju sedimentne stijene, kako planine i brda, kako druge formacije. Ima primjera po svijetu hiljade, mnogo ljepsi i nevjerovatniji nego ova hrpa kamenja sa tvojih slika, da se covjek upita kako je bas takvo nesto moguce u prirodi. Da te stvarno interesuju prirodni fenomeni, nasao bi primjera stotine i na ovoj temi, a da ne govorim negdje drugo po internetu.
Ama neka lijepo upita ljude koji su zaposleni na Rudarsko Geolosko-Gradjevinskom Fakultetu u Tuzli za objasnjenje na slikama koje je nacinio i ako njima, koji su strucnjaci, znaci ljudi su studirali, diplomirali, magistrirali i doktorirali u oblasti geologije.
155_mm

#1702 Re: Bosanska dolina piramida

Post by 155_mm »

ne kontam sta je problem i da su prirodne piramide. i to je neka senzacija vrijedna pomena.

znaci majka priroda napravila 2-3 pramide jednu pored druge. i to je interesantno.

majka priroda bar nesto pravi za razliku od vas koji samo kenjate po forumu.
Avetinho

#1703 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

I to jos mozes mislit pravo tebi u usta.

Pazi kako se izrazavas.
155_mm

#1704 Re: Bosanska dolina piramida

Post by 155_mm »

Avetinho wrote:I to jos mozes mislit pravo tebi u usta.

Pazi kako se izrazavas.
sinko, a ko tebi drma kavez?
Avetinho

#1705 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Od piramidiota ne mozes ni ocekivati nikakav visi nivo rasprave.
Arminovski

#1706 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

Gledao sam neki dan zenu kako satelitskim snimcima, lidarom i jos nekim metodama snimaju ostatke gradjevina rimskog carstva sto su sad ispod zemlje... Moze i kroz sumski teren... Tesko ali izgleda nikakva prepreka. Oko Stonehenge-a isto snimaju gradjevine ukopane do 3 metra dubine. Itd itd... Kome onda trebaju ova sitna arheoloska otkopavanja kad mozes preletiti citavo brdo desetak puta, uslikati sve i jednom za sva vremena rijesiti misteriju?

Drugo, priroda je daleko cudnija i misterioznija od par paralelnih linija. Zar ovo npr nije cudnije a eto prirodnog je porijekla?

Image

Carl Sagan je lijepo rekao, izuzetne tvrdnje traze izuzetne dokaze. Gdje su ti izuzetni dokazi?

Kako vam ne ide u glavu da samo zato sto je nesto (licna) nepoznanica, da to automatski ne daje kredibilnost vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, energijama i sta sve ne?

Meni je ovo smrdilo cim sam ga vidio sa g. Bosnicem jer sam sa uzivanjem citao njegove knige nekad davno (a i danas bi) i znao sam sta se sprema iza brda.
Arminovski

#1707 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:
kad mi neko kaze prirodno, onda mi mora objasniti kako nastaje to prirodno, a ne samo mlatnuti pricu prirodno i to je to. jer ono vizuelno izgleda kao da je neko sijeko i slagao to jedno na drugom pod uglom.
Ne mora. Upravo suprotno. Teret dokaza je na tebi jer si ti taj koji je mlatnuo da su te linije nesto nesvakidasnje.
Arminovski

#1708 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

Ommadawn wrote: No na tvoj video mogu odgovoriti: David Vitek iz Brna je inzinjer zaposlen u fabrici traktora Zetor i taj covjek nema nikakvih dodirnih tacaka sa geologijom ili arheologijom..
Naravno da nema, kao ni Semir. Dr ali ne arheologije unajmio inzinjera koji nema veze sa arheologijom, koji je onda unajmio neku firmu sa vrlo skupom opremom ciji je neki direktor koji sigurno zna dosao do zakljucka da ovakvo nesto nigdje na svijetu ne postoji i David mu povjerovao pa prenio Semiru na youtube videu.
Dope_Man

#1709 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Dope_Man »

A naravno, sto to vrijeme eminentni arheolozi, geolozi i ostali organizuju tajne sastanke na kojima se dogovaraju kako diskreditovati Amazing Semu jer im je trn u oku :lol:
Avetinho

#1710 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Dope_Man wrote:A naravno, sto to vrijeme eminentni arheolozi, geolozi i ostali organizuju tajne sastanke na kojima se dogovaraju kako diskreditovati Amazing Semu jer im je trn u oku :lol:
Ne samo to, nego se i aktivno svim snagama ne trude da ne dokazu kako tamo ima piramida i vanzemaljskih cuda, za koje svi ostali pouzdano znaju da ih ima.
Smrcak15

#1711 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

novootkriveni tunel dug 58 metara
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1712 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Vidim pojedine BH "patriote" jos uvijek se svim srcem bore protiv toga da drzava uzme pare od turista. Kao oni su prijatelji ove zemlje :lol: :lol: :lol: cak ni Dodik koji je najveci neprijatelj ove zemlje ne osporava nista jer jednostavno nema od toga ama bas nista. Medjutim ocito je da u F BiH imamo i gorih od Lepog Mice koji rade iz sjene! :D
Ommadawn

#1713 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

hrasno38 wrote:Vidim pojedine BH "patriote" jos uvijek se svim srcem bore protiv toga da drzava uzme pare od turista. Kao oni su prijatelji ove zemlje :lol: :lol: :lol: cak ni Dodik koji je najveci neprijatelj ove zemlje ne osporava nista jer jednostavno nema od toga ama bas nista. Medjutim ocito je da u F BiH imamo i gorih od Lepog Mice koji rade iz sjene! :D
Sibicarenje je bitan dio nase kulture i tradicije, te kao takav treba da bude jedan od glavnih prihoda. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
tranquil

#1714 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

Ne vidiš dovoljno ubjedljive dokaze za vanserijske tvrdnje, i ne želiš razvijati poslovni model baziran na prevari => gori si od Dodika.

Mislim da će nam pretjerivanje jednog dana svima doći glave.
hrasno38

#1715 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Ommadawn wrote:
hrasno38 wrote:Vidim pojedine BH "patriote" jos uvijek se svim srcem bore protiv toga da drzava uzme pare od turista. Kao oni su prijatelji ove zemlje :lol: :lol: :lol: cak ni Dodik koji je najveci neprijatelj ove zemlje ne osporava nista jer jednostavno nema od toga ama bas nista. Medjutim ocito je da u F BiH imamo i gorih od Lepog Mice koji rade iz sjene! :D
Sibicarenje je bitan dio nase kulture i tradicije, te kao takav treba da bude jedan od glavnih prihoda. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
A tek filozofiranje i stvaranje statusa neprikosvnovene pameti nigdje dokazane......mogla bi se od toga i olimpijska disciplina napraviti..
hrasno38

#1716 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

tranquil wrote:Ne vidiš dovoljno ubjedljive dokaze za vanserijske tvrdnje, i ne želiš razvijati poslovni model baziran na prevari => gori si od Dodika.

Mislim da će nam pretjerivanje jednog dana svima doći glave.
aha a kao su oni vidjeli gospu u Medjugorju i kao oni su u Stonehengeu imali snimke da je to napravila neka daleka civilizacija....i kao svetiste u Lurdu lijeci svakoga ko doje ali ipak niko od ljudi koji vaze za najvece pameti tih zemalja nije srao po tome jer mu je jasno koliko to novca donosi njegovoj zemlji u kojoj zivi. Ne dokazuje se pamet tako sto ces srati po necemu sto moze pomoci tvoj i mojoj jebeno sjebanoj zemlji nego se pamet dokazuje tako sto ces pronaci jos nacina da joj pomognes a onda automatski pomognes i sebi.
Roccohljup

#1717 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Roccohljup »

izvinite lijepo, ali to pozivanje na patriotizam, hvalisanje, i mamljenje para od turista vam je bezze i skroz pogrešan argument. Meni moj razum, intelekt (malo sto ga ima), a vala ni savjest ne dozvoljavaju da vjerujem u nešto u šta nisam ubjeđen jer niti ima dokaza niti sam se svojim očima uvjerio. tako da manite se šuplje i klasifikovanja svih koji dugačije misle u izdajice i glupane.
tranquil

#1718 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

Stonehenge je, za razliku od visočkih "piramida", neko stvarno i napravio, tako da se ima šta obići a da ne kažeš "prevara".

Što se tiče Međugorja, ako hoćeš da ga porediš s nečim, to je radije Ajvatovica, a ne Visočica. Tu se radi o čudima koja su se navodno desila malom broju osoba, i ta čuda, koliko god puta obišao ta mjesta, vjerovatno nećeš opet vidjeti (osim možda ako ne budeš stajao dovoljno dugo na suncu). U to šta ljudi vjeruju ja ne ulazim, ako vjeruju da je to mjesto sveto, i da će im biti bolje od obilaska, oni će otići tamo.

Arheološke lokacije se, za razliku od Ajvaz-dedine stijene, Međugorja, Lurda, Fatime itd. obilaze ne zbog duhovnog doživljaja, nego da bi se vidjelo nešto opipljivo što pripada historiji. To mogu vidjeti u Stonehengu, kao i na brojnim nažalost zaboravljenim lokacijama u BiH, a jedna od njih je i srednjevijekovna tvrđava Visočica, na vrhu istoimenog brda. Piramide na toj lokaciji, na žalost, niko ne vidi, mada ih jedan broj ljudi tu zamišlja, a to nije dovoljno za takav tip turizma.

"Jadnoj sjebanoj" zemlji koja je sjebana ratom i kriminalom, a koji korijene vuku između ostalog i u historijskoj mitomaniji, neće pomoći fabrikacija novih mitova.
Avetinho

#1719 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Vidim pojedine BH "patriote" jos uvijek se svim srcem bore ba jos ovo malo pravne drzavice Bosne sto je preostalo krene putem ekonomskog napretka tako sto ce prevarama uzimati pare od turista.

Ali zasto stati na prevari? Moze li otvorena pljacka, klanje i ubijanje? Od prevare nam samo jos korak nam fali.

Cekaj! Pa to je donedavno bio glavni ekonomski model dijelu stanovnistva Bosne! Vec imamo i iskustva!
hrasno38

#1720 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

tranquil wrote:Stonehenge je, za razliku od visočkih "piramida", neko stvarno i napravio, tako da se ima šta obići a da ne kažeš "prevara".

Što se tiče Međugorja, ako hoćeš da ga porediš s nečim, to je radije Ajvatovica, a ne Visočica. Tu se radi o čudima koja su se navodno desila malom broju osoba, i ta čuda, koliko god puta obišao ta mjesta, vjerovatno nećeš opet vidjeti (osim možda ako ne budeš stajao dovoljno dugo na suncu). U to šta ljudi vjeruju ja ne ulazim, ako vjeruju da je to mjesto sveto, i da će im biti bolje od obilaska, oni će otići tamo.

Arheološke lokacije se, za razliku od Ajvaz-dedine stijene, Međugorja, Lurda, Fatime itd. obilaze ne zbog duhovnog doživljaja, nego da bi se vidjelo nešto opipljivo što pripada historiji. To mogu vidjeti u Stonehengu, kao i na brojnim nažalost zaboravljenim lokacijama u BiH, a jedna od njih je i srednjevijekovna tvrđava Visočica, na vrhu istoimenog brda. Piramide na toj lokaciji, na žalost, niko ne vidi, mada ih jedan broj ljudi tu zamišlja, a to nije dovoljno za takav tip turizma.

"Jadnoj sjebanoj" zemlji koja je sjebana ratom i kriminalom, a koji korijene vuku između ostalog i u historijskoj mitomaniji, neće pomoći fabrikacija novih mitova.
Aha a ovo su napravili pacovi "cernobilski mutanti" koji su nekim cudoom iako veliki kao slonovi uspjeli nakon cernobislke katastrofe doci do Visokog i prokopati onolike tunele. Kako vas bolan nije stid....treba vas istjerati sve iz BiH jer samo gledate sebe i vlastite interese u nekom kvaziintelektualnom okruzenju!!!! Koga je to ubila "gospa" u Medjugorju???? Kome je ucinila lose i nazao. To sto vi radite je potpuno isto kao kada hocete vjerniku da milom ili silom dokazete da ne treba da vjeruje u boga. Pa sta te bolan boli kurac ako neko misli da tu zaista jeste piramida i ako hoce da ostavi koju marku u BiH!!!! Eto nam je potrebna rijec filozofa koju u zivotu nisu podigli teze od olovke i apsolutno ni vrhom kurca nisu mrdnuli da se poboljsa ambijent u ovoj drzavi!!!! Sreca pa vas Semir ne jebe ni za suhu sljivu!!!!
hrasno38

#1721 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Avetinho wrote:
Vidim pojedine BH "patriote" jos uvijek se svim srcem bore ba jos ovo malo pravne drzavice Bosne sto je preostalo krene putem ekonomskog napretka tako sto ce prevarama uzimati pare od turista.

Ali zasto stati na prevari? Moze li otvorena pljacka, klanje i ubijanje? Od prevare nam samo jos korak nam fali.

Cekaj! Pa to je donedavno bio glavni ekonomski model dijelu stanovnistva Bosne! Vec imamo i iskustva!
De nam ti malo pricaj o pravnoj drzavi propali arheolog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Idite sa tim teorijama na religiju i ubedjujte forumase kako ne postoji bog. Za razliku od njega u Viskom se ima sta za vidjeti a na vjeri se uzimaju i te kakve pare.!!!!
tranquil

#1722 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

hrasno38 wrote:
tranquil wrote:Stonehenge je, za razliku od visočkih "piramida", neko stvarno i napravio, tako da se ima šta obići a da ne kažeš "prevara".

Aha a ovo su napravili pacovi "cernobilski mutanti" koji su nekim cudoom iako veliki kao slonovi uspjeli nakon cernobislke katastrofe doci do Visokog i prokopati onolike tunele. Kako vas bolan nije stid....treba vas istjerati sve iz BiH jer samo gledate sebe i vlastite interese u nekom kvaziintelektualnom okruzenju!!!! Koga je to ubila "gospa" u Medjugorju???? Kome je ucinila lose i nazao. To sto vi radite je potpuno isto kao kada hocete vjerniku da milom ili silom dokazete da ne treba da vjeruje u boga. Pa sta te bolan boli kurac ako neko misli da tu zaista jeste piramida i ako hoce da ostavi koju marku u BiH!!!! Eto nam je potrebna rijec filozofa koju u zivotu nisu podigli teze od olovke i apsolutno ni vrhom kurca nisu mrdnuli da se poboljsa ambijent u ovoj drzavi!!!! Sreca pa vas Semir ne jebe ni za suhu sljivu!!!!
Apsolutno me nisi razumio.

Nemam ništa protiv Međugorja i Ajvatovice, niti mogu niti želim da to zabranjujem. To su duhovne stvari koje se ne dokazuju. Religijski turizam. Ne dolaziš tamo da vidiš nešto, nego da doživiš duhovno iskustvo.

Piramida je opipljiv objekat građen ljudskom rukom, i da bi se kreirao turizam baziran na tome, ona mora i da postoji, što ovdje nije slučaj.

Šta sam radio u životu, za sebe i za BiH, to ti ne možeš znati, pa se pokušaj suzdržati od takvih ličnih napada, koji svakako ne idu u prilog stavu kojeg zagovaraš.

"Treba vas istjerati sve iz BiH" sam već čuo, mada od nekih drugih grupa, i takav stav sigurno neće učini piramide stvarnijima, niti ideju o takvom turizmu primamljivijom.
broj dva

#1723 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Džaba mu pričaš, taj argumet je ponovljen više puta tip ili ne može ili neće da vidi razliku između religiije i arheologije.
hrasno38

#1724 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

broj dva wrote:Džaba mu pričaš, taj argumet je ponovljen više puta tip ili ne može ili neće da vidi razliku između religiije i arheologije.
ooooooo jos jedan arheolog koji nikad u zivotu ne otkopa nista. Niti sam vjernik niti sam arheolog samo zelim dobro svojoj zemlji i njenim gradjanima od kojih 50% zive u siromastvu. Radi takvih kao sto ste vi mi danas ne uzimamo milione na "sarenu lazu" a citav svijet se na osnovu "sarenih laza" bogati. Gdje ste bili majku mu jebem prije Semira da makar spasite od unistavanja stari grad Visoki. Bolio vas kurac jer nije se imalo sta opstruirati i filozofirati. Vim sa ove teme mi se gadite vise od onih govana iz RS-a koji svjesno jebu ovu zemlju uzduz i poprijeko a vi to radite u rukavicama pokruivajuci se zastitim znanosti i arheologijom sa kojom imate veze isto kao i sa sa putovanjem na Mars!!!
I ne kosntas ti poentu zivota jer si jos uvijek zelen do bola.......i na religiji i na arheologiji pametne zemlje ubiru milione a takve kao sto ste vi i koji to pokusavaju da sprijece jednostavno spuste na mjesto koje vam i pripada.
Avetinho

#1725 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Hrasno, umjesto da sjedis u mracnoj sobici, izadji ispred haustora, baci kuglicu i tri kutijice sibica i pocni se baviti biznisom.

Kad si vec tu, oprobaj svoje prstice u dzepovima znatizeljnih turista, oni jedva cekaju da se upoznaju s nasim nacionalnim obicajima.
Post Reply