Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- idealnolosa
#1701 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da ne bih citala sve,zanima me iskustvo sa rotirajucom cetkom koja se moze naci u Top shopu.Koliko kosta,da li susi kosu
- alica.k
#1702 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
bolja ti je ona od rowente...al nijedna ne cini cuda.idealnolosa wrote:Da ne bih citala sve,zanima me iskustvo sa rotirajucom cetkom koja se moze naci u Top shopu.Koliko kosta,da li susi kosu
- idealnolosa
#1703 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A gdje mogu da nadjem tu Roventinu i koliko je para?Mene zanima za povremeno ravnanje i kovrdzanje,a najvise me zanima da li steti kosi jer mi opada i tanka je dflaka
- Allenass
#1704 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nema šanse, i ne pokušavaj, dobit ćeš samo "ovčije loknice" i napuhanu kosu.SoShy wrote:treba mi savjet, da li da se uopste upustam u razmisljanje o mini valu - imam dosta dugu kosu. nije agresivno farbana, stavljani su samo neki preljevi, u boji moje kose, više radi sjaja.
zanima me da li sa mini valom mogu dobiti ovakve kovrdže?
- alica.k
#1705 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
mislim da sam vidjela u merkatoru, merkuru il nes slicno.idealnolosa wrote:A gdje mogu da nadjem tu Roventinu i koliko je para?Mene zanima za povremeno ravnanje i kovrdzanje,a najvise me zanima da li steti kosi jer mi opada i tanka je dflaka
a kosi sve steti osim da je pustis da se sama osusi :S sta ces.
-
Mariella
#1706 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Rowentina ima u robotu, mercatoru... Nekih 100 KM je. Za ravnanje je dobra, a kovrdzanje ne znam bas, bar ja ne mogu u tome uspjetiidealnolosa wrote:A gdje mogu da nadjem tu Roventinu i koliko je para?Mene zanima za povremeno ravnanje i kovrdzanje,a najvise me zanima da li steti kosi jer mi opada i tanka je dflaka
- male_okice
#1707 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
to je veliki upitnikSoShy wrote:treba mi savjet, da li da se uopste upustam u razmisljanje o mini valu - imam dosta dugu kosu. nije agresivno farbana, stavljani su samo neki preljevi, u boji moje kose, više radi sjaja.
zanima me da li sa mini valom mogu dobiti ovakve kovrdže?
- idealnolosa
#1708 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
U principu meni je kosa skoro pa ravna,Vise bi mi trebalo za kovrdzanje i oblikovanje frizureMariella wrote: Rowentina ima u robotu, mercatoru... Nekih 100 KM je. Za ravnanje je dobra, a kovrdzanje ne znam bas, bar ja ne mogu u tome uspjetiMeni se kosa prirodno uvija ali uspijem je sa tom cetkom fino izravnat, naravno ne moze bas kao kod frizera da bude svilenkasto ali meni bude mrsko truditi se, samo da sto prije zavrsim s feniranjem a da ok izgleda
-
Mariella
#1709 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Onda mislim da nemas bas razloga za kupovanje ove rowenta... Ustvari vidjela sam u merkatoru da ima neka nova njihova cetka na kojoj pise da je i za uvijanje, nisam nesto posebno zagledala ali imam osjecas da je to vise na principu pegle za kosu... S ovom obicnom rowenta rotirajucom cetkom mozes uviti samo vrhove, a da dobijes lokne - tesko 
- alica.k
#1710 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma kosa se moze svacim uvit (cak i peglomMariella wrote:Onda mislim da nemas bas razloga za kupovanje ove rowenta... Ustvari vidjela sam u merkatoru da ima neka nova njihova cetka na kojoj pise da je i za uvijanje, nisam nesto posebno zagledala ali imam osjecas da je to vise na principu pegle za kosu... S ovom obicnom rowenta rotirajucom cetkom mozes uviti samo vrhove, a da dobijes lokne - tesko
-
hocunecu
#1711 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
sta mislite sta je bolje za ravnanje kose koja je valovita samo toliko da izgleda neuredno
? ova cetka ili pegla, kosa je farbana
- Allenass
#1712 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pegla u svakom slučaju najviše oštećuje kosu, ali je najbrži način da je ispraviš. Ako nisi lijena onda uzmi tu četku.hocunecu wrote:sta mislite sta je bolje za ravnanje kose koja je valovita samo toliko da izgleda neuredno? ova cetka ili pegla, kosa je farbana
-
hocunecu
#1713 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma nisam lijena,samo ako ima efektaAllenass wrote:Pegla u svakom slučaju najviše oštećuje kosu, ali je najbrži način da je ispraviš. Ako nisi lijena onda uzmi tu četku.hocunecu wrote:sta mislite sta je bolje za ravnanje kose koja je valovita samo toliko da izgleda neuredno? ova cetka ili pegla, kosa je farbana
ruku na srce,ne treba mnogo vremena, nije griva
frizeri su mi smor,cisto gubljenje vremena a i poskupo dodje 2-3 puta sedmicno
- idealnolosa
#1714 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Sta mislite ove u top shopu reklamiraju i da su za kovrdzanje?Mariella wrote:Onda mislim da nemas bas razloga za kupovanje ove rowenta... Ustvari vidjela sam u merkatoru da ima neka nova njihova cetka na kojoj pise da je i za uvijanje, nisam nesto posebno zagledala ali imam osjecas da je to vise na principu pegle za kosu... S ovom obicnom rowenta rotirajucom cetkom mozes uviti samo vrhove, a da dobijes lokne - tesko
-
Mariella
#1715 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@hocunecu
Po meni je bolje kupiti cetku jer pegla vise ostecuje, a i sa cetkom ces moci fino da ispravis, ali se ipak mora vise potrudit.
@alica.k
To da moze s peglom znam, ali s cetkom je ipak drugacije, nije tolika temperatura, plus sto taj zrak ustvari puse, a ne kao kod pegle ili figara... Ne znam, ali ja nikad nisam uspjela uviti u smislu da uvijem cijeli pramen (npr, kao sto se uradi sa figarom) mogu samo vrhove uviti ili izviti... Mozda je do mene
Po meni je bolje kupiti cetku jer pegla vise ostecuje, a i sa cetkom ces moci fino da ispravis, ali se ipak mora vise potrudit.
@alica.k
To da moze s peglom znam, ali s cetkom je ipak drugacije, nije tolika temperatura, plus sto taj zrak ustvari puse, a ne kao kod pegle ili figara... Ne znam, ali ja nikad nisam uspjela uviti u smislu da uvijem cijeli pramen (npr, kao sto se uradi sa figarom) mogu samo vrhove uviti ili izviti... Mozda je do mene
- Michun
#1716 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ako ti je tanka dlaka (licno iskustvo) cak i kad se najbolje isfeniras, malo vlage i opet si fazi.
ako se usudis da malo "goris" kosu onda je pegla super.
ako se usudis da malo "goris" kosu onda je pegla super.
-
Mariella
#1717 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ne znam sta imaju u top shopu...idealnolosa wrote:Sta mislite ove u top shopu reklamiraju i da su za kovrdzanje?Mariella wrote:Onda mislim da nemas bas razloga za kupovanje ove rowenta... Ustvari vidjela sam u merkatoru da ima neka nova njihova cetka na kojoj pise da je i za uvijanje, nisam nesto posebno zagledala ali imam osjecas da je to vise na principu pegle za kosu... S ovom obicnom rowenta rotirajucom cetkom mozes uviti samo vrhove, a da dobijes lokne - tesko
- alica.k
#1718 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
mislim da je do kose...moja se kosa strasno lako uvija, cak i oko prsta ako drzim duze od minutu se uvije :S ja npr uzmem tu roventinu cetku i nekako je uspravno drzim i kosa se zacas uvijeMariella wrote:Mozda je do mene
-
Mariella
#1719 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Probat cu jednom tako... Iako su one cetke podebele pa je malo teze dugu kosu obaviti oko nje 
- idealnolosa
#1720 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Mislim da je VelformMariella wrote: Ne znam sta imaju u top shopu...
-
Mariella
#1721 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Evo ja sam nasla ovo u top shopu a da je velform
http://www.topshop.ba/cetkazarastkose-71445-p.html
Cetka za rast kose
Cetka za rast kose
- idealnolosa
#1722 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nemam pojma onda koja je kod njihMariella wrote:Evo ja sam nasla ovo u top shopu a da je velform![]()
Cetka za rast kose
- alica.k
#1723 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
btw ima remington onaj neki specijalni fen koji bi trebao da uvija kosu...
evo ga.

ne znam dje to ima uzet :S ja bi volila probat mada mi sad nema neke svrhe jer mi je kosa ultra kratka
al pustam ponovo...

evo review tu. slike:

evo ga.

ne znam dje to ima uzet :S ja bi volila probat mada mi sad nema neke svrhe jer mi je kosa ultra kratka

evo review tu. slike:

-
Mariella
- idealnolosa
#1725 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Bila je neki dan reklama za neku cetku-Iz top shopa.Sad sam ih zvalka i nemaju imaju samo figaro.Sad mene zanima ko je budala-ja koja sam cula da imaju cetku koja ravna i uvija kosu ili oni?
Uz to vidjela sam da je vElform i za uvijanje ima kao neki nastavak koji oblikuje blage kovrdze
Uz to vidjela sam da je vElform i za uvijanje ima kao neki nastavak koji oblikuje blage kovrdze